Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że na wynik glukozy nie czeka się długo. Zapewne w niektórych labo w ten sam dzień dostaniesz. Ja akurat nie odbierałam wyniku, bo moje labo jest w szpitalu i z automatu wędruje do poradni.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ja mam tak samo. U mnie laboratorium jest w przychodni gdzie chodzę do ginekologa więc ja wyników nie odbieram, automatycznie idą do mojej gin i na wizycie dowiaduje się co i jak. A może i dobrze, bo pewnie bym po internecie szukała co oznaczają, a wiadomo jak to z internetem już jest. Boli Cię gardło, a i tak w internecie znajdziesz, że masz raka.. :/

• aher Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Ja czekam, aż te cholerne przeziębienie minie, bo nie zdzierżę tej glukozy na drapiące mnie jeszcze gardło. Też tak jak Ty muszę mieć wyniki na kolejną wizytę u gin tj. na 15.11. Ciekawe czy też czeka się tylko 1 dzień tak jak na wyniki morfologi i moczu? Czy na glukoze dłużej...

Spokojnie, ja miałam już w następny dzień do odbioru. Ale to dlatego, że nie poszłam z rana na badanie tylko coś ok 10 :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Inaczej kopie chłopiec, inaczej dziewczynka. Kopniaczki umiejscowione najczęściej w dole brzuszka lub z lewej strony wróżą córeczkę, z kolei, jeśli maluszek kopie cię w górną część brzuszka lub z prawej strony, spodziewaj się synka."

A u Was jak to jest? W sumie u mnie to się zgadza, bo Mały kopie albo wysoko albo z prawej strony na boku. Zdarza się owszem, że z lewej ale to bardzo rzadko. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pierwsze ruchy poczułam z lewej strony pepka no i jak już teraz coś sie rusza to tylko z lewej strony :D niby lekarz na ostatnim usg mówił ze dziewczynka ale ja czekam na 12 listopada na polowkowe i w tedy sie okaże bo wcześniej ok 13 tyg miał byc chłopiec ;)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekać jutra za 24 godziny mam badanie połówkowe ;) mąż zabrał sobie wolne by być wówczas ze mną ;)
    a jeszcze dziś do mnie dzwonili z potwierdzeniem wizyty oraz powiedzieli mi także dla kobiet w ciąży przygotowaliśmy specjalną ofertę, w ramach której można skorzystać z bezpłatnych zabiegów dermokosmetycznych w Centrum Dermatologii Estetycznej Angelius i mogę skorzystać albo henna+ brwi albo mikrodermabrazji diamentowe. Więc coś mnie kusi ta mikrodermabrazja diamentowa ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u mnie dzidzia nie bardzo chce pokazać co ma między nozkami i chyba wwybiorę się na usg 4d aby zobaczyć czy wszystko olej z dzidzia no i oczywiście płeć za jakieś dwa tygodnie się wybiorę to nawet już będzie polowkowe zazdroszczę Wam dziewczyny ze wy macie już bliżej niż ja u mnie dopierodziś zaczęłam 5 miesiąc ale ruchy już wyczuwają to mi trochę lepiej

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    "Inaczej kopie chłopiec, inaczej dziewczynka. Kopniaczki umiejscowione najczęściej w dole brzuszka lub z lewej strony wróżą córeczkę, z kolei, jeśli maluszek kopie cię w górną część brzuszka lub z prawej strony, spodziewaj się synka."

A u Was jak to jest? W sumie u mnie to się zgadza, bo Mały kopie albo wysoko albo z prawej strony na boku. Zdarza się owszem, że z lewej ale to bardzo rzadko. :)
    A mnie od samego początku kopie bardzo nisko - wydaje mi sie że to zależy od ułożenia dziecka a nie od płci:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia wiem presądy przesądami i też nie ma co w nie wierzyć :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle jest rewelacji wokół nas na temat płci i różnych zachować w ciąży, ale tego o kopniaczkach nie słyszałam jeszcze. Matko, ale ludzie mają wyobraźnię i czas, żeby takie rzeczy wymyslać :-D Ale fajnie jest się pośmiać.
    Zgadzam się z Marysią0312, że raczej to zależy od ułożenia dziecka, od kształtu macicy również, tak jak u mnie prawie zawsze dzidziuś kopie w samym dole brzuszka, albo po prawej stronie czyli mam 50% szans na córeczkę i 50% na chłopca, ha ha :-D A tak nawiasem mówiąc na początku zawsze dzidziuś kopie nisko, bo dno macicy jest niżej :-D

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadoma sprawa z każdym tygodniem macica jest 'wyższa' :) W sumie to ja bym już chciała tak 36tydzień ohh a tu jeszcze tyle czasu :(

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię sla.s doskonale, też już bym chciała być przy końcówce. To ciągłe leżenie strasznie mnie dobija i powoduje, że czas dla mnie w ciąży mocno się ślimaczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czas to właśnie podobno dłuży się przy samej końcówce :D Ale chyba najlepszy czas to ten kiedy już wiadomo, że z dzieciaczkiem jest OK i spokojnie może już przyjśc na świat i nie martwić się, że to dopiero 30 tydzień czy nawet 28.. :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy dzidziusia poczułam na przełomie 17/18 tygodnia ciąży.

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bulgotanie i gilgotki czulam w 16 tygodniu. pierwszego dnia jak sie zaczal 18 tydzien(17tydzien i 1dzien) akurat wieczorkiem jak z mezem lezalam i zajadalam czekoladke to synek kopnal wtedy tak sie wzruszylam ze plakalam pol godziny ze szczescia. apropo kopniakow i przesadow fakt czesto w prawy bok i w gorze wiec synek ale w dole tez bardzo czesto sie zdaza wiec chyba nie ma reguly

jd7r1di.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w skończonym 18tygodniu poczułam pierwszy raz ruchy wyrazne;)

Dziewczyny męczy mnie katar i to uciążliwy... kicham ciągle z 7 razy pod rząd, nos czerwony, oczy zapłakane i ciągle łzy leca.. czy któras z Was coś takiego miała? ;/

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wróciłam od lekarza. Zapisał mi zelazo i magnez oprócz tego nadal mam brac femibion 2 i duphaston. Synus ma 520 gram:) i długie nogi:)po mamusi. Długosc szyjki mam 281mm, powiedział ze wszystko w normie ale mam oszczedny tryb zycia prowadzic.

pillow lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia to fajnie, że rośnie. Ja też biore Femibion ja to już 2 opakowanie w sumie i nie biore żelaza i magnezu osobno tylko magnez jak mi twardnieje brzuch :) Mój Mały też nogi dłuuuugaśne niesamowicei :D Ale to po tatusiu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zelazo zapisał bo mam niskie 11,5 a magnez poniewaz wspominałam mu o twardym brzuszku, ciagnieciach. Bardzo sie ciesze ,że mój synus juz taki duzy:) Martwi mnie tylko troche fakt ze z 60 kg (168cm) przytyłam i mam juz 67kg a to dopiero połowa ciazy:)

• Perełka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Perełka ja mam tak samo. U mnie laboratorium jest w przychodni gdzie chodzę do ginekologa więc ja wyników nie odbieram, automatycznie idą do mojej gin i na wizycie dowiaduje się co i jak. A może i dobrze, bo pewnie bym po internecie szukała co oznaczają, a wiadomo jak to z internetem już jest. Boli Cię gardło, a i tak w internecie znajdziesz, że masz raka.. :/
    dokładnie- lekarzami nie jesteśmy i same nie powinnyśmy się diagnozować. Ja też wolę jak te wyniki interpretuje mi lekarz- mniej myślenia, mniej stresu;)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ