II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
rubi może zalecił ci branie nospy profilaktycznie, bo około 20tc lubią się dziać rzeczy typu skracanie szyjki, spinanie brzuszka, a magnez i nospa działając rozkurczowo mają temu zapobiec. Ja biorę codziennie magne B6 po jednej tabletce, a nospę to naprawdę sporadycznie, przeważnie gdy się przeforsuję i brzuszek zaczyna pobolewać.. słyszałam, że dzieci po nospie moga mieć problemy np ze ssaniem, ale to w przypadkach gdy kobieta musiała brać nospę przez całą ciążę, ze względu na zagrożenie poronieniem..
może spróbuj narazie sam magnez, jeśli nie będziesz czuła żadnych spinań to myślę, że wystarczy -
rubi moja sasiadka do 5tego miesiaca brala luteine, pozniej magnez i wlasnie no spe ale miala straszne bole brzucha do samego konca:-)wlasnie tak jaj pisze kokomonka ze rozne cuda sie zdarzaja jak brzusio urosnie hehe
moze lekarz nie chce dopuscic do mocniejszych skrczow u Ciebie..hmm na pewno to co piszecie ze przyjmowanie no spy w ciazy a zaburzenie karmienia,napiecia miesni to w ogole nie ma odzwierciedlenia u malej Nikolci corci mojej sasiadki hehe ktora jak zaciagnela mleko juz w szpitalu to wrrrrr lecialo sama a ona ciagle odciagala zeby sobie ulzyc:-) wiec tez uwazam ze to sporADyczne przypadki po braniu no spy ze cus bylo nie tak w tej dziedzinie hehe -
Rubi to masz dokladnie tak jak ja:) u nas tez malenstwo caly czas lezalo ze zlaczonymi kolankami:))) najwazniejsze, ze dzidzia jest zdrowa.
Mi wszyscy przepowiadaja chlopca, bo ladnie wygladam, ale nie wierze w zabobony:) choc oboje z mezem myslimy, ze bedzie synus:) no nic, zostaje nam tylko poczekac na kolejne usg:) ja mam za 2 tyg, bede wtedy w trakcie 21 tyg, wiec licze, ze tym razem maly sie ujawni
Dziewczyny dzis w Dublinie 23st!!! A jest dopiero 11.45, szok! Xcarolinex u Was tez pewnie podobne temperatury:) czekam na meza, az wroci z pracy i jedziemy nad morze. Dobra pogoda ma sie utrzymac tylko do wt, takze trzeba korzystac.
Moj maz jest instruktorem jazdy i biedak musi dzis pracowac do 2, bo tyle chetnych bylo...
Milego weekendu:))) -
Aha, dzieki dziwczynki za wyjasnienia..
Narazie sprobuje sam magnez, kupie sobie ten neomag forte, bo tem ktory mam obecnie to taki jakis najzwyklejszy z apteki.
No, a nospe kupie, ale bede brala jak brzuch zacznie bolec czy beda mocne klucia w jajnikach.. Narazie luzik
U nas tez narazie piekna pogoda Maz poszedl na motocykl, bo marudzil juz caly tydzien , ze leje i nie ma kiedy pojezdzic, a ja jeszcze leze. Czas wstawac -
Stokrotko, u nas tez swietna pogoda - grubo ponad 20st i blekitne niebo!! Ja niestety nigdzie sie nie wybieram, Moj Mezczyzna pracuje do 19, takze zostalo mi jedynie towarzystwo psów i kota a z nimi raczej nigdzie sie nie rusze nad morze czy gdzies Ale od jutra oboje mamy urlop, wiec troche czasu spedzimy razem i akurat pogoda idealna
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i po USG- będzie drugi syn! Śmieję się, że sobie jakąs sunię albo kotkę przygarnę, żeby nie czuć się samotna Waży 384 gramy, nei moge znaleć jego długości nigdzie, i ma bright spot na serduszku, czyli jakąś plamkę- zwapnienie, ale to aboslutnie nic groźnego- okaz zdrowia, zalecone profilaktyczne echo serca za 4 tyg. Pani od USG jest jednocześnie od tych kardiologicznych spraw u płodów, więc z góry uspokoiła, że to albo samo znika, albo się z tym żyje normalnie.
anetta28, Stokrotka84, Ana27, michaela, iśka, Kropka, yennefer lubią tę wiadomość
-
Suzy super eiadomosc:) kolejny facet na forum. Och ja jeszcze czekam i odliczam...
Ps pisze z parku. Maz lezy obok i pije piwko a ja objadam sie winogronami:) i to wszystko w irlandii, gdzie srednia roczna temp wynosi 10st. Dobra pogodo trwaj!!!
Lilka mam nadzieje, ze masz wonle i odpoczywasz:) -
Suzy Lee gratuluję drugiego synka ! Mąż pewnie przeszczęśliwy po raz drugi
Co to się porobiło - sami faceci wśród naszego grona
Dziewczyny! Potrzebuję waszej pomocy! Odebrałam dzisiaj wyniki wymazu z pochwy . Nie jest dobrze - mam 2 bakterie i candide czyli grzybicę. Wizytę mam dopiero we wtorek. Czy w tym stanie wytrzymamy??? Matko totalnie nie wiem co robić??? Doradźcie co robić??
Znowu weekend i nie mam skąd wziąć receptę na antybiotyk dopochwowyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 17:23
-
nick nieaktualnyCandide ma 70% spoleczenstwa na kuli ziemskiej i nawet nie zdaja sobie z tego sprawy. Ona wystepuje nie tylko w pochwie, ale jesli juz zostala tam stwierdzona, jak i u mniem jednak to znaczy ze nawet jesli ja stamtad wybijesz to juz bedzie po sprawie, bo na 100% masz ja tez gdzie indziej w organizmie jak pewnie wiekszosc forumowiczek zresztą. To znaczy również, że Twoje dziecko tez pewnie będzie miało juz na dzien dobry, jak moje ja bym spokojnie poczekala do wizyty we wtorek. Ja tez teraz lecze sie z jakiejs infekcji Natamycyną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 17:40
-
Suzy Lee wrote:Candide ma 70% spoleczenstwa na kuli ziemskiej i nawet nie zdaja sobie z tego sprawy. Ona wystepuje nie tylko w pochwie, ale jesli juz zostala tam stwierdzona, jak i u mniem jednak to znaczy ze nawet jesli ja stamtad wybijesz to juz bedzie po sprawie, bo na 100% masz ja tez gdzie indziej w organizmie jak pewnie wiekszosc forumowiczek zresztą. To znaczy również, że Twoje dziecko tez pewnie będzie miało juz na dzien dobry, jak moje ja bym spokojnie poczekala do wizyty we wtorek. Ja tez teraz lecze sie z jakiejs infekcji Natamycyną.
dzięki Suzy Lee. Oprócz grzybicy mam jeszcze Escherichie coli i enterococcus Faecalis
Matko tak strasznie się boję
Jak nie urok to sraczka ! -
nick nieaktualnyGroźna jest tylko E. coli posiadająca antygen otoczkowy K1, moze ona powodować zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków. Ta E. coli, która Ty akurat posiadasz może byc całkiem neutralna dla Ciebie i Twojego maluszka. Lepiej sie tego jednak samtad pozbyc.
-
Suzy Lee wrote:Groźna jest tylko E. coli posiadająca antygen otoczkowy K1, moze ona powodować zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych u noworodków. Ta E. coli, która Ty akurat posiadasz może byc całkiem neutralna dla Ciebie i Twojego maluszka. Lepiej sie tego jednak samtad pozbyc.
skąd można wiedzieć , że dana bakteria E.coli to ta z tym antygenem otoczkowym? To byłoby napisane przy nazwie wychodowanej bakterii?
A co z Enterococcus Faecalis?
Wolę się nie wczytywać w to co pisze ogólnie w sieci bo oszalejęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 18:04