Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • agaciaz Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przyjemnością dołączę do wątku bo jestem już w II trymestrze. Płci jeszcze niestety nie znam.
    Anatolka u mnie imię dla synka wybrał mąż, ja się po prostu zgodziłam.

20121212580114.png
    lcvo2ph.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka to miej na uwadze te 3imiona i jak zobaczysz malego to zdecydujecie.knie sie Nikodem podoba:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka gratuluję chłopca :). Może dla równowagi druga będzie dziewczynka :). Pokazać się nie chciała bo wstydliwa :P
    Mi jakoś od wczoraj znowu bóle dokuczają, jakoś ciężko mi w brzuchu, jakby jakieś ugniatanie. To pewnie normalne, ale dla mnie jakieś to dziwne uczucie :(. Jakiś mocny ucisk , rozrywanie od środka...Nie wiem co to jest. Liczyłam , że może dzisiaj ruchy poczuję , ale niestety nie tym razem :P. Nie wiem czy nie udam się znowu wcześniej do lekarza, bo nie jestem pewna czy nie mam jakieś infekcji na dole :(

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Ojej ale się tu fajnie tłoczno zrobiło :) Miałam sporo do nadrobienia :) Witam wszystkie nowe drugotrymestrowe mamusie :)

Jejku ja pamiętam jak skakałam z radości, że wreszcie kończę ten nieszczęsny pierwszy trymestr a tu już wielkimi krokami zbliża się trzeci... Teraz to już czas tak zasuwa, że ledwo tygodnie cięży rozróżniam! A tu już za dwa dni 24 tydzień się zacznie.
    Co do ruchów - pamiętam jak z niecierpliwością ich wyczekiwaliśmy - a teraz... teraz i wymagania są większe:p Wczoraj włączyliśmy wieczorem film, ale młody zaczął fikać(a u mnie to już przez brzuch te jego harce widać tak mocno, że części ciała bez trudu rozpoznajemy) i tak jakoś zaczęliśmy się z nim bawić, odpukiwać itp i nagle patrzę na film - a on się już dawno skończył ;)

Mężulkowi się zabawa spodobała i dziś w nocy się jeszcze bawili. Spię, czuję że mąż się wtula we mnie i rękę ma na brzuchu - super, śpię dalej. Za chwilę mąż "puk, puk" w brzuch, a 2 sek później Krzyś - i tak dobrą godzinę sobie pukali w dwie strony - FACECI.... ;)

Idę dziś dowiedzieć się o terminy obron mgr więc trzymajcie kciuki :)

trzymam kciuki :)

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. a więc ja jestem po wizycie i z dzidziusiami wszystko w porządku. wiem już na pewno, że bedę miała jednego synka :) druga kruszynka była ułozona pośladkowo i niestety jej płci nie poznaliśmy, ale coś mam przeczucie że będzie drugi chłopak. tak pragnęłam mieć synka i moje marzenie się spełniło, jestem szczęśliwa :)
    muszę się pochwalić, że po wizycie poleciałam od razu do sklepu i kupiłam dwie pary śpioszków- jest to nasz pierwszy zakup dla maluszków i mysle, że teraz powoli sukcesywnie będziemy kupować kolejne rzeczy :)

aj kochana to gratulacje:)ja tez chce chłopca dzis równiez jestem po wizycie i wszystko dobrze:)bardzo sie ciesze:)ale niestety płci nie poznałam nogami zasłaniał...:):)moj mąz był pierwszy raz ze mną bardzo sie wzruszył...pozdrawiam:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    darijka wrote:
    hej dziewczyny. a więc ja jestem po wizycie i z dzidziusiami wszystko w porządku. wiem już na pewno, że bedę miała jednego synka :) druga kruszynka była ułozona pośladkowo i niestety jej płci nie poznaliśmy, ale coś mam przeczucie że będzie drugi chłopak. tak pragnęłam mieć synka i moje marzenie się spełniło, jestem szczęśliwa :)
    muszę się pochwalić, że po wizycie poleciałam od razu do sklepu i kupiłam dwie pary śpioszków- jest to nasz pierwszy zakup dla maluszków i mysle, że teraz powoli sukcesywnie będziemy kupować kolejne rzeczy :)

aj kochana to gratulacje:)ja tez chce chłopca dzis równiez jestem po wizycie i wszystko dobrze:)bardzo sie ciesze:)ale niestety płci nie poznałam nogami zasłaniał...:):)moj mąz był pierwszy raz ze mną bardzo sie wzruszył...pozdrawiam:)

Fajnie że wszystko w porządku :). Mój też się wzruszył. Za każdym razem mówi mi że mało co się nie popłakał :). Wzruszające to jest jak on się cieszy z każdej wizyty. Po naszej pierwszej stracie, w tej ciąży chodzę z nim na każdą wizytę, ogląda swojego synka od pęcherzyka ciążowego , od 5 tc ;)
    śledzi na każdej wizycie jego postępy. Jak na ostatniej wizycie dowiedział się, że będzie syn, to myślałam że lekarza zacznie całować :P. Był prze szczęśliwy :).
    Nasz mały też miał skrzyżowane nóżki :) i pan dr powiedział, że chyba się nie uda podglądnąć, ale zaczął sondą pukać w mój brzuch i się w końcu poruszył :), wypiął małym tyłeczkiem i ukazał swoje oblicze męskości :D
    Mam nadzieję, że na następnej wizycie poznacie płeć, jeśli nie to trzeba maluszkowi pomóc ;)

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka a ja z zazdroscia czytam o waszych odczuciach jak maleństwa kopia ja jak na razie nic nie czuje :(

event.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ty niedługo doczekasz tego cudownego uczucia jak maluszek kopie:)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Hejka a ja z zazdroscia czytam o waszych odczuciach jak maleństwa kopia ja jak na razie nic nie czuje :(

halo halo :D nie jesteś sama - ja też nic nie czuję jeszcze :), a ty jesteś tydzień dalej więc lada chwila zapewne będziesz czuła i ja zostanę sama :(

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam z niecierpliwoscia na ten moment mój M cały czas gada mi do brzucha "no maluszku kopnij mamaę" hehe o sam nieemoze sie doczekac:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

event.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już niedługo poczujesz jeszcze troszkę a może już czujesz tylko nie wiesz że to to ja też bym przeoczyła gdyby nie moja mama, która wytłumaczyła na co zwracać uwagę itp. np mój synuś kopie często gdy siedzę prosto lub mam ugięte nogi albo gdy mam pełen pęcherz bo chyba wtedy ma mniej miejsca i szaleje a tak jak się położę płasko to czuję teraz ale wcześniej też bym nie powiedziała, że to co czuję to mój synek bo było słabo wyczuwalne chyba, że w w/w pozycjach :) to troszkę bardziej i wtedy zastygałam w bezruchu :) aby nacieszyć się chwilą także spokojnie już niedługo i Ty będziesz się cieszyła tak jak My i czekała na kolejne :)

iśka lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    czekam z niecierpliwoscia na ten moment mój M cały czas gada mi do brzucha "no maluszku kopnij mamaę" hehe o sam nieemoze sie doczekac:)

mój też tak mówi ;)
    powtarza jak mantrę: " kopnij mamusię" :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem... Moze ktoras z was tez sie tak czuje, mianowcie miewam ostatnio bardzo silne bole glowy, ten bol jest nie do opisania, czasem nie do wytrzymania, a trwa od jakichs dwoch tygodni. Ostatnio mam troche problemow, moze to przez to, sama nie wiem co myslec....

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:

W pierwszej ciazy zawsze pozniej sie odczuwa ruchy, spojrz juz 18t3d wiec na dniach mozesz juz odczuc te pierwsze ruchy :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Dziewczyny, mam problem... Moze ktoras z was tez sie tak czuje, mianowcie miewam ostatnio bardzo silne bole glowy, ten bol jest nie do opisania, czasem nie do wytrzymania, a trwa od jakichs dwoch tygodni. Ostatnio mam troche problemow, moze to przez to, sama nie wiem co myslec....

Oj Rubi, ja tez mam okropne bóle glowy, i czasami az wytrzymac nie moge, mam tak od poczatku ciazy. Czasami mnie tak trzyma 3-4 dni z rzedu, niestety musze wziasc tabletke, bo juz nie daje rady :/ Podobno czeste bole glowy w ciazy sa normalne..

:)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki xcarolinex, troszke mnie uspokoilas, tez slyszalam o ciazowych bolach glowy, ale nie spodziewalam sie ze sa tak silne, przed ciaza bolala mnie glowa tylko po jakiejs imprezce :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj Rubi, bidulko. Ja też z tym się zmagałam.Choc juz jakis czas odpukać mam spokój.
    Moja rada Apap+zimny okład mi to pomagało w takich sytuacjach :)

Ann2224- pewnie maleństwo juz daje o sobie znac, ale nie wiesz ,że to on :)
    Zobaczysz lada dzień poczujesz ruchy.

Mój synek właśnie się najadł i wierci się :)
    Dziś na wizycie ak się wtulił w macice,że nie dało się ładnych zdjęć w 3d zrobić
    Wiec gin aby mnie nie naciągać na kase powiedział ,że może następnym razem jak lepiej się ułoży to zrobi mi fotunie.
    Według rozmarów i wagi mój synek odpowiada 22t3d ciąży
    Waży już 521 g :)

Rika, darijka, darijka lubią tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też głowa boli co jakiś czas a 2 razy tak silnie, że myślałam, że zwariuję :) Tabletek się boje brać i tak się męczyłam teraz stosuję IBUM Ice takie paski żelowe które są bezpieczne w ciąży i pomagają może nie uśmierzają całkowicie bólu ale z nimi daję jakoś radę i jak do tej pory obchodzę się bez tabletek :) Poza tym ostatnio na wizycie powiedziałam o tym ginowi i jeszcze, że w tym czasie gdy tak mocno boli to ciśnienie mi skacze - sam kazał mierzyć - ostatnio miałam 138/86 i się wystraszyłam bo przy 140/90 trzeba do szpitala jechać w związku z tym przy następnym bólu głowy mam znowu mierzyć ciśnienie i w razie wysokiego dostałam tabletki na ciśnienie Dopegyt wziąć 1 tabl. Więc może zmierzcie ciśnienie przy ataku bólu i zobaczycie czy będzie wysokie ja mam takie zalecenie od swojego doktorka :)
    Antolka no to Twój synek to duży chłopak hehe oby tak dalej :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja a dlaczego trzeba jechac do szpitala przy takim cisnieniu ???

Ide sobie zmierzyc bo mnie zaniepokoilas ...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ