Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, jeśli z zusu dostałam pismo do skrzynki, nie do reki czyli potwierdzenia brak, to jak oni mi policzą 7 dni od doręczenia?

kurde nie zaglądałam do skrzynki ostatnio i jak na zlosc akurat tam pod ulotkami lezalo szacowne pisemko z zus. teraz się zastanawiam czy 7 dni mi minelo i mam sie z chorobowym pozegnac czy jeszcze w poniedzialek zdarze...ehh wkurzyłam sie

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zusu dostałaś?Ale że przyszli na kontrolę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, no własnie też sie zastanawiałam, bo jak coś pilnego to powinno być za potwierdzeniem odbioru, bo jak udowodnią że np.: nie zaginęło. U nas listonosz jak chodzi na zastępstwie to i potrafi do innej klatki zanieść ,albo bloku.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kontrola, pismo wyslali ze druk ten co wyslali mam im dostarczyc wypelniony w ciagu 7 dni od doreczenia. nikt mi tego nie doreczyl -,-

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak?Listonosz wsadził sobie do skrzynki i poleciał dalej?
    Podpisał się za Ciebie?
    Ręce mi po prostu opadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley czy na kopercie jest jakaś data? Pieczątka z datą?
    Ja bym w poniedziałek poszła na spokojnie do ZUSu bo jeżeli nie ma żadnego potwierdzenia doręczenia żadnej zwrotki ani ty nic nie podpisywalas to doreczono do Ciebie to dzisiaj bo dzisiaj wyjelas to ze skrzynki (na logikę skoro nie mają potwierdzenia odbioru to skąd będą wiedzieli kiedy do Ciebie to doszło?) zawsze możesz powiedzieć ze są teraz upalne dni źle się czujesz i przebywasz u rodziców żeby ktoś Ci zrobił zakupy itp itd albo lezysz i nie wychodzisz z domu jakby to było pismo wiążące Ciebie terminem to listonosz zapukalby do drzwi albo zostawił awizo w skrzynce.
    Listonosz nie mógł za Ciebie podpisać jeżeli jest to pismo bez potwierdzenia odbioru ja bym się nie martwila tylko w poniedziałek do ZUSu poszła bo im pewnie chodzi o jakieś uzupełnienie danych a muszą napisać jakiś termin w piśmie żeby z tym nie zwlekać.

Więc się nie mart:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley nie martw sie, mysle, ze skoro wrzucone do skrzynki, bez Twojego podpisu, to nie maja zadnego potwierdzenia kiedy doszlo. A jesli listonosz podpisal sie za Ciebie, to zglos sie na policje z tym, ze ktos sfalszowal Twoj podpis.

U nas listonosz kiedys wrzucil do skrzynki (wepchal na chama wlasciwie) paczke polecona. Nasz stary adres to Szmaragdowa 14/2, a list zaadresowany na Turkusowa 14/2 ...
    Maz kazal mi wywalic ta paczke, wkurzyl sie,powiedzial, ze nie bedzie zanosil pod ten adres bo nie jest listonoszem i go "gowno to obchodzi". Ja sama sie balam isc, bo to do jakiegos faceta bylo. Ale wiecie co?
    Wygooglowalam goscia i okazalo sie, ze to okulista. Zal mi sie zrobilo, bo moze to dla pacjenta cos zamawial i jak maz wrocil, to tak popatrzyl na imie i nazwisko tego okulisty i mowi: "dobrze, ze nie wywalilas tego,bo to moj wujek" :D no i odnieslismy :P

Dobra laski, lece sie zbierac na ta glukoze, trzymajcie kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Paulina nie będzie źle ;-)

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mi to samo powiedział właśnie, ja nic nie podpisywałam. w ogole to mi wyglada na list zwykly raczej...
    juz raz czekalam na paczke wazna, caly dzien bylam w domu ale nic nie przyszlo. i wychodzac do sklepu wieczorem spotkalam pana listonosza przy skrzynce, pytam go czy ma cos pod moj nr, a ten tlumok stwierdzil, że rano byl ale nikogo nie bylo to awizo zostawil i moge w up odebrac o 18. na poczte musialam poleciec, paczki nie ma. tak mnie nerwy wziely, kobita z okienka oberwala. na drugi dzien odebralam dopiero, no i co to mialo byc?
    dzisiaj pojde na poczte zapytam kiedy odnotwali niby odbior tego gów... a w poniedzialek pojade zawiesc ten druk. wrrr

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley ja na serio bym się tym nie martwila zwykle pismo w celu uzupełnienia danych ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy umycie zebow moze miec jakis wplyw na wynik badania cukru? :p bo umylam z 1 h przed i z palca na glukometrze cukier wyszedl 95 :p ale i tak dobry :p

w kazdym razie jestem 30 min po wypiciu glukozy. Pierwsze pol szklanki - jezu jakie to dobre ;p drugie pol - kurwa jakie to slodkie :D dalo rade. Lemoniada.

Ale... oblaly mnie natychmiast gorace poty, zrobilo mi sie slabo, serce tluklo jak oszalale i tak przez jakies 10 min ;p pozniej nudnosci, ale siedze akurat przy otwartych drzwiach, co chwile zawieje wiaterek i w sumie teraz czuje sie bardzo dobrze, nawet glodu nie czuje.

Najbardziej bawi mnie reakcja Kornelii na tyle cukru ;D szalenstwo w brzuchu, malo pepka mi nie wygiela na druga strone :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyna zemdlala po drugim pobraniu. Zaraz po mnie wchodzila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umycie zębów??? :-) Nie ma wpływu -no jak?:D:D
    Mi tez smakowało i bardzo dobrze sue po tym czułam :-) a 95,to przeciez dobry wynik:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ja wlasnie wolalam sie upewnic :D
    Zawsze na czczo mialam okolo 70-80, dlatego tak spytalam ;) ale pobierali z zyly, a nie z palca ;P a dzis na dzien dobry z palca, czy w ogole moga podac mi glukoze :) no i pozniej juz tylko z zyl :p jezu jeszcze 30 minut i ostatnie pobranie i do domu JESC:D juz zglodnialam :p

a ta dziewczyna lezy w sali, lodem ja oblozyli, masakra jakas. I ona sama przyszla, bez nikogo :( ja z mezem siedze, zawsze to bezpieczniej.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na poczcie, to jest list zwykly, w sumie mógł dojsc a mógł nie równie dobrze :| czemu to nie poleconym jeju juz tak oszczedzaja strasznie?...

ja mam w przyszlym tygodniu na to isc mam nadzieje, ze nie zemdleje ani nic bo raczej sama bede musiala isc :]
    hehe no jak tak sie zaslodzila to co sie dziwisz :D

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z palca miałam 89 ale z żyły zawsze wychodzi mniej, nie jest to takie złe :-) ja się czułam bardzo dobrze bardziej głód mi doskwieral ale byłam z mężem kazałam mu dzień wolny brać, a w takie upały to radzę zabrać kogoś ze sobą bo to nic nie wiadomo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara też szalała po glukozie, aż do wieczora miała szaleństwo, na USG było trudno zmierzyć tętno.
    A dziś jakaś cisza, troszkę tam puknęła i wygięła się i cisza, zaczynam panikować :(.
    Naszło mnie na slone paluszki... dobrze że jest P poleciał kupić.
    Pogoda deszczowo senna.

Wczoraj byłam u mojej mamy i doznałam szoku słuchowego, mianowicie stwierdziła że mam zbyt mały brzuch jak na 7mc i czy na pewno prawidłowo przybieram na wadze. Dosłownie szok, zawsze słyszałam że przytyłam ,ze za gruba ,ze powinnam bardziej dbać itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszla mi nieprawidlowa tolerancja glukozy...

Wynik na czczo: 77
    Po 1h: 155
    Po 2h: 158

A norma do 140 jest wpisana:/ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja koleżanka wlasnie miala 153 po dwóch godzinach i lekarz jej powiedzial,ze cukrzyca ciazowa:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi mówiła,to miała isc do szpitala na kilka dni i calkiem zrezygnować ze słodyczy i w ogole jakas tam dieta...
    Z tego co wiem,to dzieci w cukrzycy ciążowej rodzą się duże i dlatego tobia cesarkę przy cukrzycy :-(

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ