Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z wizytami podobnie jak w Irlandii, tylko my mamy 2 usg - 12 i 20tc i to wszystko (jesli nic sie nie dzieje) a wizyt z polozna to ok 9 jesli to pierwsza ciaza, a jesli nie, to ma sie 6 wizyt, niezbyt duzo, krew pobieraja 2 razy (+ do badania na Syndrom Down'a) i mocz powinna polozna sprawdzac na kazdej wizycie :) No i zero badan ginekologicznych, wymazów etc :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 10:02

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno ja biorę nospę od początku ciąży 3x dziennie. Przeważnie nospe max. Biorę ją ze względu na wcześniejsze poronienia, a nie dlatego, że coś mnie boli. No i u mnie jakoś nic złego się nie dzieje :)

zfxga33.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka polozna mowila, ze mocz pobieraja za kazdym razem, krew tylko na pierwszej wizycie i potem dopiero przed porodem (przy ciazy niskiego ryzyka).

XCarolinex to dokladnie tak jak u nas... Troche to dziwne, ale juz sie przyzwyczailam. Mysle, ze jak ciaza nie jest zagrozona to mozna to przelknac. Wspolczuje kobietom, ktore maja jakies problemy/plamienia, bole itd, bo tutaj zawsze mowia, ze nautra musi wszystko uregulowac...Jak ciaza ma sie utrzymac, to tak bedzie. Mysle, ze ciezko to przelknac, jak sie ma jakies problemy

relgi09k52jutqx1.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienia wrocily :(wyglada na to ze powrot do szpitala bedzie nieunikniony.wymaz byl zrobiony i usg i mocz i badanie gin takze robia te badania w naglych przypadkach..uslyszalam jednak ze lekow zadnych nie daja..natura..teraz niewiem kto mi pomoze bardziej czy pl gin czy szpital ..pl ginl moze mnie tylko wyslac do szpitala.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co w szpitalu zrobią jak nie dają leków;/ Boże masakra:((
    3 maj się jakoś Lilka i daj nam znać co i jak...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze lilka to mykaj do szpitala, ja bym nie ryzykowala.Tam jestes pod stala opieka i przynajmniej beda kontrolowac ta sytuacje caly czas.
    Trzymaj sie cieplo i pistaraj sie mimo tej sytuacji nie stresowac i myslec o dobru maluszka <3

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka albo szpital albo dzwon do lekarza.jestes juz w 17tyg wiec nie moga podejsc do tego ze natura zrobi swoje no bez przesady.ale jedz i walcz.na miejscu to zawsze innaczej.

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Polska dziewczyno ja biorę nospę od początku ciąży 3x dziennie. Przeważnie nospe max. Biorę ją ze względu na wcześniejsze poronienia, a nie dlatego, że coś mnie boli. No i u mnie jakoś nic złego się nie dzieje :)
    dziękije za odpowiedz:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno moja sasiadka brala no spe i luteine az do 5tego miesiaca i nic sie dziecku nie stalo jezeli chodzi o to hehe.mala sie urodzila zdrowiusienka ;-) lekarz jej mowil ze nie ma co sie bac brania no spy!

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno na kiedy masz termin?moze sie wpiszesz na nasza liste oczekujacych mamusiek;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Welurka wizyty co 4 tygodnie dokładnie, i przed wizytą zawsze robię morfologię i mocz.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff chwila przerwy po pracy u nas w Trn dziś chyba ze 40st w słońcu, nie ma czym oddychać~!!;/ a jutro i pojutrze ma byc ponoć gorzej....
    Lilka ale skąd te plamienia???:((( w Tym tygodniu plamienia kojarzą mi się np. z nisko osadzonym łożyskiem (nie wiem jak to nazwac profesjonalnie), jak lezalam w szpitalu na pcozatku ciazy kobiata 16tyg ciazy lezala z plamieniami rozwymi takimi "świezymi", musiala clay czas leżećć poki lozyko sie nie podniesie do ok 20 tyg czy ciut wiecej, jesli sie podniesie nie ebdzie plamien i zagrozenia i moglaby juz chodzic a poki co musiala leżeć:(((

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia skad sa trudno mi powiedziec ;) ost wizyta u pl gina wszystko bylo ok i lozysko i szyjka.w szpitalu tez lekarz pow ze szyjka jest zamknieta.narazie nie panikuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka zgodzę się z Aną27, miałam o tym wczoraj pisać, ale bylo juz tak późno, że sobie odpuścilam widząc ile jeszcze nie nadrobiłam z czytania na forum. Wiec jesli wyniki moczu sa w porządku i to nie infekcja ukladu moczowego to może niech zbadaja łożysko. Albo polipa na szyjce, one tez moga krwawić.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że z łożyskiem wszytsko ok. PEwnie "taki urok", tak jak u mnie, nie zawsze lekarze są w stanie stwierdzić skąd się brały plamienia. Oby szybko minęły Ci Lilko :)) Trzymam kciuki!!!!
    Ale fakt, nie ma co, trzeba czasem "dmuchać na zimne", z plamieniami nie ma żartów, lepiej odpoczywać, polegiwać i obserwować czy wtedy się nie zmniejszają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:51

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze moze byc polip.jak nie minie albo sie pogorszy pojade do szpitala.
    Suzzy no wlasnie najgorsze ze ten lekarz ze szpitala nie widzial polipa..a wiem ze jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:54

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ja bym na Twoim miejscu poszla do pl gina, On napewno da Ci jakeis leki. W szpitalu nie wiele Ci pomoga, skoro szyjka i lozysko sa we wlasciwej pozycji. Nie lekcewaz plamien i lec do lekarza. Bede trzymac kciuki

relgi09k52jutqx1.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do lekarza prywatnie i mam wizyte co 4 tyg. za kazdym razem robie badanie moczu, cisnienie i wazenie. Poza tym na poczatku mialam badanie krwi, potem w 14 tyg jeszcze jedno tzw. potrojne.
    Teraz czeka mnie badanie krwi aby wykryc ewentualna anemie i cukrzycy ciazowej. Czy ktoras z Was juz to robila? Nie moge sie zebrac zeby to zrobic, nie chce pic glukozy, blee.
    Dziewczyny jesli macie watpliowci i obawy lepiej pytac gina albo poloznej, lepiej dmuchac na zimne.

Q82doi09kub0318v3.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowilam sie do gina na jutro.moze cos sie zmienilo z szyjka lub lozyskiem..maz mnie wyciagnal na dzialke on plewi a ja wypoczywam pogoda piekna ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella z ta glukoza nie jest tak strasznie ;) moj "napoj"smakowal jak sok wisniowy :P
    Ja juz mam to za soba ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ