Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi kochana napewno wszystko bedzie dobrze tylko sie nie martw. zaufaj lekarzowi on wie najlepiej. jesli trzeba to do konca zostan w szpitalu najwazniejsze jest teraz wasze zycie i zdrowie. w domu napewno najlepiej ale tam jestes na miejscu zajma sie wami odrazu. dbaj o siebie:-* przesylamy buziaki napewno bedzie wszystko dobrze.

jd7r1di.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana nie martw się w pierwszym trymestrze spadek wagi niewielki albo brak przyrostu wagi jest normalny. ja też na początku nie tyłam wcale a teraz 21 tydzień i 2,2 kg na plusie. a brzuch mam duży już.
    Zaczniejsz tyć;) a wymiotujesz?

Dorjana lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozliwe, że tak;) a lekarz cos mówił na ten spadek?

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi, bardzo mocno Cię wspieramy. Trzymaj się i zdrówka dla dzieciątka. MUSI BYĆ DOBRZE!!!!! ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powinien;) mój lekarz był zadowolony, że nie tyłam od razu bo mówi, że potem szybciej waga idzie i zdąże nadrobić;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek mam USG i mam nadzieje , ze się dowiem czy będe miała chłopczyka czy dziewcznkę , już doczekać się nie umiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara a który tydzien?

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kg to każda z nas jest inna zależy od organizmu. Możesz zacząć przybierać szybko jak nie masz mdłości itp a są też kobiety które w 6-7 miesiącu zaczynają przybierać regularnie.Najważniejsze żeby dzidzia przybierała na wadze. Więc nie martw się o wagę ciesz się że dużo cię nie przybywa tal od razu wiem co mówie hihih

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia ja też wiem o czym mówisz do ok. 22tygodnia w ogóle nie było widać, że jestem w ciąży, teraz mi brzuszek nabiera kształtów i wielkości :)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już co tydzień robi się większy ja moze tego nie widzę ale bratowa jak wpada co niedziele to stwierdza że co tydzień jest większy a synek wcale taki duży chyba nie jest jak na swój wiek;p

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym Was zapytać o twardniejący brzuch. Od wczoraj czuję, że brzuch co jakiś czas się "napina", twardnieje, bardziej po prawej stronie, poniżej pępka. Nic mnie nie boli, nie mam plamień, ale to mnie niepokoi, bo wcześniej tak nie było. Oprócz tego od paru dni dokucza mi żołądek, od popołudnia do nocy czuję się pełna, wzdęta. Nie jem jakoś mega dużo, ale faktycznie zdarza mi się jeść smażone potrawy, ostatnio zwłaszcza mięso :) Wydaje mi się, że to kwestia zmiany diety, ale nie chciałabym czegoś zlekceważyć. Planową wizytę u lekarza mam już we wtorek - czekać czy jechać gdzieś wcześniej i to skontrolować?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia kolka.Zaczynają się ciążowe dolegliwości;):) myślę że nic złego się nie dzieje.Pij więcej wody a na wzdęcia zbawienny espumisan.Ja wczoraj musiałam się nim ratować bo myślałam że się przekręcę.Zmienia się wszystko w organizmie.

relg3e5ejwatx9hx.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardniejący brzuch jest normalnym zjawiskiem po 20tc, to cwiczenia macicy do porodu.twardnienia we wcześniejszych tygodniach czasem też się zdarzają, ja jestem np takim przypadkiem.pomaga odpoczynek, leżenie, nospa, magnez.koniecznie powiedz o tym lekarzowi, ale nie sądzę by to był powód do wcześniejszej wizyty

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, postaram się dzisiaj mniej i lżej jeść :) Odpocznę sobie po ciężkim tygodniu pracy i może będzie lepiej.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się robił taki twardy brzuch ale właśnie na skutek wzdęć i kolki jak zmieniłam dietę troszkę to mi przeszło.No a po 20 tyg milola86 napisała to normalne zjawisko.Odpoczywaj a we wtorek powiedz lekarzowi

relg3e5ejwatx9hx.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ciekawe czy nasze dzieciaczki będą takie ruchliwe;)

http://www.youtube.com/watch?v=ImBEgjSwK1k

;)

Kocur lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genialny filmik :D
    Mój to taki Mały Diabełek już mi buszuje po brzuchu czasem całymi dniami i jest w stanie mnie wybudzić ze snu kopniakiem. Więc myślę, że Mikołaj będzie niesamowicie ruchliwym dzieciaczkiem <3

• Kocur Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miola widziałam ten filmik :) niezły jest:D Mój bobo szaleje na całego i widać to bardzo wyrażnie ale oczywiście jeszcze nie tak, że cały brzuch chodzi :D A co do twardnień, bo widzę, że wcześniej był poruszany ten temat, to chyba niekoniecznie po 20 tygodniu. Mi się zaczęły 16-17 tydzień, na skutek wysiłku jak sugerowała położna. Z dzidziolkiem nic złego się nie działo i nie dzieje, teraz jak dużo chodzę to tak max kilka razy na dzień, chociaż czasem wydaję mi się, ze mogę mylić to z wypychaniem mojego brzdąca, bo nie raz jak zaczyna szaleć to niektóre ruchy są podobne do tych 'twardnień' właśnie :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja adhd normalnie ;p;p;););) Mój Krzyś tak różnie dziś w nocy i cały dzień bryka a czasami jest spokojny.Ale teraz będzie już coraz mocniej czuć jak będzie miał mniej miejsca

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie:) czy odnośnie ruchów dziecka lekarz Wam kazał sięobserwować, zapisywać ile ruchów na dzień jest? Od którego tygodnia tak własn=ciwie te ruchy są regularne? bo gdzieś wyczytałam ,ze ok.20 tyg. dziecko jeszcze dużo spi w brzuszkui sporadycznie sie porusza.

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ