Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe moze to normalne :P ja nie wiem jaki kiedy kobiety pracowaly albo teraz pracuja cala ciaze.. chyba bym umarla..

kupilam sukienki 2 - pewnie jakosc bedzie licha ale zawsze mozna odeslac jakby co :
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5482630712

http://allegro.pl/show_item.php?item=5529769302

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam nadzieje ze sie w nie wbije.. ciazowe rzeczy sa strasznie drogie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są są drogie, ja też kombinuje z ubraniem, ostatnio teściowa mi kopiła takie lejące zwykłe materiałowe spodnie na gumkę w rozmiarze XXL hehe, ale to jakiś dziwna rozmiarówka, najważniejsze że gumka dość szeroka i nie uwiera, i w tej chwili w chłodniejsze dni to moje ulubione spodnie :).
    Sukienki fajnie wyglądają na modelkach, ciekawe jak na brzuszku.

Bosz, mam iść na chrzciny, ale naprawdę mi się nie chce i tak modlę się aby akurat mój miał w tym czasie prace, to zostanę w domu :P

Ugotowałam sobie pomidorówkę, dostałam w stokrotce takie bardzo dojrzałe pomidory, miękkie ale nie uszkodzone. Zupka wyszła sama w sobie słodka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy :) ale oversize powinnam sie jeszcze wbic :) podesle zdjecia jak juz dojda i sie wbije hehe

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Natalia jakbym czytała swój dzień rano wstaje odprawiam męża ok 6.30 - 7 zasypiam wstaje 10-11 leżę, trochę coś ogarnę, zrobię obiad, leżę albo czytam książkę i tak dzień za dniem.
    Jeżeli chodzi o słodycze to jak wstaje to już o nich myślę :-)

hahah dziewczyny jak bym o sobie czytała ^^ ostatnio miałam doła jak rów marianski, bez przerwy mi sie płakac chciało, ale juz przechodzi chyba. gotowanie u mnie to też "przymus odgórny" :)

aliatan, współczuje z tym zoladkiem, mnie dzisiaj rano to tak zmuliło po śniadaniu...że masakra. i tak, że nie było bełta, ale musiałam godzine się przespać. teraz się czuje taka pełna jakas kurcze chyba musze znowu zrobic przerwe z mlekiem :/

a jutro mam krzywa cukrowa...mam nadzieje, że wytrwam bez sensacji jakichs. to dzisiaj nie powinnam chyba jesc słodyczy tak? i 12 h przed badaniem nie jesc nic juz?

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, dziś musisz powstrzymać sie od słodkości, od słodkich owoców też

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co pocieszyłyście mnie, bo już myślałam ze ja tak mam - z tym "nic nierobieniem"
    Od 4dni leżą bluzeczki do wyprasowania, codziennie sobie obiecuje że to już dziś i co i leża sobie dalej.
    Bosz u mnie nigdy tyle TV nie chodził, z reguły jak nigdy nie oglądałam jak już to bardzo bardzo rzadko

Wiecie co chyba znalazłam sposób na moje problemy z załatwianiem się - nektarynki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley24 wrote:
    hahah dziewczyny jak bym o sobie czytała ^^ ostatnio miałam doła jak rów marianski, bez przerwy mi sie płakac chciało, ale juz przechodzi chyba. gotowanie u mnie to też "przymus odgórny" :)

aliatan, współczuje z tym zoladkiem, mnie dzisiaj rano to tak zmuliło po śniadaniu...że masakra. i tak, że nie było bełta, ale musiałam godzine się przespać. teraz się czuje taka pełna jakas kurcze chyba musze znowu zrobic przerwe z mlekiem :/

a jutro mam krzywa cukrowa...mam nadzieje, że wytrwam bez sensacji jakichs. to dzisiaj nie powinnam chyba jesc słodyczy tak? i 12 h przed badaniem nie jesc nic juz?
    Widze grupowa depresja :P
    hmm no moj zoladek tylko przez te antybiotyki.. jeszcze 6 dni.. wrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley dzień przed badaniem unikać słodkiego, słodzonego nawet herbaty nie slodzic, słodkich owoców i ostatni posiłek zjeść o 19. Dodatkowo jeżeli chodzi o picie wody to o 4 rano jeszcze można wypić. Tak mi mówił mój lekarz.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za info.
    cos czuje ze tam jutro zejde z glodu :P mi sie ostatnio tak porobiło, ze po 1,5-2h od zjedzenia czegos znowu mi się chce jesc, a wieczorem to tak mnie ssie ze chociaz jogurt musze wtłamsić przed snem.

dzisiaj chce mi sie...ziemniaków :O mięso z sosem i ziemniaki omnomnom :P plan był z kaszą gryczaną i chyba go zmienie i pójde po ziemniaki normalnie...^^

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley24 Też myslalam że zejde z glodu, ale jak wypiłam to coś słodkiego to odechciało mi się jeść.
    PO 2h po pobraniu krwi,chętnie zjadłam kanapkę z kielbasą :) a najbardziej miałam ochotę na takie dobrze uwędzoną, lekko słonawą, chyba dla wyrównania smaków :).
    Więc weż ze sobą kanapeczkę.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobię ;) jakieś papu trzeba wziac.

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza jakaś ostatnio..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my Was witamy w III trymestrze :-)

Mąż odprawiony, a ja zawijam się w poduche i lecę spać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 06:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zostałam tylko ja :) hehe jeszcze troche :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas leci...
    Bosz , jak mnie w nocy głowa rozbolała, ale wiem że to związane z pogodą, co róż przechodziły burze i tuż przed nimi zaczynała boleć ,a później już tak zostało do rana.

Trzeba chyba kawę wypić.

W mój rogal własnie zawinęła się młodsza latorośl i śpi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja na diecie, poczatek byl kiepski, ale jest lepiej. Niestety waga pokazala 0,5 kg mniej. Ale mam nadzieje, ze to woda w organizmie miala wplyw na to.

Sabinka mnie wczoraj tak strasznie bolala glowa. W ogole przez ostatni tydzien codziennie mnie bolala - zmiana diety i pogoda i stres ;/

Mam juz plytki w kuchni i w lazience na podlodze. Dzisiaj juz zacznie glazurnik sciane w lazience robic.

Dziewczyny, zostalo niewiele czasu do porodu. Aby 2-2,5 miesiaca. Macie torby naszykowane? Wszystko kupione? Boze ja nie mam nic;//

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Miley dzień przed badaniem unikać słodkiego, słodzonego nawet herbaty nie slodzic, słodkich owoców i ostatni posiłek zjeść o 19. Dodatkowo jeżeli chodzi o picie wody to o 4 rano jeszcze można wypić. Tak mi mówił mój lekarz.
    Ja jadłam normalnie słodkie,tylko 12h przed badaniem miałam nic nie jeść.Wode pilam nawet na godzinę przed badaniem.
    I wyniki super.
    Nie wiem po co sie tak katować,skoro to i tak nie ma wpływu na wynik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Hej.
    Ja na diecie, poczatek byl kiepski, ale jest lepiej. Niestety waga pokazala 0,5 kg mniej. Ale mam nadzieje, ze to woda w organizmie miala wplyw na to.

Sabinka mnie wczoraj tak strasznie bolala glowa. W ogole przez ostatni tydzien codziennie mnie bolala - zmiana diety i pogoda i stres ;/

Mam juz plytki w kuchni i w lazience na podlodze. Dzisiaj juz zacznie glazurnik sciane w lazience robic.

Dziewczyny, zostalo niewiele czasu do porodu. Aby 2-2,5 miesiaca. Macie torby naszykowane? Wszystko kupione? Boze ja nie mam nic;//
    Hahaha:-) Green:-) a ostatnio cos tam pisalas,ze to DOPIERO 28tc :-) pamiętasz? A widzisz-"mówiłam",ze porod JUŻ za pasem :-) Zleci jak z bicza strzelił -dwa miesiące,to juz naprawde strasznie Mało...;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka no tak sobie przeliczylam, ze 29 skonczonych tygodni, to tuz tuz :P a w panike wpadne jak mi sie pierwsza cyfra zmieni na 3 :p w sobote z mezem jedziemy kupic dla mnie koszule do porodu. Bo poki co, to mam tylko bluzki max do bioder, a nie chcialabym paradowac nago :F

Maz codziennie rano i wieczorem slucha serducha malej - przyklada ucho do brzucha i slucha - a ja wyje i mu zazdroszcze, bo sie przeciez tak nie wygne ;P

Kurde. W teorii moge rodzic za 8 tygodni :P a jak mam cukrzyce, to czytalam, ze ciaze rozwiazuja wlasnie wczesniej ze wzgledu na lozysko. Boje sie, a jednoczesnie czekam z niecierpliwoscia na 37 tc ;)

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ