II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka wrote:Mnie natomiast kuje w lewym boku od dwóch dni, na wysokości pępka, ale z boku Ból jest dość krótki, ale często się zdarza. Nie mam pojęcia co to jest. Kuje jak kolka, ale o wiele mniej intensywnie. Czy któraś tak miała?
Czas zbierać się do pracy.
Miłego dnia
Welurka, a kiedy masz teraz wizytę? chcesz chodzić co 2 tyg? dzieje sie coś niepokojącego?Kropka lubi tę wiadomość
-
Welurka u nas w Irlandii to w ogole jest smiesznie z tymi wizytami. Pierwsze usg jakos w 12 tyg, nastepne w 20 tzn polowkowe i ostatnie przed porodem:) w miedzy czasie kilka wizyt u lekarza rodzinnego i/lub poloznej czyt doslownie kilka. Ja chodze prywatnie go gina, ale staram sie nie czeciej jak raz w miesiacu. Bylam ok 20 maja, teraz ide 21go czerwca i potem dopiero pod koniec lipca. Jak sie nic nie dzieje, nie ma sensu chodzic czesciej:)
-
Welurka:) Ja też nie mam częstych wizyt
1 miałam 23 kwietnia:)) ale nic szczególnego potem 16 maja USG potwierdzenie ciąży (3 tyg później) 28 maja (3 tygodnie później ) 12tydz 6 dzień badanie prenatalne. A potem 5 czerwca z wynikami badań (danych 16 maja ,a robionych potem) wyniki były dobre i nie dostałam na nowe.
I teraz 15 lipca idę a potem pod koniec lipca połówkowe:) Póki co taki rozkład. Więc też nie za dużo.
Rika powodzenia;)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 07:48
-
dzięki za odpowiedź, czyli mieszcze się w standardzie bo martwiłam się że rzadko chodzę a badania krwi na biłako glukoze itd. miałyście już dużo razy robione bo ja tylko raz na pcozątku ciąży, mocz miałam badany dwa razy, i martwie sie czy nie powinnam badań powtórzyć.
-
Wiesz co ja też miałam tylko raz.
Ja sobie zrobię sama badania przed wizytą (bo moja pani dr teraz na urlopie będzie do któregoś lipca więc mi nic nie da) A tam parę złotych to nie jest źle. Morfologie podstawową i mocz podstawa żeby spr czy nie mia jakiegoś białka czy coś. Żeby od razu iść z tymi badaniami do niej. Bo ja na 9,15 wizytę mam a po 10;P jadę nad morze:) -
Ja mam wizyty co dwa tygodnie i za każdym razem wychodzę ze skierowaniem na jakieś badania. Teraz właśnie wróciłam z przychodni, bo zawiozłam już trzeci raz mocz do badania. Tym razem na posiew. A we wtorek za tydzień wizyta u gina i wyniki tego badania
-
welurka wrote:czyli tez w normie jestem z badaniami ;P myślałam że tylko aj jedna tak rzadko ;P ale skoro to normlanie to dobrze
ja badanie robie co wizyte od kąd wyszły mi złe wyniki kaze mi kontrolować teraz robie za dwa tygodnie bo chce sprawdzic czy UROSEPT który brałam mi pomógł....a co do wizyt mam co 3 tygodnie... -
Nina wrote:Welurka a Ty sama planujesz kiedy iść do lekarza??? bo mnie lekarz na każdej wizycie, mówi kiedy mam mieć kolejną, chyba, żeby się coś działo to mam tel
ja teraz zmieniam lekarza dlatego jest zdezorientowana, wcześniej chodziłam do kliniki leczenia niepłodności a teraz po pierwszym tyrmestrze juz chce iśc do normalnego dlatego tak zgłupiałam -
Hej dziewczyny dziękuje za gratulacje:)
Vivien
Myslę że będzie tak jak piszesz hihih czyli ładny klocek bo jak niby powinno mieć 200 gram a moja ma 2razy więcej …ale ci powiem że moja mama urodziła trójke dzieci i kazde miało po 3 i pół kg….a moja siostra urodziła dziewczynke 3970 więc myślę że jak szczęśliwie donoszę to będzie co trzymac w rękach:)
Lalita 2710
Nadzieja zawsze jest ale dobrze jest się nie nastawiać i zaakceptować to co będzie bo moja znajoma tak się nastawiła na dziewczynkę że jak lekarz powiedział że będzie chłopiec to się tak dziewczyna załamała, że powiedziała ze ona nie chce dziecka jak ma być chłopiec….więc to już jest dla mnie chore…. Więc dobrze że się będziesz Cieszyc bez względu na płeć…a prawda jest taka że każde trzeba KOCHAĆ…
XCAROLINEX
No to też ładna waga…
Suzy Lee
Wychodzi na to że nie zawsze jest tak jak chcemy…:)ale ważne że jest jejku ja się tak bardzo cieszę…
Yennefer
Prawda że ładne:)mam nadzieje że mi się nie zmieni …bo mówią zobaczysz jeszcze 5 x zdążysz zmienić…. hihihi…. Ale Roksana musi być i tak zostanie…
Pytanie ogólne…
Piszecie o połówkowych badaniach w 20 tyg..ja byłam wczoraj u lekarza i nic mi nie mówił o jakiś specjalistycznych badaniach …co to są za badania?
Z powodu bólu brzucha lekarz przepisał mi magnez i to akurat wiem że nie szkodzi i będę brać dawke mam 3x po 2 tab.… ale zapisał mi też no spe forte z tym już się gryze bo różne opinie słyszałam… mam brać 2 x po 1 tabletce…. wiem że jakieś dwie strony dalej pisałyście o no Spie że brałyście tylko jak bolało…. Ja tez tak chyba zrobię ….tym bardziej że ta forte to silniejsza 2x od zwykłej… i nie piszcie proszę że jak nie mam zaufania to mam lekarza zmienić bo jestem zadowolona:)….proszę o sugestie lub doświadczenia z tym lekiem…
POZDRAWIAM gorąco kochane….
Gorąco bo u nas w Ostrowie Wielkopolskim upał dziś 35 stopni…:)ide załapać troche witaminki D
pa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 09:48