II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
fifi kochana napewno wszystko bedzie dobrze tylko sie nie martw. zaufaj lekarzowi on wie najlepiej. jesli trzeba to do konca zostan w szpitalu najwazniejsze jest teraz wasze zycie i zdrowie. w domu napewno najlepiej ale tam jestes na miejscu zajma sie wami odrazu. dbaj o siebie:-* przesylamy buziaki napewno bedzie wszystko dobrze.
-
Dorjana nie martw się w pierwszym trymestrze spadek wagi niewielki albo brak przyrostu wagi jest normalny. ja też na początku nie tyłam wcale a teraz 21 tydzień i 2,2 kg na plusie. a brzuch mam duży już.
Zaczniejsz tyć a wymiotujesz?Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
co do kg to każda z nas jest inna zależy od organizmu. Możesz zacząć przybierać szybko jak nie masz mdłości itp a są też kobiety które w 6-7 miesiącu zaczynają przybierać regularnie.Najważniejsze żeby dzidzia przybierała na wadze. Więc nie martw się o wagę ciesz się że dużo cię nie przybywa tal od razu wiem co mówie hihih
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, chciałabym Was zapytać o twardniejący brzuch. Od wczoraj czuję, że brzuch co jakiś czas się "napina", twardnieje, bardziej po prawej stronie, poniżej pępka. Nic mnie nie boli, nie mam plamień, ale to mnie niepokoi, bo wcześniej tak nie było. Oprócz tego od paru dni dokucza mi żołądek, od popołudnia do nocy czuję się pełna, wzdęta. Nie jem jakoś mega dużo, ale faktycznie zdarza mi się jeść smażone potrawy, ostatnio zwłaszcza mięso Wydaje mi się, że to kwestia zmiany diety, ale nie chciałabym czegoś zlekceważyć. Planową wizytę u lekarza mam już we wtorek - czekać czy jechać gdzieś wcześniej i to skontrolować?https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
twardniejący brzuch jest normalnym zjawiskiem po 20tc, to cwiczenia macicy do porodu.twardnienia we wcześniejszych tygodniach czasem też się zdarzają, ja jestem np takim przypadkiem.pomaga odpoczynek, leżenie, nospa, magnez.koniecznie powiedz o tym lekarzowi, ale nie sądzę by to był powód do wcześniejszej wizyty
-
nick nieaktualny
-
Miola widziałam ten filmik niezły jest:D Mój bobo szaleje na całego i widać to bardzo wyrażnie ale oczywiście jeszcze nie tak, że cały brzuch chodzi A co do twardnień, bo widzę, że wcześniej był poruszany ten temat, to chyba niekoniecznie po 20 tygodniu. Mi się zaczęły 16-17 tydzień, na skutek wysiłku jak sugerowała położna. Z dzidziolkiem nic złego się nie działo i nie dzieje, teraz jak dużo chodzę to tak max kilka razy na dzień, chociaż czasem wydaję mi się, ze mogę mylić to z wypychaniem mojego brzdąca, bo nie raz jak zaczyna szaleć to niektóre ruchy są podobne do tych 'twardnień' właśnie
-
nick nieaktualnyDziewczyny a mam pytanie:) czy odnośnie ruchów dziecka lekarz Wam kazał sięobserwować, zapisywać ile ruchów na dzień jest? Od którego tygodnia tak własn=ciwie te ruchy są regularne? bo gdzieś wyczytałam ,ze ok.20 tyg. dziecko jeszcze dużo spi w brzuszkui sporadycznie sie porusza.