X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wrocilam z wakacji:) Widze, ze mam sporo do nadrobienia. Bede czytac poprzednie wypowiedzi w weekend...

Pasia, fajnie, ze juz jestem w domku, cala i zdrowa:)

Ja mialam usg jak bylismy w Polsce, lekarz dokladnie obejrzal malucha, ale niestety malenstwo mialo zlaczone kolanka, wiec nie poznalismy plci:) Maly rosnie jak na drozdzach, moj brzuch zreszta tez. O dziwo, przytylam tylko 1kg dotychczas, ale brzuch z dnia na dzien jest coraz wiekszy. Boje sie, ze bede ogromna, bo przeciez przed nami jeszcze 5 miesiecy!

Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok i dzieciaczki nam rosna :)

Lilka widzialam, ze lekarz potwierdzil, ze masz synka:) Gratuluje! Ten moj maly jest jakis uparty i ciagle sie zaslania...

Milego dnia kobietki :)

vivien, pasia27, anetta28, iśka, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka super ze juz jestes ;)
    I ciesze sie ze urlop w polsce sie udal szkoda tylko ze nie ujawnil sie ten wasz bobasek ;) a moze to dziewcznka bedzie dlatego taka wstydliwa;) ;)
    Napewno niedlugo sie dowiesz co tam pod serduskiem nosisz ;)

O brzch sie nie martw bedzie napewno jeszcze DUZOOOO wiekszy :P
    Ja juz sie zaczynam zastanawiac czy nie wystarczy juz wielkosciowo tego brzucha bo dla mnie jest OGROMNY o.O
    Ciezko sie juz schylac :\

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien skaczemy w tych trymestrach :-) tu i tam fajne kobitki;-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ha na 7 przyszlych mamusiek to 6 nosily chlopcow a jedna dziewczynke takze u nas w 2013r wysyp facetow :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    a ha na 7 przyszlych mamusiek to 6 nosily chlopcow a jedna dziewczynke takze u nas w 2013r wysyp facetow :-)

Pasia to wojna idzie :P
    Kurcze to widze ze zaszczyt mnie kopnal ze nosze dziewczynke w sobie :P
    Oj panienka bedzie miala w kim przebierac :P

kokomonka lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien urlop nie do konca udany, bo przez cale 2 tyg padalo:( Nadrobilam jednak zaleglosci z rodzinka:)

Ja od samego poczatku czuje, ze rosnie mi maly chlopiec, ale oczywiscie moze byc niespodzianka:)

Kolejne usg za 2 tyg, juz odliczam dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 16:02

anetta28, vivien lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    kokomonka to fajnie masz ze w 18 tygodniu juz czujesz ruchy, a to twoja pierwsza ciąża? ja jestem w 19 tygodniu i nic nieczuje poza dwoma stuknięciami od środka..

to moja trzecia ciąża :) pierwsza niestety obumarła, z drugiej mam córunię Kalinę, a teraz czekamy na synka :) podobno tak jest, że w kolejnych ciążach szybciej odczuwa się ruchy dziecka, w poprzedniej dopiero w 19tc czułam :)

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, super, ze wszystko jest Ok i ze w koncu mozesz byc spokojna ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja pierwsze ruchy poczułam juz w 16 tygodniu, fakt że jestem szczupła a ruchy wyczuwałam kładąc się na plecach i trzymając rękę na brzuchu, ale czułam jak dzidzia się przytula do mojej ręki i obraca w kółko :-) dziś juz 18 tydzień i coraz bardziej odczuwam kopniaki :-) coś cudownegooooooo :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2013, 19:50

anetta28, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje od 14 tyg, wtedy to byly tzw motylki, potem bylo pelzanie a teraz czuje ruchy, np jak maluch sie przekreca, ale nie czuje jeszcze kopniaczkow. Dodam, ze jestem bardzo szczupla 171cm i 55kg, teraz 56kg :)

relgi09k52jutqx1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia dobrze że jesteś :)

pasia27 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien a jak Twoje wakacje??? Mam nadzieje, ze fajnie bylo.

Musialam dzis ZNOWU jechac do sklepu i kupic nowy stanik, tym razem jest 36D czyli 95D!!!! Startowalam z 75a, potem bylo 75b, porem 85b, 85c i teraz 95D! Masakra. Kupilam juz 4 staniki, mam nadzieje, ze w tym dluzej pochodze. Sa 2 w komplecie, drugi byl gratis:) jak tam u Was dziewczyny? U mnie to zaczyna byc problem, piersi sa naprawde ciezkie i staja sie bardzo widoczne. Kolezanka w pracy powiedziala dzis, ze najpierw wchodza moje piersi a potem ja:)

I jeszcze jedno pytanko. Jak sobie radzicie ze spodniami? Moje biodrowki sa ok rano, ale jak cos wypije lub zjem, to mnie cisna a jak siedze, to musze odpinac rozporek. Kupilam super fajne spodnie ciazowe jak bylam w Pl, w h&m, jedne jeansy, jedna maternialowe, obie pary to rurki. Tak na marginesie to polecam h&m maja duza kolekcje ciuchow ciazowych:) tylko, ze te spodnie mi spadaja z tylka, bo brzuch nie jest na tyle duzy i ta guma/pas na brzuch mi spada... W leginsach nie koge pojsc do pracy, nie wypada... Musze ubierac sie raczej elegancko. Macie jakies pomysly? Jak Wy sobie radzicie?

vivien lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Vivien a jak Twoje wakacje??? Mam nadzieje, ze fajnie bylo.

Musialam dzis ZNOWU jechac do sklepu i kupic nowy stanik, tym razem jest 36D czyli 95D!!!! Startowalam z 75a, potem bylo 75b, porem 85b, 85c i teraz 95D! Masakra. Kupilam juz 4 staniki, mam nadzieje, ze w tym dluzej pochodze. Sa 2 w komplecie, drugi byl gratis:) jak tam u Was dziewczyny? U mnie to zaczyna byc problem, piersi sa naprawde ciezkie i staja sie bardzo widoczne. Kolezanka w pracy powiedziala dzis, ze najpierw wchodza moje piersi a potem ja:)

I jeszcze jedno pytanko. Jak sobie radzicie ze spodniami? Moje biodrowki sa ok rano, ale jak cos wypije lub zjem, to mnie cisna a jak siedze, to musze odpinac rozporek. Kupilam super fajne spodnie ciazowe jak bylam w Pl, w h&m, jedne jeansy, jedna maternialowe, obie pary to rurki. Tak na marginesie to polecam h&m maja duza kolekcje ciuchow ciazowych:) tylko, ze te spodnie mi spadaja z tylka, bo brzuch nie jest na tyle duzy i ta guma/pas na brzuch mi spada... W leginsach nie koge pojsc do pracy, nie wypada... Musze ubierac sie raczej elegancko. Macie jakies pomysly? Jak Wy sobie radzicie?

Stokrotko pogoda nie zawsze wiadomo jest super ale trzeba robic z urlopu to co najlepsze ;)
    U nas juz tak dawno to bylo ze juz zapomnialam o tym bo my jak wariaty jedziemy tylko na 3dni i do domu :(
    co do rozmiarow stanika chyba coscik niepaduje jak ty skoczylas z obwodu pod biustem 65 na 95?? To jest 30cm wiecej pod piersiami :P
    Zszywasz je w obwodzie? Mi tez skoczyly armaty do przodu ale "tylko" o jakies poltorej miseczki, jestem teraz przy 70E/F zalezy od firmy.

Co do spodni hmmm ja zakladam swoje stare i ciazowe wlasnie z h&m ale mi na brzuszku ta klapka sie bez problemu trzyma, na poczatku byla troche luzna ale alternatywa by bylo wpuscic prowizorycznie zadteocza gumke na koncu tej klapki ;)
    Albo przy twoich starych spodniach zostawic rozporek rozpiety i ja wiazalam guzik o szlowka gumka do wlosow ;) do tego dluzsza kiszulka i bylo super ;)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:08

vivien, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymam mocno kciuki za prace mgr. zebys juz miala spokoj ;) i mogla cieszyc sie latem i ciaza ;)

Co do przeszkadzania brzuszka hmm daje ci 100% racje a co to dopiero bedzie Rika za 10 tyg o.O nie chce nawet o tym myslec :P

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta ;) Ja mam dzis wizyte o 14.15, odliczam juz by zobaczyc swoje malenstwo i poznac plec !!! :D:D

Co do spodni, ciezko mi cos powiedziec bo ja chodze w leginsach lub sukienkach... zreszta zawsez chodzilam, w ziemie tylko spodnie. Ja uwazam ze teraz mozna wygladac elegancko i w leginsach. Wszystko zalezy od tego jaka sie gore dobierze. Kupilam sobie duzo eleganckich tuniczek, sukienek itp. Tez musze w miare elegancko wygladac w pracy, a nie zamierzam z niej zrezygnowac przynajmniej do 8 miesiaca jak zdrowko pozwoli :)

Rika, Stokrotka84, vivien, yennefer lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien muslalam, ze pojechaliscie na dluzej, ale 3 dni to zawsze cos:) mam nadzieje, ze odpoczelas.

Co do stanikow, to niestety musze kupowac wieksze w obwodzie, bo zadna miseczka w moim normalnym rozmiarze mi nie pasuje:( a tutaj trudno dostac stanik z miseczka wieksza od d. Takze musialam kupic ten wiekszy i zapisam najciasniej jak sie da. Jakos daje rade, ale cycki sa naprawde ciezkie...

Rika masz racje, kupie sukienke lub spodniczke, to chyba bedzie najwygodniejsza opcja:)

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wlasnie z tego wzgledu ze piersi sa ciezkie piwinnas miec lepiej dobrany biustonosz pod biustem zeby ci lepiej trzymal ;)
    Ja zamawiam biustonosze z neta ale ja juz znam marki i moje rozmiary.

Kurcze dzieczyny narobilyscie mi ochoty na zakupy ;) ;)
    Chyba jutro sie wybiore :P

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to daj znac po wizycie czy wkoncu udalo sie odslinic tajemnice i czy dzidzia rosnie zdrowo ;)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zakupy. Ja dwa tyg w Polsce buszowalam po sklepach, choc wcale nie kupilam duzo rzeczy. Po powrocie do Dublina pierwsze co zrobilam, to pojechalam na zakupy. Moj stanik jest w sumie dobry pod biustem, cos jest definytywnie nie tak z ta rozmiarowka... Napewno nie mam 95cm w obwodzie, choc tak jest napisane na staniku. Tak czy siak, piersi rosna w zastraszajacym tempie, mam nadzieje, ze wieksze juz nie beda.

Vivien widzialam zdjecia w innym watku, piekna ta Twoja kruszynka:)

Rika, przypominaja mi sie czasy, kiedy meczylam sie ze swoja mgr:) Az trudno uwierzyc, ze minelo juz 5 lat!!! To byly piekne czasy:)

vivien, Rika lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ