II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mirella wrote:Mój Szymon podczas usg które było wykonywane na izbie przyjęć ok godziny 9 ważył 2900g a o 17:38 urodził się ważąc 3400g
ciekawa jestem ile teraz malutka bedzie miala jak sie urodzi -
Ja byłam dziś na glukozie... o matko i córko
Z wypiciem nie miałam żadnego problemu - poszło na raz i tragicznie nie było. Po godzinie ścięło mnie z nóg - dosłownie - odjęło mi siły i musiałam się położyć w jakimś pokoiku bo głowa sama mi leciała.
Po dwóch godz. wszystko wróciło do normy
Co do odżywiania to jem tak, jak do tej pory - jedyne co to staram się więcej mleka pić. Codziennie rano wsuwam owsiankę na mleku z dodatkiem miodu, jak wstanę to od razu po przebudzeniu ciepła woda z cytryną i miodem a później już co pod ręką Do tego sporo bananów i jabłek.
Narazie wyniki są bardzo dobre, żelazo prawie max. -
nick nieaktualny
-
ja przed ciążą jadłam owsianke dzien w dzien a w ciąży nie mogłam na nią patrzeć ale jutro chyba zrobię może z jabłkiem albo bananem;)
tak to też to co przed ciążą jem ale staram się gdzieś mleko dodawać chociaż to czasami ciężko wychodzi niestety. unikam oczywiście surowych ryb, jajek itd. ostatnio mam wielką ochotę na chipsy i ciągle to odkładam ale może chociaż zrobię zdrowszą wersję w domu;) -
nick nieaktualny
-
Wyniki pewnie już mogę sprawdzić na stronie - zaraz wejdę i zerknę.
A owsianka samo zdrowie - wcześniej jakoś mnie nie ciągnęło a teraz lubię na śniadanie z bułeczką z dżemem.
No i dobrze działa na jelita, co teraz się przydaje
edit: sprawdziłam wyniki
Glukoza na czczo 79 mg/dl norma 70-99 N
Glukoza po 1 godz. 99 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 106 mg/dlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 16:20
-
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:paula ja tam miałam z jajkiem przed ciążą jajko w każdej postaci mogłam zjeść na miękko, na twardo itd. teraz nie mogę patrzeć, odrzuca mnie i cofa od razu.
Dziewczyny co na zgagę?
mi zgaga dokucza od początku, pomaga trochę spanie na wyzszej poduszce.
no i nie proponuje mleka bo daje złudne wrażenie a po chwili nasila bardziej podobno. mozna brać cos na zgagę w ciąży i z tego co pamiętam to Rennie ale ja osobiscie jakos wytrzymuje i nie bralam do tej pory chociaż raz mialam taką, ze zwymiotowałam tym kwasem;/ -
Dziś idę na dodatkową wizytę - nic się nie dzieje niepokojącego /odpukać/.
Po prostu chce dorwać jakiegoś lekarza ze szpitala, w którym miałabym mieć robioną cesarkę.
Mieszkam gdzie indziej i tam mam rewelacyjnego lekarza, ale jak spytaliśmy gdzie cesarka w moim przypadku to absolutnie odradził szpital w tym mieście. Byłam pewna takiej reakcji - bo najbliższe koleżanki opowiadały co tam się dzieje i jak wyglądają porody w przypadku, gdy nie idzie całkiem gładko
Stąd rodzić będziemy w mieście, gdzie do tej pory mieszkałam - czyli w Lublinie. Lekarz zalecił, że jeżeli do końca roku nic złego nie będzie się działo, to już z początkiem stycznia byłoby fajnie jakbym siedziała tutaj - a z tym problemu nie będzie bo mam tu rodziców
Koleżanka poleciła mi jakąś ponoć fajną doktor ze szpitala - zabiorę wszystkie dokumenty, wyniki badań, ostatnie usg na którym mój lekarz zaznaczył zdjęcie z łożyskiem - centralne przodowanie i pójdę o wszystko rozpytać.
I teraz moje pytanie: o co dokładnie w takim wypadku pytać???? O czym nie zapomnieć?? -
ja to nie ciągle mam tylko momentami, nie odczuwam tego jako kopnięcia od środka raczej. chyba, że sie myle.
Perełka a odczuwasz może czasami taki skurcz jakby w jednym miejscu brzucha?
czasami się zastanawiam czy to np. malutka się nie przekręca i mam takie dziwne uczucie w jakimś miejscu. -
paula to pewnie córka się przekręca. My po wizycie Krzyś waży 750 g wszystko jest ok. Coś do nas mówił bo buźkę otwierał na usg;) łożysko moje się podniosło więc jeśli nie będzie ortopedycznych przeciwwskazań to poród naturalny. Badania mam książkowe mam się na gorzką czekoladę przerzucić jak na słodko się chce. 2 kawki dziennie doktorek pozwolił na podwyższenie ciśnienia.No i 2 kg za dużo nam się przytyło ;p;p;p
paula22 lubi tę wiadomość
-
madzia to ile od początku ciąży prztyłas?
co do tego przekręcania to jak leże czy coś to tak jakby mi coś dociskał do ściany brzucha w pewnym miejscu i ja to czuje jako taki jakby skurcz <mam nadzieję, że chociaż trochę dobrze tłumaczę to uczucie> -
to jeszcze nie jest tak źle mysle;) ja mam 2kg na plusie ale ja waze niestety wiecej od Ciebie bo kiedys miałam niedowage i brałam hormony na zatrzymaną miesiaczke i masa wody mi sie zatrzymala... no coz po ciazy bede powoli zrzucac;)
co do tego uczucia skurczu w brzuchu czasami to martwiło mnie to choc miałam mysl,że dziecko sie przekreca mozeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 11:51