Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ♡
    Dawno mnie tu nie było ;)
    Jadę za godzinkę zamówić alkohol :)
    A o 18 pierwsze spotkanie w szkole rodzenia :)
    Ciekawa jestem jak to będzie :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek to zdaj relację z nauk :)

A ja wstawiłam nowe zdjęcie brzuszka:)
    Ostatnio pisałam,że mam 91cm,a dziś zmierzyłam i już 93cm :) Rośnie i rośnie!!:)
    Nie nadążam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem co myśleć o swoich wynikach wrrr
    i jeszcze ten puls
    Dzis znów 104 choć ciśnienie nie najgorsze
    Dzwoniłam do kardiologa, jutro mam zadzwonić z wynikami i porozmawiać z kardiologiem, powie czy do obserwacji czy umówimy się na wizytę

TSH 1,39 (0,21 - 3,15)
    Ft4 15,11 (II trymestr 9,63-17,00)choć u mnie to ostatni tydz II a w III(8,39-15,6):/
    Hemoglobina 10,8 w dol (11,5-16,5)
    i hematokryt 32,4 (36-47)w dół
    MPV 12,5 ((8-11) w gore
    Monocyty 0,87 (0,2- 0,8 ) w górę
    Płytki krwi 182 (150-200)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 18:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota piękny brzuszek. ;-)
    Sabina na wynikach się nie znam ale zapytam jak dzień remontu minął?

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Jestem pozytywnie nastawiona :)
    Dziś papierkowa sprawa, wypełnienie dokumentów ;)
    Spotkania mam w poniedziałki i środy na 18 :)
    W poniedziałek trochę gimnastyki :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam będzie na tej szkole rodzenia :-)
    A sama będziesz chodzić?

Zajsonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sobie odpuszczam szkołę rodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie planowałam, może gdyby to była pierwsza... ale samemu też mi sie nie chce
    1 dzień remontu - aż nie pytaj bo zaklne siarczyście, sypie sie wszystko Hydraulik który był w w ekipie złamał rękę i zastępstwo będzie za tydz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odpuszczam...wole nie wiedzieć -na żywioł iść...czytalam,ze bardziej jest tam o pielęgnacji noworodka,a samo rodzenie i tak inaczej w praniu wychodzi...Ale...dla każdego cos dobrego :-)

Co za cholerne chrabąszcze latają!!

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój P., będzie miał odpowiednie zmiany to będzie chodził ze mną :)
    Ja poszłam bo za darmo to dlaczego nie skorzystać, gimnastyka na pewno mi się przyda bo juz mnie plecy zaczynają boleć :P
    Następny powód - położne które prowadzą SR, pracują w szpitalu, w którym będę rodzic :)
    No i kolejny - to moja pierwsza ciąża, może się czegoś dowiem, przecież nie musze robić wszystkiego tak jak one powiedzą, ale może dobrze doradza :)
    po porodzie jest spotkanie z dzieciaczkami, będziemy mogły się podzielić wrażeniami :)
    Będę informować na bieżąco o czym była mowa :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja właśnie wypiłam to cudo jeżeli chodzi o smak w internecie chyba przesadzaja wcale nie jest takie złe może dlatego że Pani od razu zapytała czy mam cytryne i powiem wam ze smakowało jak słodki cytrynowy napój gorzej było mi wytrzymać wczoraj bez słodkiego hehe wszystko co słodkie pochwałam a mąż po pracy zapomniał i kupił mi takie mini pączusie, zobaczymy jak teraz się będę czuła na razie czeka mnie dwie godziny siedzenia.

• Fatim Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, glukoza cytrynowa jest o wiele bardziej znośna, sama taką piłam ;)
    Co do szkoły rodzenia, to ja byłam na 2 spotkaniach już i bardzo sobię chwalę. Przede wszystkim poznaję personel szpitala, w którym chcę rodzić poza tym jest to świetna sprawa jeśli można ciągać ze sobą męża :D

Zajsonek lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Moj własnie jest na drugim krańcu Polski
    Ja w Trójmieście on w Bielko Bialej, jutro w Kołobrzegu, po jutrze w B-B a w niedziele zobaczymy się i tak będzie do końca wakacji, jak nie dalej. Brak szans na wspólne wychodzenie, a po drugie jak już dane są nam te dwa dni kiedy odpoczywa to wolimy inaczej spędzić ten czas. :)

Straciłam apetyt, jem tylko zupy i owoce.. rano ewentualnie kanapkę i przytyłam aż 0,700, nie wiem gdzie.

Jutro rano czeka mnie pogrzeb, idę tylko na msze, naszczacie blisko mnie, ale i tak bym chciala iść choć różaniec zmówić za ciocie.

Z dobrych wieści, moja starsza, Natalia dostała się do Liceum Hotelarskiego - tam gdzie chciała :)
    Jutro listy do gimnazjum- zobaczymy jak Wera, bo chce iść poza rejonem. Ma szanse, ale zawsze wpierw biorą rejon. Choć tam też chodziła do SP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 13:28

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny...jaki rozmiar zamierzacie kupić bobasowi na początek 56 czy większy...kurcze nie wiem co kupić, w smyku teraz jest promo na 3 i 5-cio paki i chce kupic body. Ty binka masz doswiadczenie w temacie moze cos podpowiesz?

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka straciłas apetyt a ja zyskalam, ale na słodkie w sumie w szczegolnosci ^^ na czekolade to mam wieeeellkii :D jeszcze mąż mi zrobil takie mega kaloryczne czekoladowe ciasto... i tak pokusa czai sie w lodowce caly czas ehhhhh zjadlam juz kawalek , teraz chyba czas na spacer ^^

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle,ze na pewno 56. Ale musimy wziąć pod uwagę,ze może urodzić sie maleństwo na różnią 50, wiec tez cos sie z tego rozmiaru przyda,ale 56 na pewno ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno coś powiedzieć, jeśli Twój bobas w tej chwili mieści się w 50 centylu jeśli chodzi o wzrost, to na pewno na początek 56, ale bez przesady, bo naprawdę w ciągu miesiąca wszystko może zmienić się.
    Ja rodziłam dziewczyny : jedna miała 55cm druga 53. Ta pierwsza szybciej wyrosła z 56 bo urodziła się na styku.
    Po drugie ja duzo ciuszków dostane, wiec nawet nie kupuje :)
    Tylko kombinezon na zime będę musiala kupić ,ale chcę taki ala śpiworek, wolne nogi , bo na dłużej starczy :)Choc tu nie mam doświadczenia bo starsze są "letnie"

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny? Jutro ude w końcu zrobić badania w tym na ta glukozę śmieszna.
    Czy caly dzień nic słodkiego dzisiaj nie powinnam jeść? Bo zjadłam galaretke:/
    Gin mi mówił,ze pod wieczór żadnych tortów ani nic z tych rzeczy,ale nie pamiętam czy caly dzień??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle że galaretka to nie jest wielkie przestępstwo

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee chyba 6h przed cos mi sie obilo o uszy
    mi jeszcze tego nie zlecil, zstanawiam sie kiedy to zrobi :|

byłam w sklepie nic nie kupilam w koncu bo sie nie moglam zdecydowac co :D bosz ciezko byc niezdecydowanym czlowiekiem...

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ