II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:polska_dziewczyna wrote:darijka wrote:hej dziewczyny. a więc ja jestem po wizycie i z dzidziusiami wszystko w porządku. wiem już na pewno, że bedę miała jednego synka druga kruszynka była ułozona pośladkowo i niestety jej płci nie poznaliśmy, ale coś mam przeczucie że będzie drugi chłopak. tak pragnęłam mieć synka i moje marzenie się spełniło, jestem szczęśliwa
muszę się pochwalić, że po wizycie poleciałam od razu do sklepu i kupiłam dwie pary śpioszków- jest to nasz pierwszy zakup dla maluszków i mysle, że teraz powoli sukcesywnie będziemy kupować kolejne rzeczy
aj kochana to gratulacje:)ja tez chce chłopca dzis równiez jestem po wizycie i wszystko dobrze:)bardzo sie ciesze:)ale niestety płci nie poznałam nogami zasłaniał...:)moj mąz był pierwszy raz ze mną bardzo sie wzruszył...pozdrawiam:)
Fajnie że wszystko w porządku . Mój też się wzruszył. Za każdym razem mówi mi że mało co się nie popłakał . Wzruszające to jest jak on się cieszy z każdej wizyty. Po naszej pierwszej stracie, w tej ciąży chodzę z nim na każdą wizytę, ogląda swojego synka od pęcherzyka ciążowego , od 5 tc
śledzi na każdej wizycie jego postępy. Jak na ostatniej wizycie dowiedział się, że będzie syn, to myślałam że lekarza zacznie całować . Był prze szczęśliwy .
Nasz mały też miał skrzyżowane nóżki i pan dr powiedział, że chyba się nie uda podglądnąć, ale zaczął sondą pukać w mój brzuch i się w końcu poruszył , wypiął małym tyłeczkiem i ukazał swoje oblicze męskości
Mam nadzieję, że na następnej wizycie poznacie płeć, jeśli nie to trzeba maluszkowi pomóc
ja tez mam nadzieję:)kórde mój dr nie wpadł na pomysł aby sonda go popukać...musze czekać na następna wizyte.....widze że imie już jest TYMOTEUSZ...ładnie...:)ja nazwe chłopca WIKTOR bardzo ale bardzo mi sie podoba....иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
rubi67 wrote:Dziewczyny, mam problem... Moze ktoras z was tez sie tak czuje, mianowcie miewam ostatnio bardzo silne bole glowy, ten bol jest nie do opisania, czasem nie do wytrzymania, a trwa od jakichs dwoch tygodni. Ostatnio mam troche problemow, moze to przez to, sama nie wiem co myslec....
też miałam migrenowe bóle głowy w okolicach 15tc. Ból potrafił trwać 3 dni, potem przerwa pół dnia i znowu bolała - minęło mi to na szczęście, ale fakt namęczyłam się potwornie, bo przez te bóle wymiotowałam nawet. -
polska_dziewczyna wrote:иιєиσямαℓиα wrote:polska_dziewczyna wrote:darijka wrote:hej dziewczyny. a więc ja jestem po wizycie i z dzidziusiami wszystko w porządku. wiem już na pewno, że bedę miała jednego synka druga kruszynka była ułozona pośladkowo i niestety jej płci nie poznaliśmy, ale coś mam przeczucie że będzie drugi chłopak. tak pragnęłam mieć synka i moje marzenie się spełniło, jestem szczęśliwa
muszę się pochwalić, że po wizycie poleciałam od razu do sklepu i kupiłam dwie pary śpioszków- jest to nasz pierwszy zakup dla maluszków i mysle, że teraz powoli sukcesywnie będziemy kupować kolejne rzeczy
aj kochana to gratulacje:)ja tez chce chłopca dzis równiez jestem po wizycie i wszystko dobrze:)bardzo sie ciesze:)ale niestety płci nie poznałam nogami zasłaniał...:)moj mąz był pierwszy raz ze mną bardzo sie wzruszył...pozdrawiam:)
Fajnie że wszystko w porządku . Mój też się wzruszył. Za każdym razem mówi mi że mało co się nie popłakał . Wzruszające to jest jak on się cieszy z każdej wizyty. Po naszej pierwszej stracie, w tej ciąży chodzę z nim na każdą wizytę, ogląda swojego synka od pęcherzyka ciążowego , od 5 tc
śledzi na każdej wizycie jego postępy. Jak na ostatniej wizycie dowiedział się, że będzie syn, to myślałam że lekarza zacznie całować . Był prze szczęśliwy .
Nasz mały też miał skrzyżowane nóżki i pan dr powiedział, że chyba się nie uda podglądnąć, ale zaczął sondą pukać w mój brzuch i się w końcu poruszył , wypiął małym tyłeczkiem i ukazał swoje oblicze męskości
Mam nadzieję, że na następnej wizycie poznacie płeć, jeśli nie to trzeba maluszkowi pomóc
ja tez mam nadzieję:)kórde mój dr nie wpadł na pomysł aby sonda go popukać...musze czekać na następna wizyte.....widze że imie już jest TYMOTEUSZ...ładnie...:)ja nazwe chłopca WIKTOR bardzo ale bardzo mi sie podoba....
dziękuję . Wiktor to bardzo ładne imię ! -
Ale tu pusto od wczoraj
Byłam wczoraj u dentysty i robiłam zęba który mi ostatnio trochę dokuczał. Siedziałam godzinę na fotelu.
Tęsknię za moim maluszkiem już chciałabym go zobaczyć na usg. Nie mogę się doczekać. Nie czuję ruchów, brzuch mi nie rośnie w ogóle nic nie widać i tak ciężko czasami wczuć mi się w rolę ciężarnej kobiety
Oczywiście mam schizę, że zaszkodziłam mu wizytą u dentysty
-
иιєиσямαℓиα oj biedna Ty chyba nigdy spokoju nie zaznasz w ciazy
Wizyta u dentysty bezpieczna - tymbardziej, ze jesli dentysta robi Ci jakies znieczulenia czy cos, to jest to bezpieczne i pewnie i tak mu powiedzialas, ze jestes w ciazy sama od 4tc zaliczylam 2 wizyty + kolejna czeka mnie jakos w czerwcu i wogole sie nie stresuje, bo nie ma czym
Ja wczoraj mialam jakis dziwny dzien, nasza Mycha cos leniwa byla i tylko nasluchiwalam jej najmniejszego ruchu, a w nocy to nawet Tate 2 razy kopnela dzis mamy polozna
Dziewczyny, czy w Polsce tez wykonuje sie szczepionki w 28tc na konflikt serologiczny? U nas tak, ale zastanawiam sie jak to jest z tym u Was?иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα oj biedna Ty chyba nigdy spokoju nie zaznasz w ciazy
Wizyta u dentysty bezpieczna - tymbardziej, ze jesli dentysta robi Ci jakies znieczulenia czy cos, to jest to bezpieczne i pewnie i tak mu powiedzialas, ze jestes w ciazy sama od 4tc zaliczylam 2 wizyty + kolejna czeka mnie jakos w czerwcu i wogole sie nie stresuje, bo nie ma czym
Ja wczoraj mialam jakis dziwny dzien, nasza Mycha cos leniwa byla i tylko nasluchiwalam jej najmniejszego ruchu, a w nocy to nawet Tate 2 razy kopnela dzis mamy polozna
Dziewczyny, czy w Polsce tez wykonuje sie szczepionki w 28tc na konflikt serologiczny? U nas tak, ale zastanawiam sie jak to jest z tym u Was?
zapewne zaznam jak mały zacznie się ruszać
no chyba, że będzie zbyt leniwy
Ojej to rzeczywiście twoja mała miała jakiś dzień leniuszka ja bym się już jak zwykle martwiła taką długą przerwą
O szczepieniach nie słyszałam niestety. A macie konflikt?
My mamy 2 różne RH, ale konfliktu nie ma bo ja mam plus , a mój mąż ma minus .
-
иιєиσямαℓиα wrote:Ale tu pusto od wczoraj
Byłam wczoraj u dentysty i robiłam zęba który mi ostatnio trochę dokuczał. Siedziałam godzinę na fotelu.
Tęsknię za moim maluszkiem już chciałabym go zobaczyć na usg. Nie mogę się doczekać. Nie czuję ruchów, brzuch mi nie rośnie w ogóle nic nie widać i tak ciężko czasami wczuć mi się w rolę ciężarnej kobiety
Kochana ty weź wdech nosem wydech ustami i tak z 10 razy
1) wieksze zło byś wyrządziła gdyby w zębie wdał się stan zapalny!Stres związany z bólem i strachem tez jest groźniejszy niż robienie zęba.
II trymest to bezpieczny czas na robienie zębów, w I grozi poronienie, a w III przedwczesny poród.Ja w na przełomie 11/12 tyg miałam chirurgicznie dłutowaną ósemkę!! I syneczek jest zdrowy Wiec ty już się nie zadręczaj niepotrzebnie
2) Na ruchy to ty masz jeszcze czas, nie spiesz się :)Ja takie ładne ruchy, nie kopniaki czuje dopiero teraz Więc czekaj cierpliwie, bo juz na dniach pewnie poczujesz
3)Jak byłam w 18 tyg to po porannej toalecie byłam płaska jak nie wiem co Nic nie było po mnie widac, no może jak najadłam się to cos tam skocvzyło
A teraz, zastanawiam się czy aby brzusio nie jest za duzo :)Właśnie w końcówce 18-20 tc miałam skok i brzuszek poszedł w góre i zaczą być ślicznie widoczny, jako ciążowy a nie najedzony
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα oj biedna Ty chyba nigdy spokoju nie zaznasz w ciazy
Dziewczyny, czy w Polsce tez wykonuje sie szczepionki w 28tc na konflikt serologiczny? U nas tak, ale zastanawiam sie jak to jest z tym u Was?
Ojej to rzeczywiście twoja mała miała jakiś dzień leniuszka ja bym się już jak zwykle martwiła taką długą przerwą
No u nas wlasnie jest, mam Rh- i w 1szej ciazy mialam i teraz tez je zrobimy.
Chodzi mi o to, widzialam ten temat gdzies, niektorzy mowili, ze w Polsce podaje sie je po porodzie, a niektorzy, ze wogole o niej nie slyszeli?
U nas podaje sie ja w okolicach 28tc, w drugiej ciazy to bardziej zwracaja na to uwage... Ja oczywiscie ja wezme, jesli ma spelnic swe zadanie, to dobrze, jesli okaze sie zbedna to i tak nic sie nie stanie...
Ale zastanawialam sie jak to w Polsce wyglada -
xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα wrote:xcarolinex wrote:иιєиσямαℓиα oj biedna Ty chyba nigdy spokoju nie zaznasz w ciazy
No u nas wlasnie jest, mam Rh- i w 1szej ciazy mialam i teraz tez je zrobimy.
Chodzi mi o to, widzialam ten temat gdzies, niektorzy mowili, ze w Polsce podaje sie je po porodzie, a niektorzy, ze wogole o niej nie slyszeli?
U nas podaje sie ja w okolicach 28tc, w drugiej ciazy to bardziej zwracaja na to uwage... Ja oczywiscie ja wezme, jesli ma spelnic swe zadanie, to dobrze, jesli okaze sie zbedna to i tak nic sie nie stanie...
Ale zastanawialam sie jak to w Polsce wyglada
wiesz co rzeczywiście teraz coś sobie przypominam, że po porodzie podaje się matce immunoglobuliny. Tak kiedyś gdzieś czytałam, ale jak jest dokładnie tego do końca nie wiem. -
Antolka wrote:иιєиσямαℓиα wrote:Ale tu pusto od wczoraj
Kochana ty weź wdech nosem wydech ustami i tak z 10 razy
1) wieksze zło byś wyrządziła gdyby w zębie wdał się stan zapalny!Stres związany z bólem i strachem tez jest groźniejszy niż robienie zęba.
II trymest to bezpieczny czas na robienie zębów, w I grozi poronienie, a w III przedwczesny poród.Ja w na przełomie 11/12 tyg miałam chirurgicznie dłutowaną ósemkę!! I syneczek jest zdrowy Wiec ty już się nie zadręczaj niepotrzebnie
2) Na ruchy to ty masz jeszcze czas, nie spiesz się :)Ja takie ładne ruchy, nie kopniaki czuje dopiero teraz Więc czekaj cierpliwie, bo juz na dniach pewnie poczujesz
3)Jak byłam w 18 tyg to po porannej toalecie byłam płaska jak nie wiem co Nic nie było po mnie widac, no może jak najadłam się to cos tam skocvzyło
A teraz, zastanawiam się czy aby brzusio nie jest za duzo :)Właśnie w końcówce 18-20 tc miałam skok i brzuszek poszedł w góre i zaczą być ślicznie widoczny, jako ciążowy a nie najedzony
dziękuję za ciepłe słowa
Ja bardziej z tym dentystą pod tym kątem, że jakieś tam te smarowidła i lekarstwa do zęba podają i smarują , a potem jest gorzko w ustach, boję się że przypadkiem to połknęłam .
Apropo tematu stomatologa, to możecie polecić jakąś pastę? Czy są jakieś niewskazane w ciąży oprócz tych wybielających? Zaczęły mi podczas szczotkowania zębów krwawić dziąsła (to normalne w ciąż). Wymieniłam na razie szczoteczkę na miękką ale czy jest jakaś pasta godna polecenia? Bo przyznam szczerze, że te wszystkie mocno odświeżające są dla mnie za intensywne w smaku - powodują mdłościWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 07:04
-
Nienormalna, też miałam ten problem. Zmieniłam szczoteczkę na miekka i pasty używałam sensodyne. na wrażliwe dziąsła
Już mi nie krwawią. A co do połykania, to też dziecku taka mała ilość nie zaszkodzi. Nie dajmy się zwariowac
Ja np. teraz używam pasy wybielającej A co. Musze sobie troszke pomóć jakoś wyglądaćиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Antolka wrote:Nienormalna, też miałam ten problem. Zmieniłam szczoteczkę na miekka i pasty używałam sensodyne. na wrażliwe dziąsła
Już mi nie krwawią. A co do połykania, to też dziecku taka mała ilość nie zaszkodzi. Nie dajmy się zwariowac
Ja np. teraz używam pasy wybielającej A co. Musze sobie troszke pomóć jakoś wyglądać
to jest ta sensodyne?
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=37270
-
Antolka wrote:Hey Kochane, ja już nie wyrabiam z Imieniem dla Synka
Niby jakieś mi się podoba, ale pozniej usłyszę inne i juz zaczynam sie zastanawiac.
Wy tak po prostu wiedziałyscie jakie imie?Zapewne czesc z WAS tak, a reszta tak jak ja miała problem.
Eh....Teraz zastój jest między Mieszkiem, Nikodemem,a Błażejem..
u nas to na pewno bedzie antoś ja z moim już tak do brzuszka mówimy, co do drugiego to czekamy na płeć. -
иιєиσямαℓиα wrote:darijka gratuluję chłopca . Może dla równowagi druga będzie dziewczynka . Pokazać się nie chciała bo wstydliwa
Mi jakoś od wczoraj znowu bóle dokuczają, jakoś ciężko mi w brzuchu, jakby jakieś ugniatanie. To pewnie normalne, ale dla mnie jakieś to dziwne uczucie . Jakiś mocny ucisk , rozrywanie od środka...Nie wiem co to jest. Liczyłam , że może dzisiaj ruchy poczuję , ale niestety nie tym razem . Nie wiem czy nie udam się znowu wcześniej do lekarza, bo nie jestem pewna czy nie mam jakieś infekcji na dole
a może te bóle to rozciąganie więzadeł obłych. ja miałam takie dość silne półtora tygodnia temu, ze strachu pojechałam na izbę, po badaniu okazało się, że z maluszkami ok dostałam kroplówkę w postaci nospy i do dzisiejszego dnia jest ok. gin powiedział, że takie rozciąganie jest normalne i można brać nospę wtedy. a w jakich miejscach masz te bóle -
polska_dziewczyna wrote:darijka wrote:hej dziewczyny. a więc ja jestem po wizycie i z dzidziusiami wszystko w porządku. wiem już na pewno, że bedę miała jednego synka druga kruszynka była ułozona pośladkowo i niestety jej płci nie poznaliśmy, ale coś mam przeczucie że będzie drugi chłopak. tak pragnęłam mieć synka i moje marzenie się spełniło, jestem szczęśliwa
to super, że u was też wszystko ok. a jakie masz przeczucia co do płci nie ukrywam że jak już jest chłopak to marzę żeby drugie okazało się dziewczynką.
rozum mi podpowiada, że bedzie chłopak, a serce, ze dziewczynka
pozdrawiam -
иιєиσямαℓиα wrote:ann2224 wrote:Hejka a ja z zazdroscia czytam o waszych odczuciach jak maleństwa kopia ja jak na razie nic nie czuje
halo halo nie jesteś sama - ja też nic nie czuję jeszcze , a ty jesteś tydzień dalej więc lada chwila zapewne będziesz czuła i ja zostanę sama
a ja wam powiem, że od dwóch dni regularnie czuje maluchy około 10 razy dziennie i jest to niesamowite chce wiecej i mocniej bo narazie są to delikatne ruchy pewnie czuje wczesniej przez to, ze mam dwójkę. ja wam powiem tak, ze niedługo tego doświadczycie już bliżej niż dalej kochaneRika, rubi67 lubią tę wiadomość