Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    dłuuugo mnie nie bylo:)
    a to dlatego że mam sesje i siedze w ksiązkach:(...ale jeszcze tylko 3 tyg. i koniec...:)

pisze bo mam dobre wieści byłam dzis u ginekologa i z dzidzia wszystko dobrze jak na razie....bardzo ale to bardzo sie cieszę:)

druga sprawa to taka ze prawdopodobnie dziewczynka:)chciałam chłopca no ale dziewuszka tez super:)...więc będę mieć ROKSANE:)

ps...skonczył mi sie abonament...więc co się z tym wiążę?zauważyłam że nie mam dostępu do wykresu....ale on i tak mi nie jest juz potrzebny bo temperatury juz dawno nie mierzę...ale zastanawiam się czy będzie mi liczyło kolejny dzień ciąży czy też stanie w miejscu na 19 tyg. i 5 dni...orientujecie sie jak to jest??

pozdrawiam WAS wszystkie dziewczyny:)

Lalita2710, vivien, xcarolinex, yennefer, pasia27 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niw kupowałam abonamentu w ogóle, ciaze odlicza:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha zapomniałam dodać że dzidzia waży 360 gram a nie jak w moim suwaczku 200g:)...a ja od ostatniej wizyty (3 tyg.)przytyłam 2 i pół kg troche dużo;[ ogólnie od poczatku ciązy przytyłam juz 6 kg...ważyłam 59 a teraz 65...ojj juz sie boje co bedzie potem....hihihi

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ja niw kupowałam abonamentu w ogóle, ciaze odlicza:)
    dziekuje ci za odpowiedz:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyna :) jak zobaczyłam co napisałaś od razu się uśmiechałam hihi:) Ja myślę że u mnie będzie chłopak bo jem ino warzywa i owoce:P Słodkie dla mnie be...
    No szkoda że Tobie się z chłopakiem nie udało się. Ale będziesz mieć śliczną córeczkę;) Gratuluję.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Polska dziewczyna :) jak zobaczyłam co napisałaś od razu się uśmiechałam hihi:) Ja myślę że u mnie będzie chłopak bo jem ino warzywa i owoce:P Słodkie dla mnie be...
    No szkoda że Tobie się z chłopakiem nie udało się. Ale będziesz mieć śliczną córeczkę;) Gratuluję.
    dziękuje..:)
    to też ci powiem że słodkiego nie tykam no może troszku:)jem duzo warzyw i owoców bo na nie mam ochotę:)...więc róznie to może byc...byle zdrowe kochana a bedziemy szcześliwe:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyna gratuluje Dziewczynki <3
    Wkoncu troszku nasze maluskie grono sie lekko powieksza ;)
    Niech Roksanka rosnie zdrowo i widze ze tez bedzie kawal klocka tak jak i moja ;) moja miala w 21tyg 529gr ;)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyna zapisz sie do listy ciezaroweczek z wpiskiem ze czekasz na corcie nach nam lista rosnie ;)

Lalita2710, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    dziękuje..:)
    to też ci powiem że słodkiego nie tykam no może troszku:)jem duzo warzyw i owoców bo na nie mam ochotę:)...więc róznie to może byc...byle zdrowe kochana a bedziemy szcześliwe:)
    Hihih dałaś mi nadzieję że może jeszcze będzie córcia. Jak będzie syn. Będę szczęśliwa tak czy tak. Ale jak wyjdzie córcia to zrobię psikusa wszystkim;))) bo wszyscy obstawiają chłopaka;)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• patti Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, na rozpakowanych mamusiach mamy nowa mame -bella dzis urodzila -super :-)

Lilka, pasia27 lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita to pewnie czekasz jak na szpilkach do nastepnej wizyty co??
    Kiedy teraz masz kontrole??

Ja czulam od poczatku ze bedzie corcia, serduszko mi podpowiadalo ;) mimo tego ze na slodkie na poczatku nie moglam patrzec bo mnie mdlilo i to troche mnie zmieszalo :P

patti lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lalita to pewnie czekasz jak na szpilkach do nastepnej wizyty co??
    Kiedy teraz masz kontrole??

Ja czulam od poczatku ze bedzie corcia, serduszko mi podpowiadalo ;) mimo tego ze na slodkie na poczatku nie moglam patrzec bo mnie mdlilo i to troche mnie zmieszalo :P

ja od poczatku czulam ,ze bedzie chlopczyk ,no i jest.

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien Ja w 3 tyg ciąży byłam w święta wielkanocne. Czekoladkę zjadłam i zrobiło mi się nie dobrze. W dzień zajączka zrobiłam test i wyszły 2 krechy (test zrobiłam 11 dni po owulacji ) i zero słodkiego do 8-9 tyg. Zjadłam tam ciasto domowe jakąś szarlotkę czy coś. Ale ze sklepu nic. Tylko owoce warzywa non stop. Szynkę w kanapce zjem. Ale jak już obiad jakbym np miała jeść codziennie jakieś mięso to nie ale 2-3 razy w tyg tak. I ryby jadałam na samy początku teraz już mnie odrzuca.
    Wiesz co ja chodzę na NFZ... 15 lipca mam wizytę kontrolną...
    Wiesz jak bd coś nie tak to ona zrobi mi usg. Ale jak będzie wszystko ok to nie zrobi mi i USG bd mieć pod koniec lipca te połówkowe czy nie wiem jak to się zwie prenatalne drugie :)te dokładniejsze. Jak wrócę z wakacji . Jadę nad morze.

vivien lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoop whoop polska_dziewczyna gratuluje Dziewczynki!! :)
    Wkoncu kolejna dama w naszym gronie :P Ladna waga u nas 20+1 Mycha wazyla 336g :)

Ja tez obstawialam chlopca i wogole mnie do slodyczy nie ciagnego do 17-18-19tc, tylko slone rzeczy, ostre i kwasne, wiec wcale nie oznacza, ze nie moze byc dziewczynka jesli sie slodyczy nie wcina :P W pierwszej ciazy mialam takie same smaki jak teraz a wtedy byl chlopiec :) Nie ma reguly na plec to samo co z ukladem czy tam wygladem brzuszka no cóz niektorzy trafiaja jaka plec bedziemy miec ale przeciez tylko dwie sa do wyboru :P :P

vivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z 2 trymestru: dzis czuje dziwny ból podbrzusza i trochę się martwię...czuję go, gdy naciskam podbrzusze na środku, poleżałam godzinę, troszkę się uspokoiła, ale nadal czuję ból gdy naciskam na dole...pachwiny tez mnie ciągną, ale wiem, że to macica się rozciąga. Troszkę się martwię...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita to jeszcze w cierpliwosc musisz sie chyba uzbroic, ale 5tyg to nie 25 ;) a zreszta najwazniejsze zeby bylo zdrowe ;) tyle sie slyszy o tych paskudnych chorobach.
    A gdzie sie wybieracie nad polskie morze??
    Ach duzo bym dala za ostatni urlop z mezem we dwoje ;( nawal roboty ma i nie da rady :( :( :(

• michaela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez chce nad morze...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn z 2 trymestru: dzis czuje dziwny ból podbrzusza i trochę się martwię...czuję go, gdy naciskam podbrzusze na środku, poleżałam godzinę, troszkę się uspokoiła, ale nadal czuję ból gdy naciskam na dole...pachwiny tez mnie ciągną, ale wiem, że to macica się rozciąga. Troszkę się martwię...

Opisz dokładniej rodzaj bólu. Moze za mocno sie nacisaksz?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja wolę jeździć za granicę... no ale jestem w ciąży i krucho z kasą więc polskie morze... i jedziemy do Niechorza moja babcia ma dom wczasowy.:)
    A nie była tam tam 4 lata:) więc pora też się wybrać:)

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ