plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:Laseczki wróciłam z badania:-) Oliwka tak urosła,ze termin się przesunął z 17 października na 09 czyli na równy 30 tydzień :-)Wazy 1,5kg i jest cudna:-) Znowu dostaliśmy płytkę
Jezu jestem tak szczesliwa:-)
a gdzie chodzisz na badanie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUhm ja chodze do medartu bo to z polecania mojej lekarki prowadzacej
przyszla sukienka- no moze nie jest jak na zdjeciu w necie ale jak na sukienke za 30z l to nawet calkiem dobra jakosc taka bardzo oversize ale przynajmniej nic nie dusi
http://zapodaj.net/e0fb7f13e25f9.jpg.html -
nick nieaktualnyNadrobie jak wroce do domu. Na szybko tylko dam znac, ze bylam u diabetologa i pani mowila, ze ta szarlotka popita mlekiem to powinna byc zjedzona o 15 a nie 20-21 :p i ze powinna mnie wyslac na druga krzywa. Ale zeby mnie nie meczyc, to mam skierowanie na jakas glikemie krwi :p I mowila ze mam sie nie martwic, dala glukometr i mam mierzyc, ale mowila, ze na pewno cukry wyjda bardzo dobre.
I uwaga - potwierdzila mi, ze jakbym robila w 24 tc to bym miala wyniki idealne nawet po takiej kolacji. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to jestem w domu, juz po kolacji, o 21:05 bede mierzyc cukier - trzymajcie kciuki:)
Dorotka jejejejje jakie to malenstwo Twoje jest duze super, ze tak dobrze u Ciebie
Kurcze z telefonu nie moge zobaczyc linka Natalko, jutro zobacze, bo dzisiaj tyle empcji, ze tylko prysznic i lozeczko juz
Sabinka wlasnie pani mi to tak powiedziala. Dodala tez, ze przed badaniem nie trzeba zmieniac diety i trzeba jesc normalnie. Nie to, ze zero slodyczy. Ale kolacja o 18 max i palulu :p no i kolacja w zadnym wypadku na slodko. Jak uslyszala, co ja zjadlam, to myslala, ze zartuje, ale powiedzialam, ze no w sobote Krzysztofa - wiec z mama sprawdzalysmy czy ta szarlotka wyszla zeby kwasu nie bylo no i kupe smiechu ze mnie pani miala.
Zwazyla mnie i UWAGA laski waze 53,9 kg!!!! czyli mam juz na plusie 4,3 kg !! Co prawda mialam sweter i jeansy na sobie, bo chlodno dosc, ale oj tam, wazne co waga pokazala -
nick nieaktualnygreen wrote:Nadrobie jak wroce do domu. Na szybko tylko dam znac, ze bylam u diabetologa i pani mowila, ze ta szarlotka popita mlekiem to powinna byc zjedzona o 15 a nie 20-21 :p i ze powinna mnie wyslac na druga krzywa. Ale zeby mnie nie meczyc, to mam skierowanie na jakas glikemie krwi :p I mowila ze mam sie nie martwic, dala glukometr i mam mierzyc, ale mowila, ze na pewno cukry wyjda bardzo dobre.
I uwaga - potwierdzila mi, ze jakbym robila w 24 tc to bym miala wyniki idealne nawet po takiej kolacji.
Gdyby tak bylo,to po co mnie moj wysylal w 25tc? A żadnej cukrzycy nie mam.Mojej koleżance tez wyszła w 35tc,wiec ta Twoja lekarka vos ma nie tak pod kopułą.Niech nie pierdzieli bzdur. I skoro taka madralinska,to dlaczego Ci nie powiedziała,ze masz słodkiego nie jeść na noc? Z resztą ten pierwszy wynik wyszedł Ci dobry,wiec to na pewno nie od szarlotki. Jak w ogole maja wyjść wyniki idealne,hak ktos ma cukrzyce? Cos chyba namieszala ta Twoja lekarka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo ja tylko napisalam, co mowila mi pani diabetolog. 25 tc, to nie 24, takze to mowila tylko o 24 tc. Ze ten za wczesnie noe denerwuj sie
A to ja u diabetologa dzis bylam, a nie u gina, takze to slowa diabetologa. A moja pani dr ginekolog mowila, zeby do diabetologa isc i to skonsultowac. Takze nie denerwuj sie.
No i dziewczyny, z kolacja poszalalam: dwie kanapki z bulki pszennej, maslo, ser, wedlina, ogorek, rzodkiewka, szczypior, salata :p i cukier 113 po 1h norma do 120. Takze pani miala racje z ta pozna kolacja i na slodko - zaburzyla wynik porzadnie :p -
nick nieaktualnyNie dajcie się zwariować dziewczyny co lekarz to inna opinia. Ja robiłam w 24 tygodniu i lekarz mi nie kazał powtarzać ja pytałam się czy nie za wcześnie jak ktoś ma cukrzycę to ja ma tak czy inaczej. A zaznaczę że jak mi zakładał kartę ciąży to zaznaczył już 23 tydzień że można zrobić. Więc nie wchodzę w jego kompetencje ani w innych.
Dddodiii super ze mała tak podskoczyla
Tak się zastanawiam ile to mój waży ale jeszcze dwa tygodnie i się dowiem
Mój mały miesiąc temu wyprzedzal rówieśników o tydzień i lekarz mówił że duży chłopak ale rozmawiałam z koleżanką ma dwóch synów i ja też straszyli że duże dzieci będą a później zwolnili a z kolei jej siostra miała mieć chłopca 3500 a urodził się chłopak 4600 więc to różnie bywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:04
-
nick nieaktualnyWiecie, mysle, ze to wlasnie zalezy od lekarza. Podejrzewam, ze u mnie tak pozno bo mialam zero obciazen genetycznych cukrzyca, przyrost wagi maly i dlatego moze tak pozno gin mnie wyslala. No i jakby diabetolog to potwierdzila.
Poza tym wystarczy wlasnie, ze ktos w rodzinie ma cukrzyce, lub mial w ciazy, ze bylo poronienie i juz wtedy nalezy wykonac wczesniej obciazenie glukoza. Tak diabetolog mowila. A ginekologa nie dopytywalam w sumie, jutro zapytam jak nie zapomne.
Dobra ide spac. Bo jutro znow do Lublina. Ale tym razem zobacze Kornelie -
nick nieaktualnyZazdroszczę podejrzenia małej
U mnie w pracy koleżanka jest w ciąży różnica może tygodnia czy dwóch między nami i leży w szpitalu bo szyjka się jej skrocila z prawie 4 do 3 i leży w szpitalu małemu sterydy dają a inne z szyjka 3 cm mają oszczędny tryb życia prowadzić więc same widzicie jak jest.
A z tym cukrem to we czwartek mam jeszcze wizytę u swojego gina i zapytam ostatni raz o tą glukozę dla pewności swojejWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:29
-
nick nieaktualnyNo wlasnie- grunt to zaufanie do lekarza. On robi wywiad, ocenia i kieruje na badania wtedy, gdy uwaza za slusze. Koniec kropka. Jesli byly jakies czynniki wskazujace, ze mialyscie miec w 24,25 tc- to znaczy, ze na wtedy kazal. I Dorotka nie mow, ze moj lekarz niekompetentny. Bo to nie jest mile tak czytac o tym. A ja tez na szybko pisalam i moze wlasnie zle sie wyrazilam, chodzilo o moj konkretny przypadek - ze w 24 tc nie bylo sensu robic, co potwierdzilo, ze moj gin jest ogarniety jednak. Kazdy przypadek jest inny:)
Cukier na czczo: 68
Czyli wspaniale
O 8:15 bede robic pomiar, a sniadanie zjadlam normalne: 2 kanapki z filetem z indyka, serem, warzywami i herbata bez cukru
Karolina mysle, ze nie musisz pytac znow o ta glukoze. Twoj lekarz zna Cie od poczatku ciazy i on wie najlepiej. Nie czytaj i nie stresuj sie - ja popelnilam blad, ze czytalam. A szkoda nerwow jak widac
Dobra zbieram sie juz do Lublina, mam usg 3 trym, wiec kciuki za brzuszek Kornelki oby byla tlusciutkim bobaskiem i zeby juz duzo wazyla -
nick nieaktualnyTrzymam kciuki za Kornelie niech pokaże mamie jak się rośnie i masz rację grunt to zaufanie a nie szukanie informacji za każdym razem dlaczego tak a inne mają inaczej.
Ja wizyta za tydzień i za dwa ach już się nie mogę doczekać aż normalnie zazdroszczę Tobie. -
nick nieaktualnyA skończmy juz z ta cukrzyca,co? Bo się stresuje tym tematem.
Kto ma cukrzyce,ten ma,kto jej nie ma to nie i dajmy juz spokój,bo można za przeproszeniem zajebac wszystkie strony o tym:P
Green-Ty dzis masz badanie,nie? Czekamy na wieści.
Patrze na zdjęcie mojej malej Oliwci...taka śliczna...zakochałam sie:-)
Ostatnio nie wyglądała jak teraz..strasznie to wszystko się zmienia...
A tak sobie liczylam,ze skoro teraz dzidzia tyje 200g tygodniowo,to hak moja sie urodzi będzie miała jakieś 3,300-3,500 kg:-) idealnie by bylo:-)
Byle nie 4-4,5kg,bo m ie rozerwie na wszystkie strzępy
Ostatnio ma czkawkę raz/dwa razy dziennie...teraz tez właśnie ma:/ biedna sie męczy
Wasze gez tak często maja? -
nick nieaktualnyCaramel wrote:Zazdroszczę podejrzenia małej
U mnie w pracy koleżanka jest w ciąży różnica może tygodnia czy dwóch między nami i leży w szpitalu bo szyjka się jej skrocila z prawie 4 do 3 i leży w szpitalu małemu sterydy dają a inne z szyjka 3 cm mają oszczędny tryb życia prowadzić więc same widzicie jak jest.
A z tym cukrem to we czwartek mam jeszcze wizytę u swojego gina i zapytam ostatni raz o tą glukozę dla pewności swojej
Po prostu cieszmy sie,ze jej nie ma.
-
nick nieaktualnyJade wlasnie Dorotka na badanie ale chyba sie spoznie, bo zatrzymywalismy sie po drodze by ten pomiar po 1h po sniadaniu zrobic i kurde w warunkach samochodowych ciezko ale wyszlo mi ze cukier 101 wiec cukrzycy nie mam jejeje ;p
Moje tez ma czkawke 2 razy dzienniedddodiii lubi tę wiadomość