Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Szymon podczas usg które było wykonywane na izbie przyjęć ok godziny 9 ważył 2900g a o 17:38 urodził się ważąc 3400g ;)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella wrote:
    Mój Szymon podczas usg które było wykonywane na izbie przyjęć ok godziny 9 ważył 2900g a o 17:38 urodził się ważąc 3400g ;)
    u mnie usg miałam robione dzien przed porodem w szpitalu i wychodziło 3500g a mały mial 3750 wiec zawsze jakis bląd pomiaru jest.

ciekawa jestem ile teraz malutka bedzie miala jak sie urodzi

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam z Waszym odżywianiem?;)
    jak wygląda Wasze menu dzienne;)

lprktv73nye615w2.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to co mam pod ręką ale jakieś owoce muszę mieć na razie nie mam jakiś zachcianek jak przy ostatniej ciąży jadlam łososia i zagryzałam arbuzem

klz9cwa175lwe78n.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na glukozie... o matko i córko :/
    Z wypiciem nie miałam żadnego problemu - poszło na raz i tragicznie nie było. Po godzinie ścięło mnie z nóg - dosłownie - odjęło mi siły i musiałam się położyć w jakimś pokoiku bo głowa sama mi leciała.
    Po dwóch godz. wszystko wróciło do normy :)

Co do odżywiania to jem tak, jak do tej pory - jedyne co to staram się więcej mleka pić. Codziennie rano wsuwam owsiankę na mleku z dodatkiem miodu, jak wstanę to od razu po przebudzeniu ciepła woda z cytryną i miodem a później już co pod ręką ;) Do tego sporo bananów i jabłek.
    Narazie wyniki są bardzo dobre, żelazo prawie max.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi to widze jemy tak samo tylko ja rano herbata z miodem i cytryną. :)
    co do glukozy to właśnie mam za tydzień wizytę i pewnie wtedy będziemy rozmawiać o glukozie. Kiedy wyniki będziesz mieć?

• paula22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciążą jadłam owsianke dzien w dzien a w ciąży nie mogłam na nią patrzeć ale jutro chyba zrobię może z jabłkiem albo bananem;)
    tak to też to co przed ciążą jem ale staram się gdzieś mleko dodawać chociaż to czasami ciężko wychodzi niestety. unikam oczywiście surowych ryb, jajek itd. ostatnio mam wielką ochotę na chipsy i ciągle to odkładam ale może chociaż zrobię zdrowszą wersję w domu;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula ja tam miałam z jajkiem przed ciążą jajko w każdej postaci mogłam zjeść na miękko, na twardo itd. teraz nie mogę patrzeć, odrzuca mnie i cofa od razu.

Dziewczyny co na zgagę? :(

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki pewnie już mogę sprawdzić na stronie - zaraz wejdę i zerknę.
    A owsianka samo zdrowie - wcześniej jakoś mnie nie ciągnęło a teraz lubię na śniadanie z bułeczką z dżemem.
    No i dobrze działa na jelita, co teraz się przydaje ;)

edit: sprawdziłam wyniki
    Glukoza na czczo 79 mg/dl norma 70-99 N
    Glukoza po 1 godz. 99 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 106 mg/dl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 16:20

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• paula22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    paula ja tam miałam z jajkiem przed ciążą jajko w każdej postaci mogłam zjeść na miękko, na twardo itd. teraz nie mogę patrzeć, odrzuca mnie i cofa od razu.

Dziewczyny co na zgagę? :(

mi zgaga dokucza od początku, pomaga trochę spanie na wyzszej poduszce.
    no i nie proponuje mleka bo daje złudne wrażenie a po chwili nasila bardziej podobno. mozna brać cos na zgagę w ciąży i z tego co pamiętam to Rennie ale ja osobiscie jakos wytrzymuje i nie bralam do tej pory chociaż raz mialam taką, ze zwymiotowałam tym kwasem;/

lprktv73nye615w2.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś idę na dodatkową wizytę - nic się nie dzieje niepokojącego /odpukać/.
    Po prostu chce dorwać jakiegoś lekarza ze szpitala, w którym miałabym mieć robioną cesarkę.
    Mieszkam gdzie indziej i tam mam rewelacyjnego lekarza, ale jak spytaliśmy gdzie cesarka w moim przypadku to absolutnie odradził szpital w tym mieście. Byłam pewna takiej reakcji - bo najbliższe koleżanki opowiadały co tam się dzieje i jak wyglądają porody w przypadku, gdy nie idzie całkiem gładko :?

Stąd rodzić będziemy w mieście, gdzie do tej pory mieszkałam - czyli w Lublinie. Lekarz zalecił, że jeżeli do końca roku nic złego nie będzie się działo, to już z początkiem stycznia byłoby fajnie jakbym siedziała tutaj - a z tym problemu nie będzie bo mam tu rodziców :)

Koleżanka poleciła mi jakąś ponoć fajną doktor ze szpitala - zabiorę wszystkie dokumenty, wyniki badań, ostatnie usg na którym mój lekarz zaznaczył zdjęcie z łożyskiem - centralne przodowanie :/ i pójdę o wszystko rozpytać.

I teraz moje pytanie: o co dokładnie w takim wypadku pytać???? O czym nie zapomnieć??

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez macie czasami takie dziwne uczucie, jakby kłucie koło pępka? ja ost. zauważyłam, że tak mam. nie umiem dokładnie opisać tego uczucia

lprktv73nye615w2.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja koło pępka to mam ewidentnie kopniaczki Maleństwa...chyba znów pozycję zmieniło, bo raz kopie na dole a raz koło pępka właśnie- no ale to nie jest ani bolesne, ani nieprzyjmne.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nie ciągle mam tylko momentami, nie odczuwam tego jako kopnięcia od środka raczej. chyba, że sie myle.
    Perełka a odczuwasz może czasami taki skurcz jakby w jednym miejscu brzucha?
    czasami się zastanawiam czy to np. malutka się nie przekręca i mam takie dziwne uczucie w jakimś miejscu.

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula to pewnie córka się przekręca. My po wizycie Krzyś waży 750 g wszystko jest ok. Coś do nas mówił bo buźkę otwierał na usg;):) łożysko moje się podniosło więc jeśli nie będzie ortopedycznych przeciwwskazań to poród naturalny. Badania mam książkowe ;););) mam się na gorzką czekoladę przerzucić jak na słodko się chce. 2 kawki dziennie doktorek pozwolił na podwyższenie ciśnienia.No i 2 kg za dużo nam się przytyło ;p;p;p

paula22 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia to ile od początku ciąży prztyłas? ;)
    co do tego przekręcania to jak leże czy coś to tak jakby mi coś dociskał do ściany brzucha w pewnym miejscu i ja to czuje jako taki jakby skurcz <mam nadzieję, że chociaż trochę dobrze tłumaczę to uczucie>

lprktv73nye615w2.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam tak samo jak ty tylko teraz to już wiem że to mały się gimnastykuje na 1 wizycie ważyłam 58 a dzis 64.5. Więc i tak tragedii nie ma ale już się czuję a do nas na górę mam trochę schodów do pokonania ;p

relg3e5ejwatx9hx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze nie jest tak źle mysle;) ja mam 2kg na plusie ale ja waze niestety wiecej od Ciebie bo kiedys miałam niedowage i brałam hormony na zatrzymaną miesiaczke i masa wody mi sie zatrzymala... no coz po ciazy bede powoli zrzucac;)

co do tego uczucia skurczu w brzuchu czasami to martwiło mnie to choc miałam mysl,że dziecko sie przekreca moze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 11:51

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam od początku ciąży 5 kg, ważyłam przed ciążą 63 a teraz 68

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ