X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż kurcze jakiś pech.. czy któraś urodzi gładko i bezproblemowo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Jak Cię wypisza Dorota dziś to jakiś rekord.. raczej zostaniesz.. mi też wtedy powiedzieli ze wypisza i nic. Zobaczymy ;) szkoda ze cesarka.. będzie się Sabinka męczyć.. ale dziecko duuuze wiec trudniej o wypchnuecie.. ja budziłam się w nocy i siku i bóle okresowe.. Ciągle bym spała i jestem mega zmęczona a tylko leżę..
    Jestem w domku:-) czemu rekord :-) Mam po prostu cudowna położną :-) po co mam siedziec i zajmować łóżeczko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka..dobrze,ze się dobrze skończyło...
    Mojej tez sie nie spieszy na świat :-) Pewno tez mnie przeboje czekają :P
    Byle by się dobrze skończyło...:-)
    Super bylo w tym szpitalu :-) jestem mega zadowolona:-)
    Biedne te dziewczyny co jęczały przy skurczach..to naprawde cholernie boli... Jedna taka dzielna,tak dzielnie wytrzymywala,a potem jak ja jebło,to razem z nią ryczałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe znajomości.. no mnie chcieli trzymać tam na sile.. dziewczynę z sali obok tez.. a co do skurczy hmm zależy kto ma jaka wytrzymałość.. po tym celestonie dostałam regularnych skurczy.. Polozna mówiła ze to juz powinno boleć ale hmm nie bolało jakoś.. zależy od nastawienia tez.. jak się pospie człowiek psychicznie to będzie boleć bardziej.. napina się mięśnie i walczy się z czymś z czym nie powinno się walczyć lecz temu się oddać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten mój się pcha.. Czuje ze gdybym zrobiła dłuższy spacer to bym zaczęła rodzic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) jak przyjdą porodowe skurcze i caly porod,to ja nie wiem czy tak łatwo będzie oddać sie temu bólowi :-)
    No Natala bez znajomości to dupa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem pozytywnie nastawiona.. myślę że kobiety niestety w dzisiejszych czasach są dość słabe i wolą proste rozwiązania.. dużo mówi się o porodach a im więcej się mówi tym większe zamieszanie.. a kobiety rodzą od zawsze i to coś naturalnego.. ja nadal obstawiam ze podobnie jak seks poród zaczyna się w naszej głowie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim w głowie, i tak każda nas ma inną granicę bólu może to głupi przykład ale kiedyś byłam z koleżanką na oczyszczaniu twarzy i pytam się czy boli w skali od 1-10 mówi że 9 ja myślę ja pierdziele a dla mnie był to ból może na 3 więc widzicie.

U mnie dalej jakaś jasno brązowa wydzielina co prawda w małych ilościach i zaczęłam odczuwać od wczoraj skurcze a do wczoraj myślałam że ominie mnie to wszystko :-P

Ja się mogę męczyć byle z małym było wszystko wporzadku!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu uuu czuje się jak Słoń.. Wielki Słoń.. chce jyz być chuda i powabna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Jezu uuu czuje się jak Słoń.. Wielki Słoń.. chce jyz być chuda i powabna ;)

Natalia nie jesteś sama :-) ale już niedługo, dobrze że do lata mamy jeszcze trochę czasu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to normalnie śmigam,ze hej ;-)
    Nic mi nie ciąży,czuję się super :-)
    Nawet już moje ciało mi się podoba ;-)

Natalka w tym tygodniu to normalne-ja też tak czułam jak Ty,że mała mnie tak na dole uciska na maxa i że zaraz wyskoczy :-)Miałam już do tego wszystkie objawy przedporodowe i byłam na 100% przekonana,że na dniach...na dniach...
    Takie są chyba w tych tygodniach te odczucia takie :-)
    No jeszcze tylko 5-6 tygodni :-)wytrzymasz :-) teraz juz z górki :-)

Ciekawe jak tam Sabcia z Dagą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka na Facebooku Sabina napisała że czuję się tragicznie cytuję "boli, do tego ma spiety kark, nie może się ruszać, ma mega zawroty głowy".
    Ma jakiś stan zapalny, dostaje dwa antybiotyki i krew, zrobili jej usg i rtg to napisała ok 1 godziny temu mam nadzieję że nie będzie zła że piszę to na forum.
    A z Dagmarki mała czarnulka, śliczna :-)
    Pewnie jak poczuje się Sabina lepiej to i na forum da znać :-)

A ja w majtach mam kawę z mlekiem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 20:46

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Ja to normalnie śmigam,ze hej ;-)
    Nic mi nie ciąży,czuję się super :-)
    Nawet już moje ciało mi się podoba ;-)

Natalka w tym tygodniu to normalne-ja też tak czułam jak Ty,że mała mnie tak na dole uciska na maxa i że zaraz wyskoczy :-)Miałam już do tego wszystkie objawy przedporodowe i byłam na 100% przekonana,że na dniach...na dniach...
    Takie są chyba w tych tygodniach te odczucia takie :-)
    No jeszcze tylko 5-6 tygodni :-)wytrzymasz :-) teraz juz z górki :-)

Ciekawe jak tam Sabcia z Dagą...
    Hm tylko ze mi wszyscy lekarze mówią ze urodze na dniach... stwierdzili ze po prostu zwieracze puszczają.. rozwarcie przed wyjściem ze szpitala jyz 2 cm.. szyjki prawie brak.. 40 tydzień nie wchodzi w grę nawet.. z resztą ja chce urodzić wcześniej bo mam dość i jestem juz zła.. dzwoniłam do prowadzącej w pon musze podjechać do niej.. powiedziała ze po tych zastrzyk ach mogę jyz rodzic spokojnie, ale mam jeszcze leżeć.. i leżę.. łeb mi pęka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeb to i mnie dzisiaj boli może nie pęka ale czuje może to przez ciśnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Dorotka na Facebooku Sabina napisała że czuję się tragicznie cytuję "boli, do tego ma spiety kark, nie może się ruszać, ma mega zawroty głowy".
    Ma jakiś stan zapalny, dostaje dwa antybiotyki i krew, zrobili jej usg i rtg to napisała ok 1 godziny temu mam nadzieję że nie będzie zła że piszę to na forum.
    A z Dagmarki mała czarnulka, śliczna :-)
    Pewnie jak poczuje się Sabina lepiej to i na forum da znać :-)

A ja w majtach mam kawę z mlekiem :-D
    Kurcze czy naprawdę nie może być dobrze... Sabinka trzymaj się dzielnie! Jesteśmy z Tobą...

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my zaczynamy ostatni tydzień (mam taką nadzieję)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 02:22

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem zła :-) nie miałam siły pisać tu i tu.
    Dziś po przetoczonej krwi i 3dawkach antybiotyku sama wstałam. Zaraz dadzą mi Dagmare

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc to jest to czego bałam się i chyba słuszne

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka kochana :-( Jestes mega dzielna i jestem dumna z Ciebie,ze dałaś rade przejąć przez to wszystko.
    Na dniach będziesz już się super czuła,trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i nie puszczę dopóki wszystko nie minie...

Jutro ide do Gina...ciekawe co mi powie...Już najchętniej bym poszła na to wywołanie,ale moze w końcu sie sama do wyjścia ruszy...chciałabym...
    Tyle juz czekamy na nią...

W szpitalu takie historie,ze Glowa mala...

Maluch byl owinięty pępowiną wokół szyi dwa razy do tego całe cialko miał owinięte i nóżki związane..jeszcze chwila i by się udusil..urodzil sie i tak w ciężkim stanie :-(

Natala no to uważaj na siebie,bo dwa tygodnie jeszcze musisz wytrzymać...bo naprawde każdy tydzień do przodu,to ogromna roznica do maluszka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu też mam widoki
    - 680g urodzona na szczęście 2dni po zastrzyku na płuca
    - 35t c szybkie rozwiązanie z powodu słabych ruchów

Wiecie jak mam fajnie, na noworodkach mam koleżankę :-) na porodówce była znajoma mojej kuzynki i czuje się zaopiekowama

dddodiii lubi tę wiadomość

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ