II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny wczoraj pojechałam na pogotowie bo sie przestraszyłam tym dziwnym twardym brzuchem polewej stronie. okazało sie ,ze prawdopodobnie jakas niestrawnosc lub skret jelit. Dali zastrzyk nospy i przeszło.Potwierdziło sie 2 raz ze bedzie synuś jutro ide do mojego gina takze pogadam z nim o moich dolegliwosciach.
JulitQa lubi tę wiadomość
-
juicca wrote:marysiu ja tez mam takie napiecia , wczoraj to obrócic na drugi bok sie nie umiałam , od razu no spa magnez i dzis cały dzien leze w czwartek wizyta
a macie tak ze czujecie taka jakby kulke w brzuchu , ja czuje nawet jak niemam napiecia , myslicie ze to dzieciaczek ?? -
sla.s wrote:magdziunia no prawidłowo trzeci trymestr powinien zazynać się 27tyg ale ovu pokazuje już od 26
kotek wracaj do zdrowia! A jak tam Maluszek? -
kotek27 wrote:Dziś byłam u ogólnego w związku z moim przeziębieniem. Zostałam osłuchana, na oskrzelach i płucach czysto. Lekarka stwierdziła, że jak w ciąży to ma "związane ręce" zaleciła na kaszel tylko ewentualnie syrop Stodal rano do zażycia, a do nosa woda w sprayu jak dla dzieci. Ja Maluszka wysłuchuje codziennie, kopie tylko jak się położe. 15.11 wizyta. Brzuch nie boli od kaszlu więc chyba ok.
-
jestem po teście glukoza juz dziewczyny, ta slodycz az przełyk i zołądek mi podrażniała, ledwo nie zwymiotowałam i ok 10 min od wypicia zemdlałam;/ do tego w nocy mało spałam, pobierano mi krew 3 razy ale były problemy to 4 i ręce mi odpadają. a czuje sie dzis nie za ciekawie.
-
Lula_w wrote:Paula dobrze Cię rozumiem, ja to bez problemu wypiłam, ale tak mnie ta glukoza z nóg ścieła, że już wyrzutów nie miałam że mojego męża ze sobą zabrałam . Też w nocy nie spałam budziłam się co godzinę i myślałam żeby dobrze przyjąć badanie i o wyniki. U nas jest tak że jak źle wyjdą to na obserwacje do szpitala zabierają Trochę się zdziwiłam że mała na glukozę nie zareagowała, pewnie dlatego że całą noc w brzuszku wojowała.
ja tez czułam ruchy w nocy a dzis po tej glukozie jakoś tak mało, bardzo mało. i się nakręcam, że może małej ta glukoza nieodpowiadała i siedze jak na szpilkach i mysle kiedy wyrazny ruch bedzie....
po tej glukozie nie miałam siły sie ruszać, ciało jak z waty, do tego nauczona jestem jesc rano i głodna tez byłam. gorąco mi sie robiło i się wachlowałam po omdleniuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 15:38
-
nick nieaktualny
-
Znalazłam info., że wg zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego stężenie glukozy bada się pomiędzy 24 a 28 tygodniem ciąży.
Nie znalazłam żadnych zaleceń, by test robić wcześniej, hmmm. A czytając, że Ty Paula tak wcześnie go robiłaś przestraszyłam się, że ja coś źle zrozumiałam, ale na skierowaniu na test też mam napisane 24-28 tydzień.Mama najcudowniejszych skarbów