II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPerełka ja mam tak samo. U mnie laboratorium jest w przychodni gdzie chodzę do ginekologa więc ja wyników nie odbieram, automatycznie idą do mojej gin i na wizycie dowiaduje się co i jak. A może i dobrze, bo pewnie bym po internecie szukała co oznaczają, a wiadomo jak to z internetem już jest. Boli Cię gardło, a i tak w internecie znajdziesz, że masz raka..
-
kotek27 wrote:Ja czekam, aż te cholerne przeziębienie minie, bo nie zdzierżę tej glukozy na drapiące mnie jeszcze gardło. Też tak jak Ty muszę mieć wyniki na kolejną wizytę u gin tj. na 15.11. Ciekawe czy też czeka się tylko 1 dzień tak jak na wyniki morfologi i moczu? Czy na glukoze dłużej...
Spokojnie, ja miałam już w następny dzień do odbioru. Ale to dlatego, że nie poszłam z rana na badanie tylko coś ok 10 -
nick nieaktualny"Inaczej kopie chłopiec, inaczej dziewczynka. Kopniaczki umiejscowione najczęściej w dole brzuszka lub z lewej strony wróżą córeczkę, z kolei, jeśli maluszek kopie cię w górną część brzuszka lub z prawej strony, spodziewaj się synka."
A u Was jak to jest? W sumie u mnie to się zgadza, bo Mały kopie albo wysoko albo z prawej strony na boku. Zdarza się owszem, że z lewej ale to bardzo rzadko. -
nick nieaktualnyNo ja pierwsze ruchy poczułam z lewej strony pepka no i jak już teraz coś sie rusza to tylko z lewej strony niby lekarz na ostatnim usg mówił ze dziewczynka ale ja czekam na 12 listopada na polowkowe i w tedy sie okaże bo wcześniej ok 13 tyg miał byc chłopiec
-
Już nie mogę się doczekać jutra za 24 godziny mam badanie połówkowe mąż zabrał sobie wolne by być wówczas ze mną
a jeszcze dziś do mnie dzwonili z potwierdzeniem wizyty oraz powiedzieli mi także dla kobiet w ciąży przygotowaliśmy specjalną ofertę, w ramach której można skorzystać z bezpłatnych zabiegów dermokosmetycznych w Centrum Dermatologii Estetycznej Angelius i mogę skorzystać albo henna+ brwi albo mikrodermabrazji diamentowe. Więc coś mnie kusi ta mikrodermabrazja diamentowa -
Witajcie u mnie dzidzia nie bardzo chce pokazać co ma między nozkami i chyba wwybiorę się na usg 4d aby zobaczyć czy wszystko olej z dzidzia no i oczywiście płeć za jakieś dwa tygodnie się wybiorę to nawet już będzie polowkowe zazdroszczę Wam dziewczyny ze wy macie już bliżej niż ja u mnie dopierodziś zaczęłam 5 miesiąc ale ruchy już wyczuwają to mi trochę lepiej
-
nick nieaktualnysla.s wrote:"Inaczej kopie chłopiec, inaczej dziewczynka. Kopniaczki umiejscowione najczęściej w dole brzuszka lub z lewej strony wróżą córeczkę, z kolei, jeśli maluszek kopie cię w górną część brzuszka lub z prawej strony, spodziewaj się synka."
A u Was jak to jest? W sumie u mnie to się zgadza, bo Mały kopie albo wysoko albo z prawej strony na boku. Zdarza się owszem, że z lewej ale to bardzo rzadko. -
nick nieaktualny
-
Tyle jest rewelacji wokół nas na temat płci i różnych zachować w ciąży, ale tego o kopniaczkach nie słyszałam jeszcze. Matko, ale ludzie mają wyobraźnię i czas, żeby takie rzeczy wymyslać Ale fajnie jest się pośmiać.
Zgadzam się z Marysią0312, że raczej to zależy od ułożenia dziecka, od kształtu macicy również, tak jak u mnie prawie zawsze dzidziuś kopie w samym dole brzuszka, albo po prawej stronie czyli mam 50% szans na córeczkę i 50% na chłopca, ha ha A tak nawiasem mówiąc na początku zawsze dzidziuś kopie nisko, bo dno macicy jest niżejMama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja bulgotanie i gilgotki czulam w 16 tygodniu. pierwszego dnia jak sie zaczal 18 tydzien(17tydzien i 1dzien) akurat wieczorkiem jak z mezem lezalam i zajadalam czekoladke to synek kopnal wtedy tak sie wzruszylam ze plakalam pol godziny ze szczescia. apropo kopniakow i przesadow fakt czesto w prawy bok i w gorze wiec synek ale w dole tez bardzo czesto sie zdaza wiec chyba nie ma reguly
-
nick nieaktualnyWłasnie wróciłam od lekarza. Zapisał mi zelazo i magnez oprócz tego nadal mam brac femibion 2 i duphaston. Synus ma 520 gram:) i długie nogi:)po mamusi. Długosc szyjki mam 281mm, powiedział ze wszystko w normie ale mam oszczedny tryb zycia prowadzic.
pillow lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi zelazo zapisał bo mam niskie 11,5 a magnez poniewaz wspominałam mu o twardym brzuszku, ciagnieciach. Bardzo sie ciesze ,że mój synus juz taki duzy:) Martwi mnie tylko troche fakt ze z 60 kg (168cm) przytyłam i mam juz 67kg a to dopiero połowa ciazy:)
-
sla.s wrote:Perełka ja mam tak samo. U mnie laboratorium jest w przychodni gdzie chodzę do ginekologa więc ja wyników nie odbieram, automatycznie idą do mojej gin i na wizycie dowiaduje się co i jak. A może i dobrze, bo pewnie bym po internecie szukała co oznaczają, a wiadomo jak to z internetem już jest. Boli Cię gardło, a i tak w internecie znajdziesz, że masz raka..