II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
dłuuugo mnie nie bylo:)
a to dlatego że mam sesje i siedze w ksiązkach:(...ale jeszcze tylko 3 tyg. i koniec...
pisze bo mam dobre wieści byłam dzis u ginekologa i z dzidzia wszystko dobrze jak na razie....bardzo ale to bardzo sie cieszę
druga sprawa to taka ze prawdopodobnie dziewczynka:)chciałam chłopca no ale dziewuszka tez super:)...więc będę mieć ROKSANE:)
ps...skonczył mi sie abonament...więc co się z tym wiążę?zauważyłam że nie mam dostępu do wykresu....ale on i tak mi nie jest juz potrzebny bo temperatury juz dawno nie mierzę...ale zastanawiam się czy będzie mi liczyło kolejny dzień ciąży czy też stanie w miejscu na 19 tyg. i 5 dni...orientujecie sie jak to jest??
pozdrawiam WAS wszystkie dziewczyny:)Lalita2710, vivien, xcarolinex, yennefer, pasia27 lubią tę wiadomość
-
aha zapomniałam dodać że dzidzia waży 360 gram a nie jak w moim suwaczku 200g:)...a ja od ostatniej wizyty (3 tyg.)przytyłam 2 i pół kg troche dużo;[ ogólnie od poczatku ciązy przytyłam juz 6 kg...ważyłam 59 a teraz 65...ojj juz sie boje co bedzie potem....hihihi
-
Polska dziewczyna jak zobaczyłam co napisałaś od razu się uśmiechałam hihi:) Ja myślę że u mnie będzie chłopak bo jem ino warzywa i owoce:P Słodkie dla mnie be...
No szkoda że Tobie się z chłopakiem nie udało się. Ale będziesz mieć śliczną córeczkę Gratuluję. -
Lalita2710 wrote:Polska dziewczyna jak zobaczyłam co napisałaś od razu się uśmiechałam hihi:) Ja myślę że u mnie będzie chłopak bo jem ino warzywa i owoce:P Słodkie dla mnie be...
No szkoda że Tobie się z chłopakiem nie udało się. Ale będziesz mieć śliczną córeczkę Gratuluję.
to też ci powiem że słodkiego nie tykam no może troszku:)jem duzo warzyw i owoców bo na nie mam ochotę...więc róznie to może byc...byle zdrowe kochana a bedziemy szcześliwe:) -
polska_dziewczyna wrote:dziękuje..
to też ci powiem że słodkiego nie tykam no może troszku:)jem duzo warzyw i owoców bo na nie mam ochotę...więc róznie to może byc...byle zdrowe kochana a bedziemy szcześliwe:)polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Lalita to pewnie czekasz jak na szpilkach do nastepnej wizyty co??
Kiedy teraz masz kontrole??
Ja czulam od poczatku ze bedzie corcia, serduszko mi podpowiadalo mimo tego ze na slodkie na poczatku nie moglam patrzec bo mnie mdlilo i to troche mnie zmieszalopatti lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Lalita to pewnie czekasz jak na szpilkach do nastepnej wizyty co??
Kiedy teraz masz kontrole??
Ja czulam od poczatku ze bedzie corcia, serduszko mi podpowiadalo mimo tego ze na slodkie na poczatku nie moglam patrzec bo mnie mdlilo i to troche mnie zmieszalo
ja od poczatku czulam ,ze bedzie chlopczyk ,no i jest.vivien lubi tę wiadomość
-
Vivien Ja w 3 tyg ciąży byłam w święta wielkanocne. Czekoladkę zjadłam i zrobiło mi się nie dobrze. W dzień zajączka zrobiłam test i wyszły 2 krechy (test zrobiłam 11 dni po owulacji ) i zero słodkiego do 8-9 tyg. Zjadłam tam ciasto domowe jakąś szarlotkę czy coś. Ale ze sklepu nic. Tylko owoce warzywa non stop. Szynkę w kanapce zjem. Ale jak już obiad jakbym np miała jeść codziennie jakieś mięso to nie ale 2-3 razy w tyg tak. I ryby jadałam na samy początku teraz już mnie odrzuca.
Wiesz co ja chodzę na NFZ... 15 lipca mam wizytę kontrolną...
Wiesz jak bd coś nie tak to ona zrobi mi usg. Ale jak będzie wszystko ok to nie zrobi mi i USG bd mieć pod koniec lipca te połówkowe czy nie wiem jak to się zwie prenatalne drugie :)te dokładniejsze. Jak wrócę z wakacji . Jadę nad morze.vivien lubi tę wiadomość
-
Whoop whoop polska_dziewczyna gratuluje Dziewczynki!!
Wkoncu kolejna dama w naszym gronie Ladna waga u nas 20+1 Mycha wazyla 336g
Ja tez obstawialam chlopca i wogole mnie do slodyczy nie ciagnego do 17-18-19tc, tylko slone rzeczy, ostre i kwasne, wiec wcale nie oznacza, ze nie moze byc dziewczynka jesli sie slodyczy nie wcina W pierwszej ciazy mialam takie same smaki jak teraz a wtedy byl chlopiec Nie ma reguly na plec to samo co z ukladem czy tam wygladem brzuszka no cóz niektorzy trafiaja jaka plec bedziemy miec ale przeciez tylko dwie sa do wyboruvivien, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn z 2 trymestru: dzis czuje dziwny ból podbrzusza i trochę się martwię...czuję go, gdy naciskam podbrzusze na środku, poleżałam godzinę, troszkę się uspokoiła, ale nadal czuję ból gdy naciskam na dole...pachwiny tez mnie ciągną, ale wiem, że to macica się rozciąga. Troszkę się martwię...
-
Lalita to jeszcze w cierpliwosc musisz sie chyba uzbroic, ale 5tyg to nie 25 a zreszta najwazniejsze zeby bylo zdrowe tyle sie slyszy o tych paskudnych chorobach.
A gdzie sie wybieracie nad polskie morze??
Ach duzo bym dala za ostatni urlop z mezem we dwoje ;( nawal roboty ma i nie da rady -
nick nieaktualnyNina wrote:Mam pytanie do dziewczyn z 2 trymestru: dzis czuje dziwny ból podbrzusza i trochę się martwię...czuję go, gdy naciskam podbrzusze na środku, poleżałam godzinę, troszkę się uspokoiła, ale nadal czuję ból gdy naciskam na dole...pachwiny tez mnie ciągną, ale wiem, że to macica się rozciąga. Troszkę się martwię...
Opisz dokładniej rodzaj bólu. Moze za mocno sie nacisaksz?