II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypolska_dziewczyna wrote:hej dziewczyny
dłuuugo mnie nie bylo:)
a to dlatego że mam sesje i siedze w ksiązkach:(...ale jeszcze tylko 3 tyg. i koniec...
pisze bo mam dobre wieści byłam dzis u ginekologa i z dzidzia wszystko dobrze jak na razie....bardzo ale to bardzo sie cieszę
druga sprawa to taka ze prawdopodobnie dziewczynka:)chciałam chłopca no ale dziewuszka tez super:)...więc będę mieć ROKSANE:)
ps...skonczył mi sie abonament...więc co się z tym wiążę?zauważyłam że nie mam dostępu do wykresu....ale on i tak mi nie jest juz potrzebny bo temperatury juz dawno nie mierzę...ale zastanawiam się czy będzie mi liczyło kolejny dzień ciąży czy też stanie w miejscu na 19 tyg. i 5 dni...orientujecie sie jak to jest??
pozdrawiam WAS wszystkie dziewczyny:)
Gratuluje dziewczynki, tym razem ja chcialam dzeiwczynke, a wyszedł drugi chlopiec
Tak bedzie ci liczył kolejne dni i tygodnie, ale nie bedziesz miala dostepu do opisu.
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Suzy lee czuję to gdy leżę i dotknę mocniej podbrzusze, a jak chodzę czuję ciągnięcie po stronach pachwin, jak poczytałam, to piszą, że nie ma się niby czym martwić, że to się rozciąga macica i taki ból może być, już sama nie wiem...jeśli jutro dalej tak będę czuć, to zadzwonię do swojego lekarza, a Wy odczuwałyście takie bóle?
-
Lalita2710 wrote:Vivien ja wolę jeździć za granicę... no ale jestem w ciąży i krucho z kasą więc polskie morze... i jedziemy do Niechorza moja babcia ma dom wczasowy.
A nie była tam tam 4 lata:) więc pora też się wybrać
Lalita a ja bym dala duzo zeby pojechac gdziekolwiek z mezem ale jak to juz jesz na prywacie trzeba robic jak sa klijenci
Musze sie mezusiem w niedziele nacieszyc
A na urlop moze z dzidzi pojedziemyLalita2710 lubi tę wiadomość
-
kochane, ja od lutego mieszkam nad morzem,w Gdansku, czesto odwiedzam Sopot, raz juz bylam na plazy i powiem Wam ,ze juz nigdzie sie stad nie ruszam i planuje tu wychowywac synka -podoba mi sie tutaj bardzo i maz juz sie zgodzil, ze tutaj zostaniemy (on pochodzi z Sopotu i nie wiedziec czemu ludzie ,ktorzy mieszkaja w takich fajnych miejscach ,nie doceniaja co maja).
Co do slodkosci, cala ciaze nie ciagnelo mnie do nich ,a ostatnie 3 dni podjadam ,a to jakiegos batonika, a to deser czekoladowy, herbatniczki -nie wiem o co chodzi -czyzby organizm domagal sie dodatkowego cukru przed wysilkiem porodowym ?
A moze to ze stresu, bo naprawde zaczyna mi sie udzielac i jak pomysle, ze za 4 tyg moge rodzic...Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNina wrote:Suzy lee czuję to gdy leżę i dotknę mocniej podbrzusze, a jak chodzę czuję ciągnięcie po stronach pachwin, jak poczytałam, to piszą, że nie ma się niby czym martwić, że to się rozciąga macica i taki ból może być, już sama nie wiem...jeśli jutro dalej tak będę czuć, to zadzwonię do swojego lekarza, a Wy odczuwałyście takie bóle?
Tak -
nick nieaktualnyniby mozna, ale ja unikałam niepotrzebnych tabletek w ciazy... poza tym jak coś się rozciaga bo maciaca rosnie to to nie sa skurcze zeby brac cos rozkurczowego. Poodpoczywaj wiecej dzis, jutro i powinno samo przejsc, bo sie zdarzy rozciagnac. Jutro nawet powinno być juz lepiej '
-
Mnie też Nina pobolewał brzuch nie raz jak na okres... ale przez chwilę.
Ale pani dr powiedziała ze się wszystko rozciąga. Mi powiedziała że jakby mnie bardzo bolało to mam się położyć wziąść nospę i odpocząć. Ale mnie aż tak nigdy nie bolało żebym brała. -
polska_dziewczyna wrote:hej dziewczyny
dłuuugo mnie nie bylo:)
a to dlatego że mam sesje i siedze w ksiązkach:(...ale jeszcze tylko 3 tyg. i koniec...
pisze bo mam dobre wieści byłam dzis u ginekologa i z dzidzia wszystko dobrze jak na razie....bardzo ale to bardzo sie cieszę
druga sprawa to taka ze prawdopodobnie dziewczynka:)chciałam chłopca no ale dziewuszka tez super:)...więc będę mieć ROKSANE:)
ps...skonczył mi sie abonament...więc co się z tym wiążę?zauważyłam że nie mam dostępu do wykresu....ale on i tak mi nie jest juz potrzebny bo temperatury juz dawno nie mierzę...ale zastanawiam się czy będzie mi liczyło kolejny dzień ciąży czy też stanie w miejscu na 19 tyg. i 5 dni...orientujecie sie jak to jest??
pozdrawiam WAS wszystkie dziewczyny:)
No pięknie Gratulacje
I bardzo podoba mi się imię Roksana
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
Nina ja miałam takie ciągnięcia brzucha, tylko raczej jak dłużej chodziłam, jak leżałam uspokajało się, więc nie wiem czy to takie same jak u Ciebie. Moja gin poleciła mi brać na to magnez albo nospę przy silniejszych bólach. Tylko takich silnych nigdy nie miałam, więc nospę sobie odpuściłam, bo po co się faszerować niepotrzebnie.
Natomiast biorę magnez i w sumie jest trochę lepiej, ale nie dam głowy, że to dzięki temu Magnez działa podobno rozluźniająco właśnie na takie rozciąganie. -
Nom ja tez unikam paracetamolu czy nospy jesli moge.mnie tez boli brzucho szczegolnie jak chodze to tez nie chodze.i ciezko mi sie podniesc z lozka. Myslalam zeby moze sie wybrac do mojego pl gina moze by mi cos przepisal..tak czy inaczej usg polowkowe w szpitalu mam 8 lipca a krew robiona mialam 13 maja wiec wypadaloby powtorzyc co nie?? Co myslicie? Robicie morfologie i mocz co miesiac?https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyJa teraz mam na przykład takie odczucia jakbym miala ponadrywane meisnie na brzuchu i to tak po usg mi sie zaczelo, jak polowała na lepszy obraz serduszka i to jest taki cmiacy ból jak mialam pod koniec poprzedniej ciąży, jak młody za mocno mnie kopnał i pewnie mi cos naderwał w miesniach brzucha. Tzn on mija, słabnie im dalej tamtego USG, ale czasme jak mam synka na rekach i on chce juz zejsc i jakos tak sie zaprze kolanem zeby sie zelizgnac czy cos to czuje takie dziwne wrazneie... ale wiem, że to nie powód do dzwonienia do ginki, wiec luz
-
Mnie natomiast kuje w lewym boku od dwóch dni, na wysokości pępka, ale z boku Ból jest dość krótki, ale często się zdarza. Nie mam pojęcia co to jest. Kuje jak kolka, ale o wiele mniej intensywnie. Czy któraś tak miała?
Czas zbierać się do pracy.
Miłego dnia -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny:) Ja osttanio mam nawał pracy, obserwacje, ewaluacje, podsumowania itp:( Ale powiem Wam, że "dzięki temu", pracy, jakoś w ogóle już kompletnie nie odczuwam żadnych objawów ciązy heh a dzień leci za dniem
Miłego dnia!! Będzie ciężki bo mega upał dziś zapowiadają.. -
Ana27 wrote:Czesc dziewczyny:) Ja osttanio mam nawał pracy, obserwacje, ewaluacje, podsumowania itp:( Ale powiem Wam, że "dzięki temu", pracy, jakoś w ogóle już kompletnie nie odczuwam żadnych objawów ciązy heh a dzień leci za dniem
Miłego dnia!! Będzie ciężki bo mega upał dziś zapowiadają..