Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myślimy o złych przypadkach dziewczyny :-)

Sabina najgorsze masz już za sobą zaraz z Daga będziesz w domciu. Pozazdrościć tylko:-)

Dorota mam nadzieję że jutro usłyszysz że to już nadchodzi i na żadne wywoływanie nie będziesz musiała czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Sabinka kochana :-( Jestes mega dzielna i jestem dumna z Ciebie,ze dałaś rade przejąć przez to wszystko.
    Na dniach będziesz już się super czuła,trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i nie puszczę dopóki wszystko nie minie...

Jutro ide do Gina...ciekawe co mi powie...Już najchętniej bym poszła na to wywołanie,ale moze w końcu sie sama do wyjścia ruszy...chciałabym...
    Tyle juz czekamy na nią...

W szpitalu takie historie,ze Glowa mala...

Maluch byl owinięty pępowiną wokół szyi dwa razy do tego całe cialko miał owinięte i nóżki związane..jeszcze chwila i by się udusil..urodzil sie i tak w ciężkim stanie :-(

Natala no to uważaj na siebie,bo dwa tygodnie jeszcze musisz wytrzymać...bo naprawde każdy tydzień do przodu,to ogromna roznica do maluszka...
    Hm nic na siłę. Wyjdzie jak będzie chciał.. mam się oszczędzać ale też nie powstrzymywać go myślami.. Lekarz jeden mówił ze jedna ze szkół mówi ze może być gorzej zatrzymując dziecko i ze mam być spokojna bo on już jest gotowy do życia poza mną.. także mam luza.. jutro wizyta u mojej lekarki.. aaa w szpitalu sprawdzali mi pepowine i dziecko nie jest jyz owinięte.. przepływy wszystkie wzorowe.. rusza się znowu coraz częściej wiec chyba wcześniej to był efekt leków..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co teraz jakiś chłopak na świat? Karola Ty pierwsza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka a Tobie w szpitalu pisali jaka szyjka i czy jest rozwarcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem..mi sie wydaje,ze gorzej jest urodzić wczesniej..Zatrzymywać dziecko?Przeciez nie mamy wpływu na to kiedy wyjdzie..Najgorzej jest urodzić w 42 tygodniu,ale w tych czasach juz żadna w 42 nie rodzi :-)
    Nie ważne..kazda wie swoje i kazda ma inne podejście do tego wszystkiego:-)
    Ja tam sie bardzo cieszę,ze udalo sie nam wytrwać do 40 tygodnia :-) i ze się świetnie czuje :-) i nie mogę sie doczekac porodu :-) nic a nic sie nie boje :-) mysle,ze bałam się po prostu szpitala..Sam porod,to nie wzbudza we mnie lęku...
    Wlasnie sobie na orbitreku śmigam po 15minutek :-) Mogłoby cos u mnie ruszyć,bo naprawde wolałabym z zaskoczenia...
    Ogólnie to jestem żywym dowodem na to,ze zadne przepowiadaki typu obniżony brzuch,bole okresowe,krzyżowe,bole w pachwinach,skurcze,klucia w szyjce,biegunki,wicie gniazda,mega zmęczenie,mega energia,odejście kawałka czopka,seks,latanie po schodach,NIC sie u mnie nie sprawdziło :P
    Dzisiaj tez mnie czyści,ale ja juz tam na nic nie licze-jak będzie tak będzie :-) Byleby juz nie przybierala na wadze...bo juz wystarczy!!! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Karola jest za mną w kolejce :-) Dosłownie pół godzinki później :D
    Najpierw dziewczynki-pierwszeństwo maja:Dhahshaha:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Karola jest za mną w kolejce :-) Dosłownie pół godzinki później :D
    Najpierw dziewczynki-pierwszeństwo maja:Dhahshaha:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha ogólnie mam wód duzo...Afi 20,czyli na granicy,a brzuszek mam maly w porównaniu do tych,z którymi w szpitalu bylam..nie wiem gdzie to tam sie wszystko mieści :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm chodzi o to ze skoro w moim przypadku minął 34 tydz i szyjka się skraca rozwarcie jest to widocznie cis powoduje że chce wyjść.. Lekarz tłumaczył ze tu znaczenie ma wiele czynników. Ale wg niego lepiej urodzić wcześniej niż przenosić choćby ze względu na starzejace się łożysko i możliwość jego zapaści.. nie kazał mi się porównywać do innych tym bardziej ze jestem pcos i powinnam się cieszyć ze osiagnelam 35 tydz bez wcześniejszych problemów.. a ci do porodu to polozne mówiły ze najdłuższe i najbolesniejsze to te gdzie szyjka sue nie skraca i nie ma rozwarcia.. wtedy trwa to godzinami często..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie to afi.. ja mam teraz 11, 4 tyg temu 14 wiec zgodnie z zasadą maleje.. to może dlatego Oliwci tam tak miło i przyjemnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Dopiero teraz nadrabiam, przed chwilą pojechali teście więc mam chwilę dla siebie :-)
    Co do ciąży przenosić się jej nie da przecież lekarz na to nie pozwoli i skieruje do szpitala więc jakbym miała wybierać wolałabym urodzić w terminie bądź po niż wcześniej ale wcześniej tzn miesiąc dwa trzy a nie tydzień czy dwa.

No Dorotka albo ja albo Natalia i będą chłopaki w naszym gronie :-)

Dajcie znać dziewczyny jak po wizycie ja idę we czwartek dopiero :-)

A i powiem wam ze dzieci mają powód żeby wyjść szybciej czy później jeżeli szybciej są może już gotowe a te co później wola posiedzieć :-)

Co do rozwarcia u mojej szwagierki w pracy jest kobietą która mimo 4 cm rozwarcia chodzi jeszcze do pracy. Przynajmniej w piątek jeszcze była :-)

Dorotka oczywiście przepuszczamy Was w kolejce ;-)
    Czytałam ze ok 80% kobiet rodzi po terminie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 17:03

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam inf co u Kornelci?wiecie coś?
    Pediatra ocenił Dagmare jako okaz zdrowia. Nocny marek, ale to wiedziaam :-) za to w dzień je i śpi średnio co 3-4h :-)
    Jak na nią patrzę i na inne szkraby to jest z niej kawał dziewczyny. Przewaga takich koło 3kg a ta prawie 4kg Szybko zaczniemy używać 2jek i ubranek 62.
    Jeśli chodzi o mnie ubyło mi dużo krwi. Przetaczali razem 750ml +żelazo w kroplowce. Czuję się dużo lepiej no i jutro wyjdę z pooperacyjnej.
    Jutro też w szpitalu rewolucja ale to na moją korzyść. Zostaje na tym samym oddziale bo zamykają a raczej przenoszą polozniczy, bo idzie do remontu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Nie znalazłam inf co u Kornelci?wiecie coś?
    Pediatra ocenił Dagmare jako okaz zdrowia. Nocny marek, ale to wiedziaam :-) za to w dzień je i śpi średnio co 3-4h :-)
    Jak na nią patrzę i na inne szkraby to jest z niej kawał dziewczyny. Przewaga takich koło 3kg a ta prawie 4kg Szybko zaczniemy używać 2jek i ubranek 62.
    Jeśli chodzi o mnie ubyło mi dużo krwi. Przetaczali razem 750ml +żelazo w kroplowce. Czuję się dużo lepiej no i jutro wyjdę z pooperacyjnej.
    Jutro też w szpitalu rewolucja ale to na moją korzyść. Zostaje na tym samym oddziale bo zamykają a raczej przenoszą polozniczy, bo idzie do remontu.

Sabinka Twoja Daga jest śliczna :)
    Kornelcia jest już na patologii noworodków i dzisiaj dostałam zdjęcie jak Paulina tuli w końcu Kornelię, także ma za sobą swoje pierwsze przytulanki :)
    Mi lekarz mówił na czwartkowej wizycie że właśnie mam tendencje do spadków wyników jeżeli chodzi o morfologie i dużo dużo żelaza dalej i po ciąży też :)
    Zazdroszczę że masz już za sobą poród i już niedługo będziesz w domku.

No to teraz Dorota i dajcie w końcu przyjść na świat chłopakom naszym nie Natalia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna ksiezniczka. Czarnulka. Dobrze ze wszystko ok. Ja właśnie ostatnio Odstawilam żelazo i czuje się tragicznie.. słabo mi ciągle.. chyba musze do niego wrócić bo cos ze mną nie tak.. Dorotka niech rodzi i czas na krolewiczow..

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia właśnie mi lekarz kazał dalej brać to co biorę czyli sorfiber dwa razy dziennie, tabletki z buraka dwa razy dziennie, prenalen, kwas foliowy i 3 razy dzienne kaszka nestle no i dodatkowo piję kakao sobie tę nesquika z zelazem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde musze jutro pogadać z lekarka bo.naprawde ja nie mam sił.. jestem ciekawa czy pół cm szyjki zostało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co ja sie dzisiaj nacwiczylam...naskakałam po piłce ...Nic sie nie zmęczyłam,a ta moja córcia dalej siedzi-nic ją nie rusza :D
    W sumie to po poronieniu od razu zaszlam w ciążę,a termin sie liczy od miesiączki...hmmm...sie zastanawiałam nad tym...
    Ciągle jest,ze ost.miesiaczka,a ja to traktuję jako miesiączkę...
    Kurde tam...
    W dupie mam ten termin :P
    A to afi to lekarka mówiła,ze w normie,ale zapamiętałam,że 20...
    Kurde boje sie,ze jeszcze urośnie...Bo to znaczy objętość wód,no nie? Czyli więcej tego ze mnie wyleci...? Ja juz nie wiem...
    Kurde niech juz wyjdzie,bo jak teraz zobaczyłam śliczną Dagunie,to ja juz nie moge sie doczekać nooooo!!!
    Jutro gin-zobaczymy co powie..

Sabinka prześliczna Dagunia :-) Ma śliczne włoski :-)czarnulka:-)
    Jeszcze troszkę i będziecie w domku :-) Dałaś rade :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytałam opinię dziewczyn na Facebooku i przed porodem właśnie jest przyplyw siły i energii więc Dorotka uważaj☺

Dorota zapytaj O ten termin na wizycie☺

Ja już na dzieciaczki patrzeć nie mogę bo już tak bym chciała mieć swojego malucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Karolka ten mój gin to wiesz co powiedzial?
    Że ciąża po terminie nie jest przenoszona,tylko liczą sie dwa tyg.przed i dwa po i w ogole ma takie podejście ostatnio,ze aż nie chce mi sie tam isc...
    Nie chce czekać do 42tygodnia,bo to niebezpieczne...Ta moja położną mówiła,ze powinnam sie stawić na wywoływanie w 41+1.
    Jak ten mi powie,ze mam czekać do 42,to niech mnie w dupe pocałuje!
    W razie czego zadzwonie jutro do mojej najukochańszej położnej i powie mi jak będziemy działać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha Karolka! Ja juz tyle razy miałam mega energie,ze Ci mowie...I nic! :-)
    Ja ogólnie jestem pelna sił (poza chorobą) i na mnie to juz nic nie działa :/
    Ani masa energii,ani latanie po schodach,ani nic :/ Dupa blada :/

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ