II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
sla.s wrote:Tak tak już zdążyłam się obczytać. Pytam które z Was na ten moment tak mają
ja nie mam cukrzycy, chociaż miałam takie podejrzenie i badałam cukier 2 razy: w 24 tc i 32 tc. Cukier wyszedł ok. Dziecko mam spore, wskazania do cc na razie nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 08:59
-
nick nieaktualnyNienormalna ile Tymuś już ma?
U mnie Mały waży dopiero ok 700 gram. Lekarz powiedział, że jeśli będę ciągle jeść tak samo i rozwój dziecka się nie zakłóci to urodzi się prawdopodobnie z wagą ok 3,200. Zobaczymy jak to w praktycze wyjdzie.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
sla.s wrote:Nienormalna ile Tymuś już ma?
U mnie Mały waży dopiero ok 700 gram. Lekarz powiedział, że jeśli będę ciągle jeść tak samo i rozwój dziecka się nie zakłóci to urodzi się prawdopodobnie z wagą ok 3,200. Zobaczymy jak to w praktycze wyjdzie.
Ale do porodu trochę zostało , więc jak tak dalej pójdzie to będzie 4kg jak nic
A ja na razie przytyłam jakieś 13kg w ciąży. Moja ginka ściaga mnie o tą wagę, w sumie nie wiem dlaczego, jem raczej normalnie co poradzę, że bywam głodna
Może rzeczywiście gdzieś przesadziłam
Ja się urodziłam z wagą 3700 moja siostra 3900 , a moja babcia urodziła wójka z wagą 5,5 kg więc u mnie to podobno geny , do tego clexane przez całą ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 09:17
-
Gratulacje synusia i zdrówka dla was
mam jeszcze jedno pytanko ile podczas badan prenatalnych wasze maleństwo miało uderzeń na minute serduszka bo mój szkrab teraz miał 148, a 3 tygodnie temu 160 i lekarz niby ze względu na to ze 148 to za mało kazał mi zrobić test PAPPA którego nie chcieliśmy zrobić -
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:Madzia u mnie w rodzinie nie odwrót same kobiety. Więc mój ojciec jak usłyszał, że będzie wnuczek to prawie skakał ze szczęścia
Dziewczyny ściągnęłam sobie na telefon aplikacje "asystent ciążowy" akurat wypadami 24tyg więc już opisuje mi tydzień 25. Wiem już, że czeka mnie krzywa cukrowa i przy okazji wiem, że to iż budzę się po nocach z 3-5 razy w nocy a siku jest teraz zupełnie normalne więc też jestem spokojniejsza.
Czy którejś z Was krzywa wyszła zła i ma wskazania przez to na cc? -
ania_mr wrote:Ja dziś odebrałam wyniki krwi i moczu przed niedzielną wizytą u lekarza
Wyniki Badań:
Leukocyty 10,6 tys/µl
Erytrocyty 3,8 mln/µl
Hemoglobina 10,5 g/dl
Hematokryt 30 %
MCV 79 fl
MCH 28 pg
MCHC 34,9 g/dl
Płytki krwi 304 tys/µl
RDW-CV 14,9 %
PDW 14,8 fl
MPV 8,2 fl
Neutrofile 7,58 tys/µl
Limfocyty 2,55 tys/µl
Monocyty 0,40 tys/µl
Eozynofile 0,09 tys/µl
Bazofile 0,0 tys/µl
Neutrofile 71,3 %
Limfocyty 24,0 %
Monocyty 3,8 %
Eozynofile 0,8 %
Bazofile 0,1 %
Atypowe limfocyty# 0,08
Atypowe limfocyty% 0,80 %
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,04 tyś/ul
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 0,30 %
Badanie ogólne moczu
Przejrzystość przejrzysty
Barwa żółty
Ciężar właściwy 1,005 g/ml
pH 7,00
Glukoza nie wykryto
Ketony nieobecne mmol/l
Urobilinogen prawidłowy
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecna
Osad moczu
Nabłonki płaskie nieliczne
Nabłonki okrągłe 0-1
Leukocyty 3-5 wpw
Erytrocyty wyługowne 0-1 wpw -
sla.s wrote:Madzia u mnie w rodzinie nie odwrót same kobiety. Więc mój ojciec jak usłyszał, że będzie wnuczek to prawie skakał ze szczęścia
Dziewczyny ściągnęłam sobie na telefon aplikacje "asystent ciążowy" akurat wypadami 24tyg więc już opisuje mi tydzień 25. Wiem już, że czeka mnie krzywa cukrowa i przy okazji wiem, że to iż budzę się po nocach z 3-5 razy w nocy a siku jest teraz zupełnie normalne więc też jestem spokojniejsza.
Czy którejś z Was krzywa wyszła zła i ma wskazania przez to na cc? -
sla.s wrote:Nienormalna ile Tymuś już ma?
U mnie Mały waży dopiero ok 700 gram. Lekarz powiedział, że jeśli będę ciągle jeść tak samo i rozwój dziecka się nie zakłóci to urodzi się prawdopodobnie z wagą ok 3,200. Zobaczymy jak to w praktycze wyjdzie. -
Jowitka wrote:Hej dziewczyny większość z was już po badaniach połówkowych, a ja 23 października mam genetyczne. I lekarz powiedział, że będzie można zobaczyć płeć dziecka, a będzie to 14 tydz, wiec raczej będzie to niepewna płeć.
-
nick nieaktualnyBlondi ja mam telefon na androidzie więc jeśli masz tylko w telefonie aplikacje Play Sklep (nie ma to nic wspólnego z siecią - ja mam orange.Do niedawna nazywał się "Android Market") to w wyszukiwanie wpisujesz: Asystent Ciążowy pojawią Ci się dwie wersje więc wybierasz polską i po zainstalowaniu w ustawieniach sobie tylko zmieniasz datę ostatniej miesiączki i wsteony termin porodu.
-
sla.s wrote:Blondi ja mam telefon na androidzie więc jeśli masz tylko w telefonie aplikacje Play Sklep (nie ma to nic wspólnego z siecią - ja mam orange.Do niedawna nazywał się "Android Market") to w wyszukiwanie wpisujesz: Asystent Ciążowy pojawią Ci się dwie wersje więc wybierasz polską i po zainstalowaniu w ustawieniach sobie tylko zmieniasz datę ostatniej miesiączki i wsteony termin porodu.
-
lusia22 wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała ciągle mdłości na tym etapie ciąży czy tylko ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem. Przechodzi mi na góra 3 dni i wracają z powrotem.
-
nick nieaktualnyNienormalna no byłam, moja mama urodziła się w 7 miesiącu ciąży więc dopiero była to kuryszka i na tamte czasy to każdy się modlił żeby przeżyła. Tatuś Mikołaja ważył ok. 3kg ale na pewno nie wiecej jak 3,5kg. więc myślę, że Malutki urodzi się tak pomiędzy naszymi wagami.
Blondi ciesze się, że pomogłamиιєиσямαℓиα, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
sla.s wrote:Nienormalna no byłam, moja mama urodziła się w 7 miesiącu ciąży więc dopiero była to kuryszka i na tamte czasy to każdy się modlił żeby przeżyła. Tatuś Mikołaja ważył ok. 3kg ale na pewno nie wiecej jak 3,5kg. więc myślę, że Malutki urodzi się tak pomiędzy naszymi wagami.
Blondi ciesze się, że pomogłam