Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiscie nie widze u siebie potrzeby zazywania nospy tym bardziej, ze nigdy wczesniej jej nie bralam...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• kokomonka Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi może zalecił ci branie nospy profilaktycznie, bo około 20tc lubią się dziać rzeczy typu skracanie szyjki, spinanie brzuszka, a magnez i nospa działając rozkurczowo mają temu zapobiec. Ja biorę codziennie magne B6 po jednej tabletce, a nospę to naprawdę sporadycznie, przeważnie gdy się przeforsuję i brzuszek zaczyna pobolewać.. słyszałam, że dzieci po nospie moga mieć problemy np ze ssaniem, ale to w przypadkach gdy kobieta musiała brać nospę przez całą ciążę, ze względu na zagrożenie poronieniem..
    może spróbuj narazie sam magnez, jeśli nie będziesz czuła żadnych spinań to myślę, że wystarczy :)

Kiedyś i dla mnie zdarzy się maleńki cud...

zK9qp2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi moja sasiadka do 5tego miesiaca brala luteine, pozniej magnez i wlasnie no spe ale miala straszne bole brzucha do samego konca:-)wlasnie tak jaj pisze kokomonka ze rozne cuda sie zdarzaja jak brzusio urosnie hehe
    moze lekarz nie chce dopuscic do mocniejszych skrczow u Ciebie..hmm na pewno to co piszecie ze przyjmowanie no spy w ciazy a zaburzenie karmienia,napiecia miesni to w ogole nie ma odzwierciedlenia u malej Nikolci corci mojej sasiadki hehe ktora jak zaciagnela mleko juz w szpitalu to wrrrrr lecialo sama a ona ciagle odciagala zeby sobie ulzyc:-) wiec tez uwazam ze to sporADyczne przypadki po braniu no spy ze cus bylo nie tak w tej dziedzinie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to masz dokladnie tak jak ja:) u nas tez malenstwo caly czas lezalo ze zlaczonymi kolankami:))) najwazniejsze, ze dzidzia jest zdrowa.

Mi wszyscy przepowiadaja chlopca, bo ladnie wygladam, ale nie wierze w zabobony:) choc oboje z mezem myslimy, ze bedzie synus:) no nic, zostaje nam tylko poczekac na kolejne usg:) ja mam za 2 tyg, bede wtedy w trakcie 21 tyg, wiec licze, ze tym razem maly sie ujawni

Dziewczyny dzis w Dublinie 23st!!! A jest dopiero 11.45, szok! Xcarolinex u Was tez pewnie podobne temperatury:) czekam na meza, az wroci z pracy i jedziemy nad morze. Dobra pogoda ma sie utrzymac tylko do wt, takze trzeba korzystac.

Moj maz jest instruktorem jazdy i biedak musi dzis pracowac do 2, bo tyle chetnych bylo...

Milego weekendu:)))

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu zauwazylam, ze zaczelas 31 tydzien. Moj Boze, ale ten czas leci... Jeszcze troszke i koniec:)))

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzieki dziwczynki za wyjasnienia..
    Narazie sprobuje sam magnez, kupie sobie ten neomag forte, bo tem ktory mam obecnie to taki jakis najzwyklejszy z apteki.
    No, a nospe kupie, ale bede brala jak brzuch zacznie bolec czy beda mocne klucia w jajnikach.. Narazie luzik ;)
    U nas tez narazie piekna pogoda :) Maz poszedl na motocykl, bo marudzil juz caly tydzien , ze leje i nie ma kiedy pojezdzic, a ja jeszcze leze. Czas wstawac :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to udanego weekendu kobitki :) Buziale !!

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, u nas tez swietna pogoda - grubo ponad 20st i blekitne niebo!! Ja niestety nigdzie sie nie wybieram, Moj Mezczyzna pracuje do 19, takze zostalo mi jedynie towarzystwo psów i kota a z nimi raczej nigdzie sie nie rusze nad morze czy gdzies :( Ale od jutra oboje mamy urlop, wiec troche czasu spedzimy razem i akurat pogoda idealna :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po USG- będzie drugi syn! Śmieję się, że sobie jakąs sunię albo kotkę przygarnę, żeby nie czuć się samotna ;) Waży 384 gramy, nei moge znaleć jego długości nigdzie, i ma bright spot na serduszku, czyli jakąś plamkę- zwapnienie, ale to aboslutnie nic groźnego- okaz zdrowia, zalecone profilaktyczne echo serca za 4 tyg. Pani od USG jest jednocześnie od tych kardiologicznych spraw u płodów, więc z góry uspokoiła, że to albo samo znika, albo się z tym żyje normalnie.

anetta28, Stokrotka84, Ana27, michaela, iśka, Kropka, yennefer lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko masz racje ze czas leci szybko teraz chociaz przez ostatni miesiac pewnie bedzie sie dluuuuzylooo ;-) a i tak jestem gdzies 20sta na liscie wiec wysyp sie zaraz zacznie .hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 14:44

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy no to gratulacje drugiego synka no i kolejnego faceta w naszym gronie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy gratuluje - fakt, kolejny facet na forum :P :P

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy super eiadomosc:) kolejny facet na forum. Och ja jeszcze czekam i odliczam...

Ps pisze z parku. Maz lezy obok i pije piwko a ja objadam sie winogronami:) i to wszystko w irlandii, gdzie srednia roczna temp wynosi 10st. Dobra pogodo trwaj!!!

Lilka mam nadzieje, ze masz wonle i odpoczywasz:)

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee gratuluję drugiego synka :)! Mąż pewnie przeszczęśliwy po raz drugi :)
    Co to się porobiło - sami faceci wśród naszego grona :D

Dziewczyny! Potrzebuję waszej pomocy! Odebrałam dzisiaj wyniki wymazu z pochwy :(. Nie jest dobrze - mam 2 bakterie i candide czyli grzybicę. Wizytę mam dopiero we wtorek. Czy w tym stanie wytrzymamy??? Matko totalnie nie wiem co robić??? Doradźcie co robić?? :(
    Znowu weekend i nie mam skąd wziąć receptę na antybiotyk dopochwowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 17:23

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candide ma 70% spoleczenstwa na kuli ziemskiej i nawet nie zdaja sobie z tego sprawy. Ona wystepuje nie tylko w pochwie, ale jesli juz zostala tam stwierdzona, jak i u mniem jednak to znaczy ze nawet jesli ja stamtad wybijesz to juz bedzie po sprawie, bo na 100% masz ja tez gdzie indziej w organizmie jak pewnie wiekszosc forumowiczek zresztą. To znaczy również, że Twoje dziecko tez pewnie będzie miało juz na dzien dobry, jak moje ;) ja bym spokojnie poczekala do wizyty we wtorek. Ja tez teraz lecze sie z jakiejs infekcji Natamycyną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 17:40

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Candide ma 70% spoleczenstwa na kuli ziemskiej i nawet nie zdaja sobie z tego sprawy. Ona wystepuje nie tylko w pochwie, ale jesli juz zostala tam stwierdzona, jak i u mniem jednak to znaczy ze nawet jesli ja stamtad wybijesz to juz bedzie po sprawie, bo na 100% masz ja tez gdzie indziej w organizmie jak pewnie wiekszosc forumowiczek zresztą. To znaczy również, że Twoje dziecko tez pewnie będzie miało juz na dzien dobry, jak moje ;) ja bym spokojnie poczekala do wizyty we wtorek. Ja tez teraz lecze sie z jakiejs infekcji Natamycyną.

dzięki Suzy Lee. Oprócz grzybicy mam jeszcze Escherichie coli i enterococcus Faecalis :(
    Matko tak strasznie się boję :(
    Jak nie urok to sraczka :(!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groźna jest tylko E. coli posiadająca antygen otoczkowy K1, moze ona powodować zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków. Ta E. coli, która Ty akurat posiadasz może byc całkiem neutralna dla Ciebie i Twojego maluszka. Lepiej sie tego jednak samtad pozbyc.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Groźna jest tylko E. coli posiadająca antygen otoczkowy K1, moze ona powodować zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków. Ta E. coli, która Ty akurat posiadasz może byc całkiem neutralna dla Ciebie i Twojego maluszka. Lepiej sie tego jednak samtad pozbyc.

skąd można wiedzieć , że dana bakteria E.coli to ta z tym antygenem otoczkowym? To byłoby napisane przy nazwie wychodowanej bakterii?
    A co z Enterococcus Faecalis?
    Wolę się nie wczytywać w to co pisze ogólnie w sieci bo oszaleję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 18:04

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy gratuluję drugiego synka :) Na pewno starszy synek cieszy się że będzie miał brata :)
    Nienormalna nie denerwuj się, doczekaj spokojnie do wtorku. Jak nic nie piecze i nie swędzi to nie ma co panikować :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy witaj w klubie :) U mnie też drugi syn :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ