Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób sobie liste co chcesz, będzie łatwiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja cały pucharek galaretki zjadłam...Musze zapytać dr Google :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota mi lekarz powiedział żebym dzień wcześniej nie jadła nic słodkiego ani słodzonego nawet herbaty nie slodzic od 19 żeby nic nie jeść a o 4 rano wypić ostatni raz wodę i weź pół cytryny da się to wypić bez obaw
    Paulina pytałam się czy nie za wcześnie zrobiłam ta glukozę i gin powiedział że nie dzisiaj na usg mój Filip jest 5 dni do przodu :-)
    Moje wyniki glukozy
    Na czczo z palca 89
    Na czczo krew 71 norma od 70-99
    Glukoza po godz 106
    Glukoza po 2 godz 98
    Do 140 prawidłowa tolerancja glukozy
    Od 140 do 199 nieprawidłowa tolerancja
    Od 200 cukrzyca

Dzisiaj miałam też usg serduszka Filipa lekarz nie stwierdził nic niepokojącego ale warto było sprawdzić :-) wszystko inne też wporzadku :-) dodał że mały w przeciwieństwie do swoich rówieśników jest dużym chłopcem waży już 647 g.
    Także cały dzień na nogach i w tym upale leżę sobie i odpoczywam :-)

dddodiii lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddodiii pucharek galaretki na pewno Ci nie zaszkodzi, zwłaszcza patrząc na porę :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ma przyjść do mnie już łóżeczko, ochraniacz na szczebelki z przybornikiem i girlandą też jutro przywożą mam ochotę piszczeć z ekscytacji :D !

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja walczę z remontem, dosłownie az mi głupio ale bym klękane jak stary szewc, czego normalnie nie robię.
    Zwalniam ekipę i biorę nową, innego pana do elektryki, innego do hydrauliki i innego do wykończenia i mam nadzieje że teraz zadziała.
    Chciałam firmę, chciałam legalnie - nie da się i tyle.

Bosz juz nie mogę doczekać się kiedy będę mogła następne zakupy robić, a jeszcze zostaną mi do kupienia książki do Liceum dla starszej, na szczęście Wera do I gim. dostanie "należne" z oświaty, tylko ćwiczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to teraz boję się z tą glukozą,bo dosyć,że pucharek galaretki zjadłam,to jeszcze kawkę sobie słodziłam...zjadłam pełno owoców...
    Ale nie mówił gin,żebym NIC słodkiego nie jadła...tylko pod wieczór-to pamiętam...ale nie wiem już...może to miało być,że cały dzień...w necie też różnie piszą...ehhh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się jutro jeszcze się dopytaj przy badaniu ale chyba ważniejsze jest nie jedzenie 12 godzin przed badaniem czegoś słodkiego.
    A mi taką ochotę na galaretke zrobiłaś że jutro zrobię kilka smaków i do lodówki na ochlode ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretkę i w galarekę arbuzik!!!! I melon!!!!
    Coś pięknego :) I takie zimne...mmm...

Caramel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już bym zjadła mniam mniam jutro robię i delektuje się cały upalny weekend ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam bezsenną noc, co chwila budziłam się, glupoty sie śniły...
    W końcu o 4,20 wstałam i wzięłam się za książkę.
    Znajac życie za godzinę gdy będę musiała "ruszyć się" zacznie mulić mnie sen.

Ja zjadłam wczoraj kilogram nektarynek :) W Biedronce były na promocji i sobie kupiłam większą ilość - kocham nektarynki

Wczoraj aby odstresować się poszłam i kupiłam kocyk większy, bo mniejszy sama robię :

33cum4m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 05:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja glodna!!! Az mi słabo...
    Ide sie szykować na badania...dobrze,ze mój ze mna jedzie,bo w ten upał gdzies bym padła chyba :P
    A Se bułkę zrobię i jak tylko z badan wyjdziemy,to wpierdziele,ze aż będą mi sie uszy trzęsły :D
    Miłego dnia dziewczyny!
    Kocyk fajny:-)
    Ja sobie taki milusi upatrzylam na allegro:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bułką dobry pomysł

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie jest tak źle :-) siedzę tu i dobrze sie czuję,troche oslabiona jestem,ale to chyba dlatego,ze jestem głodna :-) sama glukoza do wypicia:-) na końcu tak tylko jakoś mdłe sie zrobiło,ale ogólnie wszystko gra :-)
    Raz miałam z paluszka pobieraną,a trzy razy z żyłki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja dziś na wagę wskoczyłam i szok - spadło - 0,5kg
    ale prawda jest taka że ja nie jem, ja pije, tylko zupy

Moja młodsza do gimnazjum też dostała sie poza rejonem uffff

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka...za często się ważysz :-) Wazylas sie teraz na dniach i miałaś 0,7 do przodu,a po dwóch czy trzech dniach 0,5 do tyłu :-) To wiesz-bardziej woda...kupka...:-) Nie waz sie tak często :-) ja juz się nie ważę i dobrze mi z tym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to było w pakiecie z cisnieniem :P
    chodze do apteki a tam maja takie cudo co wazy,mierzy wzrost i cisnienie, wiec mam codzienny pomiar, ale dzis mnie zaskczyło

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota nie mówiłam że nie jest to takie złe ;-)
    Sabina pogratuluj dziewczynom ;-)
    Ja dzisiaj zabiegany dzień miałam od rana później byłam na zakupach kupić prezent dla mojej chrzesnicy bo w niedziele ma urodziny nie wiedziałam co ma już 9 lat ma wszystko i jak się czymś zajmuje to na chwilę i byłam w smyku i podchodzę do półki a tam takie teczki z laska w makijażu zaczynam oglądać w środku a tam można projektować makijaże stroje mnóstwo naklejek butów ubrań dodatków jakieś szablony taki zestaw projektantki podchodzą dwie dziewczynki wiek podobny do mojej chrzesnicy i tak oglądają te zestawy i jedna mówi jeny zobacz to moje marzenie jest mieć taki i prezent miałam z głowy później poszłam coś dla siebie kupić i kupiłam dwie sukienki z mohito uwaga za dwie zapłaciłam 41.80 jakąś promocja była :-) jedna szara długa ( pierwsza moja długa sukienka) ale tak fajnie brzuszek podkreśla a druga przed kolano ciemny róż w brzuszku szersza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zapisałam się na 3 USG na 27.07 (w 29t i 2 dniu c), bosz nie wierze że zaraz 3 trymestr
    My też w niedziele idziemy na urodziny do chrześnicy P, tylko ona ma 11 lat, taki troszkę ciężki wiek na prezenty.
    Za 3 tyg :)))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 15:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Mohito dwie kiecki za 40zl? :-) wow:-) to naprawdę Ci sie trafiła mega okazja:-)fantastycznie. ;D

Caramel lubi tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ