X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z wizytami podobnie jak w Irlandii, tylko my mamy 2 usg - 12 i 20tc i to wszystko (jesli nic sie nie dzieje) a wizyt z polozna to ok 9 jesli to pierwsza ciaza, a jesli nie, to ma sie 6 wizyt, niezbyt duzo, krew pobieraja 2 razy (+ do badania na Syndrom Down'a) i mocz powinna polozna sprawdzac na kazdej wizycie :) No i zero badan ginekologicznych, wymazów etc :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 10:02

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno ja biorę nospę od początku ciąży 3x dziennie. Przeważnie nospe max. Biorę ją ze względu na wcześniejsze poronienia, a nie dlatego, że coś mnie boli. No i u mnie jakoś nic złego się nie dzieje :)

zfxga33.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka polozna mowila, ze mocz pobieraja za kazdym razem, krew tylko na pierwszej wizycie i potem dopiero przed porodem (przy ciazy niskiego ryzyka).

XCarolinex to dokladnie tak jak u nas... Troche to dziwne, ale juz sie przyzwyczailam. Mysle, ze jak ciaza nie jest zagrozona to mozna to przelknac. Wspolczuje kobietom, ktore maja jakies problemy/plamienia, bole itd, bo tutaj zawsze mowia, ze nautra musi wszystko uregulowac...Jak ciaza ma sie utrzymac, to tak bedzie. Mysle, ze ciezko to przelknac, jak sie ma jakies problemy

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienia wrocily :(wyglada na to ze powrot do szpitala bedzie nieunikniony.wymaz byl zrobiony i usg i mocz i badanie gin takze robia te badania w naglych przypadkach..uslyszalam jednak ze lekow zadnych nie daja..natura..teraz niewiem kto mi pomoze bardziej czy pl gin czy szpital ..pl ginl moze mnie tylko wyslac do szpitala.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co w szpitalu zrobią jak nie dają leków;/ Boże masakra:((
    3 maj się jakoś Lilka i daj nam znać co i jak...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze lilka to mykaj do szpitala, ja bym nie ryzykowala.Tam jestes pod stala opieka i przynajmniej beda kontrolowac ta sytuacje caly czas.
    Trzymaj sie cieplo i pistaraj sie mimo tej sytuacji nie stresowac i myslec o dobru maluszka <3

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka albo szpital albo dzwon do lekarza.jestes juz w 17tyg wiec nie moga podejsc do tego ze natura zrobi swoje no bez przesady.ale jedz i walcz.na miejscu to zawsze innaczej.

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Polska dziewczyno ja biorę nospę od początku ciąży 3x dziennie. Przeważnie nospe max. Biorę ją ze względu na wcześniejsze poronienia, a nie dlatego, że coś mnie boli. No i u mnie jakoś nic złego się nie dzieje :)
    dziękije za odpowiedz:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno moja sasiadka brala no spe i luteine az do 5tego miesiaca i nic sie dziecku nie stalo jezeli chodzi o to hehe.mala sie urodzila zdrowiusienka ;-) lekarz jej mowil ze nie ma co sie bac brania no spy!

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno na kiedy masz termin?moze sie wpiszesz na nasza liste oczekujacych mamusiek;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Welurka wizyty co 4 tygodnie dokładnie, i przed wizytą zawsze robię morfologię i mocz.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff chwila przerwy po pracy u nas w Trn dziś chyba ze 40st w słońcu, nie ma czym oddychać~!!;/ a jutro i pojutrze ma byc ponoć gorzej....
    Lilka ale skąd te plamienia???:((( w Tym tygodniu plamienia kojarzą mi się np. z nisko osadzonym łożyskiem (nie wiem jak to nazwac profesjonalnie), jak lezalam w szpitalu na pcozatku ciazy kobiata 16tyg ciazy lezala z plamieniami rozwymi takimi "świezymi", musiala clay czas leżećć poki lozyko sie nie podniesie do ok 20 tyg czy ciut wiecej, jesli sie podniesie nie ebdzie plamien i zagrozenia i moglaby juz chodzic a poki co musiala leżeć:(((

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia skad sa trudno mi powiedziec ;) ost wizyta u pl gina wszystko bylo ok i lozysko i szyjka.w szpitalu tez lekarz pow ze szyjka jest zamknieta.narazie nie panikuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka zgodzę się z Aną27, miałam o tym wczoraj pisać, ale bylo juz tak późno, że sobie odpuścilam widząc ile jeszcze nie nadrobiłam z czytania na forum. Wiec jesli wyniki moczu sa w porządku i to nie infekcja ukladu moczowego to może niech zbadaja łożysko. Albo polipa na szyjce, one tez moga krwawić.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że z łożyskiem wszytsko ok. PEwnie "taki urok", tak jak u mnie, nie zawsze lekarze są w stanie stwierdzić skąd się brały plamienia. Oby szybko minęły Ci Lilko :)) Trzymam kciuki!!!!
    Ale fakt, nie ma co, trzeba czasem "dmuchać na zimne", z plamieniami nie ma żartów, lepiej odpoczywać, polegiwać i obserwować czy wtedy się nie zmniejszają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:51

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze moze byc polip.jak nie minie albo sie pogorszy pojade do szpitala.
    Suzzy no wlasnie najgorsze ze ten lekarz ze szpitala nie widzial polipa..a wiem ze jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:54

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ja bym na Twoim miejscu poszla do pl gina, On napewno da Ci jakeis leki. W szpitalu nie wiele Ci pomoga, skoro szyjka i lozysko sa we wlasciwej pozycji. Nie lekcewaz plamien i lec do lekarza. Bede trzymac kciuki

relgi09k52jutqx1.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do lekarza prywatnie i mam wizyte co 4 tyg. za kazdym razem robie badanie moczu, cisnienie i wazenie. Poza tym na poczatku mialam badanie krwi, potem w 14 tyg jeszcze jedno tzw. potrojne.
    Teraz czeka mnie badanie krwi aby wykryc ewentualna anemie i cukrzycy ciazowej. Czy ktoras z Was juz to robila? Nie moge sie zebrac zeby to zrobic, nie chce pic glukozy, blee.
    Dziewczyny jesli macie watpliowci i obawy lepiej pytac gina albo poloznej, lepiej dmuchac na zimne.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam sie do gina na jutro.moze cos sie zmienilo z szyjka lub lozyskiem..maz mnie wyciagnal na dzialke on plewi a ja wypoczywam pogoda piekna ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella z ta glukoza nie jest tak strasznie ;) moj "napoj"smakowal jak sok wisniowy :P
    Ja juz mam to za soba ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ