X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ja tez trzymam kciuki za Twoja prace i za wizyte Rubi.koniecznie daj znaka co tam na wizycie.a moje piersi hmm teoche urosly alt nie ma tragedii chodze w stanikach wiekszych z kiedys jak bylam pelniejszych ksztaltow ;-) no wlasnie z tymi spodniami jest roznie ale chodze w leginsach z pasem ktore mi towarzysza od 4-5miesiaca..jak byly za luzne to jest guziczek i gumeczka i moznabylo zwezic,podwiazac jakby pas latal a pozniej odwiazac i teraz trzyma sie zuper na brzuszku;-) no i wlasnje tez kupilam kilka luznych sukienek ale nie ma sie kiedy w nie ubrac bo brak pogody :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze stanikami tez tak mi skoczyły cycki, ale ja mam do tego nierówne :/ od tamtej ciąży mi jakoś tak zostało, że lewa większa o rozmiar od prawej ;/ to jest masakra, powinnam sobie kupowac dwa staniki w roznych rozmairach, przecinac je w połowie i zszywac w jeden. Musze przez to kupowac stainki z gąbęczką, żeby w tej prawej piersi dodawac optycznie objętości.

Polecam kupować staniki które rosną z biustem, gdzies ostatnio o nich czytalam i taki zamierzam kupic na poczatku lipca po wypłacie. One sa tez od razu do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 09:01

rubi67 lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie Vivien, ze dam znac jak po wizycie - mam nadzieje, ze wszystko OK z malenstwem... Jeszcze 2 h ...

vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odliczam juz godziny do jutrzejszej wizyty, bo zdecydowałam sie na 4D z filmikiem do domu i przeżywam, nie mogę sie już doczekać :P

rubi67 lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, Suzy Lee bede trzymac kciuki:) Suzy oby tylko maluszek sie ladnie ulozyl, zebys miala fajne zdjecia. Moj jakis wstudliwy jest, zawsze sie kreci i zaslania hihi

Jejku, jeszcze 2 tygodnie do mojego kolejnego usg, odliczanie trwa:)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia wiem cos o tym, jak nie mozna zalozyc ciuchow lzejszych, bo pogoda nie pozwala. Nasze wakacje w Pl wygladaly tak, ze po przylocie walizka wyladowala w kacie i ruszylam na zakupy. W walizce sukieneczki, legginsy, letnis bluzeczki,k tuniki itd a w Polsce bylo 9-10 stopni!!! wiec musialam kupic polar i jakis sweter, bo nie dalo sie wytrzymac...

relgi09k52jutqx1.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze chwila do II trymestru, ale zaczne juz do Was zagladac dobrze? A własciwie II trymestr zaczyna sie po 13 czy 15 tygodniu?

Rika lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 13 wg mnie

michaela lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczeta - ja dopiero nadrabiam watki i pomalu wracam do zywych haha, tydzien wolnego mam troche odpoczne :) Mamy swietna pogode - ponad 20stopni, i nie pada co wogole nie pasuje do UK haha! ;) Tylko przez te upaly mam problem puchniecia - mianowinie puchnie mi tylko jedna(!) noga, lewa, ma ktorej mam super widoczne i wypukle zyly - musze sie ukrywac w jeansach i maxi sukienkach....

Pasia, dobrze, ze Was szybciutko wypuscili :)

Rubi, jak po wizycie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 19:14

pasia27 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, niestety moj szkrab nie rozlozyl nozek i co podnioslam glowe zeby go zobaczyc to sie chowal ;/ Na zlosc robil .... Nie wiem czy corcia czy syncio. No ale najwazniejsze, ze jest wszystko w porzadku. Sluchalismy serduszka i troszke go podgladalismy, no albo ja podgladalismy ;) tak mi kamien z serca spadl, ze jest OK. Juz 17 tydzien prawie, ale czas leci. W lipcu polowkowe USG, moze wtedy sie pokaze i poznamy plec.

No, a reszta w porzadku, cisnienie i takie tam w normie :P

xcarolinex, vivien, pasia27, maja2024 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za zainteresowanie, mialam od razu napisac ale zjadlam i poszlam w kimonko :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, dobre wiadomosci - najwazniejsze, ze zdrowe :) :)

Ostatnio te Dzieciaczki sie jakos chowaja haha, jakby chcialy dluzej potrzymac Rodzicow w niewiedzy - ale i tak sie dowiemy haha :D

gg64wn1511ap0yj7.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, trzymaja nas w niepewnosci, a dzis czytalam nawet taki ciekawy artykuł o tym, dlaczego warto poznac jak najszybciej plec dziecka ;) Chodzi o nawiazanie wiezi z dzieckiem itp, itd ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Wlasnie, trzymaja nas w niepewnosci, a dzis czytalam nawet taki ciekawy artykuł o tym, dlaczego warto poznac jak najszybciej plec dziecka ;) Chodzi o nawiazanie wiezi z dzieckiem itp, itd ;)

Wow, tego to nie slyszalam, ale moze faktycznie cos w tym jest :)
    Juz od malego takie urwisy :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi najważniejsze że zdrowe :) Mój się ujawnił dopiero w 20 tyg ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi jak miało skrzyżowane nóżki, to może dziewczynka - bardziej wstydliwa :) Ale najważniejsze, że wszystko z nim w porządku :)

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki
    zycze wam przyjemnego weekendu i duzo sloneczka
    http://www.iv.pl/images/81979393780614443891.jpg

anilorak, pasia27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:38

• Kropka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nadszedł czas, ze mogę do Was już dołączyć :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kropke ;) Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.

Mam do was jeszcze pytanko, a mianowicie czy bierzecie nospe???
    Wczoraj moj gin powiedzial mi, ze mam lykac 2 razy dziennie magnez a do tego 2 razy dziennie nospe. On wie, ze ja jestem przeciwniczka jakich kolwiek lekow wiec dodal od razu " nie boj sie nospy w ciazy ".

Nie boje sie nospy, niby nic zlego dziecku nie wyrzadzi, jednak ma jakis ( maly ) wplyw na rozowoj miesni u dziecka.
    Powiedzcie dziewczyny czy wy bierzecie ta nospe i w jakim celu tak naprawde ??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ