Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki:* u nas też piękny, ciepły i słoneczny dzionek:) pozdrawiam:)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nic tylko trzeba sie na spacerek wybrac ;)
    Milego dzionka zycze ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:30

• vivien Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Ale Wam fajnie, że pogoda dopisuje, to tylko korzystać ile się da :) U nas niestety od kilku dnia ciągle pada :/ Nic się przez to nie chce. Jedyna motywacja dzisiaj to wizyta u lekarza :) Już się nie mogę doczekać :D

Daj znac po wizycie jak tam Michalek ;)
    nie daj sie zlej pogodzie przynajmniej kakalko lepiej smakuje przy deszczowej pogodzie ;)

anilorak lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;)
    Lilka!! Super, ze chlopiec, bo z tego co pamietam chcieliscie chlopca i Twoje przeczucie sie sprawdzilo, no ciekawe czy moje sie sprawdzi :) Juz w piatek wizyta - nie moge sie doczekac :) hihi

Ja nie wiem jeszcze jak to jest jak malenstwo nie boksuje i nie kopie mamusi ale podejrzewam, ze jest to niepokojace. Nie moge juz sie doczekac ruchiw mojej kruszynki...
    Milego dnia zycze :)

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) ciągle siedziałam na I trymestrze aż zajarzyłam, że czas przejść na II :D więc jestem i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)
    dziś byłam na wizycie i już drugi raz potwierdzony synek więc prawdopodobnie będzie TOMUŚ :) ruchy już czuję od jakiegoś tygodnia takie konkretne kopniaczki, a wcześniej było przelewanie, wypinanie :)

pozdrawiam!

Suzy Lee, iśka, Rika, maja2024 lubią tę wiadomość

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Kokomonke z Tomusiem ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo
    gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!
    ja też chce chłopca....jeszcze nie wiem co bedzie ale chce chłopca...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka a ja dzisiaj byłam na połówkowym maluszek rozwija sie ksiazkowo wierci sie we wszystkie strony Usmiecha i macha rączkami :)tylko trochy wstydliwy jest i nóżek nie chciał rozkładac tylko troszeczke sie pokazał i na 80 % dziewczynka:)chociaz ja obstawiałam na chłopaczka:) za 4 tygodnie mam kolejne usg gdzie indziej wiec zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 12:12

Suzy Lee, xcarolinex, vivien, kokomonka, Rika, иιєиσямαℓиα, rubi67, maja2024 lubią tę wiadomość

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Suzy Lee nic przeciwko tobie ale majac juz jedno zdrowe dziecko u swojego boku i nie majac tekaiego przykrego dowiadczenia jak strata ciazy za soba tez byloby mi latwo pisac zeby tak sie nie przejmowac drobnostkami w ciazy ;)
    Dla mnie kazdy niepokojacy mnie szczegol przypomina mi o tym co przeszlam i pojawia sie znowu strach w oczach..
    Ale moze po prostu przewrazliwiona jestem ;)

Straty ciąży nie miałam odpukać, aczkolwiek z peirwszym zdieckiem leżałam z plamieniami w 16 tc. Moja mama była 7 razy w ciąży, jestem z 5tej i jestem jedynaczką, mam po niej zaburzeina hormonalne, problemy z tarczycą, PCOS, hiperprolaktynemie i pare innych... wiem co to strach o dziecko, jak pisałam: w pierwszej ciąży dużo bardziej się przejmowałam, ale też nie panikowałam tak szybko i własnie dlatego, że mimo wszystko wszystko jest okey, i u Was tez jest okey, a macie jeszcze na dokładkę udogodnienia elektroniczne, pragnę Was uspokoić, bo niepotrzebnie napędzacie sobie niezłego stracha i sie nakręcacie, stresujecie, denerwujecie... dzidzię pewnie też. I mówie to również dlatego, że właśnie mam tą możliwość spojrzec na to już inaczej z perspektywy kolejnej ciąży, bo sama zdążyłam już zalać lekarzy pytaniami o kazde ukłucie, czy dziwne wrażenie i inne tego typu i wiem już, że wieksozsc to tylko moja nadwrażliwośc. Owszem trzeba byc czujnym i reagować, ale gdy na prawde dzieje się coś niepokojącego, krew, silny ból, brak jakichkolwiek ruchów i reakcji na ten cukier, zasłabnięcie... takie rzeczy. Poza tym myślę jest dużo innych stresujących mamę spraw organizacyjnych, więc póki ciąża przebiega fizjologicznie, trzeba się tym cieszyć, nie stresować się niepotrzebnie. Vivien, zaraz nim sie obejrzysz będziesz trzymac pocieche w rękach :) Wszystko jest dobrze.

*** I myślę też, że nie chodzi o to kto ma jakie traumatyczne przejścia za sobą, ale po prostu o wyluzowanie, które wychodzi najlepiej dla dziecka. Denerwować i tak bedziecie sie teraz juz do śmierci ;) Z pojawieniem sie malucha dopiero przychodzi strach o dziecko, gdy cos mu się złego dzieje zwłaszcza zdrowotnego (dopiero niedawno do mnie dotarło, że może jeszcze jeden dzień więcej jak miał 4 tygodnie i mój synek mógł umrzeć).

Dziewczyny, strach jest zawsze, jest był i będzie, ta jakas niepewność... :) Co nam pisane i tak nieuniknione jest, cieszmy się tym, że jest dobrze teraz, a nie martwmy się o to co może a nie chcemy żeby było! :)
    możemy sobie gadac, ponarzekać, podpytać sie, ale nie nakręcajmy się, bo jak czytam całą taka serię, w pierwszym odruchu przychodzi mi analizowanie co sie działo z moim brzuchem przez ostatnie dwa dni, czy może synek za mocno mnie szturchnał kolanem, a może nie powinnam z nim biec na rękach od przystanku do przychodni, a może przesadziłam z tym słońcem, spacerem, zakupami, może niepowinnam myć łazienki tym Cifem, a może powinnam sie bardziej przejmować, no bo wychodzi na to, że przy Was to za mało, a może, a może... i czuję jak gwałtownie narasta we mnie napięcie, którego niepotrzebuję. A zaraz potem małe kopie, jakby mówiło "mama daj sobie i mnie spokój, tu jestem przecież".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 13:05

Patuska1992, rubi67, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee ja też się strasznie nakręcałam, że coś nie tak jak mała się nie ruszała ale zrozumiałam , że przecież ona odczuwa też ten stres i może dlatego się nie rusza uspokoiłam się to mała zaczęła znów kopać :) Dziecko nie musi codziennie tak samo kopać czasem nawet w nocy może kopać a my śpimy i nie czujemy wtedy :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    hejka a ja dzisiaj byłam na połówkowym maluszek rozwija sie ksiazkowo wierci sie we wszystkie strony Usmiecha i macha rączkami :)tylko trochy wstydliwy jest i nóżek nie chciał rozkładac tylko troszeczke sie pokazał i na 80 % dziewczynka:)chociaz ja obstawiałam na chłopaczka:) za 4 tygodnie mam kolejne usg gdzie indziej wiec zobaczymy :)

Super wiadomosci, fajnie gdyby byla kolejna dziewczynka - strasznie duzo chlopców tu mamy :P

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie w końcu słońce!!! Znajoma namówiła mnie na zakup stetoskopu i mamy z rodzinką niezły ubaw. Słychać fajnie jak woda pluska i jak gdzieś daleko serduszko bije. 16 zł a frajda niesłychana! HE HE
    Widzę, że same dobre wiadomości, udane wizyty! Super ciszę się i oby tak do końca...

iv093e5eynq4wz4z.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokomonka wrote:
    witam :) ciągle siedziałam na I trymestrze aż zajarzyłam, że czas przejść na II :D więc jestem i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie :)
    dziś byłam na wizycie i już drugi raz potwierdzony synek więc prawdopodobnie będzie TOMUŚ :) ruchy już czuję od jakiegoś tygodnia takie konkretne kopniaczki, a wcześniej było przelewanie, wypinanie :)

pozdrawiam!
    kokomonka wktórym jestes tygodniu?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zaczęłam 18tc :)

stetoskop mam w domu ale nie próbowałam podsłuchać jeszcze malucha.. muszę spróbować :)

czy was też swędzi mocno skóra na całym ciele? czego używacie, żeby troszkę to zniwelować, bo mnie już dobija to ciągłe drapanie.. dodam, że robiłam próby wątrobowe i napewno to nie cholestaza, ale pewnie uczulenie na owoce bez których nie mogę żyć, a niestety wszystko teraz z chemią i nawet dokładne mycie nic nie daje :/

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokomonka wrote:

pozdrawiam!

moj tez Tomus :-) pozdrawiam

kokomonka lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2013, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

anilorak, iśka, vivien, maja2024 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:30

Rika lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:32

Rika, iśka, vivien, maja2024 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny :)
    I kolejny raz podpisuje się pod Riką i Suzy. Spokojnie bo nerwami można więcej zła narobić niż pomóc :)

anilorak lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ