X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina napisała że i juz ma ładne skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm zaraz wszystkie się rozpakuja.. ja jestem spokojna.. nie boję się porodu.. jak nadejdzie godzina 0 to będę się cieszyć.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiesz ze ja tez, przynajmniej będzie z głowy, pewnie spanikuje jak będę jechała na porodówkę ale co tam :-) ja w życiu w szpitalu nie leżałam :-P

A i zapomniałam mała Pauliny już się wzbudziła :-) i oddycha noskiem bez.respiratora :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam świetne położne, chyba najfajniejsza zmianę. Zagaduja i jest wesoło. Czekam na P mam nadzieję że szybko będzie. Zaczyna boleć, ale do zniesienia jeszcze uśmiechnęta. Mała ma mieć 4kg kość udowa ma 8.5cm szok ciuszki będą małe :-o

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawał baby ; )

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sabinka tak jej dobrze w brzuchu było że podskoczyla nieźle :-)
    Ale mamy relacje ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Mam świetne położne, chyba najfajniejsza zmianę. Zagaduja i jest wesoło. Czekam na P mam nadzieję że szybko będzie. Zaczyna boleć, ale do zniesienia jeszcze uśmiechnęta. Mała ma mieć 4kg kość udowa ma 8.5cm szok ciuszki będą małe :-o
    Jakie wartości skurczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzila któraś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski!!!:-)
    Jestem sobie w szpitalu:-)
    Nie czuliśmy ruchów od rana z moim -on czul jak przyłożył uszko,a ja nic..
    No i pojechaliśmy:-) no i musieli mnie przyjąć na oddział,mimo ze wszystko ok :-) przynajmniej wiem juz co to ktg :-)
    W zyciu w szpitalu nie bylam,wiec bylam posrana:D
    Będzie mi juz latwiej:-)
    Wychodze jutro-tzn w sobotę.
    Położne i pielęgniary sa mega:-) Nie spodziewałam się :-) Fantastycznie tu jest,ale nie chce tu siedzieć,bo ani nie odpocznę,ani nic...a sil potrzeba na poród.
    Szyjka mieli ale zamknieta i mala ma 3,5kg. Taka moze byc:-) wieksza to juz za duży klocek jak na mnie :P

Rano przyjedzie noja ukochana polozna:-)

Tu wywołują porod w 41+1,wiec jakby nie chciała wyleźć,to został juz tylko tydzień :-)
    Jedna sie tu meczy dzisiaj...
    Ma balonik i na dzis ma wywolywany porod,ale dostała boli i skurczy i jęczy i klnie...

Nie żałuję,ze przyjechałam,jestem juz spokojna i porządnie przebadana.
    Oliwka wariuje-pewnie wtedy co się nie ruszała,to zmęczona byla wieczornymi harcami,ale nabrala sil i juz jest ok :-)

Ciekawe jak Sabcia..pewno tuli juz Dagunie.

To lozko mnie wkurwia,bo ustawie na plasko,to z czasem idzie mi do góry tu gdzie jest poducha.
    Nie wiem jak to sie blokuje,ale chuj tam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka miękka miało być.
    Kurde jak ta laska sie meczy z tymi skurczami..az sie telepie!! Przeraza mnie..musi bolec w chuj :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrzę sobie,ze dzidzia przybiera ok 100g w ostatnich czterech tygodniach ciazy...znaczy 100g na tydzień :-)
    Zgadza sie:-) w trzy tygodnie 300g :-)
    No to może miec max 3600 :-) ufff :-) tak bardzo chciałam,żeby tyle wlasnie miała i sie udalo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Dorotka że się odezwałaś :-)
    A ja wczoraj z moim do kina jeszcze poszliśmy jak wracaliśmy takie skurcze miałam że myślałam że zamiast do domu pojedziemy do szpitala ale przeszło wzięłam kąpiel i przeszło w ogóle po raz pierwszy mnie tak złapalo więc przerażenie w oczach.
    W ogóle nie wiem czy mi tej czop zaczął odchodzić bo na wkladce mam taki brązowy śluz no powiedzmy kawa z mlekiem nie jest tego dużo ale pierwszy raz od 9 miesięcy jest coś innego niż woda na mojej wkladce ale może to być też po badaniu bo szyjka rozpulchniona. W życiu może raz albo dwa miałam bóle miesiaczkowe i dzisiaj w nocy takie mnie obudziły więc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 06:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie weszłam na Facebooka i Sabina tuli już swoją Dagmarke.
    Urodziła się 16.10 przez cesarskie cięcie waży 3900 i ma 57 cm:-)

Sabina napisała że było ciężko,mała nie chciała wejść w kanał rodny a później serce biło jej już do 200 więc decyzja o cc.
    Ale Sabina ma już swoje szczęście przy sobie :-)
    Dorota kolej na Ciebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 06:28

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka tez przerabialam różne skurcze i dupa..termin minął,a ja się bujam :-) bez sensu to wszystko. 30tygodni to masakra,a gdzie tu 40!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiem teraz co czułyscie dziewczyny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Cię wypisza Dorota dziś to jakiś rekord.. raczej zostaniesz.. mi też wtedy powiedzieli ze wypisza i nic. Zobaczymy ;) szkoda ze cesarka.. będzie się Sabinka męczyć.. ale dziecko duuuze wiec trudniej o wypchnuecie.. ja budziłam się w nocy i siku i bóle okresowe.. Ciągle bym spała i jestem mega zmęczona a tylko leżę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyło się cc choć od 15 walczyłam. Mała nie schodziła do kanalu. Nie ułożyła główki jak trzeba. Do tego ponad 200jej serce no i lekarz podja decyzję mnie tylko o zgodę pytał

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Skończyło się cc choć od 15 walczyłam. Mała nie schodziła do kanalu. Nie ułożyła główki jak trzeba. Do tego ponad 200jej serce no i lekarz podja decyzję mnie tylko o zgodę pytał
    Byłaś dzielna. Teraz trochę więcej wypoczynku.. najważniejsze że dobrze się skończyło ;)

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ