II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:Ale tak z czystej ciekawości zapytam, to łożysko tworzy się zawsze blisko ujścia i potem się podnosi i zmienia położenie? Czy to loteria gdzie powstaje i nie zawsze blisko ujścia ?
-
Lilka, fajnie ,ze u Ciebie ok.odpoczywaj ,a bedzie dobrze.
Lalita, wszystkiego naj z okazji rocznicy slubu
Moja pierwsza rocznica slubu bedzie w pazdzierniku tak ,tak ,3 tyg po slubie zrobilismy sobie dzieciaczka -bardzo chcielismy i zaczelismy starania od razu i nie sadzilam ,ze tak szybko sie uda (wciaz pamietam ,jak robilam testy ciazowe jak szalona, bo bardzo chcialam byc w ciazy -niestety az 3 nic nie wykazaly ,bo robilam wszystkie przed terminem spodziewanej miesiaczki haha, no ale ten zrobiony w dzien miesiaczki pokazal 2 krechy)
i tak tego pazdziernika zamierzamy obchodzic rocznice, moje urodziny ,no i chrzest malego
Nienormlana, mam nadzieje,ze u Ciebie wszystko sie ulozy.ja nigdy nie mialam wiekszych problemow w ciazy ,ale potrafie Cie zrozumiec i to ,ze sie martwisz bardzo.na pewno jak dzidzia sie urodzi, to Ci to wszystko wynagrodziLalita2710, anetta28, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStokrotka84 wrote:Kupilismy wozek!!! Hurra:) jestem taka szczesliwa:) wozek jest w rewelacyjnym stanie, gondola uzywana przez 2 miesiace, spacerowka w ogole. Wszystko jak nowe:) dziewczyna sprzedaje, bo tesciowie kupili wozek bez konsultacji i maja dwa:) wozek jest czarny z kremowymi wstawkami, navington cadet. Jest super lekki, zwinny, skretne przednie kolka, duza gondola, latwy w obsludze i fajny, pojemny kosz na zakupy:) maz tez sie napalil i w sumie go kupilismy:) mamy wiec juz nasz pierwszy powazny zakup za soba:) ogladalismy juz troche wozkow i ten naprawde dobrze wypada przy reszcie. Jak dla mnie to duzo lepszy i zdecydowanie lzejszy od xlandera.
Kurcze, mam nadzieje, ze z Lilka ok...
Podzielisz się zdjęciem?
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Lilka ale się najadłam strachu . Dopiero teraz przeczytałam. Strasznie się cieszę, że wszystko dobrze !Lilka a skąd i dlaczego było to plamienie? Nie powiedzieli lekarze?
Odpoczywaj. Masz zamiar wrócić do pracy jeszcze? Może zostań już w domu.
ja to dopiero jestem ... wczoraj znowu byłam na SOR w szpitalu
Dziewczyny tak się przestraszyłam wczoraj, że o 21 błyskawicznie do szpitala. Biorę te globulki Amoksiklav z lactosae dopochwowo. Wczoraj pod wieczór patrzę a na majtkach dziwna ciemna maź koloru kału i to z pochwy !!!!Brunatne to od razu, skojarzenie, że to od krwi.
Trafiłam niestety na nieciekawego i mało konkretnego lekarza. Zbadał na fotelu byle jak i krótkie usg. Niby nic się nie dzieje. Ja byłam przerażona że to krew w tym sluzie. Nawet nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie skąd taka reakcja, że wychodzi takiego zabarwienia śluz . Chciałam wiedzieć dlaczego się tak stało, skąd taki kolor, od czego. Nie dowiedziałam się.
Tylko się zmartwiłam, bo zrobił szybciutkie i króciutkie usg i stwierdził, że łożysko ma tendencję do przodowania, jest blisko ujścia .
Matko!
Po powrocie zadzwoniłam do ginki , najpierw miałam wyłączony tel. ale w końcu się udało. Powiedziała, że jej się wydaje, że ta ciemna wydzielina to wynik tych globulek. Łożyskiem kazała się nie przejmować, bo na tym etapie ciąży to za wcześnie, żeby mówić o przodowaniu . Tylu lekarzy mnie badało i do tej pory nigdy nie padła taka diagnoza. Skąd teraz nagle? 11.06 byłam badana gruntownie, wszystko było ok. Szyjka miała 5,5cm teraz wczoraj jak zmierzył to niby 4cm.
Stwierdził, że macica jest napięta , ale ja nie czuję żadnego bólu...
Tak byłam zestresowana i bałam się brać wczoraj te globulki , że tak trzęsły mi się ręce, że globulka zamiast w pochwie wylądowała na poodłodze . Miałam wziąć 7, zrobionych miałam 7 i teraz zostało mi 6 globulek do wzięcia . Czyli na niepełną kurację . Czy ta 1 szt ma znaczenie?
Co wiecie o łożysku przodującym? Kiedy się je rzeczywiście stwierdza? Nie chcę na własną rękę szukać w necie niepotwierdzonych informacji na ten temat, bo wiecie jaka jestem...
Więc znowu czekanie, nerwy, niepewność i strach....
Mogłaś byc jak dotąd badana co tydzień i kosmówka i łożysko mogło być co pare tygodni nieco gdzie indziej. Bo kosmówka to nie znaczy, że dokladnie w tym i zadnym innym miejscu łożysko się utworzy i juz tam zostanie. Macica rośnie i to wszystko się może przesuwać. Ja miałam w 12 tc kosmówkę na przedniej ścianie (ale to nie jest przodujące, przodujące jest gdy jest za blisko ujścia pochwy i może przeszkadzać w porodzie lub przyczynic sie do wczesniejszego), a teraz w 21 tc miałam łożysko na tylnej ścianie już. Łożysko migruje do III trymestru. I nie- nie zawsze powstają jego początki w tym samym miejscu.
Nienormalna, rozumiem Twoje nerwy, ale nie zapowiadaj, że będziesz miała tylko jedno dziecko bo ciąża Cię przyprawia o niebotyczny stres. Co to będzie jak dziecko juz będzie na świecie i pediatra Ci powie na przykład, że słyszy szmery w serduszku, albo że musi zrobić cystografię, żeby sprawdzić czy budowa narządów układu moczowego jest prawidłowa, czy mocz się przypadkiem gdzie nie cofa i nie wywołuje infekcji... nie wyrwiesz sobie włosów z głowy przecież. Podałam Ci tylko dwa przykłady z naszych przejść i wszystko skończyło się dobrze, a zmierzam do tego że dziecko to dopiero przeprawa i jak już jest na świecie i z każdym miesiącem czujesz silniejszą więź, to dopiero wtedy człowiek się trzęsie z nerwów, a nie możesz się tak trząść do śmierci. Zobaczysz, jak chcecie drugie i oswoicie się z byciem rodzicami jednego to przyjdzie pora i na drugie i wtedy też ciążę będziesz przechodzić z większym luzem, dystansem i spokojem Tą przejdź do końca, przyjrzysz się jej z każdej perspektywy i będziesz już oswojona. Zobacz jak już daleko zaszłaś. To już całkiem bezpieczny czas... Będzie dobrze mamusiu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 12:22
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Witam po przerwie. Bylam w wakacjach w Polsce i troche sie wymarzlam, tutaj znow strasznie goraca ponad 30st ale za to woda w morzu ciepla i mozna sie ochlodzic.
Kupilam troche rzeczy dla maluszka w Polsce i UK. Dla siebie zreszta tez mam kilka sukienek, wiec mam sie znow w co ubrac.
Bylam na usg, wyglada na to ze maluszek juz sie obrucil glowka do dolu, co zwiastuje porod naturalny.vivien lubi tę wiadomość
-
Lalita wszystkiego naj z okazji waszej rocznicy
Lilka ciesze sie ze jest wszystko dobrze
Nienormalna niefajnie, ale z tego co doczytalam, to penwie te bakterie jakies spokoj potrzebny ale wiadomo jak to jest. Ale zobaczysz jak sie maluch urodzi to dopiero bedziesz miec powodów do zmartwien ale i radosci
a co do rocznic, to my teraz w maju mielismy 2 a dzieciatko urodzi sie na moje urodziny i mojej mamy, obie jestesmy z pocxatku listopada. -
nick nieaktualnyElla wrote:Witam po przerwie. Bylam w wakacjach w Polsce i troche sie wymarzlam, tutaj znow strasznie goraca ponad 30st ale za to woda w morzu ciepla i mozna sie ochlodzic.
Kupilam troche rzeczy dla maluszka w Polsce i UK. Dla siebie zreszta tez mam kilka sukienek, wiec mam sie znow w co ubrac.
Bylam na usg, wyglada na to ze maluszek juz sie obrucil glowka do dolu, co zwiastuje porod naturalny.
Jeszcze się może z powrotem obrócić inaczej, jest dużo za wcześnie na TO ostateczne obrócenie się ;)Grunt jednak, że zmienai pozycję, u mojej koleżanki córka nie dość, że do końca nie ujawniła płci, to całą ciążę uaprcie siedziala po turecku plecami do pępka i USG i tak została w pozycji pośladkowej, po turecku do samego cesarskiego cięcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 18:54
-
nick nieaktualnyCo do rocznic... jej... ja myślałam, że to ja jestem najmłodsza stażem małżeńskim... nam na początku września stuknie 3 rocznica ślubu Poczułam się staro jak na swój młody wiek Co dopiero mój mąz ma powiedzieć... jako ten kilk alat młodszy młodszy, niecałe 22 lata, żona, zaraz dwójka dzieci, firma, drzewo posadzone... nic tylko jeszcze dom wybudować i co tu dalej robić ?
A tak w ogóle to dziś rano ze snu koło 5:00 wybudziła mnie potezny ból głowy, od razu poszlam po apap, zeby w ogole moc spac dalej... i tak przez cały dzien migrena próbowała mnie dorwac. Dopiero teraz mi przechodzi jakoś w miare... ale ten jedyny dzien wolny meza przegapiłam, bylismy chwile razem na placu zabaw, ale potem nawet nie byłam w stanie poodkurzac. -
Przesylam zdjecia brzuszka, to w koszulce zostalo zrobione ponad 2 tyg temu, to bez, jakis tydzien pozniej
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb058aeb90ae58b6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ded6928905b5896.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 19:20
-
Lalita, wszystkiego najjjlepszego z okazji 1 rocznicy, aby następne latka już z dzidzusiem się układały jak najlepiej:))))
(p.s. ja mam swoja 1 rocznice pod koniec lipca tak odnośnie stażów:P)
Stokrotko, super brzusio, nie za duży, nie za mały, super:))
JEsteś mega chudzinka (zreszta ja mam podobna figurę) i wiem już jak bedzie wygladal moj brzuch w 20tyg:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 19:28
Stokrotka84, Lalita2710 lubią tę wiadomość