II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeż mi tak powiedzieli na początku ale było przypuszczalnie 80% chłopiec.
Choć nie rozumiem wypowiedzi niektórych, że lekarz nie wiedział czy to siusiak "bo może jenak pępowina". U mnie lekarz bada przepływ krwi i prace pępowiny poprzez najechanie "kwadracikiem który pokazuje przepływ krwi" coś jak wtedy kiedy sprawa się czy dziecko nie jest owinięte pępowiną (nie wiem jak fachowo to nazwać) i kiedy miał wątpliwości czy to pępowina najechał i stwierdził, że pępowina to na pewno nie jest. -
Miriam wrote:Wczoraj byłam u gina i mój Feliks najprawdopodobniej nie jest Feliksem mój M przeszczesliwy ja w lekkim szoku przez miesiąc przyzwyczajalam sie do mysli ze to chłopiec a tu trach jednak dziewczynka a ja już niebieska farbe wybrałam teraz pierdziele nic nie wybieram do usg polowkowego a właśnie w ktorym tyg najlepiej sie wybrać na usg polowkowe
mi już 2 lekarzy potwierdziło że dziewczynka połówkowe mam 30 zobaczymy czy 3 lekarz też potwierdziMiriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja byłam wczoraj na wizycie i lekarz odradził USG, mówił, że na tym etapie dziecko nie jest dość widoczne podczas badania przez brzuch, a 19 listopada będzie USG "połówkowe" i wszystko dokładnie obejrzymy. W zwykłym badaniu nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, pochwalił mój przyrost 2 kg i ładny brzuszek, nie powiem, poczułam się dumna .
Ktoś powyżej pisał o twardym brzuchu i skurczach powodowanych przez jelita. Ja niestety też to mam, ostatnio bardzo się przestraszyłam, bo ten brzuch był naprawdę duży i twardy, a ból taki jakiś dziwny. Dopiero po paru godzinach objawy zaczęły wskazywać na problemy z trawieniem. Kolejny dzień na lekkim rosołku i herbatkach rozwiązał problem. Lekarz mówi, że to ewidentnie wskazuje na jelita i poradził bardziej dbać o dietę, jeść warzywa, tylko jak to zrobić, jak mi się chce kiełbasy?https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnyNo jak to zrobic mi na odwrót lekarz kazał "jeść setki mięso mniam mniam " a ja na sama myśl mam odruch wymioty tymbardziej ze mięsa ani ryb nie jadlam przed ciaza to teraz wiem ze powinnam ale sam zapach wrrr działa na mnie jak plachta na byka warzywa mniam mniam
-
Widzisz, a ja od dziecka jestem mięsożerna; w ciąży to już w ogóle, chyba nawet golonkę bym zjadła Mam za niską hemoglobinę, więc mięsko jak najbardziej, ale jednak tych warzyw jest za mało. No nic, trzeba się wziąć i sumiennie spożywać codziennie solidną porcję. A wtedy załatwiłam się babcinymi pierogami ruskimi, tak mi smakowały.....
Miriam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
Magdziunia ja od zobaczenia 2 kresek na teście miałam przeczucie że dziewczynka i od początku miała być Gabrysia albo Amelka.Nawet jak lekarz w 14 tyg powiedział że jak na jego oko chłopak to nie uwierzyłam;p;p ale jak w 18 zobaczyłam siusiaka to nie było wątpliwości i powiem ci że na początku tak mi było dziwnie ale teraz baaaaardzooo się cieszę że będzie synek może następnna trafi się dziewczynka. A co do wzdęć tto bierzcie dziewczyny espumisan nie męczcie się bo to i dziecko odczuwa jak tak w jelitach jeździ i dla was dyskomfort.Ja się nie raz ratowałam tak do 19tyg często mnie dopadało.I nawet ostatnio zjadłam 3 bo myślałam że się wściekne.
-
Miriam wrote:Zobaczymy mam nadzieje ze nie doznasz szoku jak ja
pierwszy raz dowiedziałam się się że to dziewczynka to pierwszych prenatalnych ale powiedział że w 80%. A teraz byłam u lekarza 20 października już był 20 tydzień, pani doktor teraz powiedziała że 100% dziewczynka, więc sądzę że przez 10 dni raczej nic się nie zmieniMiriam, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja wczesniej straciłam 2 ciąże jednego maluszka miałabym w listopadzie a drugiego we wrześniu:( do końca życia będę o nich pamiętać bo to moje dzieciaczki. od pierwszego minęło juz 5 lat a ja zawsze zapalam znicze 1 listopada dla każdego z naszych dzieci a nasz maluszek napewno dowie się kiedyś ze mógł mieć rodzenstwo
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:A u nas będzie chyba Antek kurcze co 2 dni zmieniam imię - mam nadzieję że w końcu coś nam sie spodoba:)
A po 2 od kilku dni zauważyłam że moje piersi a dokładnie obwódki wokół sutków zrobiły się ciemniejsze- też tak macie? żadna linia od pępka w dół mi nie idzie tylko więcej włosków mam na brzuszku:)
-
Natalia wrote:Dziewczyny co to dziwnych dolegliwosci to mnie bola momentami nawet bardzo pośladki i tak jakby kosci pod pośladkami.To raczej nie zakwasy, bo aktywnoscie nie mam zbyt duzo. Boli czesto wieczorem gdy wstaje z krzesla lub sie schylam. Czy macie cos podobnego?