X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe moze to normalne :P ja nie wiem jaki kiedy kobiety pracowaly albo teraz pracuja cala ciaze.. chyba bym umarla..

kupilam sukienki 2 - pewnie jakosc bedzie licha ale zawsze mozna odeslac jakby co :
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5482630712

http://allegro.pl/show_item.php?item=5529769302

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam nadzieje ze sie w nie wbije.. ciazowe rzeczy sa strasznie drogie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są są drogie, ja też kombinuje z ubraniem, ostatnio teściowa mi kopiła takie lejące zwykłe materiałowe spodnie na gumkę w rozmiarze XXL hehe, ale to jakiś dziwna rozmiarówka, najważniejsze że gumka dość szeroka i nie uwiera, i w tej chwili w chłodniejsze dni to moje ulubione spodnie :).
    Sukienki fajnie wyglądają na modelkach, ciekawe jak na brzuszku.

Bosz, mam iść na chrzciny, ale naprawdę mi się nie chce i tak modlę się aby akurat mój miał w tym czasie prace, to zostanę w domu :P

Ugotowałam sobie pomidorówkę, dostałam w stokrotce takie bardzo dojrzałe pomidory, miękkie ale nie uszkodzone. Zupka wyszła sama w sobie słodka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy :) ale oversize powinnam sie jeszcze wbic :) podesle zdjecia jak juz dojda i sie wbije hehe

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Natalia jakbym czytała swój dzień rano wstaje odprawiam męża ok 6.30 - 7 zasypiam wstaje 10-11 leżę, trochę coś ogarnę, zrobię obiad, leżę albo czytam książkę i tak dzień za dniem.
    Jeżeli chodzi o słodycze to jak wstaje to już o nich myślę :-)

hahah dziewczyny jak bym o sobie czytała ^^ ostatnio miałam doła jak rów marianski, bez przerwy mi sie płakac chciało, ale juz przechodzi chyba. gotowanie u mnie to też "przymus odgórny" :)

aliatan, współczuje z tym zoladkiem, mnie dzisiaj rano to tak zmuliło po śniadaniu...że masakra. i tak, że nie było bełta, ale musiałam godzine się przespać. teraz się czuje taka pełna jakas kurcze chyba musze znowu zrobic przerwe z mlekiem :/

a jutro mam krzywa cukrowa...mam nadzieje, że wytrwam bez sensacji jakichs. to dzisiaj nie powinnam chyba jesc słodyczy tak? i 12 h przed badaniem nie jesc nic juz?

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, dziś musisz powstrzymać sie od słodkości, od słodkich owoców też

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co pocieszyłyście mnie, bo już myślałam ze ja tak mam - z tym "nic nierobieniem"
    Od 4dni leżą bluzeczki do wyprasowania, codziennie sobie obiecuje że to już dziś i co i leża sobie dalej.
    Bosz u mnie nigdy tyle TV nie chodził, z reguły jak nigdy nie oglądałam jak już to bardzo bardzo rzadko

Wiecie co chyba znalazłam sposób na moje problemy z załatwianiem się - nektarynki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley24 wrote:
    hahah dziewczyny jak bym o sobie czytała ^^ ostatnio miałam doła jak rów marianski, bez przerwy mi sie płakac chciało, ale juz przechodzi chyba. gotowanie u mnie to też "przymus odgórny" :)

aliatan, współczuje z tym zoladkiem, mnie dzisiaj rano to tak zmuliło po śniadaniu...że masakra. i tak, że nie było bełta, ale musiałam godzine się przespać. teraz się czuje taka pełna jakas kurcze chyba musze znowu zrobic przerwe z mlekiem :/

a jutro mam krzywa cukrowa...mam nadzieje, że wytrwam bez sensacji jakichs. to dzisiaj nie powinnam chyba jesc słodyczy tak? i 12 h przed badaniem nie jesc nic juz?
    Widze grupowa depresja :P
    hmm no moj zoladek tylko przez te antybiotyki.. jeszcze 6 dni.. wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley dzień przed badaniem unikać słodkiego, słodzonego nawet herbaty nie slodzic, słodkich owoców i ostatni posiłek zjeść o 19. Dodatkowo jeżeli chodzi o picie wody to o 4 rano jeszcze można wypić. Tak mi mówił mój lekarz.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za info.
    cos czuje ze tam jutro zejde z glodu :P mi sie ostatnio tak porobiło, ze po 1,5-2h od zjedzenia czegos znowu mi się chce jesc, a wieczorem to tak mnie ssie ze chociaz jogurt musze wtłamsić przed snem.

dzisiaj chce mi sie...ziemniaków :O mięso z sosem i ziemniaki omnomnom :P plan był z kaszą gryczaną i chyba go zmienie i pójde po ziemniaki normalnie...^^

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley24 Też myslalam że zejde z glodu, ale jak wypiłam to coś słodkiego to odechciało mi się jeść.
    PO 2h po pobraniu krwi,chętnie zjadłam kanapkę z kielbasą :) a najbardziej miałam ochotę na takie dobrze uwędzoną, lekko słonawą, chyba dla wyrównania smaków :).
    Więc weż ze sobą kanapeczkę.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobię ;) jakieś papu trzeba wziac.

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza jakaś ostatnio..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my Was witamy w III trymestrze :-)

Mąż odprawiony, a ja zawijam się w poduche i lecę spać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 06:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zostałam tylko ja :) hehe jeszcze troche :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas leci...
    Bosz , jak mnie w nocy głowa rozbolała, ale wiem że to związane z pogodą, co róż przechodziły burze i tuż przed nimi zaczynała boleć ,a później już tak zostało do rana.

Trzeba chyba kawę wypić.

W mój rogal własnie zawinęła się młodsza latorośl i śpi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja na diecie, poczatek byl kiepski, ale jest lepiej. Niestety waga pokazala 0,5 kg mniej. Ale mam nadzieje, ze to woda w organizmie miala wplyw na to.

Sabinka mnie wczoraj tak strasznie bolala glowa. W ogole przez ostatni tydzien codziennie mnie bolala - zmiana diety i pogoda i stres ;/

Mam juz plytki w kuchni i w lazience na podlodze. Dzisiaj juz zacznie glazurnik sciane w lazience robic.

Dziewczyny, zostalo niewiele czasu do porodu. Aby 2-2,5 miesiaca. Macie torby naszykowane? Wszystko kupione? Boze ja nie mam nic;//

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Miley dzień przed badaniem unikać słodkiego, słodzonego nawet herbaty nie slodzic, słodkich owoców i ostatni posiłek zjeść o 19. Dodatkowo jeżeli chodzi o picie wody to o 4 rano jeszcze można wypić. Tak mi mówił mój lekarz.
    Ja jadłam normalnie słodkie,tylko 12h przed badaniem miałam nic nie jeść.Wode pilam nawet na godzinę przed badaniem.
    I wyniki super.
    Nie wiem po co sie tak katować,skoro to i tak nie ma wpływu na wynik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Hej.
    Ja na diecie, poczatek byl kiepski, ale jest lepiej. Niestety waga pokazala 0,5 kg mniej. Ale mam nadzieje, ze to woda w organizmie miala wplyw na to.

Sabinka mnie wczoraj tak strasznie bolala glowa. W ogole przez ostatni tydzien codziennie mnie bolala - zmiana diety i pogoda i stres ;/

Mam juz plytki w kuchni i w lazience na podlodze. Dzisiaj juz zacznie glazurnik sciane w lazience robic.

Dziewczyny, zostalo niewiele czasu do porodu. Aby 2-2,5 miesiaca. Macie torby naszykowane? Wszystko kupione? Boze ja nie mam nic;//
    Hahaha:-) Green:-) a ostatnio cos tam pisalas,ze to DOPIERO 28tc :-) pamiętasz? A widzisz-"mówiłam",ze porod JUŻ za pasem :-) Zleci jak z bicza strzelił -dwa miesiące,to juz naprawde strasznie Mało...;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka no tak sobie przeliczylam, ze 29 skonczonych tygodni, to tuz tuz :P a w panike wpadne jak mi sie pierwsza cyfra zmieni na 3 :p w sobote z mezem jedziemy kupic dla mnie koszule do porodu. Bo poki co, to mam tylko bluzki max do bioder, a nie chcialabym paradowac nago :F

Maz codziennie rano i wieczorem slucha serducha malej - przyklada ucho do brzucha i slucha - a ja wyje i mu zazdroszcze, bo sie przeciez tak nie wygne ;P

Kurde. W teorii moge rodzic za 8 tygodni :P a jak mam cukrzyce, to czytalam, ze ciaze rozwiazuja wlasnie wczesniej ze wzgledu na lozysko. Boje sie, a jednoczesnie czekam z niecierpliwoscia na 37 tc ;)

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ