Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie chyba Antek :) kurcze co 2 dni zmieniam imię - mam nadzieję że w końcu coś nam sie spodoba:)
    A po 2 od kilku dni zauważyłam że moje piersi a dokładnie obwódki wokół sutków zrobiły się ciemniejsze- też tak macie? żadna linia od pępka w dół mi nie idzie tylko więcej włosków mam na brzuszku:)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O też tak mam! Dużo włosów na brzuchu jak facet. Poza tym brązowe sutki już od dawna. Mąż się śmieje, że będzie kakaowe mleko;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to dziwnych dolegliwosci to mnie bola momentami nawet bardzo pośladki i tak jakby kosci pod pośladkami.To raczej nie zakwasy, bo aktywnoscie nie mam zbyt duzo. Boli czesto wieczorem gdy wstaje z krzesla lub sie schylam. Czy macie cos podobnego?

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o imiona to ja nie wiem kto mieszka w brzuszku, ale jak czytam Wasze posty to mam wielki mętlik w glowie bo podoba mi sie polowa Waszych wybranych imion:)

relgh371zv6v421k.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nizoral w ciąży można używać?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do badania glukozy trzeba bez śniadanka. pobiorą ci krew potem wypijesz i po 2 godzinach kolejne pobranie.Ja też nie mam lini na brzuchu za to włosy rosną jak oszalałe niestety wszędzie nie tylko na głowie ;p;p

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go 1 raz stosowałam doraźnie.
    Info ze strony producenta :
    Ciąża
    Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza.

Szampon Nizoral® może być stosowany w okresie ciąży, ponieważ nie jest wchłaniany przez skórę i nie przenika do krwioobiegu, niemniej jednak nie można wykluczyć zagrożenia.
    Stosowanie tego preparatu powinno być wtedy ograniczone tylko do tych przypadków w których potencjalne korzyści uzasadniają jego użycie.

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za informację Marysia:)

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do glukozy, to ja miałam pobierane na czczo, po godzinie i po dwóch godzinach.dzień wcześniej faktycznie wieczorem nie jesc nic słodkiego ani smażonego, bo może to zafałszować wynik.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda odezwij się na 35+

Gratuluję wszystkim mamuśkom,tylko na chwilkę wpadłam ,ale może przy okazji mnie zarazicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szczessciara, pasia27 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam kolejne pytanie z cyklu: Czy też tak macie? :)
    A mianowicie...czasami mam wrazenie ,że mam dużo gazów w jelitach i one wywołują u mnie bóle brzucha takie kilkusekundowe. A może to jakieś skurcze?

Dorjana lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie jutro mam badanie genetyczne i zaczne 14tydz czy jest szansa na poznanie płci??

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, ja czasem tez tak mam. Takie uczucie,jak opisujesz wlasnie.

Niunia, Male szanse-raczej lekarz moze,sie ewentualnie skłaniać ku którejś plci, zależy jaki ma sprzet i jak sie malenstwo ułoży, ale nie nastawiaj sie.

relgh371zv6v421k.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede miec robione na zwyklym usg bo 4d bedzie w 20tyg dopiero u mnie wiec zobaczymy :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie poznałam płci w 15 tygodniu bo słabo było widać i łątwo pomyliś np siusiaka z pępowiną :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze, z którymi ja miałam do czynienia, a sami są super specjalistami i badali mnie na naprawdę dobrym sprzęcie, absolutnie nie chcieli podawać płci przed 20 tygodniem.
    Niektórzy lekarze mają taką zasadę, że mimo dobrego sprzętu, przed 20 tygodniem po prostu płci nie podają. Do momentu, aż narządy płciowe dziecka nie wykształcą się tak by była mniejsza szansa pomyłki :-)
    I dla mnie na przykład było to logiczne i lepsze rozwiązanie ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś ciekawego http://parenting.pl/portal/skurcze-macicy-w-ciazy

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Hej mam kolejne pytanie z cyklu: Czy też tak macie? :)
    A mianowicie...czasami mam wrazenie ,że mam dużo gazów w jelitach i one wywołują u mnie bóle brzucha takie kilkusekundowe. A może to jakieś skurcze?
    ja tez tak mam i to sa ewidentnie gazy chociaz jest to czasami niepokojace to nie ma co sie przejmowac bo mijaja:-P.
    apropo plci moja lekarka tez powiedziala mi ze synek w 15tyg ale dodala ze to raczej jest synek ale napewno to moze powiedziec dopiero po polowie ale jak juz sila wyciagamy to raczej synek ale reki obciac nie da;-) teraz juz wiadomo ze jest synek nie da sie tego slicznego siusiaka pomylic z niczym innym

Dorjana lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    ja tez tak mam i to sa ewidentnie gazy chociaz jest to czasami niepokojace to nie ma co sie przejmowac bo mijaja:-P.
    apropo plci moja lekarka tez powiedziala mi ze synek w 15tyg ale dodala ze to raczej jest synek ale napewno to moze powiedziec dopiero po polowie ale jak juz sila wyciagamy to raczej synek ale reki obciac nie da;-) teraz juz wiadomo ze jest synek nie da sie tego slicznego siusiaka pomylic z niczym innym

To dobrze bo już chciałam dzwonić do lekarza:) ale jakoś po wizycie w toalecie mi przeszło:)
    A powiedz mi czy przy tych uczuciach wzdęcia masz jakby twardą macicę?

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche twardszy brzuszek jest ale nie jest to takie twardnienie jak przy skurczach bardziej mam wrazenie jakby maluch uciekal od tych wzdetych jelit i rozkladal sie i rozpychal na scianie brzucha bo nawet wtedy za bardzo nie kopie. ale jak masz wrazenie ze ten brzuszek twardnieje to bierz magnez a jak trzeba to tez nospe. w tym tygodniu to moga byc juz skurcze przepowiadajace;-) ale nie martw sie na spokojnie do tego podejdz jesli trwaja kilka sekund i nie sa bolesne i zbyt czeste to na nastepnej wizycie powiedz lekarzowi. moj maly juz zaczol buszowac przed noca;-) a bardzo przepada za mandarynkami bo mamusia czesto mu je podaje:-P takie smaczki juz mamy. jak tam marysiu ze smaczkami u ciebie

jd7r1di.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ