Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj pojechałam na pogotowie bo sie przestraszyłam tym dziwnym twardym brzuchem polewej stronie. okazało sie ,ze prawdopodobnie jakas niestrawnosc lub skret jelit. Dali zastrzyk nospy i przeszło.Potwierdziło sie 2 raz ze bedzie synuś:) jutro ide do mojego gina takze pogadam z nim o moich dolegliwosciach.

JulitQa lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:01

Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    marysiu ja tez mam takie napiecia , wczoraj to obrócic na drugi bok sie nie umiałam , od razu no spa magnez i dzis cały dzien leze w czwartek wizyta

a macie tak ze czujecie taka jakby kulke w brzuchu , ja czuje nawet jak niemam napiecia , myslicie ze to dzieciaczek ??
    Czasem mam tak samo, jakby kulka albo mały "hantelek" ciążył mi :))

82dox1hp47sulw8a.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ciśnienie masz bardzo dobre.Co do smarowideł to jak mają być rozstępy to i tak będą mi dopiero teraz na piersiach pod spodem zaczęły się choć co dziennie smarowanko jest

relg3e5ejwatx9hx.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    magdziunia no prawidłowo trzeci trymestr powinien zazynać się 27tyg :) ale ovu pokazuje już od 26 :)

kotek wracaj do zdrowia! A jak tam Maluszek? :)
    Dziś byłam u ogólnego w związku z moim przeziębieniem. Zostałam osłuchana, na oskrzelach i płucach czysto. Lekarka stwierdziła, że jak w ciąży to ma "związane ręce" zaleciła na kaszel tylko ewentualnie syrop Stodal rano do zażycia, a do nosa woda w sprayu jak dla dzieci. Ja Maluszka wysłuchuje codziennie, kopie tylko jak się położe. 15.11 wizyta. Brzuch nie boli od kaszlu więc chyba ok.

82dox1hp47sulw8a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Dziś byłam u ogólnego w związku z moim przeziębieniem. Zostałam osłuchana, na oskrzelach i płucach czysto. Lekarka stwierdziła, że jak w ciąży to ma "związane ręce" zaleciła na kaszel tylko ewentualnie syrop Stodal rano do zażycia, a do nosa woda w sprayu jak dla dzieci. Ja Maluszka wysłuchuje codziennie, kopie tylko jak się położe. 15.11 wizyta. Brzuch nie boli od kaszlu więc chyba ok.
    tez mam tego dnia wizyte u gin ;)

a.png
    a.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po teście glukoza juz dziewczyny, ta slodycz az przełyk i zołądek mi podrażniała, ledwo nie zwymiotowałam i ok 10 min od wypicia zemdlałam;/ do tego w nocy mało spałam, pobierano mi krew 3 razy ale były problemy to 4 i ręce mi odpadają. a czuje sie dzis nie za ciekawie.

lprktv73nye615w2.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was:*

Strasznie miło się czyta Wasze opisy....te kopniaczki i w ogóle:))))
    Pozwolicie że będę Was czasami podczytywać?? :-)

Pozdrawiam:*

Lula_w lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze, że piszecie o tej glukozie. Bo po 1 listopada się na nią muszę wybrać. Mam obawy czy dam radę. A jak wyniki złe, to nawet szpital, o kurcze... Ale w sumie to dla dobra dziecka.

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• paula22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Paula dobrze Cię rozumiem, ja to bez problemu wypiłam, ale tak mnie ta glukoza z nóg ścieła, że już wyrzutów nie miałam że mojego męża ze sobą zabrałam :). Też w nocy nie spałam budziłam się co godzinę i myślałam żeby dobrze przyjąć badanie i o wyniki. U nas jest tak że jak źle wyjdą to na obserwacje do szpitala zabierają :( Trochę się zdziwiłam że mała na glukozę nie zareagowała, pewnie dlatego że całą noc w brzuszku wojowała. :)

ja tez czułam ruchy w nocy a dzis po tej glukozie jakoś tak mało, bardzo mało. i się nakręcam, że może małej ta glukoza nieodpowiadała i siedze jak na szpilkach i mysle kiedy wyrazny ruch bedzie....
    po tej glukozie nie miałam siły sie ruszać, ciało jak z waty, do tego nauczona jestem jesc rano i głodna tez byłam. gorąco mi sie robiło i się wachlowałam po omdleniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 15:38

lprktv73nye615w2.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:57

• paula22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyy bo ja zawsze czekam na ruch bo jestem spokojniejsza a juz popoludnie, co prawda do poludnia pomijajac badanie to ja ciągle w ruchu byłam bo a to zakupy a to cos.
    akurat w nocy mało spałam to czułam ja, że troche bryka

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22, a z jakiego powodu Ty tak wczesniej test na glukozę robiłaś?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarka na nfz zleciła mi już tak wcześnie, sama nie wiem czemu. tydzień temu kazała mi sie zapisac i dzis zrobic. powiem swojemu lekarzowi prywatnemu bo nie chce tego badania drugi raz

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek i blondi a ja mam dzień przed wami kolejną wizytę hihi :)

Ja też na dniach wybieram się na glukozę, bo do następnej wizyty wyniki muszą się znaleźć u mojej gin, a też nie ma co zwklekać :)

Blondi22, kotek27 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ost się dziwie coś osobiście.
    Bo formalnie na glukozę się idzie (robi między 26-28 tygodniem ciąży)
    A teraz lekarze zaczynają zlecać wcześniej.

Nie wiem czy to jakiś wymysł ,czy zmiana czegoś ,czy dane wskazania względem pacjenta.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama sie zdziwiłam, że juz na glukoze miałam ale moze dlatego, że na ost wizycie miałam wysokie cisnienie? no sama nie wiem

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam info., że wg zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego stężenie glukozy bada się pomiędzy 24 a 28 tygodniem ciąży.
    Nie znalazłam żadnych zaleceń, by test robić wcześniej, hmmm. A czytając, że Ty Paula tak wcześnie go robiłaś przestraszyłam się, że ja coś źle zrozumiałam, ale na skierowaniu na test też mam napisane 24-28 tydzień.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ