X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital nawet nie jest zły. Czuje się bezpieczna. Ciąża donoszona to 37 plus zero. Pytałam tutaj i to juz drugi szpital który to potwierdza. Czekam na to badanie przepływów i będę wiedziała co dalej. Tu są dziewczyny które dają mnóstwo pozytywnej energii i redukują lęk ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tam! :-) Tyle kobiet boli sie porodu,a rodzą wcześniej,niż 38tc. Tak samo jak czytałam bzdury o jakiejś blokadzie,ze jak sie bardzo chce miec dziecko,to trudniej zajść w ciążę -same bzdury :-) Ja zeswirowalam na punkcie zajścia w ciaze,a ledwo bez gumki spróbowaliśmy i pyk-ciąża :-) To nie jest tak:-)
    A ciąża donoszona to 37tc-moj lekarz tez mowil jak ledwo zaczęłam 37-Juz moze Pani rodzic :-)
    Ja juz nie czytam tych pierdol w necie-same bzdury...
    Koleżanka tak bardzo nie mogla sie doczekać aż urodzi,ze od 37tc robila wszystko,żeby urodzić,a i tak urodziła w 42...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie powiem, że u mnie to bylo pyk i ciąża. Długo staraliśmy się, choć nie na sile i nie było to regularne. W każdym razie po prostu kochaliśmy sie kiedy chcieliśmy i bez zabezpieczenia. No ale u mnie to i wiek, czym starsze jesteśmy tym szanse zmniejszają sie, choć teraz tyle kobiet po 35rż rodzi.

Chce jutro jechać do innego szpitala, znam go tylko z opisu, ale mam nadzieje że będzie Ok. Troszke stresujesię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czasy się zmieniają i tyle kiedyś dziecko miały dziewczyny w wieku 19 lat średnio teraz coraz więcej po 30 i się wcale nie dziwie bo takie mamy chore czasy a i inne trochę priorytety przynajmniej mi się wydaje że kiedyś było zróbmy dziecko a teraz chce się mieć jakieś zabezpieczenie w postaci pracy, domu. Dzisiaj oglądałam w dzień dobry TVN ile kosztuje utrzymanie dziecka do 19 roku życia przy najskromniejszej wersji ok 200 tys, wypowiadala się para która ma 3 miesięczna córkę jakie są wydatki a państwo wcale nie pomaga tylko rząda więcej dzieci rodzic baby i jakieś obietnice kurwa masakra jakaś zamiast tego becikowego powinni dać wózek i łóżeczko np a nie dadzą 1000 zł i się ciesz a ten 1000 wiem ze to dużo ale w porównaniu z całą wyprawka to nic przynajmniej dla takich osób jak my gdzie wszystko musieliśmy kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko wygląda wporzadku, na 1000 % chłopak a bałam się ostatnio bo tylko w 23 tygodniu pokazał siusiaka a później nie chciał, już mowie do męża żeby imię dla dziewczynki jakieś mieć w razie czego a dzisiaj cały czas prezentował jajka i siusiaka aż lekarz zrobił zdjęcie dla męża :-)
    szyjka rozpulchniona, łożysko się starzeje, mały na razie nie wybiera się na świat, waga 3048, za tydzień ktg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka to super:-) No łożysko się starzeje...przeraza mnie to..bo właśnie po 38tc sie starzeje..
    Tez oglądałam rano Tvn,ale ja tam wózek mam używany za 500zl,a na ciuszki wydalam dosłownie grosiki-używane w świetnym lumpku,a jak nowe i same firmowe :-)
    No dziecko kosztuje,ale zalezy tez kto jak wszystko zorganizuje...
    A państwo? Państwo niech nas w dupe pocałuje:-) Damy sobie rade,chociaż powinnyśmy na start dostać te 2000od samego państwa. My nawet tysiaka nie dostaniemy,bo zarobki za duże,ale dobrze,ze chociaż z ubezpieczenia kawal kasy dostaniemy.
    No i dobrze,ze chociaż co roku dostaniemy za dziecko zwrot podatku-zawsze można odłożyć np.na ten najgorszy czas,kiedy to czeka przedszkole...szkoła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pomiary waszych pociech z usg? U mnie lekarz nie kazał się przejmowac bo i ciężko już dziecko zmierzyć sprawdzam w necie według tabeli pomiarów i mieszcze się w normie, właśnie czytam ze do 12 tc parametry płodu są dość zbliżone do siebie powyżej tego okresu spotykamy duże rozbieżności a im bliżej terminu porodu tym większe są owe różnice.

Jednym czy ja się już czegoś doszukuje nie wiem sama ale skoro lekarz mówił że wporzadku to chyba tak jest boże drogi :-P
    Dziewczyny jak wygląda ktg, długo trwa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu. Padam na twarz. Jutro zdam relacje bo juz doprawdy nie myślę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Dziewczyny jak wygląda ktg, długo trwa?

Cze!
    Co najmniej pół godziny. Jak dziecko spokojnie leży i nie trzeba co chwila szukać po brzuchu serca :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Cze!
    Co najmniej pół godziny. Jak dziecko spokojnie leży i nie trzeba co chwila szukać po brzuchu serca :-D

Witaj i dzięki za informację :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja w szpitalu miałam rekordowe zapisy 3h. Ale ogólnie to pół h.

Caramel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam jeszcze ktg...Nie wiem czemu,ale lekarz nic mi nie mowil,ze mam zrobić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Karolka nie czytaj w necie,bo pomiary z USG przeważnie nie zgadzają sie z tymi jak jest naprawde :-) Dzieci zwykle rodzą sie z deczka większe,ale sa tez takie,co rodzą sie mniejsze,nie ma co sie martwic :-) zobaczymy przy porodzie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny? Bo ten mój mi kazał morfologię zrobić i tak się zastanawiam,czy robić...Ostatnią mam z 10 wrzesnia,a nie chciałabym się kłuć,jakby się okazało ze jutro pojadę rodzic i znów będą mnie kłuć w szpitalu ...
    Wlasnie nie wiem,czy robią w szpitalu badanie krwi jak idziesz rodzic,czy patrzą po prostu na ostatnie wyniki..?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podjedz na polna i zrobią Ci od reki.. to określa tez dobrostan płodu i czy piszą się skurcze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    A dziewczyny? Bo ten mój mi kazał morfologię zrobić i tak się zastanawiam,czy robić...Ostatnią mam z 10 wrzesnia,a nie chciałabym się kłuć,jakby się okazało ze jutro pojadę rodzic i znów będą mnie kłuć w szpitalu ...
    Wlasnie nie wiem,czy robią w szpitalu badanie krwi jak idziesz rodzic,czy patrzą po prostu na ostatnie wyniki..?
    Ostatnie wyniki.. gbs tez. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 września..kupa czasu.. zrób świeża i moczu tez.. wymagają..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem jeżeli chodzi o dokumenty które musisz mieć jak już się zacznie są między innymi wyniki morfologii i moczu z ostatniego miesiąca. Ja bym zrobiła będą aktualne.

Z tym ktg jest różnie są lekarze którzy nie wysyłają swoich pacjentek na ktg mój powiedział że mam przyjść i zrobić i jak będę przed 12 to mi porodówkę pokaże a jak będę długo czekała albo ktoś się mną nie zainteresuje mam do niego dzwonić.
    Pod koniec wizyty zapytałam się czy przed porodem się jeszcze zobaczymy a on na to jeżeli pani ma ochotę piszemy wizytę za tydzień poprostu nie chciał naciągnąć na kasę ale mi już nie robi to różnicy jedna wizyta w tą czy w tamtą a ja mu powiedziałam ze będę spokojniejsza :-) generalnie z lekarza jestem zadowolona!

Masz rację Dorota z tymi pomiarem jakby coś było nie tak lekarz by coś powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka pisze i tutaj chodzę prywatnie a na ktg kazał przyjść do szpitala w którym pracuje.

Sabina trzymam kciuki za jutrzejszy dzień!!! Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 22:20

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka mi robili badanie krwi w szpitalu mimo tego,że miałam swoje z przed 2-3 tygodni jakoś. Myślę,że i tak Ci zrobią.

dddodiii lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ