Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy lee ja akurat chcę kupić wózek używany. Bo są w dobrych stanach w większości. A tak jak widziałam dziś filmik o quinny babka kupowała używana a jej znajoma miała nowy i obydwa są zgrzypiące i choćby rozklekotane. Więc myślę że tak czy owak jest z nimi coś nie tak.
    Wiem że ideału się nie znajdzie ,że każdy będzie miał coś nie tak...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja jestem na fazie szukania kombinezonu bo teraz w lato sa naprawde tanie bo sa z zeszlego roku z wyprzedazy.

A jakie rozmiary ciuszkow kupzjecie??
    Ja zaczynam od 62 i jedna podomke mam na 56
    Boje sie kupowac mniejsze rzecz :/
    Wczoraj sie dowiedzialam ze urodzila kuzynka od strony mojego meza 2, 5 tyg wczesniej przez cesarke bo miala problemy z kregoslupem i wiecie ile mala wyzyla??????
    3900gr i 57cm dlugie o.O a ta kuzynka to kruszynka orzed ciaza miala niedowage i w ciaz tez duzo nie przytyla a pomimi tego takie duze dziecko dostala
    Kurcze az sie boje bo wkoncu nasza niunia byla tez spora w 21tyg jak na swoj wiek...

patti lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko uzywany :) bo calosc tu kosztuje ok 800 e.
    Dziewczyny ale mam dzien ! Poszlam do swojej lekarki zeby mi wypisala papier do sociala ( urzad ktory eyplaca chorobowe) i okazalo sie ze zwolnienie jest na lipiec na szczescie panie mi to zmienily..potem odebralam poczte i poszlam na zakupy..postanowilam kupic kompot z porzeczek..ktorego sloik rozbilam w siatce z poczta o reszta zakupow...wszystko zalane listy nie do odratowania i nawet niewiem skad :( musialam isc z powrotem po papier do socjala..eh

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam same małe rozmiary 56 i może z dwa na 62... Ja mam nadzieję że duży/duża nie będzie ;) Ale to tylko moja nadzieja. Moja knajpka stara się jeść wszystko z natury. Bez witamin z tabletek. (tabletkę biorę raz na jakiś czas żeby pouzupełniać składniki) I wierzę że nie będzie duża. Ja byłam malutka miałam 52cm i miałam 2900:P Jakieś większe śpiochy też dokupimy jeszcze ,w razie czegooo... Wiesz w Holandii są dzikie rozmiary tam na niektórych w ogóle nie ma rozmiaru... więc nie wiadomo co to.
    Vivien nie strasz:D wiem że dzieci rodzą się teraz giganty. Pani dr mi mówiła o 4,5 i 5,100... więc ciężko stwierdzić. Ale ona twierdzi też że to przez witaminy i chemię w jedzeniu też. Staram się jeść mało kurczaków:P bo jak wiem zawierają estrogeny:P
    Ja wage 3650 miałam jak miałam 6 tygodni. hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 12:12

patti lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia... ale będzie słynna już niedługo na forum- Emila :P rodzi dzieci po 5 kilo (tyle, że przez cesarke). Cały szpital we Francji się zbiegał przy każdym z jej dzieci oglądać to duże, polskie dziecko! :) No ale fakt, oni jedzą dość chemicznie, dużo lodów, słodyczy, kurczaki, panierki...

Lalita, nie poprzestawaj na kupowaniu ubranke 56 i 62 ;) nie zauważysz kiedy a nie będziesz miała w co dziecko ubrać. Nigdy nie zapomnę, jak kiedyś zdjęłam synkowi nowego pajacyka bo przesikał, miał go na sobie drugi raz, 2-3 dni później był suchy, wyprasowany i pachnący, chcę mu go założyć i nie dało się!! Byłam w ciężkim szoku. Zawsze pod ręką w szufladzie trzeba mieć już naszykowane o rozmiar większe ciuszki. Z maluchem na cycku nie będziesz miała za bardzo czasu robić zakupów ubrankowych :) Korzystaj teraz. Potem ewentualnie dokupisz to co ci wpadnie w oko.

Ja wózek też raczej używany kupię

patti lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio pytałam moją doktorkę czy to prawda, że przez witaminy dzieci klocki się rodzą i ona powiedziała, że nie. Ja biorę witaminki i jem duuużo owocków. Wczoraj zjadłam 1,5 kg czereśni hehe i parę brzoskwinek ufo :D

Suzy Lee, patti lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my mamy juz prawie wszystko - tylko wózka brak ale kupimy go ok sierpien/wrzesien, wanienka i monitor oddechu no i karuzela nad lozeczko :)

Co do ciuszków, ja mam strasznie duzo bodziaków, spiochów etc od 0-3mca, 3-6, ogolnie troche zestawów z sukienkami i sweterkami tez mamy - musimy kilka spiochów kupic na pierwsze dni (to chyba 56,tak?)i juz mamy ciuszki skompletowane :) A potem to czekamy na przeceny akurat po swietach beda czyli Malutka bedzie miala ok 2.5mca wiec jej nakupujemy juz na zapas :)
    Ostatnio po usg mówilam, ze nic nie kupie do kolejnego usg w 28tc, zeby potwierdzic plec no ale nie wytrzymalismy i pelno ciuszków kupilismy w tym miesiacu :)

Ja biore witaminy dla kobiet w ciazy + oczywiscie swieze warzywa i owoce ;) ale i tak watpie, ze Mala przekroczy 3kg, nie wiem czemu takie przeczucie mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 12:42

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że metki metkom nie rowne. Nawet w obrebie tego samego sklepu! Przykładasz dwie bluzki dla dziecka rzekomo tego samego rozmiaru, a jedna sporo dłuższa- wręcz wieelka jak 2 rozmiary większe! Ile razy się nacięłam. Potem to już na oko nauczyłam się kupować. Najpierw patrze na metke a potem oceniam wzrokiem czy aby na pewno... miałam na przykład body na rzekomo 62, a były dobre na syna dopiero jak wszystko inne nosił 74. Najwiecej bałaganu w głowie przy segregowaniu ubran wprowadzały mi wlasnie metki z przedziałem wiekowym, bo to nie jest miaroddajne i tez co firma to różnie...

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lalita ja jestem na fazie szukania kombinezonu bo teraz w lato sa naprawde tanie bo sa z zeszlego roku z wyprzedazy.

A jakie rozmiary ciuszkow kupzjecie??
    Ja zaczynam od 62 i jedna podomke mam na 56
    Boje sie kupowac mniejsze rzecz :/
    Wczoraj sie dowiedzialam ze urodzila kuzynka od strony mojego meza 2, 5 tyg wczesniej przez cesarke bo miala problemy z kregoslupem i wiecie ile mala wyzyla??????
    3900gr i 57cm dlugie o.O a ta kuzynka to kruszynka orzed ciaza miala niedowage i w ciaz tez duzo nie przytyla a pomimi tego takie duze dziecko dostala
    Kurcze az sie boje bo wkoncu nasza niunia byla tez spora w 21tyg jak na swoj wiek...

vivien, jak kombinezonik na zime kupilam juz w marcu :-) kosztowal chyba 140 zl a ja na przecenie za 44 kupilam -swoja droge nie uwazam ,zeby byl wart az 140 zl????ja mam kilka rozmiarow 56, wiekszosc jednak 62 no i te wieksze tez mam -po pare sztuk -kupowalam sukcesywnie na roznych wyprzedazach przez acala ciaze -mam super dresik dla malego,super bluzeczki jak podrosnie.
    juz kiedys pisalam Vivien, ze moja tesciowa jest drobniutka ,a pierwsze dziecko mialo 3900, nastepne ponad 4 kg :-)

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja mam same małe rozmiary 56 i może z dwa na 62... Ja mam nadzieję że duży/duża nie będzie ;) Ale to tylko moja nadzieja. Moja knajpka stara się jeść wszystko z natury. Bez witamin z tabletek. (tabletkę biorę raz na jakiś czas żeby pouzupełniać składniki) I wierzę że nie będzie duża. Ja byłam malutka miałam 52cm i miałam 2900:P Jakieś większe śpiochy też dokupimy jeszcze ,w razie czegooo... Wiesz w Holandii są dzikie rozmiary tam na niektórych w ogóle nie ma rozmiaru... więc nie wiadomo co to.
    Vivien nie strasz:D wiem że dzieci rodzą się teraz giganty. Pani dr mi mówiła o 4,5 i 5,100... więc ciężko stwierdzić. Ale ona twierdzi też że to przez witaminy i chemię w jedzeniu też. Staram się jeść mało kurczaków:P bo jak wiem zawierają estrogeny:P
    Ja wage 3650 miałam jak miałam 6 tygodni. hahah

Lalita, ja podobnie jak Ty bralam malo witamin w ciazy, tak co 3/4 dni, a od 7 miesiaca odstawilam calkowicie -wyniki krwi mam bardzo dobre, staram sie jesc zdrowo -wiekszosc mieska -wolowinka, kurczaki, jajka, warzywa mam ze sprawdzonych zrodel, od rolnikow o ktorych wiem ,ze nie faszerowali zwierzat ani roslin chemia:-) takie kurczaczki to w ogole nie ma porownania z tymi ze sklepu -pychotka -super rosolek ,ktory jem raz na miesiac :-)jajka podobnie.
    moja ginka tez uwaza ,ze od witamin dzidize rosna :-)
    moj maly poki co ma ksiazkowy wzrost i nie zapowiada sie na wielkoluda, ale kto wie, czy nie podje sobie na koncowce, ale raczej nie powinien.
    ja wazylam 3300 w dniu narodzin :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A ja ostatnio pytałam moją doktorkę czy to prawda, że przez witaminy dzieci klocki się rodzą i ona powiedziała, że nie. Ja biorę witaminki i jem duuużo owocków. Wczoraj zjadłam 1,5 kg czereśni hehe i parę brzoskwinek ufo :D

co ginekolog to inna opinia i badz tu madry:-) ja tez zjadam ostatnio czeresnie,ale od razu kupuje mniej ,bo bym pewnie kg zjadla na raz :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym pewnie i skrzynkę całą w ciągu dnia obrobiła. Kocham czereśnie i zawsze czekam na nie z utęsknieniem :) A co do lekarzy to fakt. Ja bym się nie przejmowała tym czy dziecko duże czy małe. Najważniejsze żeby było zdrowe :)

zfxga33.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie odnosnie witaminek to ile lekarzy tyle opini wiec ja slucham sie mojego i nie obczytuje sie zbytnio..wiadomo dietka wazna ale nie zawsze organizm jest sam w stanie nadrobic braki chocby nie wiem coo.akurat nie biore nic i nie bralam od poczatku no oprocz kwasu foliowego no a moj maluszek jest ogromniutki hehe :-)wiec..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    Miczaela, a moze obecnie cos Ci uciska na jakis nerw i stad ten bol?
    ja tak mialam w 2 trymestrze przez okolo tydzien i sadzilam ,ze bol kregoslupa pozostanie ,ale to byl jednak ucisk na nerw i przeszlo :-)

hmm niewykluczone, chociaż wczoraj zaprzęgłam męza do masażu mięśni w czesci lędzwiowej (pare razy miałam do czynienia z hiropatą i on zwrócił mi uwagę ze ból barków, bioder, kolan moze byc własnie od kregosłupa a nie w samym stawie) i hmm... nic juz nie boli jak chodzę, za to rozmasowane mięsnie obolałe :D Poszukałam za Twoją radą ćwiczeń z piłką i wyglądają dość niewinnie, ale podejrzewam, że mogą i tak dać się zauważyć, po jodze wiem, ze nie musi być spektakularnie zeby zakwasy sie pojawiły ;))) Dzięki za wsparcie!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek tez zakupie uzywany i poluje codziennie na necie na okazje w moim guscie ;-)
    A co do ciuszkow to tez mam raczej wieksze rozmiary bo wiadomo lepiej zeby mial luzniej niz ciasniej hehe no i zapowiada sie kawal facia hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy prawei nic, - jedną butelkę która gratisowo dostaliśmy :) Czekam az w lipcu dostaniemy od siostry męza ciuszki i inne gadzety, przeglądniemy, zobaczymy i dopiero bede się zastanawiąc co jest potrzebne, ale jestem raczej minimalistką (albo jak kto woli sknerą:)), chciałabym mieć tylko to co jest faktycznie potrzebne, więc szaleństwa zakupowego raczej nie będzie:)) Jedyne co mam ochotę kupić i wypróbować to pieluchy wielorazówki i spodobał mi się materacyk który kiedyś wrzuciła lalita - bo pilnowanie czy się głowka nie spłaszczyła nie bedzie az tak bardzo duzo uwagi wymagało.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    co ginekolog to inna opinia i badz tu madry:-) ja tez zjadam ostatnio czeresnie,ale od razu kupuje mniej ,bo bym pewnie kg zjadla na raz :-)

To tak jak ja czeresnie to jakis nalog jak nie widzisz ostatniej to nie skaczysz :P
    Tak samo jest tez z jedzeniem slonecznika.. dlubie sie dlubie a tu pozniej calej paczki nie ma :P

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja tez kocham slonecznika.i skubie i dlubie palce bola hehe ale wciagajace to jest straaasznie heh

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Vivien ja tez kocham slonecznika.i skubie i dlubie palce bola hehe ale wciagajace to jest straaasznie heh

Pasia mi najlepiej wchodzi swiezy lub solony z paczki mmmmmm kurcze ale ochoty sobie narobilam :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien u mnie w domu zawsze jest zapas solonych pestek w paczce, bo mój mąż ma obsesje na punkcie łuskania przed tv, a ja z kolei popadam w frustrację kiedy muszę sprzątać resztki z kanapy hehe :D

vivien lubi tę wiadomość

zfxga33.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ