II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa synka podczas tych wzdęć tez mniej czuje. Teraz buszuje przed spaniem:)Męża znów okopał Jeśli chodzi o smaczki to od jakiś 3 tyg. mam straszną ochote na kiwi:) przynajmniej 1 dziennie musze zjesc. Oprócz tego od początku jem dużo owoców i serek ziarnisty bardzo lubię. Przed ciążą jadłam tonami słodyczę a teraz czekolada i inne smakołyki mogłyby nie istnieć. Magnez łykam po 1 tab. magne b6 ,za tydz. ide do lekarza to podpytam go -mam nadzieję ,że rozwieje moje wątpliwości:)
Dzięki Magdziunia za odp:) -
no ta fasolka i brokul to musialas miec ladnie;-) oj dziewczyny ja juz spac nie moge moj maly buszuje od paru dni w nocy i juz zaczynam siusiac wiec generalnie zaczely sie u mnie nieprzespane noce;-). marysia tak kopie tatuska? moj maz jest zalamany bo maly nie kopnal go jeszcze ani razu zawsze sie uspokaja jak maz probuje go dorwac. ostatnio maly tyleczek wypinal z boku brzuszka to moj maz mial lzy w oczach ze szczescia ze wkoncu mogl go dotknac i poczuc chociaz chwile jak uciekal;-) az sie wzruszylam ze tak go to tknelo bo udaje zawsze twardziela:-P
-
U mnie w 14 tyg powiedział że stawia na chłopca ale to przypuszczenia w 18 potwierdził że chłopczyk z resztą nie musiał bo sama siusiaka widziałam;p Mój się tak na każdym usg próbuje trzymać.Ale zawsze chwila musi potrwać zanim nerwy mu puszczą.A syn zawsze kopię jak tata do pracy wychodzi
-
Ja spać nie mogę od początku ciąży. Spałam jak zabita może przez tydzień, jakoś na samym początku, a później pojawiły się problemy ze snem.
Poduszka między kolanami nie pomaga, mleko przed snem też nie, mam nadzieję, że to nie będzie trwało do końca ciąży.Mama najcudowniejszych skarbów -
Perełka dość mocno mnie biodra ....... Dziś każde moje przekręcenie na prawy bok było ze łzami w oczach z bólu. Ale nie jestem w stanie całej nocy przespać na lewym boku.Już nawet na chwilę kładę się na plecy żeby biodra odpoczęły bo nie daje rady.Nawet teraz boli prawe jak siedzę
-
madzia123 a kładziesz jakąś poduchę między kolana, by odciążyć stawy biodrowe? Mi bardzo pomaga taka kwadratowa poducha z pianki, taka dość twarda. Na lewym boku za dużo nie mogę spać, bo u mnie dzidzia się tam zadomowiła i mam ucisk gdzieś na jakiś narząd.
Jak pytałam lekarza jak ja mam zrobić, by móc leżeć cały czas na lewym boku, to powiedziała, żebym się na tym tak bardzo nie skupiała, tylko leżała i spała tak jak mi jest wygodnie. Mam się wyspać, a nie męczyćMama najcudowniejszych skarbów -
kładłam poduszkę ale taką zwykła ale jak się chciałam przekręcić na 2 bok to gimnastyka była z ta poduszką i dobie dałam z nią spokój. Zobaczymy jak to będzie może się z nią przeproszę ogólnie to ze spaniem już pewnie do porodu będzie katastrofa
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja sie obawiam ze nie tylko do porodu bo potem bedzie maluszek wiec bedziemy juz czujne jak pies;-) ja z biodrami jeszcze daje rade u mnie spacery sa wyzwaniem bo odzywa sie kolano ktore pare lat temu mialo ciezka kontuzje. madzia cieszysz sie ze synek? jakie mialas przeczucia zanim sie dowiedzialas?
-
madzia123 taka zwykła poducha też była dla mnie tragiczna, ale ta kwadratowa jest dla mnie idealna. Nauczyłam się już z nią spać, Pierwsze noce były niezbyt komfortowe z jej przekładaniem, ale teraz nauczyła się ją obsługiwać i rzeczywiście biodra i kręgosłup czują się lepiej Fakt nie śpię z nią całą noc, jak śpię na plecach, to poduszka ląduje pod stopami na płasko.
sla.s jeszcze pewnie nas wiele niewygód czekaMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyWczoraj byłam u gina i mój Feliks najprawdopodobniej nie jest Feliksem mój M przeszczesliwy ja w lekkim szoku przez miesiąc przyzwyczajalam sie do mysli ze to chłopiec a tu trach jednak dziewczynka a ja już niebieska farbe wybrałam teraz pierdziele nic nie wybieram do usg polowkowego a właśnie w ktorym tyg najlepiej sie wybrać na usg polowkowe
szczessciara, ania_mr, lusia22 lubią tę wiadomość
-
Miriam, dlatego cieszę się, że mój lekarz jest uparty i nie zgadza się na podanie informacji o płci przed 20 tygodniem ciąży, dopóki narządy u dzidziusia się nie wykształcą.
Szkoda, że taka pomyłka u Ciebie nastąpiła, ale myslę, że najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa i dobrze się rozwija Dziewczynki też są fajne
Ja połówkowe mialam robione w 21 tygodniu, a robi się je pomiędzy 18 a 22 tygodniem ciąży.Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypołówkowe między 18-22 tyg ale w zasadzie mi powiedziano, że im później (do max 22tyg) tym więcej widać. Ja miałam to badanie w 21tyg i chyba 4dniu.
Miariam to są uroki własnie wybierania za wcześnie hehe. Ja nawet teraz kupując rzeczy kupuje nautralne, kolorowe. Mimo, że 3 różnych lekarzy w 1000% potwierdzili, że będzie chłopiec.Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatylda no o to chodzi ze ja bardzo chciałam dziewczynkę i musiakam sie sporo przyzwyczajac do mysli ze to chlopiec jak już przyzwyczailam sie do chłopca to tu taka wiadomość no normalnie jak by mi ktoś w łep przywalil taki mam metlik w głowie ale najważniejsze ze zdrowe co by nie było teraz sie nie przyzwyczajam do mysli ze to dziewczyna bo jak okaże sie ze to jednak chłopak to wyląduje w tworkach a tego nie chce właśnie muszę sie zapisać na to usg właśnie tak myśle może na 12 listopada będzie już ok
Matylda36 lubi tę wiadomość
-
Mnie ginka powiedziała, że najlepiej zrobić właśnie wcześniej, w 19-20 tygodniu, bo wtedy najlepiej widać te parametry, które mają się zgadzać. Wiadomo, że z każdym tygodniem dziecko "lepiej widać", bo sukcesywnie zbliża się do "postaci ostatecznej" Ale jeśli chodzi o połówkowe-prenatalne, to właśnie ok. 20 tyg. No ale ja mam je dopiero przed sobą, więc więcej dowiem się za miesiąc, już na badaniu. Ginka poleciła mi też umówić się na to badanie do specjalisty, tak jak na genetyczne.
-
Miriam, to faktycznie niespodzianka! Pomyłki w tę stronę zdarzają się rzadiej, no bo, jak już widać siurka, to raczej nie zniknie Coś mi się wydaje, że słusznie mówią niektóre dziewczyny, że nie chcą znać płci, dopóki nie jest na 100% pewna, czyli właśnie w okolicy połówkowego.
-
nick nieaktualnyNo tak mówiono mi ze raczej chłopak ale ze to mogą byc spuchniete wargi sromowe ale ze raczej nie a tu taka niespodzianka mąż sie cieszy ze dziewczynka a ja przeżywam szok umowilam sie na 12 listopada na polowkowe więc zobaczymy kto tam naprawdę siedzi
Matylda36 lubi tę wiadomość