plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja leze juz w szpitalu nie wiem jak dlugo mnie beda trzymac. Pobrali mi posiew na to sie czeka ze 3 dni wiec na pewno tyle poleze. Pobrali krew na morfologie i crp, ale nic mi nie mowili o tych sterydach, ale jutro bedzie moj lekarz to z nim pogadam. Ordynator robil mi usg i mowi ze szyjka 21mm to w 31tc to jest w miare ok... Fajnie, tylko niech jeszcze troche potrzyma. Zwazyl dzidzie i ma 1600g. Wiec ladnie. Na usg wszystko wyglada ladnie tyle mi powiedzial. Ech wylewnosc lekarzy. Ale widzialam badal przeplywy tez. Na ktg skurcze pisaly sie 16-17. Tetno malego wynosilo srednio 152, ale bywalo i 167. Troche sie balam ze za wysokie. Ale czytalam ze normy sa do 170.
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Ja leze juz w szpitalu nie wiem jak dlugo mnie beda trzymac. Pobrali mi posiew na to sie czeka ze 3 dni wiec na pewno tyle poleze. Pobrali krew na morfologie i crp, ale nic mi nie mowili o tych sterydach, ale jutro bedzie moj lekarz to z nim pogadam. Ordynator robil mi usg i mowi ze szyjka 21mm to w 31tc to jest w miare ok... Fajnie, tylko niech jeszcze troche potrzyma. Zwazyl dzidzie i ma 1600g. Wiec ladnie. Na usg wszystko wyglada ladnie tyle mi powiedzial. Ech wylewnosc lekarzy. Ale widzialam badal przeplywy tez. Na ktg skurcze pisaly sie 16-17. Tetno malego wynosilo srednio 152, ale bywalo i 167. Troche sie balam ze za wysokie. Ale czytalam ze normy sa do 170.
-
Hej. Podali mi wczoraj zastrzyk, dzisiaj bedzie drugi. Zbadal mnie dzis ordynator raz jeszcze i mowi ze wyszla mu szyjka 24mm. Dzdzius jest wysoko i szyjka ma ponoc tez prawidlowy ksztalt czy wygiecie czy cos takiego. W poniedzialek mam miec kontrolne usg i jak nic sie nie zmieni to mnie wypisza. Wiec teraz przeleze tu poprostu weekend bo dzis nie robili mi ktg. Jakos mam dobre przeczucia teraz:-)
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Hej. Podali mi wczoraj zastrzyk, dzisiaj bedzie drugi. Zbadal mnie dzis ordynator raz jeszcze i mowi ze wyszla mu szyjka 24mm. Dzdzius jest wysoko i szyjka ma ponoc tez prawidlowy ksztalt czy wygiecie czy cos takiego. W poniedzialek mam miec kontrolne usg i jak nic sie nie zmieni to mnie wypisza. Wiec teraz przeleze tu poprostu weekend bo dzis nie robili mi ktg. Jakos mam dobre przeczucia teraz:-)
-
Mi maly zmasakrowal wczoraj nerke. Dostalam takiego bolu ze myslalam ze umre. Z prawej strony plecy i brzuch i maly nogo jeszcze wypycha w prawy bok. Robili usg i mam zastoj w prawej nerce. Od wczoraj dostalam 3 zaatrzyki przeciwbolowe i kroplowke z paracetamolu. Srednio pomagaja, ale jest nieco lepiej. Do tego wymiotuje jeszcze bo jest ucisk na narzady. Lekarz mnie pocieazyl ze moze bolec do konca ciazy. Masakra...
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Mi maly zmasakrowal wczoraj nerke. Dostalam takiego bolu ze myslalam ze umre. Z prawej strony plecy i brzuch i maly nogo jeszcze wypycha w prawy bok. Robili usg i mam zastoj w prawej nerce. Od wczoraj dostalam 3 zaatrzyki przeciwbolowe i kroplowke z paracetamolu. Srednio pomagaja, ale jest nieco lepiej. Do tego wymiotuje jeszcze bo jest ucisk na narzady. Lekarz mnie pocieazyl ze moze bolec do konca ciazy. Masakra...
Dziś cały dzień na nogach a mój Mały dzielnie siedz.. . -
Przeszedl ten bol na szczescie. Troche jeszcze czuje ciezar tej nerki ale moze do konca dnia przejdzie. Slaba jestem to tego i bola plecy i brzuch od tego krzywego lozka. Ciekawe ile tu teraz posiedze przez to wszystko:'(
Fajnie ze u ciebie bez problemow, juz ostatnie dni ☺
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:Przeszedl ten bol na szczescie. Troche jeszcze czuje ciezar tej nerki ale moze do konca dnia przejdzie. Slaba jestem to tego i bola plecy i brzuch od tego krzywego lozka. Ciekawe ile tu teraz posiedze przez to wszystko:'(
Fajnie ze u ciebie bez problemow, juz ostatnie dni ☺ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ailatan wrote:Ale pocieszenie Cię ze id 31 tyg do teraz minęło jak jeden dzień.. tylko ciężar jednak znacznie większy z każdym dniem..
-
nick nieaktualny
-
ailatan wrote:Dasz radę
Posiew wyszedl mi dodatni ten Gbs i dostalam antybiotyk zeby nie doszlo do porowdu przedwczesnego. Sie przyplatalo jakies badziewie. A potem tez bede dostawac antubiotyk przy porodzie? Bo wynik bede musiala powtorzyc za jakis czas nie?
-
nick nieaktualnynatalka0887 wrote:No ja mysle ☺
Posiew wyszedl mi dodatni ten Gbs i dostalam antybiotyk zeby nie doszlo do porowdu przedwczesnego. Sie przyplatalo jakies badziewie. A potem tez bede dostawac antubiotyk przy porodzie? Bo wynik bede musiala powtorzyc za jakis czas nie?
-
Nom jeszcze tu Leze. Byl wlasnie ordynator zajrzec co u mnie. Mowi zebym pochodzila troche to wtedy ten zastoj zejdzie, ale juz mnie nie boli. Mowi ze przy tej szyjce nie musze ciagle lezec. Jutro bedzie usg i badanie i jak bedzie ok to mnie wypisza. Juz sie nie moge doczekac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Leci jako tako, od wczoraj meczy mnie twardnienie brzucha. Dzis juz lepiej, ale jak wstane to sie napina. I maly sie malo rusza dzis. Wczoraj caly dzien sie rizpychal. Moze sie zmeczyl i odpoczywa. W tym tyg bede szla na kontrole, sprawdzic jak ta szyjka sobie radzi. Ogolnie odliczam tygodnie do donoszonej hehe.
U Ciebie widze juz lada moment, ale zazdroszcze. Dziewczyna co byla ze mna w szpitalu bo miala wysokie cisnienie urodzila w czwartek, 3 dni przed terminem. Ale nie wiem co i jak bo tylko mi napisala ze synek zdrowy a ona nie spi nic, zadzwoni jak sie ogarnie, nawet nie wiem czy cesarka byla czy naturalnie. Zobacztmt