Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wrocilam z wakacji:) Widze, ze mam sporo do nadrobienia. Bede czytac poprzednie wypowiedzi w weekend...

Pasia, fajnie, ze juz jestem w domku, cala i zdrowa:)

Ja mialam usg jak bylismy w Polsce, lekarz dokladnie obejrzal malucha, ale niestety malenstwo mialo zlaczone kolanka, wiec nie poznalismy plci:) Maly rosnie jak na drozdzach, moj brzuch zreszta tez. O dziwo, przytylam tylko 1kg dotychczas, ale brzuch z dnia na dzien jest coraz wiekszy. Boje sie, ze bede ogromna, bo przeciez przed nami jeszcze 5 miesiecy!

Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok i dzieciaczki nam rosna :)

Lilka widzialam, ze lekarz potwierdzil, ze masz synka:) Gratuluje! Ten moj maly jest jakis uparty i ciagle sie zaslania...

Milego dnia kobietki :)

vivien, pasia27, anetta28, iśka, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka super ze juz jestes ;)
    I ciesze sie ze urlop w polsce sie udal szkoda tylko ze nie ujawnil sie ten wasz bobasek ;) a moze to dziewcznka bedzie dlatego taka wstydliwa;) ;)
    Napewno niedlugo sie dowiesz co tam pod serduskiem nosisz ;)

O brzch sie nie martw bedzie napewno jeszcze DUZOOOO wiekszy :P
    Ja juz sie zaczynam zastanawiac czy nie wystarczy juz wielkosciowo tego brzucha bo dla mnie jest OGROMNY o.O
    Ciezko sie juz schylac :\

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien skaczemy w tych trymestrach :-) tu i tam fajne kobitki;-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ha na 7 przyszlych mamusiek to 6 nosily chlopcow a jedna dziewczynke takze u nas w 2013r wysyp facetow :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    a ha na 7 przyszlych mamusiek to 6 nosily chlopcow a jedna dziewczynke takze u nas w 2013r wysyp facetow :-)

Pasia to wojna idzie :P
    Kurcze to widze ze zaszczyt mnie kopnal ze nosze dziewczynke w sobie :P
    Oj panienka bedzie miala w kim przebierac :P

kokomonka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien urlop nie do konca udany, bo przez cale 2 tyg padalo:( Nadrobilam jednak zaleglosci z rodzinka:)

Ja od samego poczatku czuje, ze rosnie mi maly chlopiec, ale oczywiscie moze byc niespodzianka:)

Kolejne usg za 2 tyg, juz odliczam dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 16:02

anetta28, vivien lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    kokomonka to fajnie masz ze w 18 tygodniu juz czujesz ruchy, a to twoja pierwsza ciąża? ja jestem w 19 tygodniu i nic nieczuje poza dwoma stuknięciami od środka..

to moja trzecia ciąża :) pierwsza niestety obumarła, z drugiej mam córunię Kalinę, a teraz czekamy na synka :) podobno tak jest, że w kolejnych ciążach szybciej odczuwa się ruchy dziecka, w poprzedniej dopiero w 19tc czułam :)

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, super, ze wszystko jest Ok i ze w koncu mozesz byc spokojna ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja pierwsze ruchy poczułam juz w 16 tygodniu, fakt że jestem szczupła a ruchy wyczuwałam kładąc się na plecach i trzymając rękę na brzuchu, ale czułam jak dzidzia się przytula do mojej ręki i obraca w kółko :-) dziś juz 18 tydzień i coraz bardziej odczuwam kopniaki :-) coś cudownegooooooo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 19:50

anetta28, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje od 14 tyg, wtedy to byly tzw motylki, potem bylo pelzanie a teraz czuje ruchy, np jak maluch sie przekreca, ale nie czuje jeszcze kopniaczkow. Dodam, ze jestem bardzo szczupla 171cm i 55kg, teraz 56kg :)

relgi09k52jutqx1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia dobrze że jesteś :)

pasia27 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien a jak Twoje wakacje??? Mam nadzieje, ze fajnie bylo.

Musialam dzis ZNOWU jechac do sklepu i kupic nowy stanik, tym razem jest 36D czyli 95D!!!! Startowalam z 75a, potem bylo 75b, porem 85b, 85c i teraz 95D! Masakra. Kupilam juz 4 staniki, mam nadzieje, ze w tym dluzej pochodze. Sa 2 w komplecie, drugi byl gratis:) jak tam u Was dziewczyny? U mnie to zaczyna byc problem, piersi sa naprawde ciezkie i staja sie bardzo widoczne. Kolezanka w pracy powiedziala dzis, ze najpierw wchodza moje piersi a potem ja:)

I jeszcze jedno pytanko. Jak sobie radzicie ze spodniami? Moje biodrowki sa ok rano, ale jak cos wypije lub zjem, to mnie cisna a jak siedze, to musze odpinac rozporek. Kupilam super fajne spodnie ciazowe jak bylam w Pl, w h&m, jedne jeansy, jedna maternialowe, obie pary to rurki. Tak na marginesie to polecam h&m maja duza kolekcje ciuchow ciazowych:) tylko, ze te spodnie mi spadaja z tylka, bo brzuch nie jest na tyle duzy i ta guma/pas na brzuch mi spada... W leginsach nie koge pojsc do pracy, nie wypada... Musze ubierac sie raczej elegancko. Macie jakies pomysly? Jak Wy sobie radzicie?

vivien lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Vivien a jak Twoje wakacje??? Mam nadzieje, ze fajnie bylo.

Musialam dzis ZNOWU jechac do sklepu i kupic nowy stanik, tym razem jest 36D czyli 95D!!!! Startowalam z 75a, potem bylo 75b, porem 85b, 85c i teraz 95D! Masakra. Kupilam juz 4 staniki, mam nadzieje, ze w tym dluzej pochodze. Sa 2 w komplecie, drugi byl gratis:) jak tam u Was dziewczyny? U mnie to zaczyna byc problem, piersi sa naprawde ciezkie i staja sie bardzo widoczne. Kolezanka w pracy powiedziala dzis, ze najpierw wchodza moje piersi a potem ja:)

I jeszcze jedno pytanko. Jak sobie radzicie ze spodniami? Moje biodrowki sa ok rano, ale jak cos wypije lub zjem, to mnie cisna a jak siedze, to musze odpinac rozporek. Kupilam super fajne spodnie ciazowe jak bylam w Pl, w h&m, jedne jeansy, jedna maternialowe, obie pary to rurki. Tak na marginesie to polecam h&m maja duza kolekcje ciuchow ciazowych:) tylko, ze te spodnie mi spadaja z tylka, bo brzuch nie jest na tyle duzy i ta guma/pas na brzuch mi spada... W leginsach nie koge pojsc do pracy, nie wypada... Musze ubierac sie raczej elegancko. Macie jakies pomysly? Jak Wy sobie radzicie?

Stokrotko pogoda nie zawsze wiadomo jest super ale trzeba robic z urlopu to co najlepsze ;)
    U nas juz tak dawno to bylo ze juz zapomnialam o tym bo my jak wariaty jedziemy tylko na 3dni i do domu :(
    co do rozmiarow stanika chyba coscik niepaduje jak ty skoczylas z obwodu pod biustem 65 na 95?? To jest 30cm wiecej pod piersiami :P
    Zszywasz je w obwodzie? Mi tez skoczyly armaty do przodu ale "tylko" o jakies poltorej miseczki, jestem teraz przy 70E/F zalezy od firmy.

Co do spodni hmmm ja zakladam swoje stare i ciazowe wlasnie z h&m ale mi na brzuszku ta klapka sie bez problemu trzyma, na poczatku byla troche luzna ale alternatywa by bylo wpuscic prowizorycznie zadteocza gumke na koncu tej klapki ;)
    Albo przy twoich starych spodniach zostawic rozporek rozpiety i ja wiazalam guzik o szlowka gumka do wlosow ;) do tego dluzsza kiszulka i bylo super ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

vivien, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymam mocno kciuki za prace mgr. zebys juz miala spokoj ;) i mogla cieszyc sie latem i ciaza ;)

Co do przeszkadzania brzuszka hmm daje ci 100% racje a co to dopiero bedzie Rika za 10 tyg o.O nie chce nawet o tym myslec :P

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta ;) Ja mam dzis wizyte o 14.15, odliczam juz by zobaczyc swoje malenstwo i poznac plec !!! :D:D

Co do spodni, ciezko mi cos powiedziec bo ja chodze w leginsach lub sukienkach... zreszta zawsez chodzilam, w ziemie tylko spodnie. Ja uwazam ze teraz mozna wygladac elegancko i w leginsach. Wszystko zalezy od tego jaka sie gore dobierze. Kupilam sobie duzo eleganckich tuniczek, sukienek itp. Tez musze w miare elegancko wygladac w pracy, a nie zamierzam z niej zrezygnowac przynajmniej do 8 miesiaca jak zdrowko pozwoli :)

Rika, Stokrotka84, vivien, yennefer lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien muslalam, ze pojechaliscie na dluzej, ale 3 dni to zawsze cos:) mam nadzieje, ze odpoczelas.

Co do stanikow, to niestety musze kupowac wieksze w obwodzie, bo zadna miseczka w moim normalnym rozmiarze mi nie pasuje:( a tutaj trudno dostac stanik z miseczka wieksza od d. Takze musialam kupic ten wiekszy i zapisam najciasniej jak sie da. Jakos daje rade, ale cycki sa naprawde ciezkie...

Rika masz racje, kupie sukienke lub spodniczke, to chyba bedzie najwygodniejsza opcja:)

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wlasnie z tego wzgledu ze piersi sa ciezkie piwinnas miec lepiej dobrany biustonosz pod biustem zeby ci lepiej trzymal ;)
    Ja zamawiam biustonosze z neta ale ja juz znam marki i moje rozmiary.

Kurcze dzieczyny narobilyscie mi ochoty na zakupy ;) ;)
    Chyba jutro sie wybiore :P

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to daj znac po wizycie czy wkoncu udalo sie odslinic tajemnice i czy dzidzia rosnie zdrowo ;)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zakupy. Ja dwa tyg w Polsce buszowalam po sklepach, choc wcale nie kupilam duzo rzeczy. Po powrocie do Dublina pierwsze co zrobilam, to pojechalam na zakupy. Moj stanik jest w sumie dobry pod biustem, cos jest definytywnie nie tak z ta rozmiarowka... Napewno nie mam 95cm w obwodzie, choc tak jest napisane na staniku. Tak czy siak, piersi rosna w zastraszajacym tempie, mam nadzieje, ze wieksze juz nie beda.

Vivien widzialam zdjecia w innym watku, piekna ta Twoja kruszynka:)

Rika, przypominaja mi sie czasy, kiedy meczylam sie ze swoja mgr:) Az trudno uwierzyc, ze minelo juz 5 lat!!! To byly piekne czasy:)

vivien, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ