II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas z wizytami podobnie jak w Irlandii, tylko my mamy 2 usg - 12 i 20tc i to wszystko (jesli nic sie nie dzieje) a wizyt z polozna to ok 9 jesli to pierwsza ciaza, a jesli nie, to ma sie 6 wizyt, niezbyt duzo, krew pobieraja 2 razy (+ do badania na Syndrom Down'a) i mocz powinna polozna sprawdzac na kazdej wizycie No i zero badan ginekologicznych, wymazów etc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 10:02
-
Lilka polozna mowila, ze mocz pobieraja za kazdym razem, krew tylko na pierwszej wizycie i potem dopiero przed porodem (przy ciazy niskiego ryzyka).
XCarolinex to dokladnie tak jak u nas... Troche to dziwne, ale juz sie przyzwyczailam. Mysle, ze jak ciaza nie jest zagrozona to mozna to przelknac. Wspolczuje kobietom, ktore maja jakies problemy/plamienia, bole itd, bo tutaj zawsze mowia, ze nautra musi wszystko uregulowac...Jak ciaza ma sie utrzymac, to tak bedzie. Mysle, ze ciezko to przelknac, jak sie ma jakies problemy -
plamienia wrocily :(wyglada na to ze powrot do szpitala bedzie nieunikniony.wymaz byl zrobiony i usg i mocz i badanie gin takze robia te badania w naglych przypadkach..uslyszalam jednak ze lekow zadnych nie daja..natura..teraz niewiem kto mi pomoze bardziej czy pl gin czy szpital ..pl ginl moze mnie tylko wyslac do szpitala.
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
blueberry wrote:Polska dziewczyno ja biorę nospę od początku ciąży 3x dziennie. Przeważnie nospe max. Biorę ją ze względu na wcześniejsze poronienia, a nie dlatego, że coś mnie boli. No i u mnie jakoś nic złego się nie dzieje
-
Polska dziewczyno moja sasiadka brala no spe i luteine az do 5tego miesiaca i nic sie dziecku nie stalo jezeli chodzi o to hehe.mala sie urodzila zdrowiusienka lekarz jej mowil ze nie ma co sie bac brania no spy!
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
uff chwila przerwy po pracy u nas w Trn dziś chyba ze 40st w słońcu, nie ma czym oddychać~!!;/ a jutro i pojutrze ma byc ponoć gorzej....
Lilka ale skąd te plamienia???(( w Tym tygodniu plamienia kojarzą mi się np. z nisko osadzonym łożyskiem (nie wiem jak to nazwac profesjonalnie), jak lezalam w szpitalu na pcozatku ciazy kobiata 16tyg ciazy lezala z plamieniami rozwymi takimi "świezymi", musiala clay czas leżećć poki lozyko sie nie podniesie do ok 20 tyg czy ciut wiecej, jesli sie podniesie nie ebdzie plamien i zagrozenia i moglaby juz chodzic a poki co musiala leżeć((
-
nick nieaktualnyLilka zgodzę się z Aną27, miałam o tym wczoraj pisać, ale bylo juz tak późno, że sobie odpuścilam widząc ile jeszcze nie nadrobiłam z czytania na forum. Wiec jesli wyniki moczu sa w porządku i to nie infekcja ukladu moczowego to może niech zbadaja łożysko. Albo polipa na szyjce, one tez moga krwawić.
-
To super, że z łożyskiem wszytsko ok. PEwnie "taki urok", tak jak u mnie, nie zawsze lekarze są w stanie stwierdzić skąd się brały plamienia. Oby szybko minęły Ci Lilko ) Trzymam kciuki!!!!
Ale fakt, nie ma co, trzeba czasem "dmuchać na zimne", z plamieniami nie ma żartów, lepiej odpoczywać, polegiwać i obserwować czy wtedy się nie zmniejszają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:51
-
Mysle ze moze byc polip.jak nie minie albo sie pogorszy pojade do szpitala.
Suzzy no wlasnie najgorsze ze ten lekarz ze szpitala nie widzial polipa..a wiem ze jestWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:54
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ja chodze do lekarza prywatnie i mam wizyte co 4 tyg. za kazdym razem robie badanie moczu, cisnienie i wazenie. Poza tym na poczatku mialam badanie krwi, potem w 14 tyg jeszcze jedno tzw. potrojne.
Teraz czeka mnie badanie krwi aby wykryc ewentualna anemie i cukrzycy ciazowej. Czy ktoras z Was juz to robila? Nie moge sie zebrac zeby to zrobic, nie chce pic glukozy, blee.
Dziewczyny jesli macie watpliowci i obawy lepiej pytac gina albo poloznej, lepiej dmuchac na zimne.