plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie myślimy o złych przypadkach dziewczyny
Sabina najgorsze masz już za sobą zaraz z Daga będziesz w domciu. Pozazdrościć tylko:-)
Dorota mam nadzieję że jutro usłyszysz że to już nadchodzi i na żadne wywoływanie nie będziesz musiała czekać.
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:Sabinka kochana Jestes mega dzielna i jestem dumna z Ciebie,ze dałaś rade przejąć przez to wszystko.
Na dniach będziesz już się super czuła,trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i nie puszczę dopóki wszystko nie minie...
Jutro ide do Gina...ciekawe co mi powie...Już najchętniej bym poszła na to wywołanie,ale moze w końcu sie sama do wyjścia ruszy...chciałabym...
Tyle juz czekamy na nią...
W szpitalu takie historie,ze Glowa mala...
Maluch byl owinięty pępowiną wokół szyi dwa razy do tego całe cialko miał owinięte i nóżki związane..jeszcze chwila i by się udusil..urodzil sie i tak w ciężkim stanie
Natala no to uważaj na siebie,bo dwa tygodnie jeszcze musisz wytrzymać...bo naprawde każdy tydzień do przodu,to ogromna roznica do maluszka... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem..mi sie wydaje,ze gorzej jest urodzić wczesniej..Zatrzymywać dziecko?Przeciez nie mamy wpływu na to kiedy wyjdzie..Najgorzej jest urodzić w 42 tygodniu,ale w tych czasach juz żadna w 42 nie rodzi
Nie ważne..kazda wie swoje i kazda ma inne podejście do tego wszystkiego:-)
Ja tam sie bardzo cieszę,ze udalo sie nam wytrwać do 40 tygodnia i ze się świetnie czuje i nie mogę sie doczekac porodu nic a nic sie nie boje mysle,ze bałam się po prostu szpitala..Sam porod,to nie wzbudza we mnie lęku...
Wlasnie sobie na orbitreku śmigam po 15minutek Mogłoby cos u mnie ruszyć,bo naprawde wolałabym z zaskoczenia...
Ogólnie to jestem żywym dowodem na to,ze zadne przepowiadaki typu obniżony brzuch,bole okresowe,krzyżowe,bole w pachwinach,skurcze,klucia w szyjce,biegunki,wicie gniazda,mega zmęczenie,mega energia,odejście kawałka czopka,seks,latanie po schodach,NIC sie u mnie nie sprawdziło
Dzisiaj tez mnie czyści,ale ja juz tam na nic nie licze-jak będzie tak będzie Byleby juz nie przybierala na wadze...bo juz wystarczy!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHm chodzi o to ze skoro w moim przypadku minął 34 tydz i szyjka się skraca rozwarcie jest to widocznie cis powoduje że chce wyjść.. Lekarz tłumaczył ze tu znaczenie ma wiele czynników. Ale wg niego lepiej urodzić wcześniej niż przenosić choćby ze względu na starzejace się łożysko i możliwość jego zapaści.. nie kazał mi się porównywać do innych tym bardziej ze jestem pcos i powinnam się cieszyć ze osiagnelam 35 tydz bez wcześniejszych problemów.. a ci do porodu to polozne mówiły ze najdłuższe i najbolesniejsze to te gdzie szyjka sue nie skraca i nie ma rozwarcia.. wtedy trwa to godzinami często..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Dopiero teraz nadrabiam, przed chwilą pojechali teście więc mam chwilę dla siebie
Co do ciąży przenosić się jej nie da przecież lekarz na to nie pozwoli i skieruje do szpitala więc jakbym miała wybierać wolałabym urodzić w terminie bądź po niż wcześniej ale wcześniej tzn miesiąc dwa trzy a nie tydzień czy dwa.
No Dorotka albo ja albo Natalia i będą chłopaki w naszym gronie
Dajcie znać dziewczyny jak po wizycie ja idę we czwartek dopiero
A i powiem wam ze dzieci mają powód żeby wyjść szybciej czy później jeżeli szybciej są może już gotowe a te co później wola posiedzieć
Co do rozwarcia u mojej szwagierki w pracy jest kobietą która mimo 4 cm rozwarcia chodzi jeszcze do pracy. Przynajmniej w piątek jeszcze była
Dorotka oczywiście przepuszczamy Was w kolejce
Czytałam ze ok 80% kobiet rodzi po terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 17:03
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie znalazłam inf co u Kornelci?wiecie coś?
Pediatra ocenił Dagmare jako okaz zdrowia. Nocny marek, ale to wiedziaam za to w dzień je i śpi średnio co 3-4h
Jak na nią patrzę i na inne szkraby to jest z niej kawał dziewczyny. Przewaga takich koło 3kg a ta prawie 4kg Szybko zaczniemy używać 2jek i ubranek 62.
Jeśli chodzi o mnie ubyło mi dużo krwi. Przetaczali razem 750ml +żelazo w kroplowce. Czuję się dużo lepiej no i jutro wyjdę z pooperacyjnej.
Jutro też w szpitalu rewolucja ale to na moją korzyść. Zostaje na tym samym oddziale bo zamykają a raczej przenoszą polozniczy, bo idzie do remontu. -
nick nieaktualnybinka76 wrote:Nie znalazłam inf co u Kornelci?wiecie coś?
Pediatra ocenił Dagmare jako okaz zdrowia. Nocny marek, ale to wiedziaam za to w dzień je i śpi średnio co 3-4h
Jak na nią patrzę i na inne szkraby to jest z niej kawał dziewczyny. Przewaga takich koło 3kg a ta prawie 4kg Szybko zaczniemy używać 2jek i ubranek 62.
Jeśli chodzi o mnie ubyło mi dużo krwi. Przetaczali razem 750ml +żelazo w kroplowce. Czuję się dużo lepiej no i jutro wyjdę z pooperacyjnej.
Jutro też w szpitalu rewolucja ale to na moją korzyść. Zostaje na tym samym oddziale bo zamykają a raczej przenoszą polozniczy, bo idzie do remontu.
Sabinka Twoja Daga jest śliczna
Kornelcia jest już na patologii noworodków i dzisiaj dostałam zdjęcie jak Paulina tuli w końcu Kornelię, także ma za sobą swoje pierwsze przytulanki
Mi lekarz mówił na czwartkowej wizycie że właśnie mam tendencje do spadków wyników jeżeli chodzi o morfologie i dużo dużo żelaza dalej i po ciąży też
Zazdroszczę że masz już za sobą poród i już niedługo będziesz w domku.
No to teraz Dorota i dajcie w końcu przyjść na świat chłopakom naszym nie Natalia -
nick nieaktualnyŚliczna ksiezniczka. Czarnulka. Dobrze ze wszystko ok. Ja właśnie ostatnio Odstawilam żelazo i czuje się tragicznie.. słabo mi ciągle.. chyba musze do niego wrócić bo cos ze mną nie tak.. Dorotka niech rodzi i czas na krolewiczow..
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLaski co ja sie dzisiaj nacwiczylam...naskakałam po piłce ...Nic sie nie zmęczyłam,a ta moja córcia dalej siedzi-nic ją nie rusza
W sumie to po poronieniu od razu zaszlam w ciążę,a termin sie liczy od miesiączki...hmmm...sie zastanawiałam nad tym...
Ciągle jest,ze ost.miesiaczka,a ja to traktuję jako miesiączkę...
Kurde tam...
W dupie mam ten termin
A to afi to lekarka mówiła,ze w normie,ale zapamiętałam,że 20...
Kurde boje sie,ze jeszcze urośnie...Bo to znaczy objętość wód,no nie? Czyli więcej tego ze mnie wyleci...? Ja juz nie wiem...
Kurde niech juz wyjdzie,bo jak teraz zobaczyłam śliczną Dagunie,to ja juz nie moge sie doczekać nooooo!!!
Jutro gin-zobaczymy co powie..
Sabinka prześliczna Dagunia Ma śliczne włoski :-)czarnulka:-)
Jeszcze troszkę i będziecie w domku Dałaś rade -
nick nieaktualnyTak czytałam opinię dziewczyn na Facebooku i przed porodem właśnie jest przyplyw siły i energii więc Dorotka uważaj☺
Dorota zapytaj O ten termin na wizycie☺
Ja już na dzieciaczki patrzeć nie mogę bo już tak bym chciała mieć swojego maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:37
-
nick nieaktualnyWlasnie Karolka ten mój gin to wiesz co powiedzial?
Że ciąża po terminie nie jest przenoszona,tylko liczą sie dwa tyg.przed i dwa po i w ogole ma takie podejście ostatnio,ze aż nie chce mi sie tam isc...
Nie chce czekać do 42tygodnia,bo to niebezpieczne...Ta moja położną mówiła,ze powinnam sie stawić na wywoływanie w 41+1.
Jak ten mi powie,ze mam czekać do 42,to niech mnie w dupe pocałuje!
W razie czego zadzwonie jutro do mojej najukochańszej położnej i powie mi jak będziemy działać
-
nick nieaktualny