Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Mnie natomiast kuje w lewym boku od dwóch dni, na wysokości pępka, ale z boku :( Ból jest dość krótki, ale często się zdarza. Nie mam pojęcia co to jest. Kuje jak kolka, ale o wiele mniej intensywnie. Czy któraś tak miała?
    Czas zbierać się do pracy.
    Miłego dnia :)
    Kropka czasem tez tak mam, że czuje kucie na wysokości pępka tylko, że z prawej strony, ale myślę, że to mi promieniuje od pachwiny:-)niech się to wszystko porozciąga i będzie miał dzidziuś wygodnie:-)

Welurka, a kiedy masz teraz wizytę? chcesz chodzić co 2 tyg? dzieje sie coś niepokojącego?

Kropka lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Welurka ja chodzę raz w miesiącu. I to chyba taki standard.
    Chyba tak, mnie lekarka tez zasugerowała wizytę po miesiacu

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko ja chodze co 3tyg na wizyte no i moj miesiac trwan3tyg od wizyty do wizyty hehe
    Rika.no wlasnie malo cie ostatnio ale zalatwiaj co masz zalatwiac i wracaj ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymam kciuki za prace:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka u nas w Irlandii to w ogole jest smiesznie z tymi wizytami. Pierwsze usg jakos w 12 tyg, nastepne w 20 tzn polowkowe i ostatnie przed porodem:) w miedzy czasie kilka wizyt u lekarza rodzinnego i/lub poloznej czyt doslownie kilka. Ja chodze prywatnie go gina, ale staram sie nie czeciej jak raz w miesiacu. Bylam ok 20 maja, teraz ide 21go czerwca i potem dopiero pod koniec lipca. Jak sie nic nie dzieje, nie ma sensu chodzic czesciej:)

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 28 tyg bede miala co 2tyg wizyte ;)
    Ale tylko badania ginekoligiczne bo USG raczej tak czesto tu nie robia :(

Rika trzymam kciuki za prace ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna ta coreczka Belli:))) nie moglam sie wczoraj napatrzec... Juz nie moge sie doczekac usg w piatek, chce juz zobaczyc swoja kruszynke:) i licze, ze tym razem poznamy plec:)

Lalita2710, vivien lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka:) Ja też nie mam częstych wizyt
    1 miałam 23 kwietnia:)) ale nic szczególnego potem 16 maja USG potwierdzenie ciąży (3 tyg później) 28 maja (3 tygodnie później ) 12tydz 6 dzień badanie prenatalne. A potem 5 czerwca z wynikami badań (danych 16 maja ,a robionych potem) wyniki były dobre i nie dostałam na nowe.
    I teraz 15 lipca idę :) a potem pod koniec lipca połówkowe:) Póki co taki rozkład. Więc też nie za dużo.

Rika powodzenia;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 07:48

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź, czyli mieszcze się w standardzie bo martwiłam się że rzadko chodzę :P a badania krwi na biłako glukoze itd. miałyście już dużo razy robione bo ja tylko raz na pcozątku ciąży, mocz miałam badany dwa razy, i martwie sie czy nie powinnam badań powtórzyć.

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na wizyte zamirziałam iśc własnie dzisiaj prenatalne miałam dokłądnie 3 czerwca a zwykłą wizyte jakoś w połowie maja, więc chyba czas już się wybrać

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja też miałam tylko raz.
    Ja sobie zrobię sama badania przed wizytą (bo moja pani dr teraz na urlopie będzie do któregoś lipca więc mi nic nie da) A tam parę złotych to nie jest źle. Morfologie podstawową i mocz podstawa żeby spr czy nie mia jakiegoś białka czy coś. Żeby od razu iść z tymi badaniami do niej. Bo ja na 9,15 wizytę mam a po 10;P jadę nad morze:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyżej pisałam ze mocz, morfologie i tsh mam raz na trymestr.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • welurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli tez w normie jestem z badaniami ;P myślałam że tylko aj jedna tak rzadko ;P ale skoro to normlanie to dobrze ;)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka a Ty sama planujesz kiedy iść do lekarza??? bo mnie lekarz na każdej wizycie, mówi kiedy mam mieć kolejną, chyba, żeby się coś działo to mam tel

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co dwa tygodnie i za każdym razem wychodzę ze skierowaniem na jakieś badania. Teraz właśnie wróciłam z przychodni, bo zawiozłam już trzeci raz mocz do badania. Tym razem na posiew. A we wtorek za tydzień wizyta u gina i wyniki tego badania :)

zfxga33.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mocz na kazda wizyte miec zrobiony i morfologie co druga wizytke no bo jednak tak lekarz najlepiej skontroluje krew na biezaco czy spada zelazo na przyklad czy cos w nerkach w moczu nie siedzi cos..place za komplet 16zl wiec spoko mysle ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    czyli tez w normie jestem z badaniami ;P myślałam że tylko aj jedna tak rzadko ;P ale skoro to normlanie to dobrze ;)
    welurka
    ja badanie robie co wizyte od kąd wyszły mi złe wyniki kaze mi kontrolować teraz robie za dwa tygodnie bo chce sprawdzic czy UROSEPT który brałam mi pomógł....a co do wizyt mam co 3 tygodnie...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Welurka a Ty sama planujesz kiedy iść do lekarza??? bo mnie lekarz na każdej wizycie, mówi kiedy mam mieć kolejną, chyba, żeby się coś działo to mam tel

ja teraz zmieniam lekarza dlatego jest zdezorientowana, wcześniej chodziłam do kliniki leczenia niepłodności a teraz po pierwszym tyrmestrze juz chce iśc do normalnego dlatego tak zgłupiałam :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziękuje za gratulacje:)

Vivien
    Myslę że będzie tak jak piszesz hihih czyli ładny klocek bo jak niby powinno mieć 200 gram a moja ma 2razy więcej :)…ale ci powiem że moja mama urodziła trójke dzieci i kazde miało po 3 i pół kg….a moja siostra urodziła dziewczynke 3970 więc myślę że jak szczęśliwie donoszę to będzie co trzymac w rękach:)

Lalita 2710
    Nadzieja zawsze jest ale dobrze jest się nie nastawiać i zaakceptować to co będzie bo moja znajoma tak się nastawiła na dziewczynkę że jak lekarz powiedział że będzie chłopiec to się tak dziewczyna załamała, że powiedziała ze ona nie chce dziecka jak ma być chłopiec….więc to już jest dla mnie chore…. Więc dobrze że się będziesz Cieszyc bez względu na płeć…a prawda jest taka że każde trzeba KOCHAĆ…:)

XCAROLINEX
    No to też ładna waga…:)

Suzy Lee
    Wychodzi na to że nie zawsze jest tak jak chcemy…:)ale ważne że jest jejku ja się tak bardzo cieszę…:)

Yennefer
    Prawda że ładne:)mam nadzieje że mi się nie zmieni …bo mówią zobaczysz jeszcze 5 x zdążysz zmienić…. hihihi…. Ale Roksana musi być i tak zostanie…:)

Pytanie ogólne…
    Piszecie o połówkowych badaniach w 20 tyg..ja byłam wczoraj u lekarza i nic mi nie mówił o jakiś specjalistycznych badaniach …co to są za badania?

Z powodu bólu brzucha lekarz przepisał mi magnez i to akurat wiem że nie szkodzi i będę brać dawke mam 3x po 2 tab.… ale zapisał mi też no spe forte z tym już się gryze bo różne opinie słyszałam… mam brać 2 x po 1 tabletce…. wiem że jakieś dwie strony dalej pisałyście o no Spie że brałyście tylko jak bolało…. Ja tez tak chyba zrobię ….tym bardziej że ta forte to silniejsza 2x od zwykłej… i nie piszcie proszę że jak nie mam zaufania to mam lekarza zmienić bo jestem zadowolona:)….proszę o sugestie lub doświadczenia z tym lekiem…

POZDRAWIAM gorąco kochane….
    Gorąco bo u nas w Ostrowie Wielkopolskim upał dziś 35 stopni…:):):)ide załapać troche witaminki D
    pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 09:48

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka nie wiesz czy wRotundzie przy okazj usg w 20 tyg robia tez badania krwi i moczu??

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ