II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
sla.s święta racja:) a po porodzenie kolejne wiele lat martwimy się o nasze pocieszy tak jak nasze mamy się martwiły o nas:) kiedyś ciężko było to zrozumieć a teraz same doświadczymy to na własnej skórze:)
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam problem w domu mam myszy szok normalnie blok ma 8 lat mieszkam na parterze z ogródkiem nie wiem jak sie dostały do domu mąż już dwie zabił " sprzedając im kopa " ale jest jeszcze napewno minimum jedna bo ja dziś widziałam jak mogę sie ich pozbyć może któraś wie trutka chyba odpada a na lapki sie nie łapie cwaniara zjada mięsko a pułapka nie łapie jej myślałam o elektrycznym odstraszaczu na gryzonie widziałam na Allegro takie po 100zl ale one działają rownież na niektóre koty sąsiedzi maja kota a odstraszacz ma zasięg 200 M a nie wiem czy nie będzie działać na dziecko całe szczęście nie boje sie myszy no ale w domu raczej nie chce ich mieć A no u kot odpada mąż nigdy na kota sie nie zgodzi a pozatym ja tez nie przepadam za kotkami
-
Kup łapkę, ale taką malutką. Koleżanka miała ten problem kilka dni temu - porozkładała łapki, ale przynętę zjadały i tyle z tego było
Dorwała gdzieś takie najmniejsze, najdelikatniejsze łapki i po dwóch dniach problem zażegnała w drastyczny sposób -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Płeć dziecka potwierdzona na 100% będzie Alicja.
Jest bardzo ruchliwa.
Waży: 356g, a mierzy 14,21 cm
A inne parametry to:
BPD – wymiar dwuciemieniowy główki: 5,05 cm
OFD – wymiar potyliczno-czołowy: 5,98 cm
HC – obwód główki: 17,76 cm
AC – obwód brzucha dziecka: 15,04 cm
FL – długość kości udowej: 3,40 cm
Termin utrzymuje się od badania prenatalnego pierwszego: 5 marca 2014r.
Szyjka długo, łożysko prawidłowe.
Zostały mi przepisane dodatkowe żelazo na moją niską hemoglobinę: Tardyferon-Fol
Następna wizyta 12.11.2013 r.
ale wcześniej mam drugie prenatalne 30.10.2013r godz.12paula22, juicca, aiwlys, ;oniqa, Iwo123, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Matylda36 wrote:ania_mr gratulacje córeczki
A czemu masz drugie prenatalne? Z jakiego powodu dostałaś takie zalecenie?
U mnie w klinice od lekarki dostaje dostaje skierowanie na darmowe badania prenatalne które obejmują dwa 1 w pierwszym trymestrze a 2 w drugim trymestrze. Trzecie już zależy ode mnie i już jest płatne -
Hmm, ciekawie z tymi skierowaniami robi Twoja lekarka, no ale lepiej dwa zrobić z ciekawości i potwierdzenia, że wszystko jest z dzidziusiem okej, niż z jakiegoś konkretnego powodu, bo myślałam tfu tfu, że jest jakaś przyczyna. Ufff ....
Mama najcudowniejszych skarbów