II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania mr ,na pewno hemoglobina niski poziom chyba norma w większości ambulatorium jest od 12.00
(Bo ja ost miałam robioną to mój wynik był 11,10 i już był spadek)
Więc o ile nie masz teraz to lekarz ci przepisze żelazo.
Póki co dietę spróbuj uzupełniać w żelazo ,brokuły ,szpinak, mięso.
Jeśli chodzi o mocz to leukocyty też mi się zdarzyły do 5 widocznych w polu widzeniu jest ok. Powyżej już powinnaś mieć lek ,tak bynajmniej było w moim przypadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 16:02
-
Lalita2710 wrote:Ania mr ,na pewno hemoglobina niski poziom chyba norma w większości ambulatorium jest od 12.00
(Bo ja ost miałam robioną to mój wynik był 11,10 i już był spadek)
Więc o ile nie masz teraz to lekarz ci przepisze żelazo.
Póki co dietę spróbuj uzupełniać w żelazo ,brokuły ,szpinak, mięso.
Jeśli chodzi o mocz to leukocyty też mi się zdarzyły do 5 widocznych w polu widzeniu jest ok. Powyżej już powinnaś mieć lek ,tak bynajmniej było w moim przypadku
suplement z żelazem jem cały czas, więc pewnie lekarka coś mi może więcej da.
Choć dwa tygodnie temu byłam przeziębiona.
Zobaczymy co lekarz powie poczekam do niedzieli -
No ja codziennie w diecie dostarczyłam żelaza. Badanie było w 22 tygodniu ,a po 20 tygodniu żelazo znacznie spada i ja dostałam tabletki.
Bo żelazo to tlen dla dziecka więc jest ważne.
Przez te parę dni to jedynie co możesz to starać się w pożywieniu dostarczyć ,aż lekarz zrobi co uzna za słuszne. -
Monika brzuszek pierwsza klasa dobrze ze sie uspokoiłaś tą wizytą
Ania Mr na poprawę hemoglobiny polecam sok z kiszonych buraków
wystarczy jedna szklaneczka dziennie przez ok 2 tyg i jest poprawa , a na dodatek wzmacnia organizmWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 16:34
;oniqa lubi tę wiadomość
-
Mi też twardniej brzuch w ogóle jakaś chodzę jak naćpana cały czas bym mogła spać.Wyniki odebrałam.glukoza na czczo 81 po 120 min po wypiciu 119.a na reszcie to się nie znam:P:P Martwi mnie tylko to że cały czas chodzę śpiąca.Wizyta za 2 tygodnie albo w ten piątek bo tak awaryjnie się zapisałam zobaczymy jakie będzie samopoczucie moje
-
Mam do Was tylko jedno pytanko bo teraz zaczełam o tym myśleć 6.09 miałam robione wszytskie badania mocz krew itp w karcie mam wpisana date wizyty 24.09 z 10 tc teraz kolejna wizyte bede miec dopiero za 3 tygodnie 6 listopada i tak sie zastanawiam czy nie powinnam zrobić jakis badan moczu i czegoś jeszcze bo cos mi sie kojarzy ze raz w miesiacu powinnam miec robione ale jestem pierwszy raz w ciązy więc nie wiem czy dobrze myśle dlatego proszę o poradę
-
martusia172005 wrote:Mam do Was tylko jedno pytanko bo teraz zaczełam o tym myśleć 6.09 miałam robione wszytskie badania mocz krew itp w karcie mam wpisana date wizyty 24.09 z 10 tc teraz kolejna wizyte bede miec dopiero za 3 tygodnie 6 listopada i tak sie zastanawiam czy nie powinnam zrobić jakis badan moczu i czegoś jeszcze bo cos mi sie kojarzy ze raz w miesiacu powinnam miec robione ale jestem pierwszy raz w ciązy więc nie wiem czy dobrze myśle dlatego proszę o poradę
-
nick nieaktualnyDziewczyny bedzie synuś na 10000000000000% jajka i fifolka widzieliśmy:)moja intuicja nie zawiodła:) Dr. zmierzył synka itp...wszystkie parametry prawidłowe - serduszko pieknie:) Ale jestem szczęśliwa!!!!!!!!!
Miriam, juicca, aiwlys, pasia27, ;oniqa, Matylda36, Ancia77, paula22, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
co do badań to proponuję zrobić wymaz z szyjki macicy i posiew z moczu. U mnie mimo dobrych wyników z moczu (i przy żadnych dolegliwościach typu pieczenie, swędzenie)w posiewie wyszły bakterie, które muszę zwalczać antybiotykami bo mogą poważnie zaszkodzić (e.cola).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 22:19
-
Ja ba początku nakręcałam się na córkę jak każda mama chyba.A teraz to już nie wyobrażam sobie życia bez Krzysia.Już bym chciała go mieć przy sobie.Chłopaki są fajne ;p;p;p.Chociaż u mnie w najbliższej rodzinie nie ma żadnej dziewczynki była by księżniczka.Ale za to mamy łatwiej bo sporo dostaliśmy po bratanku
-
nick nieaktualnyMadzia u mnie w rodzinie nie odwrót same kobiety. Więc mój ojciec jak usłyszał, że będzie wnuczek to prawie skakał ze szczęścia
Dziewczyny ściągnęłam sobie na telefon aplikacje "asystent ciążowy" akurat wypadami 24tyg więc już opisuje mi tydzień 25. Wiem już, że czeka mnie krzywa cukrowa i przy okazji wiem, że to iż budzę się po nocach z 3-5 razy w nocy a siku jest teraz zupełnie normalne więc też jestem spokojniejsza.
Czy którejś z Was krzywa wyszła zła i ma wskazania przez to na cc? -
nick nieaktualny