II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
darijka gratuluję chłopca . Może dla równowagi druga będzie dziewczynka . Pokazać się nie chciała bo wstydliwa
Mi jakoś od wczoraj znowu bóle dokuczają, jakoś ciężko mi w brzuchu, jakby jakieś ugniatanie. To pewnie normalne, ale dla mnie jakieś to dziwne uczucie . Jakiś mocny ucisk , rozrywanie od środka...Nie wiem co to jest. Liczyłam , że może dzisiaj ruchy poczuję , ale niestety nie tym razem . Nie wiem czy nie udam się znowu wcześniej do lekarza, bo nie jestem pewna czy nie mam jakieś infekcji na dole
-
Rika wrote:Ojej ale się tu fajnie tłoczno zrobiło Miałam sporo do nadrobienia Witam wszystkie nowe drugotrymestrowe mamusie
Jejku ja pamiętam jak skakałam z radości, że wreszcie kończę ten nieszczęsny pierwszy trymestr a tu już wielkimi krokami zbliża się trzeci... Teraz to już czas tak zasuwa, że ledwo tygodnie cięży rozróżniam! A tu już za dwa dni 24 tydzień się zacznie.
Co do ruchów - pamiętam jak z niecierpliwością ich wyczekiwaliśmy - a teraz... teraz i wymagania są większe:p Wczoraj włączyliśmy wieczorem film, ale młody zaczął fikać(a u mnie to już przez brzuch te jego harce widać tak mocno, że części ciała bez trudu rozpoznajemy) i tak jakoś zaczęliśmy się z nim bawić, odpukiwać itp i nagle patrzę na film - a on się już dawno skończył
Mężulkowi się zabawa spodobała i dziś w nocy się jeszcze bawili. Spię, czuję że mąż się wtula we mnie i rękę ma na brzuchu - super, śpię dalej. Za chwilę mąż "puk, puk" w brzuch, a 2 sek później Krzyś - i tak dobrą godzinę sobie pukali w dwie strony - FACECI....
Idę dziś dowiedzieć się o terminy obron mgr więc trzymajcie kciuki
trzymam kciuki -
darijka wrote:hej dziewczyny. a więc ja jestem po wizycie i z dzidziusiami wszystko w porządku. wiem już na pewno, że bedę miała jednego synka druga kruszynka była ułozona pośladkowo i niestety jej płci nie poznaliśmy, ale coś mam przeczucie że będzie drugi chłopak. tak pragnęłam mieć synka i moje marzenie się spełniło, jestem szczęśliwa
muszę się pochwalić, że po wizycie poleciałam od razu do sklepu i kupiłam dwie pary śpioszków- jest to nasz pierwszy zakup dla maluszków i mysle, że teraz powoli sukcesywnie będziemy kupować kolejne rzeczy
aj kochana to gratulacje:)ja tez chce chłopca dzis równiez jestem po wizycie i wszystko dobrze:)bardzo sie ciesze:)ale niestety płci nie poznałam nogami zasłaniał...:)moj mąz był pierwszy raz ze mną bardzo sie wzruszył...pozdrawiam:)иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:darijka wrote:hej dziewczyny. a więc ja jestem po wizycie i z dzidziusiami wszystko w porządku. wiem już na pewno, że bedę miała jednego synka druga kruszynka była ułozona pośladkowo i niestety jej płci nie poznaliśmy, ale coś mam przeczucie że będzie drugi chłopak. tak pragnęłam mieć synka i moje marzenie się spełniło, jestem szczęśliwa
muszę się pochwalić, że po wizycie poleciałam od razu do sklepu i kupiłam dwie pary śpioszków- jest to nasz pierwszy zakup dla maluszków i mysle, że teraz powoli sukcesywnie będziemy kupować kolejne rzeczy
aj kochana to gratulacje:)ja tez chce chłopca dzis równiez jestem po wizycie i wszystko dobrze:)bardzo sie ciesze:)ale niestety płci nie poznałam nogami zasłaniał...:)moj mąz był pierwszy raz ze mną bardzo sie wzruszył...pozdrawiam:)
Fajnie że wszystko w porządku . Mój też się wzruszył. Za każdym razem mówi mi że mało co się nie popłakał . Wzruszające to jest jak on się cieszy z każdej wizyty. Po naszej pierwszej stracie, w tej ciąży chodzę z nim na każdą wizytę, ogląda swojego synka od pęcherzyka ciążowego , od 5 tc
śledzi na każdej wizycie jego postępy. Jak na ostatniej wizycie dowiedział się, że będzie syn, to myślałam że lekarza zacznie całować . Był prze szczęśliwy .
Nasz mały też miał skrzyżowane nóżki i pan dr powiedział, że chyba się nie uda podglądnąć, ale zaczął sondą pukać w mój brzuch i się w końcu poruszył , wypiął małym tyłeczkiem i ukazał swoje oblicze męskości
Mam nadzieję, że na następnej wizycie poznacie płeć, jeśli nie to trzeba maluszkowi pomóc
Rika lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Hejka a ja z zazdroscia czytam o waszych odczuciach jak maleństwa kopia ja jak na razie nic nie czuje
halo halo nie jesteś sama - ja też nic nie czuję jeszcze , a ty jesteś tydzień dalej więc lada chwila zapewne będziesz czuła i ja zostanę sama -
już niedługo poczujesz jeszcze troszkę a może już czujesz tylko nie wiesz że to to ja też bym przeoczyła gdyby nie moja mama, która wytłumaczyła na co zwracać uwagę itp. np mój synuś kopie często gdy siedzę prosto lub mam ugięte nogi albo gdy mam pełen pęcherz bo chyba wtedy ma mniej miejsca i szaleje a tak jak się położę płasko to czuję teraz ale wcześniej też bym nie powiedziała, że to co czuję to mój synek bo było słabo wyczuwalne chyba, że w w/w pozycjach to troszkę bardziej i wtedy zastygałam w bezruchu aby nacieszyć się chwilą także spokojnie już niedługo i Ty będziesz się cieszyła tak jak My i czekała na kolejne
iśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam problem... Moze ktoras z was tez sie tak czuje, mianowcie miewam ostatnio bardzo silne bole glowy, ten bol jest nie do opisania, czasem nie do wytrzymania, a trwa od jakichs dwoch tygodni. Ostatnio mam troche problemow, moze to przez to, sama nie wiem co myslec....
-
ann2224 wrote:Hejka a ja z zazdroscia czytam o waszych odczuciach jak maleństwa kopia ja jak na razie nic nie czuje
W pierwszej ciazy zawsze pozniej sie odczuwa ruchy, spojrz juz 18t3d wiec na dniach mozesz juz odczuc te pierwsze ruchy -
rubi67 wrote:Dziewczyny, mam problem... Moze ktoras z was tez sie tak czuje, mianowcie miewam ostatnio bardzo silne bole glowy, ten bol jest nie do opisania, czasem nie do wytrzymania, a trwa od jakichs dwoch tygodni. Ostatnio mam troche problemow, moze to przez to, sama nie wiem co myslec....
Oj Rubi, ja tez mam okropne bóle glowy, i czasami az wytrzymac nie moge, mam tak od poczatku ciazy. Czasami mnie tak trzyma 3-4 dni z rzedu, niestety musze wziasc tabletke, bo juz nie daje rady Podobno czeste bole glowy w ciazy sa normalne..
-
Ojjjj Rubi, bidulko. Ja też z tym się zmagałam.Choc juz jakis czas odpukać mam spokój.
Moja rada Apap+zimny okład mi to pomagało w takich sytuacjach
Ann2224- pewnie maleństwo juz daje o sobie znac, ale nie wiesz ,że to on
Zobaczysz lada dzień poczujesz ruchy.
Mój synek właśnie się najadł i wierci się
Dziś na wizycie ak się wtulił w macice,że nie dało się ładnych zdjęć w 3d zrobić
Wiec gin aby mnie nie naciągać na kase powiedział ,że może następnym razem jak lepiej się ułoży to zrobi mi fotunie.
Według rozmarów i wagi mój synek odpowiada 22t3d ciąży
Waży już 521 gRika, darijka, darijka lubią tę wiadomość
-
Mnie też głowa boli co jakiś czas a 2 razy tak silnie, że myślałam, że zwariuję Tabletek się boje brać i tak się męczyłam teraz stosuję IBUM Ice takie paski żelowe które są bezpieczne w ciąży i pomagają może nie uśmierzają całkowicie bólu ale z nimi daję jakoś radę i jak do tej pory obchodzę się bez tabletek Poza tym ostatnio na wizycie powiedziałam o tym ginowi i jeszcze, że w tym czasie gdy tak mocno boli to ciśnienie mi skacze - sam kazał mierzyć - ostatnio miałam 138/86 i się wystraszyłam bo przy 140/90 trzeba do szpitala jechać w związku z tym przy następnym bólu głowy mam znowu mierzyć ciśnienie i w razie wysokiego dostałam tabletki na ciśnienie Dopegyt wziąć 1 tabl. Więc może zmierzcie ciśnienie przy ataku bólu i zobaczycie czy będzie wysokie ja mam takie zalecenie od swojego doktorka
Antolka no to Twój synek to duży chłopak hehe oby tak dalej