plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzpital nawet nie jest zły. Czuje się bezpieczna. Ciąża donoszona to 37 plus zero. Pytałam tutaj i to juz drugi szpital który to potwierdza. Czekam na to badanie przepływów i będę wiedziała co dalej. Tu są dziewczyny które dają mnóstwo pozytywnej energii i redukują lęk
-
nick nieaktualnyAle tam! Tyle kobiet boli sie porodu,a rodzą wcześniej,niż 38tc. Tak samo jak czytałam bzdury o jakiejś blokadzie,ze jak sie bardzo chce miec dziecko,to trudniej zajść w ciążę -same bzdury Ja zeswirowalam na punkcie zajścia w ciaze,a ledwo bez gumki spróbowaliśmy i pyk-ciąża To nie jest tak:-)
A ciąża donoszona to 37tc-moj lekarz tez mowil jak ledwo zaczęłam 37-Juz moze Pani rodzic
Ja juz nie czytam tych pierdol w necie-same bzdury...
Koleżanka tak bardzo nie mogla sie doczekać aż urodzi,ze od 37tc robila wszystko,żeby urodzić,a i tak urodziła w 42... -
nick nieaktualnyJa nie powiem, że u mnie to bylo pyk i ciąża. Długo staraliśmy się, choć nie na sile i nie było to regularne. W każdym razie po prostu kochaliśmy sie kiedy chcieliśmy i bez zabezpieczenia. No ale u mnie to i wiek, czym starsze jesteśmy tym szanse zmniejszają sie, choć teraz tyle kobiet po 35rż rodzi.
Chce jutro jechać do innego szpitala, znam go tylko z opisu, ale mam nadzieje że będzie Ok. Troszke stresujesię. -
nick nieaktualnyKurcze czasy się zmieniają i tyle kiedyś dziecko miały dziewczyny w wieku 19 lat średnio teraz coraz więcej po 30 i się wcale nie dziwie bo takie mamy chore czasy a i inne trochę priorytety przynajmniej mi się wydaje że kiedyś było zróbmy dziecko a teraz chce się mieć jakieś zabezpieczenie w postaci pracy, domu. Dzisiaj oglądałam w dzień dobry TVN ile kosztuje utrzymanie dziecka do 19 roku życia przy najskromniejszej wersji ok 200 tys, wypowiadala się para która ma 3 miesięczna córkę jakie są wydatki a państwo wcale nie pomaga tylko rząda więcej dzieci rodzic baby i jakieś obietnice kurwa masakra jakaś zamiast tego becikowego powinni dać wózek i łóżeczko np a nie dadzą 1000 zł i się ciesz a ten 1000 wiem ze to dużo ale w porównaniu z całą wyprawka to nic przynajmniej dla takich osób jak my gdzie wszystko musieliśmy kupić.
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie, wszystko wygląda wporzadku, na 1000 % chłopak a bałam się ostatnio bo tylko w 23 tygodniu pokazał siusiaka a później nie chciał, już mowie do męża żeby imię dla dziewczynki jakieś mieć w razie czego a dzisiaj cały czas prezentował jajka i siusiaka aż lekarz zrobił zdjęcie dla męża
szyjka rozpulchniona, łożysko się starzeje, mały na razie nie wybiera się na świat, waga 3048, za tydzień ktg.
-
nick nieaktualnyKarolka to super:-) No łożysko się starzeje...przeraza mnie to..bo właśnie po 38tc sie starzeje..
Tez oglądałam rano Tvn,ale ja tam wózek mam używany za 500zl,a na ciuszki wydalam dosłownie grosiki-używane w świetnym lumpku,a jak nowe i same firmowe
No dziecko kosztuje,ale zalezy tez kto jak wszystko zorganizuje...
A państwo? Państwo niech nas w dupe pocałuje:-) Damy sobie rade,chociaż powinnyśmy na start dostać te 2000od samego państwa. My nawet tysiaka nie dostaniemy,bo zarobki za duże,ale dobrze,ze chociaż z ubezpieczenia kawal kasy dostaniemy.
No i dobrze,ze chociaż co roku dostaniemy za dziecko zwrot podatku-zawsze można odłożyć np.na ten najgorszy czas,kiedy to czeka przedszkole...szkoła...
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak pomiary waszych pociech z usg? U mnie lekarz nie kazał się przejmowac bo i ciężko już dziecko zmierzyć sprawdzam w necie według tabeli pomiarów i mieszcze się w normie, właśnie czytam ze do 12 tc parametry płodu są dość zbliżone do siebie powyżej tego okresu spotykamy duże rozbieżności a im bliżej terminu porodu tym większe są owe różnice.
Jednym czy ja się już czegoś doszukuje nie wiem sama ale skoro lekarz mówił że wporzadku to chyba tak jest boże drogi
Dziewczyny jak wygląda ktg, długo trwa? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA dziewczyny? Bo ten mój mi kazał morfologię zrobić i tak się zastanawiam,czy robić...Ostatnią mam z 10 wrzesnia,a nie chciałabym się kłuć,jakby się okazało ze jutro pojadę rodzic i znów będą mnie kłuć w szpitalu ...
Wlasnie nie wiem,czy robią w szpitalu badanie krwi jak idziesz rodzic,czy patrzą po prostu na ostatnie wyniki..? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:A dziewczyny? Bo ten mój mi kazał morfologię zrobić i tak się zastanawiam,czy robić...Ostatnią mam z 10 wrzesnia,a nie chciałabym się kłuć,jakby się okazało ze jutro pojadę rodzic i znów będą mnie kłuć w szpitalu ...
Wlasnie nie wiem,czy robią w szpitalu badanie krwi jak idziesz rodzic,czy patrzą po prostu na ostatnie wyniki..?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tego co wiem jeżeli chodzi o dokumenty które musisz mieć jak już się zacznie są między innymi wyniki morfologii i moczu z ostatniego miesiąca. Ja bym zrobiła będą aktualne.
Z tym ktg jest różnie są lekarze którzy nie wysyłają swoich pacjentek na ktg mój powiedział że mam przyjść i zrobić i jak będę przed 12 to mi porodówkę pokaże a jak będę długo czekała albo ktoś się mną nie zainteresuje mam do niego dzwonić.
Pod koniec wizyty zapytałam się czy przed porodem się jeszcze zobaczymy a on na to jeżeli pani ma ochotę piszemy wizytę za tydzień poprostu nie chciał naciągnąć na kasę ale mi już nie robi to różnicy jedna wizyta w tą czy w tamtą a ja mu powiedziałam ze będę spokojniejsza generalnie z lekarza jestem zadowolona!
Masz rację Dorota z tymi pomiarem jakby coś było nie tak lekarz by coś powiedział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 21:20
-
nick nieaktualny