Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to wkleilam link właśnie do Roan marita prestige :-) i bardziej mi się chyba podoba :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Maxi Cosi Mura słyszałam wiele dobrych opinii, ma go moja koleżanka i kuzynka, tyle, że jeden minus wózek jest ciężki a jak będę go musiała wiele razy włożyć i wyjąć z samochodu to może byc to problematyczne, ale biorę go pod uwagę

no ja też byłam zainteresowana maxi i trafilam na opinie dobre i złe jesli chodzi o mój teren zamieszkania i odpadły te dwa typy o ktorych jak wyżej pisałam :-( bo to są wózki na tereny miastowe i na dziury i góry doliny te wózki sie nie sprawdzają ..... :-(

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja każdy wózek ma i dobre i złe, ale maxi cosi miał najmniej złych:)
    Ale ja się nie upieram, wpadł mi w oko jeszcze baby design lupo comfort i nad nim się poważnie zastanawiam
    jest fajna strona bangla.pl, na niej jest sporo opinii o każdym z wózków

Limerikowo lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, wiem, że wkleiłaś też do Roany, dlatego pozwoliłam sobie napisać :) I faktycznie Roana ładniejsza :))

amela lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część robaczki ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kaja każdy wózek ma i dobre i złe, ale maxi cosi miał najmniej złych:)
    Ale ja się nie upieram, wpadł mi w oko jeszcze baby design lupo comfort i nad nim się poważnie zastanawiam
    jest fajna strona bangla.pl, na niej jest sporo opinii o każdym z wózków

nie no rozumiem i wiem , ale spoko ....

co do baby desing lupo moja kuzynka wlasnie go kupiła :-) podobno bardzo go chwaliły jej koleżanki :-) ps.swiat dziecka ma też te wózki :-)

my CHyba kupujemy x-lander bo widzę że tutaj u mnie one sie sprawdzają nie wiem jak sama sprawdzę to sie wypowiem !!!!!

Paula_29 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Amela, Adamexa nie kupuj, w każdym sklepie w którym byłam mówili mi że jest na niego mnóstwo reklamacji. Wiem, że jest tańszy od Roana, ale nie ma sensu, skoro się psuje. Ja wybrałam Roan Marita Prestige, jak już wyżej napisałam kolor waniliowy z ekoskóry ( jest śliczniutki, widziałam na żywo :))), chyba że uda mi się odkupić niezniszczoną inglesine classice w rozsądnej cenie.

A orientowałaś się może jak zachowuje się ta ekoskóra po jakimś czasie? Też zastanawiałam się nad takim materiałem na wózek, ale boję się że zżółknie (wózek docelowo ma służyć też drugiemu dzieciaczkowi), albo dziecku będzie zbyt gorąco w tym.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja to mam do Ciebie wielką prośbę, zapytaj kuzynki jak się sprawuje jej ten wózek, a nie wiesz czy te koleżanki mówiły coś o spacerówce? Bo tak jak czytam to gondole wszystkie są ok problem się zaczyna jak się zmienia na spacerówkę

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki drugiego trymetru który właśnie dziś mi się zaczął:)
    Kiedy to zleciało...? ;)

seneka, Kaja, Camilia lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kaja to mam do Ciebie wielką prośbę, zapytaj kuzynki jak się sprawuje jej ten wózek, a nie wiesz czy te koleżanki mówiły coś o spacerówce? Bo tak jak czytam to gondole wszystkie są ok problem się zaczyna jak się zmienia na spacerówkę

spoko zapytam , ale ona testować go bedzie na swoim synku dopiero marzec , kwiecień , ale zapytam teraz biedna leży w łóżku i se robi zastrzyki w brzuch matko ta dopiero ma ciążę zawsze tam jej coś wyskoczy , ale zaraz zapytm!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co do spacerówki koleżanki jej zadowolone i mówiła ,ze dużo ich widzi na miescie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Kaja ja właśnie wróciłam ze Smyka, obejrzałam ten wózek baby design lupo comfort, jeździ się super, jest lżejszy parę kg od maxi cosi, ma fajną amortyzację (można pobujać dziecko) skrętne koła, składa się do małych rozmiarów, spacerówkę wyjmuje się i wkłada na klick, siedzisko do pozycji leżącej, rączkę ma fajnie regulowaną, materiały ulepszono w stosunku do poprzedniej wersji( wyglądają jak oddychające by się nie pociło dziecko) podnóżek w spacerówce regulowany w 3 poziomach i Panie w smyku polecały, więc ja się chyba na ten zdecyduje

Kaja lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Paula co do spacerówki koleżanki jej zadowolone i mówiła ,ze dużo ich widzi na miescie :-)
    Dzięki za opinie:)

Kaja lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula:spoko oko nie ma problemu :-) no to wozek masz widze wybrany :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiedzmy, ale jeszcze mam oczy i uszy otwarte:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    A orientowałaś się może jak zachowuje się ta ekoskóra po jakimś czasie? Też zastanawiałam się nad takim materiałem na wózek, ale boję się że zżółknie (wózek docelowo ma służyć też drugiemu dzieciaczkowi), albo dziecku będzie zbyt gorąco w tym.

Tak, orientowałam się, pytałam w sklepie, czytałam opinie no i kuzynka ma Tutek Turran - biała ekoskóra( generalnie ja bym kupiła ten wózek, polecam go, jest przecudny, łatwo się go prowadzi, można dziecko bujać, kołysać, amortyzuje wszelkie nierówności, ma ogromną gondolę, dziecko ma duuużo miejsca, nie jak w tych nowoczesnych gdzie w kombinezonie zimą jest ciasno, no ale jak napisałam kuzynka ma, więc ja nie kupię). Także dla mnie Roan Marita Prestige waniliowa jest nr 1. Czekam jeszcze z kupnem, bo chcę aby gwarancja jak najdłużej była ważna.

amela lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny poranek. Ja dziś zaczynam 5 miesiąc :D
    Karola u mnie Marita też wygrywa !! :)
    Miłego dnia <3

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nadia, witamy
    U mnie piękne słonko, wróciłam ze szpitala, bo od wczoraj miałam ogromne bóle ale jest ok, maluch waży już 320 gr

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co się stało ? Jakie miałaś bóle ?
    Dobrze że już wszystko ok !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Paula co się stało ? Jakie miałaś bóle ?
    Dobrze że już wszystko ok !!
    Od wczoraj w okolicach jajników takie kłucie połączone z pieczeniem jakby, co kilka kilkanaście minut i niestety ani magnez ani nospa nic nie pomagały, a tak mocne były, że ruszać się nie mogłam i pojechałam sprawdzić, ale lekarz powiedział, że prawdopodobnie dzidzia szybko rośnie i tak mocno się macica rozciąga, a że nie mieli miejsca w szpitalu na szczęście mnie nie zostawili

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ