X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina napisała że i juz ma ładne skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm zaraz wszystkie się rozpakuja.. ja jestem spokojna.. nie boję się porodu.. jak nadejdzie godzina 0 to będę się cieszyć.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiesz ze ja tez, przynajmniej będzie z głowy, pewnie spanikuje jak będę jechała na porodówkę ale co tam :-) ja w życiu w szpitalu nie leżałam :-P

A i zapomniałam mała Pauliny już się wzbudziła :-) i oddycha noskiem bez.respiratora :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam świetne położne, chyba najfajniejsza zmianę. Zagaduja i jest wesoło. Czekam na P mam nadzieję że szybko będzie. Zaczyna boleć, ale do zniesienia jeszcze uśmiechnęta. Mała ma mieć 4kg kość udowa ma 8.5cm szok ciuszki będą małe :-o

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawał baby ; )

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Sabinka tak jej dobrze w brzuchu było że podskoczyla nieźle :-)
    Ale mamy relacje ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Mam świetne położne, chyba najfajniejsza zmianę. Zagaduja i jest wesoło. Czekam na P mam nadzieję że szybko będzie. Zaczyna boleć, ale do zniesienia jeszcze uśmiechnęta. Mała ma mieć 4kg kość udowa ma 8.5cm szok ciuszki będą małe :-o
    Jakie wartości skurczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzila któraś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski!!!:-)
    Jestem sobie w szpitalu:-)
    Nie czuliśmy ruchów od rana z moim -on czul jak przyłożył uszko,a ja nic..
    No i pojechaliśmy:-) no i musieli mnie przyjąć na oddział,mimo ze wszystko ok :-) przynajmniej wiem juz co to ktg :-)
    W zyciu w szpitalu nie bylam,wiec bylam posrana:D
    Będzie mi juz latwiej:-)
    Wychodze jutro-tzn w sobotę.
    Położne i pielęgniary sa mega:-) Nie spodziewałam się :-) Fantastycznie tu jest,ale nie chce tu siedzieć,bo ani nie odpocznę,ani nic...a sil potrzeba na poród.
    Szyjka mieli ale zamknieta i mala ma 3,5kg. Taka moze byc:-) wieksza to juz za duży klocek jak na mnie :P

Rano przyjedzie noja ukochana polozna:-)

Tu wywołują porod w 41+1,wiec jakby nie chciała wyleźć,to został juz tylko tydzień :-)
    Jedna sie tu meczy dzisiaj...
    Ma balonik i na dzis ma wywolywany porod,ale dostała boli i skurczy i jęczy i klnie...

Nie żałuję,ze przyjechałam,jestem juz spokojna i porządnie przebadana.
    Oliwka wariuje-pewnie wtedy co się nie ruszała,to zmęczona byla wieczornymi harcami,ale nabrala sil i juz jest ok :-)

Ciekawe jak Sabcia..pewno tuli juz Dagunie.

To lozko mnie wkurwia,bo ustawie na plasko,to z czasem idzie mi do góry tu gdzie jest poducha.
    Nie wiem jak to sie blokuje,ale chuj tam:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka miękka miało być.
    Kurde jak ta laska sie meczy z tymi skurczami..az sie telepie!! Przeraza mnie..musi bolec w chuj :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrzę sobie,ze dzidzia przybiera ok 100g w ostatnich czterech tygodniach ciazy...znaczy 100g na tydzień :-)
    Zgadza sie:-) w trzy tygodnie 300g :-)
    No to może miec max 3600 :-) ufff :-) tak bardzo chciałam,żeby tyle wlasnie miała i sie udalo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Dorotka że się odezwałaś :-)
    A ja wczoraj z moim do kina jeszcze poszliśmy jak wracaliśmy takie skurcze miałam że myślałam że zamiast do domu pojedziemy do szpitala ale przeszło wzięłam kąpiel i przeszło w ogóle po raz pierwszy mnie tak złapalo więc przerażenie w oczach.
    W ogóle nie wiem czy mi tej czop zaczął odchodzić bo na wkladce mam taki brązowy śluz no powiedzmy kawa z mlekiem nie jest tego dużo ale pierwszy raz od 9 miesięcy jest coś innego niż woda na mojej wkladce ale może to być też po badaniu bo szyjka rozpulchniona. W życiu może raz albo dwa miałam bóle miesiaczkowe i dzisiaj w nocy takie mnie obudziły więc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 06:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie weszłam na Facebooka i Sabina tuli już swoją Dagmarke.
    Urodziła się 16.10 przez cesarskie cięcie waży 3900 i ma 57 cm:-)

Sabina napisała że było ciężko,mała nie chciała wejść w kanał rodny a później serce biło jej już do 200 więc decyzja o cc.
    Ale Sabina ma już swoje szczęście przy sobie :-)
    Dorota kolej na Ciebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 06:28

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka tez przerabialam różne skurcze i dupa..termin minął,a ja się bujam :-) bez sensu to wszystko. 30tygodni to masakra,a gdzie tu 40!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiem teraz co czułyscie dziewczyny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Cię wypisza Dorota dziś to jakiś rekord.. raczej zostaniesz.. mi też wtedy powiedzieli ze wypisza i nic. Zobaczymy ;) szkoda ze cesarka.. będzie się Sabinka męczyć.. ale dziecko duuuze wiec trudniej o wypchnuecie.. ja budziłam się w nocy i siku i bóle okresowe.. Ciągle bym spała i jestem mega zmęczona a tylko leżę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyło się cc choć od 15 walczyłam. Mała nie schodziła do kanalu. Nie ułożyła główki jak trzeba. Do tego ponad 200jej serce no i lekarz podja decyzję mnie tylko o zgodę pytał

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Skończyło się cc choć od 15 walczyłam. Mała nie schodziła do kanalu. Nie ułożyła główki jak trzeba. Do tego ponad 200jej serce no i lekarz podja decyzję mnie tylko o zgodę pytał
    Byłaś dzielna. Teraz trochę więcej wypoczynku.. najważniejsze że dobrze się skończyło ;)

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ