II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA u nas będzie chyba Antek kurcze co 2 dni zmieniam imię - mam nadzieję że w końcu coś nam sie spodoba:)
A po 2 od kilku dni zauważyłam że moje piersi a dokładnie obwódki wokół sutków zrobiły się ciemniejsze- też tak macie? żadna linia od pępka w dół mi nie idzie tylko więcej włosków mam na brzuszku:) -
Dziewczyny co to dziwnych dolegliwosci to mnie bola momentami nawet bardzo pośladki i tak jakby kosci pod pośladkami.To raczej nie zakwasy, bo aktywnoscie nie mam zbyt duzo. Boli czesto wieczorem gdy wstaje z krzesla lub sie schylam. Czy macie cos podobnego?
-
nick nieaktualnyJa go 1 raz stosowałam doraźnie.
Info ze strony producenta :
Ciąża
Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza.
Szampon Nizoral® może być stosowany w okresie ciąży, ponieważ nie jest wchłaniany przez skórę i nie przenika do krwioobiegu, niemniej jednak nie można wykluczyć zagrożenia.
Stosowanie tego preparatu powinno być wtedy ograniczone tylko do tych przypadków w których potencjalne korzyści uzasadniają jego użycie. -
co do glukozy, to ja miałam pobierane na czczo, po godzinie i po dwóch godzinach.dzień wcześniej faktycznie wieczorem nie jesc nic słodkiego ani smażonego, bo może to zafałszować wynik.
-
nick nieaktualny
-
Lekarze, z którymi ja miałam do czynienia, a sami są super specjalistami i badali mnie na naprawdę dobrym sprzęcie, absolutnie nie chcieli podawać płci przed 20 tygodniem.
Niektórzy lekarze mają taką zasadę, że mimo dobrego sprzętu, przed 20 tygodniem po prostu płci nie podają. Do momentu, aż narządy płciowe dziecka nie wykształcą się tak by była mniejsza szansa pomyłki
I dla mnie na przykład było to logiczne i lepsze rozwiązanieMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Hej mam kolejne pytanie z cyklu: Czy też tak macie?
A mianowicie...czasami mam wrazenie ,że mam dużo gazów w jelitach i one wywołują u mnie bóle brzucha takie kilkusekundowe. A może to jakieś skurcze?
apropo plci moja lekarka tez powiedziala mi ze synek w 15tyg ale dodala ze to raczej jest synek ale napewno to moze powiedziec dopiero po polowie ale jak juz sila wyciagamy to raczej synek ale reki obciac nie da;-) teraz juz wiadomo ze jest synek nie da sie tego slicznego siusiaka pomylic z niczym innymDorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdziunia111123 wrote:ja tez tak mam i to sa ewidentnie gazy chociaz jest to czasami niepokojace to nie ma co sie przejmowac bo mijaja:-P.
apropo plci moja lekarka tez powiedziala mi ze synek w 15tyg ale dodala ze to raczej jest synek ale napewno to moze powiedziec dopiero po polowie ale jak juz sila wyciagamy to raczej synek ale reki obciac nie da;-) teraz juz wiadomo ze jest synek nie da sie tego slicznego siusiaka pomylic z niczym innym
To dobrze bo już chciałam dzwonić do lekarza:) ale jakoś po wizycie w toalecie mi przeszło:)
A powiedz mi czy przy tych uczuciach wzdęcia masz jakby twardą macicę? -
troche twardszy brzuszek jest ale nie jest to takie twardnienie jak przy skurczach bardziej mam wrazenie jakby maluch uciekal od tych wzdetych jelit i rozkladal sie i rozpychal na scianie brzucha bo nawet wtedy za bardzo nie kopie. ale jak masz wrazenie ze ten brzuszek twardnieje to bierz magnez a jak trzeba to tez nospe. w tym tygodniu to moga byc juz skurcze przepowiadajace;-) ale nie martw sie na spokojnie do tego podejdz jesli trwaja kilka sekund i nie sa bolesne i zbyt czeste to na nastepnej wizycie powiedz lekarzowi. moj maly juz zaczol buszowac przed noca;-) a bardzo przepada za mandarynkami bo mamusia czesto mu je podaje:-P takie smaczki juz mamy. jak tam marysiu ze smaczkami u ciebie