X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miala 50g czy 75g glukozy?

Boze jak ja na diete przejde to juz w ogole bedzie tragedia, nie daj boze jeszcze schudne no kurwa ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75g-tym akurat nie powinnaś sie przejmować przy cukrzycy-ważniejsze jest dziecko.Dziewczyny chudną,bo nagle przestają jeść słodycze,a słodycze w ciazy,to i tak niepotrzebne.
    To czy schudniesz czy nie,to i tak najmniejszy problem.
    Szkoda,ze wczesniej nie bylas na tym teście...juz byś zaczęła leczenie...
    Widziałam watek o cukrzycy ciążowej,to poczytaj może.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani dr mowila, ze cukrzyce wykrywa sie najczesciej wlasnie w 28 tc :/ w sensie, ze ten 24 to nieco za wczesnie :/ ja juz nie wiem :/

Juz czytalam ale roznie tam pisza. Pisza, ze jak jest ponizej 180 to ze to nie cukrzyca, a inne, ze jak jest 130 to juz dostaly leki. Nie wiem... wyslalam mejla do mojej pani dr i zobaczymy.
    Moze niepotrzebnie na sile jem? Wlaczylam cukier do diety bo nie tylam tak jak Wy i moze to tez mialo wplyw... nie wiem ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gin zakładają kartę ciąży zaznaczył że glukozę zrobić w 23 tyg ja miałam w 24 i kawałek i w ten sam dzień co miałam wizytę pytałam się czy nie za wcześnie na co mi powiedział że nie.

Od 140 do 199 jest nieprawidłowa tolerancja glukozy
    Od 200 cukrzyca

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kazał robić w 28-29 gdyż wtedy najczęściej wychodzi cukrzyca i nietolerancja, kurcze chyba we wtorek zadzwonię i zapytam sie o moje wyniki, bo idą do lekarza a dopiero 4tego mam wizytę. Choć z drugiej strony tydzień więcej na lody :P.
    Mnie bardziej interesuje ten przepływ w jednej żyle pępowiny. Ech....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez kazał w 24-powiedzial,ze im szybciej sie zrobi,tym lepiej-w razie W szybciej będziemy leczyc,jesli jest cukrzyca,to wyjdzie tak czy tak.
    Duzy wpływ maja hormony -rozregulowana gospodarka hormonalna,zla dieta,raczej nie to,ze wlaczylas troche więcej cukru.
    Dowiesz sie od lekarki wszystkiego.
    Sabinka! A Ty się niepotrzebnie stresujesz...na pewno wyjdzie wszystko dobrze,chociaż wiem,ze stresować sie da rady w tej sytuacji...
    Glowa do góry i dzielnie idź na przód,na pewno wyjdzie,ze niepotrzebne zmartwienia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina mi to samo pani dr mowila - ze w 24 tc nie wyjdzie, a juz w 28 moze wyjsc. Jeszcze ja jak cukrzyk nie wygladam. Nawet w ciazy przytyc nie moge ;/
    Akurat zlej diety nie mam - gotowane na parze, a smazone sporadycznie. Duzo warzyw owocow. Oj nie wiem juz sama.

Sabina a mozesz napisac jakie Tobie wyszly te wyniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie co gin to inny obyczaj, ważne jest żeby do swojego mieć zaufanie.

Jej jak sobie radzicie z tym upałem u mnie wiatrak non stop, okna zasłoniłam nogi w misce a mi strasznie gorąco... Ponoć jutro już chłodniej ma być.

A to na poprawę humoru, ciekawe jak Nasi faceci sobie będą radzić :) przyznam szczerze ze ostatnie ujęcie to i łezka mi poleciała :P

https://www.youtube.com/watch?v=q_7jNUlTEAI

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niby dlaczego miałoby nie wyjść? :-) Przeciez robi sie miedzy 24,a 28tc.Wczesniej,niż 24 to moze i nie wyjść.
    Nie wiem..poczytaj na temat cukrzycy ciążowej,bo my to mamy raczej Malo wiadomości na ten temat. Ja tylko pamiętam,ze to grozne dla dziecka i dla mamy-pamiętam,bo mnie to przerazilo...Ale nie ma co panikować :-)
    To wcale tak nie jest,ze tylko grubasy maja cukrzyce.
    Ogólnie chodzi o złą diete-w sensie za Malo tego w stosunku do tamtego..
    Tyle wiem. Lekarz Ci powie-on wie najlepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem dokladnie jak to jest Dorota :) pani mi tak powiedziala - im pozniej tym lepiej, bo w 24 moze wyjsc prawidlowo. A ja tez nie dopytywalam :)

tak czytam i czytam i wychodzi na to, ze musze odstawic slodycze, ktorych i tak malo jem, biale pieczywo, mleko, owoce (nie!!!!) i tylko chude miesko.
    To czyli wroce do "starej diety". Swietnie. I bedzie ze sie odchudzam, ze tego i tego nie jem. Jajebie. Juz mam dosc, serio :P zastanawiam sie jak ja to babci meza wytlumacze, ze tego nie, tamtego nie - zlinczuje mnie i wysle do kociola, dostane zjebe, ze szkodze jej prawnuczce i bedzie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój "teść" jest chudzinką, szczypiorkiem a ma cukrzyce wiec to nie zależy od "grubości"
    Ja dowiem się o wynikach dopiero 4tego sierpnia na wizycie, bo moje od razu lecą do lekarza, a wizytę własnie mam wtedy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    No nie wiem dokladnie jak to jest Dorota :) pani mi tak powiedziala - im pozniej tym lepiej, bo w 24 moze wyjsc prawidlowo. A ja tez nie dopytywalam :)

tak czytam i czytam i wychodzi na to, ze musze odstawic slodycze, ktorych i tak malo jem, biale pieczywo, mleko, owoce (nie!!!!) i tylko chude miesko.
    To czyli wroce do "starej diety". Swietnie. I bedzie ze sie odchudzam, ze tego i tego nie jem. Jajebie. Juz mam dosc, serio :P zastanawiam sie jak ja to babci meza wytlumacze, ze tego nie, tamtego nie - zlinczuje mnie i wysle do kociola, dostane zjebe, ze szkodze jej prawnuczce i bedzie ;p
    No mówisz,ze nie możesz jeść i koniec. Nie ma co sie tłumaczyć i za przeproszeniem gowno komu do tego :-)
    Powiedz babci,ze masz cukrzyce ciążową i lekarka zabroniła dla dobra dziecka i koniec dyskusji powiedz :-)

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mam nadzieje, że mi toto nie wyjdzie bo nie wytrzymie bez malin i owoców ogólnie :O na mięso to ja patrzec nie moge -,-

green, myśle ze babcia zrozumie ;) wytlumaczysz, że mus to mus i tyle. zresztą, jesz to wszystkim zle bo przeciez za duzo przytyjesz - nie dbasz o siebie, nie jesz zle bo głodzisz dziecko. ludziom nie dogodzisz i na szczescie nie masz takiego obowiazku ;)

wreszcie się ochłodziło...pfff deszczykkk... przespalam sie po poludniu i teraz bede siedziec pol nocy ^^

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekopalam pol internetu i tak:
    Po 1h max do 180 moze byc,
    Po 2h max do 150 moze byc,
    Wiec u mnie po 2h jest za duzo. I z tego co czytalam, to stan przedcukrzycowy jest juz traktowany jako cukrzyca.

Im starsza ciaza tym bardziej sobie organizm nie radzi z glukoza. Bo lozysko cora wieksze i wiecej hormonow produkuje, ktore powoduja, ze organizm sobie nie radzi. Dlatego badanie im pozniej, tym lepiej. Znalazlam na jakims forum, ze dziewczyna w terminie zrobila badania, a w 32 tc w moczu cukier, po badaniu krwi cukier ponad 200 i wielki szok-bo krzywa w 24-28 tc wyszla super. Tez jestem w szoku, ze tak moze byc;/

Patrzylam diety dla ciezarnych z cukrzyca i pierwsze co pisza, to schudnac ... pozniej, ze aktyanosc fizyczna - ta no z moja szyjka to ja sobie nie pobiegam ;/

Choc wiecie co.. chyba powtorze to badanie. Bo to jest niemozliwe zebym miala cukrzyce. Waga dziecka w normie, za duza nie jest, brzuch ma chudy, ja szczupla, nie tyje, nie mam zadnych objawow.
    Zaczynam zastanawiac sie czy nie pomylili fiolek w tym stresie, ze ta dziewczyna zemdlala.. ze moze naklejki pomylili czy cos.. eh. Ale sie martwie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 07:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

pewnie, dla swojego spokoju powtórz badanie

ja z kolei cierpię z powodu pęcherza i zaczynam zastanawiać się co wziąć bo mnie piecze jak nie wiem co

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, powtorz dla pewnosci.

binka, może żuravit i sok z żurawiny bez cukru, mi pomogły ;)

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie zuravit i wit C i nadal cierpie

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak jednego dnia złapało, duużo piłam, żeby często sikac, stopy moczyłam w ciepłej wodzie i grzałam no i wziełam ten zuravit 3x1, sok, herbate z zurawiny i mi przeszło.

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    ja w piatek odebralam wyniki z posiewu szyjki maicyc i niestety nosze w sobie ueroplasme.. dzis jade do mojej lekarki po z pewnoscia antybiotyki ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green powtórz to badanie,chociaż to nie zalezy od masy ciała...Moja kolezanka jest szczupła w tym samym tc co ja i robiła w 25 tc to badanie-pisała juz chyba o tym-miała wynik 153 po 2h i jest w tej chwili na diecie,mierzy cztery razy dziennie cukier,a jej maluch tez ma wagę w normie.
    I gdyby tak bylo,ze należy zrobić to badanie im poxniej-tym lepiej,to lekarze nie wysyłaliby w 25-26tc. Od 24tc sie ujawnia-sa wyjatki-jak wszędzie,ale to nie jest prawda,ze im później tym lepiej. Albo masz cukrzyce,albo nie.
    Idź zrób to badanie jeszcze raz i tyle.

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ