Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybacz pytanie ale nie wiem czy nie doczytałam czy nie pamiętam.. Jakie wybraliście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś o 12:15 mam USG już się doczekać nie umiem :D:D

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Krzyś.

relg3e5ejwatx9hx.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż dawno wybrał imienia długo zanim jeszcze byłam w ciąży było dla dziewczynki Alicja a dla chłopca Oliwier.
    Więc ja choć wymyśliłam drugie imię więc pozostała Alicja Zuzanna

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któras z Was ma w ciąży problemy z łupieżem? ;/ ja nigdy nie miałam a w ciąży widzę, że mam miejscami a paznokcie mam w tak złym stanie, że odcinkami płatami schodzą:( pomijając trądzik...
    są dobre odżywki do paznokci ale zawierają formaldehyd a staram się go unikać w ciąży...

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 jak masz dobrego lekarza prowadzące, porozmawiaj z nim, dobierze Ci odpowiednie witaminy i być może rozwiąże się Twój problem.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorę na razie Prenatal Classic i od jutra będę brać z DHA, raz to raz to. wizyte mam dopiero 8 ale wspomne o tym. nie raz poza ciąża mam kłopoty z paznokciami ale wtedy stosuje mocniejsze odżywki to jakos jest lepiej a teraz nie za ciekawie.

myślicie, że mogę stosować sobie na razie chociaż szampon head&shoulders?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 10:24

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula ja uzywam head shoulders , zawsze mialam problem z lupiezem a ostatnio go kupilam i naprawde mi pomógl , łupieżu jest znacznie mniej . Polecam też szampon dr TOłpy

• paula22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zobaczymy czy i mi pomoże;)

a z paznokciami któraś z Was ma problemy?

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasami sie pojawia łupież jak zmienię szampon na jakiś np. Garniera wtedy pomaga jedynie Nizoral. I łupież znika:)
    A z paznokciami nie mam problemu:) zawsze miałam mocne a teraz są mega mocne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam po pare rzeczy dla maluszka i z psem na spacerze i zapytac u ginekologa o wizytę.. Nogi wchodzą mi za przeproszeniem do tyłka... Wymoczyłam je w chłodnej wodzie i leze z nogami na poduszcze z bólu..
    Porozmawiałam z M i stwierdziliśmy, że raczej nie będziemy dawać drugiego imienia po nim i stanęło na Sebastian (dla mnie świetnie, bo tak ma na imię mój przyjaciel od 12 lat) Co o tym sądzicie?

• Makcza Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Imię dla dziecka to bardzo ważna, a zarazem trudna rzecz. My nadal z mężem nie możemy znaleźć imienia dla naszej córeczki, które by nas przekonało do siebie.
    Jeszcze jest trochę czasu, ale tak czujemy, że nawet jeśli wybierzemy jakieś imię, to ostatecznie zdecydujemy się na nie lub inne jak zobaczymy nasz skarb po urodzeniu :-)

Matylda, mam dokładnie taki sam plan. Też uważam, że małemu człowiekowi należy się przyjrzeć, żeby wiedzieć kim jest i jak ma na imię. Przecież np. Iza i np. Zuzia to dwie zupełnie inne osobowości i typy urody! Też mam zamiar zdecydować spośród kilku wybranych wcześniej imion już kiedy zobaczę dziecko.

Matylda36, Lalita2710 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopców jestem w stanie wymienić od ręki 20 pięknych imion, które mogłabym nadać synowi, natomiast dla córki wszystkie, które mi się podobają, wydają mi się albo pospolite, albo pretensjonalne, albo nadęte i udziwnione.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzyy miała mieć Filipka a jak urodziła że kompletnie do niego nie pasuję i myślą intensywnie.Więc to różnie bywa.Ale imię ma się podobać rodzicom bo reszcie świata się nigdy nie dogodzi wiec nie patrzcie co mówi rodzina itd.Każdy ma inny gust itd a to wasze dziecko i od początku wy decydujecie.Ja wiem że decyzji już nie zmienimy bo Krzyś to imię ważne dla mnie jak i mojego męża.Jest to imię po moim teściu i moim dziadku.Teścia niestety nie znałam a dziadek był cudnym człowiekiem i tak w ten sposób przemyciliśmy kawałek pamięci o nich do naszego życia;):)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bedzie Iza i tak postanowoone do brzuszka tez tak mowimy

a.png
    a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie nie było na forum.
    Wczoraj byłam na wizycie, usg wykonywane długo niż zazwyczaj bałam się już że coś nie tak, ale wszystko ok.
    Lekarz sprawdzał wszystkie narządy. Synek spał z ręką na głowie i nawet nie śmiał się ustawić by sfotografować go z profilu... Waży pół kilo :))
    Skonsultowałam z lekarzem zażywanie magnezu, powiedział że skoro męczą mnie skurcze łydek to można brać, że jeszcze nadmiar magnezu nikomu nie zaszkodził, ponieważ jego nadmiar wydalany jest wraz z moczem. Więc teraz biorę prenatal classic i dodatkowo magnez.
    U nas chyba będzie Borys.
    Ja z kolei zawsze miałam w zanadrzu imiona dla córki: Zofia, Maria a tu synek. Więc myśleliśmy intensywnie.
    Pozdrawiam

Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Witajcie;) ja nie kupiłam jeszcze nic dla Maleństwa.Chciałabym bardzo, ale jakoś mam opory.Nawet teraz nie dowierzam,że już niedługo mogą spełnic sie nasze marzenia...Poczekam może do III trymestru.Na razie oglądam wszystko namiętnie w necie;)

Miałam dzis badanie na glukozę...Zaliczyłam badanie, miałam problemy z wypiciem, bo mnie cofało, ale jakos sie udało. Za to mój organizm zbuntował się po wyjściu ze szpitala i....zwymiotowałam na szpitalanym parkingu :/ Masakra:/

Mam pytanie ponieważ też mam skierowanie na glukozę. Lekarz tłumaczył, że wypiję i dwie godziny się czeka... Chyba nic nie pomieszałam. Trzeba być na czczo? Poradził by dzień wcześniej po 18-tej nic nie jeść.

82dox1hp47sulw8a.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna myślałam o Dawidku, teraz sama nie wiem. Dla dziewczynki jakoś nie miałam nigdy typów, ale teraz spodobało mi się imię Emilka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typ na córeczkę - Ilona, na synka - Jakub, Jerzy, Gustaw :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ