plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny75g-tym akurat nie powinnaś sie przejmować przy cukrzycy-ważniejsze jest dziecko.Dziewczyny chudną,bo nagle przestają jeść słodycze,a słodycze w ciazy,to i tak niepotrzebne.
To czy schudniesz czy nie,to i tak najmniejszy problem.
Szkoda,ze wczesniej nie bylas na tym teście...juz byś zaczęła leczenie...
Widziałam watek o cukrzycy ciążowej,to poczytaj może.
-
nick nieaktualnyMoja pani dr mowila, ze cukrzyce wykrywa sie najczesciej wlasnie w 28 tc w sensie, ze ten 24 to nieco za wczesnie ja juz nie wiem
Juz czytalam ale roznie tam pisza. Pisza, ze jak jest ponizej 180 to ze to nie cukrzyca, a inne, ze jak jest 130 to juz dostaly leki. Nie wiem... wyslalam mejla do mojej pani dr i zobaczymy.
Moze niepotrzebnie na sile jem? Wlaczylam cukier do diety bo nie tylam tak jak Wy i moze to tez mialo wplyw... nie wiem ... -
nick nieaktualnyMi mój gin zakładają kartę ciąży zaznaczył że glukozę zrobić w 23 tyg ja miałam w 24 i kawałek i w ten sam dzień co miałam wizytę pytałam się czy nie za wcześnie na co mi powiedział że nie.
Od 140 do 199 jest nieprawidłowa tolerancja glukozy
Od 200 cukrzyca -
nick nieaktualnyMi też kazał robić w 28-29 gdyż wtedy najczęściej wychodzi cukrzyca i nietolerancja, kurcze chyba we wtorek zadzwonię i zapytam sie o moje wyniki, bo idą do lekarza a dopiero 4tego mam wizytę. Choć z drugiej strony tydzień więcej na lody .
Mnie bardziej interesuje ten przepływ w jednej żyle pępowiny. Ech....
-
nick nieaktualnyMi tez kazał w 24-powiedzial,ze im szybciej sie zrobi,tym lepiej-w razie W szybciej będziemy leczyc,jesli jest cukrzyca,to wyjdzie tak czy tak.
Duzy wpływ maja hormony -rozregulowana gospodarka hormonalna,zla dieta,raczej nie to,ze wlaczylas troche więcej cukru.
Dowiesz sie od lekarki wszystkiego.
Sabinka! A Ty się niepotrzebnie stresujesz...na pewno wyjdzie wszystko dobrze,chociaż wiem,ze stresować sie da rady w tej sytuacji...
Glowa do góry i dzielnie idź na przód,na pewno wyjdzie,ze niepotrzebne zmartwienia... -
nick nieaktualnySabina mi to samo pani dr mowila - ze w 24 tc nie wyjdzie, a juz w 28 moze wyjsc. Jeszcze ja jak cukrzyk nie wygladam. Nawet w ciazy przytyc nie moge ;/
Akurat zlej diety nie mam - gotowane na parze, a smazone sporadycznie. Duzo warzyw owocow. Oj nie wiem juz sama.
Sabina a mozesz napisac jakie Tobie wyszly te wyniki? -
nick nieaktualnyWidzicie co gin to inny obyczaj, ważne jest żeby do swojego mieć zaufanie.
Jej jak sobie radzicie z tym upałem u mnie wiatrak non stop, okna zasłoniłam nogi w misce a mi strasznie gorąco... Ponoć jutro już chłodniej ma być.
A to na poprawę humoru, ciekawe jak Nasi faceci sobie będą radzić przyznam szczerze ze ostatnie ujęcie to i łezka mi poleciała
https://www.youtube.com/watch?v=q_7jNUlTEAI -
nick nieaktualnyA niby dlaczego miałoby nie wyjść? Przeciez robi sie miedzy 24,a 28tc.Wczesniej,niż 24 to moze i nie wyjść.
Nie wiem..poczytaj na temat cukrzycy ciążowej,bo my to mamy raczej Malo wiadomości na ten temat. Ja tylko pamiętam,ze to grozne dla dziecka i dla mamy-pamiętam,bo mnie to przerazilo...Ale nie ma co panikować
To wcale tak nie jest,ze tylko grubasy maja cukrzyce.
Ogólnie chodzi o złą diete-w sensie za Malo tego w stosunku do tamtego..
Tyle wiem. Lekarz Ci powie-on wie najlepiej. -
nick nieaktualnyNo nie wiem dokladnie jak to jest Dorota pani mi tak powiedziala - im pozniej tym lepiej, bo w 24 moze wyjsc prawidlowo. A ja tez nie dopytywalam
tak czytam i czytam i wychodzi na to, ze musze odstawic slodycze, ktorych i tak malo jem, biale pieczywo, mleko, owoce (nie!!!!) i tylko chude miesko.
To czyli wroce do "starej diety". Swietnie. I bedzie ze sie odchudzam, ze tego i tego nie jem. Jajebie. Juz mam dosc, serio zastanawiam sie jak ja to babci meza wytlumacze, ze tego nie, tamtego nie - zlinczuje mnie i wysle do kociola, dostane zjebe, ze szkodze jej prawnuczce i bedzie ;p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygreen wrote:No nie wiem dokladnie jak to jest Dorota pani mi tak powiedziala - im pozniej tym lepiej, bo w 24 moze wyjsc prawidlowo. A ja tez nie dopytywalam
tak czytam i czytam i wychodzi na to, ze musze odstawic slodycze, ktorych i tak malo jem, biale pieczywo, mleko, owoce (nie!!!!) i tylko chude miesko.
To czyli wroce do "starej diety". Swietnie. I bedzie ze sie odchudzam, ze tego i tego nie jem. Jajebie. Juz mam dosc, serio zastanawiam sie jak ja to babci meza wytlumacze, ze tego nie, tamtego nie - zlinczuje mnie i wysle do kociola, dostane zjebe, ze szkodze jej prawnuczce i bedzie ;p
Powiedz babci,ze masz cukrzyce ciążową i lekarka zabroniła dla dobra dziecka i koniec dyskusji powiedz
-
kurcze mam nadzieje, że mi toto nie wyjdzie bo nie wytrzymie bez malin i owoców ogólnie na mięso to ja patrzec nie moge -,-
green, myśle ze babcia zrozumie wytlumaczysz, że mus to mus i tyle. zresztą, jesz to wszystkim zle bo przeciez za duzo przytyjesz - nie dbasz o siebie, nie jesz zle bo głodzisz dziecko. ludziom nie dogodzisz i na szczescie nie masz takiego obowiazku
wreszcie się ochłodziło...pfff deszczykkk... przespalam sie po poludniu i teraz bede siedziec pol nocy ^^ -
nick nieaktualnyPrzekopalam pol internetu i tak:
Po 1h max do 180 moze byc,
Po 2h max do 150 moze byc,
Wiec u mnie po 2h jest za duzo. I z tego co czytalam, to stan przedcukrzycowy jest juz traktowany jako cukrzyca.
Im starsza ciaza tym bardziej sobie organizm nie radzi z glukoza. Bo lozysko cora wieksze i wiecej hormonow produkuje, ktore powoduja, ze organizm sobie nie radzi. Dlatego badanie im pozniej, tym lepiej. Znalazlam na jakims forum, ze dziewczyna w terminie zrobila badania, a w 32 tc w moczu cukier, po badaniu krwi cukier ponad 200 i wielki szok-bo krzywa w 24-28 tc wyszla super. Tez jestem w szoku, ze tak moze byc;/
Patrzylam diety dla ciezarnych z cukrzyca i pierwsze co pisza, to schudnac ... pozniej, ze aktyanosc fizyczna - ta no z moja szyjka to ja sobie nie pobiegam ;/
Choc wiecie co.. chyba powtorze to badanie. Bo to jest niemozliwe zebym miala cukrzyce. Waga dziecka w normie, za duza nie jest, brzuch ma chudy, ja szczupla, nie tyje, nie mam zadnych objawow.
Zaczynam zastanawiac sie czy nie pomylili fiolek w tym stresie, ze ta dziewczyna zemdlala.. ze moze naklejki pomylili czy cos.. eh. Ale sie martwieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 07:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGreen powtórz to badanie,chociaż to nie zalezy od masy ciała...Moja kolezanka jest szczupła w tym samym tc co ja i robiła w 25 tc to badanie-pisała juz chyba o tym-miała wynik 153 po 2h i jest w tej chwili na diecie,mierzy cztery razy dziennie cukier,a jej maluch tez ma wagę w normie.
I gdyby tak bylo,ze należy zrobić to badanie im poxniej-tym lepiej,to lekarze nie wysyłaliby w 25-26tc. Od 24tc sie ujawnia-sa wyjatki-jak wszędzie,ale to nie jest prawda,ze im później tym lepiej. Albo masz cukrzyce,albo nie.
Idź zrób to badanie jeszcze raz i tyle.