II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
lusia22 wyżalaj się ile musisz, po to m.in. jest forum i my na nim
Głowa do góry. Zawsze, któraś z nas Cię wysłucha (przeczyta:-).
Skandal, że ty płacisz za wizyty, a gość ma takie archaiczne podejście. Wrrrr. Nie myśl już o nim, teraz skup się na nowym lekarzu i będzie dobrze. Najważniejsze, że od razu zaczełaś działać, weryfikować. Trzymam za Ciebie kciuki!kotek27 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Ja trafiłam na lekarza, który na moją prośbę o zlecenie badań (toxo, różyczka, HCV) powiedział: "a co to zmieni, że pani się dowie, że jest chora?". Byłam w szoku, bo nawet ja wiem, że toxo w ciąży można leczyć... Po prostu szkoda mu było na mnie pieniędzy.https://www.maluchy.pl/li-68384.png
-
nick nieaktualny
-
Matylda36 wrote:Pewnie też miałaś badanie palpitacyjne, podczas, którego lekarz też wyczuje czy jest ona długa, twarda i zamknięta, czy może dzieje się jednak coś niepokojacego i wtedy zleci czy zrobi usg dopochwowe.
Matylda - badanie palpacyjne czyli, jak pewnie wiesz, dotykowe -
A tak przy okazji - widziałyście dziewczęta naszego "nowego przyjaciela" BestBellyFriend? Co myślicie? Zmiana na plus? Szczerze mówiąc, to zastanawiałam się kiedy i czy w ogóle poszerzą dział ciążowy i dodadzą bazę wiedzy. A tu poszli na całość i osobnego frenda zrobili
-
Ewelina wrote:Dokładnie, po ostatnim badaniu "wewnętrznym" lekarz powiedział, że szyjka ok, nie widzi żadnych nieprawidłowości. Nie wpisał do karty żadnych pomiarów. Myślę, że dopóki nie ma takich niepokojących danych jak u Lusi, trzeba po prostu ufać swojemu lekarzowi. Inaczej można zwariować
tylko że mnie lekarz nie mówił że jest coś nie tak, on nawet dzisiaj w rozmowie utrzymuje że wszystko jest w porządku bo szyjka twarda i zamknięta, tylko patrząc na moją kartę tak mnie podkusiło żeby sprawdzić na internecie jaką długość mają i się wystraszyłam, dlatego poruszyłam ten temat tutaj. Przeczytałam kilkanaście stron na ten temat i jest wiele kobiet które mają szyjki nawet 2 cm cały czas i ciąże do końca mają donoszoną bez żadnych leków, ale że ja jestem panikarą i jestem po poronieniu to wole to sprawdzić -
nick nieaktualnyLusia martwią sie miło mi słyszeć ze ktoś sie martwi ze mną ok odezwę sie jestem zwolenniczką starego forum podzelonwgo na trymestry czytam czasem co na miesiącach jest ale osobiście wole trymestry więc dlatego częściej tu zagladam co do szyjki to mój gin sprawdza ja na każdej wizycie i póki co mówi " piękna długa " więc jest ok
-
cytuje jedną z dziewczyn:
"Na chwilę zmienię temat: pamiętacie z początku tego forum Miriam? Co się z nią dzieje?"
Napisałam że między innymi udzielasz się w temacie II trymestr.Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakcza wrote:A tak przy okazji - widziałyście dziewczęta naszego "nowego przyjaciela" BestBellyFriend? Co myślicie? Zmiana na plus? Szczerze mówiąc, to zastanawiałam się kiedy i czy w ogóle poszerzą dział ciążowy i dodadzą bazę wiedzy. A tu poszli na całość i osobnego frenda zrobili
Mi sie nie podoba utrudnia korzystanie z owu w tel może na kompie będzie ok ja jakoś nie przepadam za zmianami chyba -
Lepiej nie wierzyć co piszą o lekarzach na internetach pan doktor okazał się bardzo sympatyczną osobą i bardzo miło, nawet żartował. Wszystko fajnie nam pokazał i opisał.
Płeć dziecka potwierdzona na 100% będzie Alicja.
Waga: 471g
A inne parametry to:
BPD – wymiar dwuciemieniowy główki: 52,4 mm
OFD – wymiar potyliczno-czołowy: 66,00 mm
HC – obwód główki: 186,00 mm
AC – obwód brzucha dziecka: 176,7 mm
FL – długość kości udowej: 36,7 mm
Termin utrzymuje się od badania prenatalnego pierwszego: 5 marca 2014r.
czynność serca płodu: uwidoczniono
położenie płodu: główkowe
lokalizacja łożyska: dno, ściana tylna
płyn owodniowy: w normie
pępowina: trójnaczyniowa
głowa: prawidłowy kształt czaszki
mózgowie:
obraz półkuli, komór bocznych, śródmózgowia i tylnego dołu czaszki prawidłowy
twarz: bez rozszczepu, obraz oczu, nosa i żuchwy prawidłowy
kręgosłup: obraz kręgosłupa prawidłowy
szyja/ skóra: brak obrzęku skóry/ wodniaka karku
klatka piersiowa: klatka piersiowa i płuca prawidłowe
serce: obraz 4 jam serca prawidłowy
odpływ z lewej i prawej komory serca prawidłowy
powłoki brzuszne: obraz prawidłowy
układ pokarmowy: obraz prawidłowy
układ moczowy: obraz nerek i pęcherza moczowego prawidłowy
kończyny: obraz kończyn górnych i dolnych prawidłowy
płeć: prawidłowe żeńskie narządy płcioweMatylda36, Marysia0312, Dorjana, aiwlys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratki jutro ja mam wizyte u lekarza , stresuje sie strasznie ...
3majcie kciuki za nas
Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZobaczcie co znalazłam:) Dla dziewczyn z Poznania i okolic.
http://www.groupon.pl/oferty/poznan/New-Med/28615234
Kusi mnie zeby isc...tylko czy synus ładnie bedzie chciał pokazac buźke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 09:58