Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Tak tak już zdążyłam się obczytać. Pytam które z Was na ten moment tak mają :)
    jeśli dziecko jest duże to jest wskazanie do cc. Nie sama cukrzyca ciążowa. Moja koleżanka miała cukrzycę ciążową. Miała dietę cukrzycową i musiała mierzyć poziom cukru. Urodziła naturalnie , a waga dziecka 3450.
    ja nie mam cukrzycy, chociaż miałam takie podejrzenie i badałam cukier 2 razy: w 24 tc i 32 tc. Cukier wyszedł ok. Dziecko mam spore, wskazania do cc na razie nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 08:59

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ile Tymuś już ma? :)

U mnie Mały waży dopiero ok 700 gram. Lekarz powiedział, że jeśli będę ciągle jeść tak samo i rozwój dziecka się nie zakłóci to urodzi się prawdopodobnie z wagą ok 3,200. Zobaczymy jak to w praktycze wyjdzie.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:

U mnie Mały waży dopiero ok 700 gram. Lekarz powiedział, że jeśli będę ciągle jeść tak samo i rozwój dziecka się nie zakłóci to urodzi się prawdopodobnie z wagą ok 3,200. Zobaczymy jak to w praktycze wyjdzie.
    wiesz ja chodzę do 2 lekarzy u jednego 8.10 miał 3150, natomiast na innym usg u innego lekarza 10.10 ważył już podobno 3500 o.O. Dziś mam u tego samego gina wizytę (bo każę mi już przychodzić co tydzień) i zobaczymy jaka będzie waga na tym samym sprzęcie po tygodniu.
    Ale do porodu trochę zostało , więc jak tak dalej pójdzie to będzie 4kg jak nic ;)
    A ja na razie przytyłam jakieś 13kg w ciąży. Moja ginka ściaga mnie o tą wagę, w sumie nie wiem dlaczego, jem raczej normalnie co poradzę, że bywam głodna ;)

Może rzeczywiście gdzieś przesadziłam ;)
    Ja się urodziłam z wagą 3700 moja siostra 3900 :), a moja babcia urodziła wójka z wagą 5,5 kg o.O więc u mnie to podobno geny , do tego clexane przez całą ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 09:17

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje synusia :) i zdrówka dla was

mam jeszcze jedno pytanko ile podczas badan prenatalnych wasze maleństwo miało uderzeń na minute serduszka bo mój szkrab teraz miał 148, a 3 tygodnie temu 160 i lekarz niby ze względu na to ze 148 to za mało kazał mi zrobić test PAPPA którego nie chcieliśmy zrobić

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to będziesz miała 4 kg szczęścia <3
    u mnie to raczej wszyscy takie kruszynki ;) ja np. urodziłam się z wagą 2,800 w 41tyg. :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:13

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Madzia u mnie w rodzinie nie odwrót same kobiety. Więc mój ojciec jak usłyszał, że będzie wnuczek to prawie skakał ze szczęścia :D

Dziewczyny ściągnęłam sobie na telefon aplikacje "asystent ciążowy" akurat wypadami 24tyg więc już opisuje mi tydzień 25. Wiem już, że czeka mnie krzywa cukrowa i przy okazji wiem, że to iż budzę się po nocach z 3-5 razy w nocy a siku jest teraz zupełnie normalne więc też jestem spokojniejsza.

Czy którejś z Was krzywa wyszła zła i ma wskazania przez to na cc?
    a z jakiej stronki to sciagnełas? daj namiary ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Mi na twardnienie brzucha bardzo pomógł magnez, polecam MagneB6.
    Przy okazji moje serducho też się uspokoiło :)
    ja biore Filomag B6 na twardnienie brzucha i teraz czasami tylko mam

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Ja dziś odebrałam wyniki krwi i moczu przed niedzielną wizytą u lekarza

Wyniki Badań:
    Leukocyty 10,6 tys/µl
    Erytrocyty 3,8 mln/µl
    Hemoglobina 10,5 g/dl
    Hematokryt 30 %
    MCV 79 fl
    MCH 28 pg
    MCHC 34,9 g/dl
    Płytki krwi 304 tys/µl
    RDW-CV 14,9 %
    PDW 14,8 fl
    MPV 8,2 fl
    Neutrofile 7,58 tys/µl
    Limfocyty 2,55 tys/µl
    Monocyty 0,40 tys/µl
    Eozynofile 0,09 tys/µl
    Bazofile 0,0 tys/µl
    Neutrofile 71,3 %
    Limfocyty 24,0 %
    Monocyty 3,8 %
    Eozynofile 0,8 %
    Bazofile 0,1 %
    Atypowe limfocyty# 0,08
    Atypowe limfocyty% 0,80 %
    Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,04 tyś/ul
    Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 0,30 %

Badanie ogólne moczu
    Przejrzystość przejrzysty
    Barwa żółty
    Ciężar właściwy 1,005 g/ml
    pH 7,00
    Glukoza nie wykryto
    Ketony nieobecne mmol/l
    Urobilinogen prawidłowy
    Bilirubina nieobecna
    Białko nieobecne
    Azotyny nieobecne
    Erytrocyty nieobecna

Osad moczu
    Nabłonki płaskie nieliczne
    Nabłonki okrągłe 0-1
    Leukocyty 3-5 wpw
    Erytrocyty wyługowne 0-1 wpw
    niska bardzo hemoglobina wiec zelazo pewnie dostaniesz bo jak spada ponize 11 to grozi to anemia ja mialam ostatnio 11,4 i dostałam zelazo

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Madzia u mnie w rodzinie nie odwrót same kobiety. Więc mój ojciec jak usłyszał, że będzie wnuczek to prawie skakał ze szczęścia :D

Dziewczyny ściągnęłam sobie na telefon aplikacje "asystent ciążowy" akurat wypadami 24tyg więc już opisuje mi tydzień 25. Wiem już, że czeka mnie krzywa cukrowa i przy okazji wiem, że to iż budzę się po nocach z 3-5 razy w nocy a siku jest teraz zupełnie normalne więc też jestem spokojniejsza.

Czy którejś z Was krzywa wyszła zła i ma wskazania przez to na cc?
    ja dopiero bede robić badanie

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:

to taka srednia waga wyjdzie ja synka urodziłam 3750g a sama wazylam 3100g a maz 3000g

a.png
    a.png
  • Jowitka Znajoma

Wysłany: 17 października 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny większość z was już po badaniach połówkowych, a ja 23 października mam genetyczne. I lekarz powiedział, że będzie można zobaczyć płeć dziecka, a będzie to 14 tydz, wiec raczej będzie to niepewna płeć.

3jgxrjjgzm43f9b7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowitka wrote:
    Hej dziewczyny większość z was już po badaniach połówkowych, a ja 23 października mam genetyczne. I lekarz powiedział, że będzie można zobaczyć płeć dziecka, a będzie to 14 tydz, wiec raczej będzie to niepewna płeć.
    nom w tym tyg to bardzo wczesnie co do okreslania płci ja plec poznalam dopiero w 22tyg

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja mam telefon na androidzie więc jeśli masz tylko w telefonie aplikacje Play Sklep (nie ma to nic wspólnego z siecią - ja mam orange.Do niedawna nazywał się "Android Market") to w wyszukiwanie wpisujesz: Asystent Ciążowy pojawią Ci się dwie wersje więc wybierasz polską i po zainstalowaniu w ustawieniach sobie tylko zmieniasz datę ostatniej miesiączki i wsteony termin porodu. :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała ciągle mdłości na tym etapie ciąży czy tylko ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem. Przechodzi mi na góra 3 dni i wracają z powrotem.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Blondi ja mam telefon na androidzie więc jeśli masz tylko w telefonie aplikacje Play Sklep (nie ma to nic wspólnego z siecią - ja mam orange.Do niedawna nazywał się "Android Market") to w wyszukiwanie wpisujesz: Asystent Ciążowy pojawią Ci się dwie wersje więc wybierasz polską i po zainstalowaniu w ustawieniach sobie tylko zmieniasz datę ostatniej miesiączki i wsteony termin porodu. :)
    o dzieki tak mam Androida ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was miała ciągle mdłości na tym etapie ciąży czy tylko ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem. Przechodzi mi na góra 3 dni i wracają z powrotem.
    ja czasami jeszcze miałam takie powracajace mdlosci na 1-2 dni do 20tyg teraz już nie ma

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Oj to będziesz miała 4 kg szczęścia <3
    u mnie to raczej wszyscy takie kruszynki ;) ja np. urodziłam się z wagą 2,800 w 41tyg. :)
    :)
    grubasek mały ;)
    Rzeczywiście malutka kruszynka byłaś :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna no byłam, moja mama urodziła się w 7 miesiącu ciąży więc dopiero była to kuryszka i na tamte czasy to każdy się modlił żeby przeżyła. Tatuś Mikołaja ważył ok. 3kg ale na pewno nie wiecej jak 3,5kg. więc myślę, że Malutki urodzi się tak pomiędzy naszymi wagami. :)

Blondi ciesze się, że pomogłam :)

иιєиσямαℓиα, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Nienormalna no byłam, moja mama urodziła się w 7 miesiącu ciąży więc dopiero była to kuryszka i na tamte czasy to każdy się modlił żeby przeżyła. Tatuś Mikołaja ważył ok. 3kg ale na pewno nie wiecej jak 3,5kg. więc myślę, że Malutki urodzi się tak pomiędzy naszymi wagami. :)

Blondi ciesze się, że pomogłam :)
    trochę zazdroszczę, bo ja się boję porodu 4kg-mów szczęścia ;) , albo więcej :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ