II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula dobrze ze wszystko ok, wlasnie u mnie dziś wystąpili taki bol jakby mnie jajnik ból al, takie kulcie i trochę tak promieniowalo na tył ale szybko przeszło i nie byli bardzo silne . Może to tez to samo co u ciebie?
Topa trzymam kciuki za wizytę, daj znać jak będziesz po. Ja mam połówkowe dopiero 17 marca i tez juz się nie mogę doczekać
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Myślę, że tak, wszelkie te bóle to rozciągania tyle że ja jeszcze nigdy wcześniej tak mocnych nie miałam. a maluszek strasznie kopał i nie wiedziałam, czy tak po prostu czy coś się mu dzieje złego i wolałam sprawdzić
Topa ja mam połówkowe w środę, mam nadzieję że w końcu potwierdzę płećWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 21:28
-
Paula_29 wrote:Myślę, że tak, wszelkie te bóle to rozciągania tyle że ja jeszcze tak mocnych nie miałam. a maluszek strasznie kopał i nie wiedziałam, czy tak po prostu czy coś się mu dzieje złego i wolałam sprawdzić
Topa ja mam połówkowe w środę, mam nadzieję że w końcu potwierdzę płećU mnie 2 razy płeć - syn
i mam nadzieję że tak już zostanie
W domu córka
zawsze marzyłam o parce :-)i fajnie jakby się udało
-
Bo ginekolog u którego byłam na USG w I trymestrze (zresztą u nas w mieście ponoć najlepszy) powiedział, że on woli robić przed ukończeniem 20 tygodnia bo jeszcze można zauważyć jakieś wady genetyczne, także ja się dostosowuje
-
Karola:) wrote:Tego czy za tydzień będzie starszy nie wiesz, bo u mnie się zmieniło z 5 razy, na każdym usg jest różnica albo w dół albo w górę...
-
Cześć dziewczyny, u mnie zaczyna się 17 tydzień i to od razu z atrakcjami. Całą noc wymioty i rozwolnienie i już nie wiedziałam, którą stroną mam się do tej toalety odwrócić. Nie wiem, czy to wirus, czy zatrucie.
I nie wiem, co zrobić. Jechać do szpitala i jeszcze coś gorszego złapać, czy siedzieć spokojnie w domuZadzwonię może do mojego ginekologa, jak już nie będzie tak wcześnie. A tak staram się nie jeść żadnych niebezpieczynych rzeczy.
-
Hej Alis, nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie w rodzinnych stronach na południu rodzice się w weekend pochorowali i Pani w aptece mówiła, że wirus panuje więc to bardzo prawdopodobne
Zadzwoń i zapytaj a najważniejsze dużo pij by się nie odwodnić -
topa42 wrote:Bardzo wcześnie masz połówkowe czemu tak ? U mnie gin mówi że woli robić pod koniec tej granicy USG połówkowego
U mnie 2 razy płeć - syn
i mam nadzieję że tak już zostanie
W domu córka
zawsze marzyłam o parce :-)i fajnie jakby się udało
No właśnie mnie też radzili robić pod koniec. Eh, co lekarz to inna opinia -
Na stronie mojego lekarza jest napisane coś takiego:
"Monitorowanie ultrasonograficzne w drugim trymestrze ciąży nastawione jest głównie na anatomię płodu z rutynową szczegółową oceną serca płodu. Serce oceniamy wg standardu badań echokardiograficznych - ISUOG 2008.
Zalecamy wykonanie badania w drugim trymestrze przed 20-tym tygodniem, ponieważ wówczas dodatkowo będziemy w stanie określić ryzyko zespołów genetycznych na podstawie cech urody płodu." -
Paula_29 wrote:BiB a Ty umówiłaś się do Wiechecia może?
Nie, bo ja w sumie to byłam zadowolona z tego mojego usg genetycznego, tylko chciałam mieć płytkę a on mi nie dał. Teraz się okazało, że trzeba było wcześniej poprosićwięc na połówkowe też idę do niego, albo w tą sobotę, albo w przyszłą.
-
Hej dziewczyny mam pytanko. Ostatnio zaczęły mi się dziwne pobolewanua w podbrzuszu raz z jednej a raz z drugiej strony tak jakbym miała te miejsca zbite, a dzi. Zauważyłam opuchniecia w okolicy pachwin tak jakby spuchly mi jajniki do tego dzidzia strasznie aktywna jak nigdy kopie cały czas w dole brzucha.czy któraś z was tak miała? Wizytę mam w pt i nie wiem czy czekać czy iść jutro.