Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki wróciłam z badania:-) Oliwka tak urosła,ze termin się przesunął z 17 października na 09 :-) czyli na równy 30 tydzień :-)Wazy 1,5kg i jest cudna:-) Znowu dostaliśmy płytkę :-)
    Jezu jestem tak szczesliwa:-)

Mordeczka, lojkalojka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no kobitko zaraz okaże sie że będziemy razem rodzić :)

Cieszę sie że Oliwka zdrowo rośnie.

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Laseczki wróciłam z badania:-) Oliwka tak urosła,ze termin się przesunął z 17 października na 09 :-) czyli na równy 30 tydzień :-)Wazy 1,5kg i jest cudna:-) Znowu dostaliśmy płytkę :-)
    Jezu jestem tak szczesliwa:-)
    Super!:)

a gdzie chodzisz na badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka-chodzę do dr.Wandelta na Strzeszynską.Naprawdę świetny lekarz.
    Za pierwsze i połówkowe po 200zł,a tym razem wziął tylko 100zł:)
    A dostaliśmy i płytkę i zdjęcia...
    Naprawdę facet jest mega...tak szczegółowo badanie opisuje,że nie do wiary...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka!Ja to od razu czułam,ze urodzę wcześniej:)
    Czyli co...jestem w 30 tygodniu:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm :) ja chodze do medartu bo to z polecania mojej lekarki prowadzacej :)

przyszla sukienka- no moze nie jest jak na zdjeciu w necie ale jak na sukienke za 30z l to nawet calkiem dobra jakosc :) taka bardzo oversize ale przynajmniej nic nie dusi :D

http://zapodaj.net/e0fb7f13e25f9.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie jak wroce do domu. Na szybko tylko dam znac, ze bylam u diabetologa i pani mowila, ze ta szarlotka popita mlekiem to powinna byc zjedzona o 15 a nie 20-21 :p i ze powinna mnie wyslac na druga krzywa. Ale zeby mnie nie meczyc, to mam skierowanie na jakas glikemie krwi :p I mowila ze mam sie nie martwic, dala glukometr i mam mierzyc, ale mowila, ze na pewno cukry wyjda bardzo dobre.

I uwaga - potwierdzila mi, ze jakbym robila w 24 tc to bym miala wyniki idealne nawet po takiej kolacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to się cieszę że wyjaśniło się. Więc jednak jest to związane z większą pracą jaką musi zrobić nasz organizm, im starsza ciąża tym gorzej może poradzić sobie

Natalia - fajna ta sukienka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem w domu, juz po kolacji, o 21:05 bede mierzyc cukier - trzymajcie kciuki:)

Dorotka jejejejje jakie to malenstwo Twoje jest duze :) super, ze tak dobrze u Ciebie :)

Kurcze z telefonu nie moge zobaczyc linka Natalko, jutro zobacze, bo dzisiaj tyle empcji, ze tylko prysznic i lozeczko juz ;)

Sabinka wlasnie pani mi to tak powiedziala. Dodala tez, ze przed badaniem nie trzeba zmieniac diety i trzeba jesc normalnie. Nie to, ze zero slodyczy. Ale kolacja o 18 max i palulu :p no i kolacja w zadnym wypadku na slodko. Jak uslyszala, co ja zjadlam, to myslala, ze zartuje, ale powiedzialam, ze no w sobote Krzysztofa - wiec z mama sprawdzalysmy czy ta szarlotka wyszla zeby kwasu nie bylo :D no i kupe smiechu ze mnie pani miala.

Zwazyla mnie i UWAGA laski waze 53,9 kg!!!! :) czyli mam juz na plusie 4,3 kg !! Co prawda mialam sweter i jeansy na sobie, bo chlodno dosc, ale oj tam, wazne co waga pokazala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Nadrobie jak wroce do domu. Na szybko tylko dam znac, ze bylam u diabetologa i pani mowila, ze ta szarlotka popita mlekiem to powinna byc zjedzona o 15 a nie 20-21 :p i ze powinna mnie wyslac na druga krzywa. Ale zeby mnie nie meczyc, to mam skierowanie na jakas glikemie krwi :p I mowila ze mam sie nie martwic, dala glukometr i mam mierzyc, ale mowila, ze na pewno cukry wyjda bardzo dobre.

I uwaga - potwierdzila mi, ze jakbym robila w 24 tc to bym miala wyniki idealne nawet po takiej kolacji.
    No to halo! To teraz straszysz Green,bo to jest zdanie Twojej lekarki.
    Gdyby tak bylo,to po co mnie moj wysylal w 25tc? A żadnej cukrzycy nie mam.Mojej koleżance tez wyszła w 35tc,wiec ta Twoja lekarka vos ma nie tak pod kopułą.Niech nie pierdzieli bzdur. I skoro taka madralinska,to dlaczego Ci nie powiedziała,ze masz słodkiego nie jeść na noc? Z resztą ten pierwszy wynik wyszedł Ci dobry,wiec to na pewno nie od szarlotki. Jak w ogole maja wyjść wyniki idealne,hak ktos ma cukrzyce? Cos chyba namieszala ta Twoja lekarka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 4,3kg to juz ładnie:-)tylko teraz będziesz miec dietę,wiec dupka blada...Ale i tak ładnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tylko napisalam, co mowila mi pani diabetolog. 25 tc, to nie 24, takze to mowila tylko o 24 tc. Ze ten za wczesnie :) noe denerwuj sie :)

A to ja u diabetologa dzis bylam, a nie u gina, takze to slowa diabetologa. A moja pani dr ginekolog mowila, zeby do diabetologa isc i to skonsultowac. Takze nie denerwuj sie.

No i dziewczyny, z kolacja poszalalam: dwie kanapki z bulki pszennej, maslo, ser, wedlina, ogorek, rzodkiewka, szczypior, salata :p i cukier 113 po 1h ;) norma do 120. Takze pani miala racje z ta pozna kolacja i na slodko - zaburzyla wynik porzadnie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajcie się zwariować dziewczyny co lekarz to inna opinia. Ja robiłam w 24 tygodniu i lekarz mi nie kazał powtarzać ja pytałam się czy nie za wcześnie jak ktoś ma cukrzycę to ja ma tak czy inaczej. A zaznaczę że jak mi zakładał kartę ciąży to zaznaczył już 23 tydzień że można zrobić. Więc nie wchodzę w jego kompetencje ani w innych.

Dddodiii super ze mała tak podskoczyla ;-)
    Tak się zastanawiam ile to mój waży ale jeszcze dwa tygodnie i się dowiem :-)
    Mój mały miesiąc temu wyprzedzal rówieśników o tydzień i lekarz mówił że duży chłopak ale rozmawiałam z koleżanką ma dwóch synów i ja też straszyli że duże dzieci będą a później zwolnili a z kolei jej siostra miała mieć chłopca 3500 a urodził się chłopak 4600 więc to różnie bywa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mysle, ze to wlasnie zalezy od lekarza. Podejrzewam, ze u mnie tak pozno bo mialam zero obciazen genetycznych cukrzyca, przyrost wagi maly i dlatego moze tak pozno gin mnie wyslala. No i jakby diabetolog to potwierdzila.

Poza tym wystarczy wlasnie, ze ktos w rodzinie ma cukrzyce, lub mial w ciazy, ze bylo poronienie i juz wtedy nalezy wykonac wczesniej obciazenie glukoza. Tak diabetolog mowila. A ginekologa nie dopytywalam w sumie, jutro zapytam jak nie zapomne.

Dobra ide spac. Bo jutro znow do Lublina. Ale tym razem zobacze Kornelie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę podejrzenia małej ;-)
    U mnie w pracy koleżanka jest w ciąży różnica może tygodnia czy dwóch między nami i leży w szpitalu bo szyjka się jej skrocila z prawie 4 do 3 i leży w szpitalu małemu sterydy dają a inne z szyjka 3 cm mają oszczędny tryb życia prowadzić więc same widzicie jak jest.

A z tym cukrem to we czwartek mam jeszcze wizytę u swojego gina i zapytam ostatni raz o tą glukozę dla pewności swojej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie- grunt to zaufanie do lekarza. On robi wywiad, ocenia i kieruje na badania wtedy, gdy uwaza za slusze. Koniec kropka. Jesli byly jakies czynniki wskazujace, ze mialyscie miec w 24,25 tc- to znaczy, ze na wtedy kazal. I Dorotka nie mow, ze moj lekarz niekompetentny. Bo to nie jest mile tak czytac o tym. A ja tez na szybko pisalam i moze wlasnie zle sie wyrazilam, chodzilo o moj konkretny przypadek - ze w 24 tc nie bylo sensu robic, co potwierdzilo, ze moj gin jest ogarniety jednak. Kazdy przypadek jest inny:)

Cukier na czczo: 68 ;)
    Czyli wspaniale ;)
    O 8:15 bede robic pomiar, a sniadanie zjadlam normalne: 2 kanapki z filetem z indyka, serem, warzywami i herbata bez cukru :)

Karolina mysle, ze nie musisz pytac znow o ta glukoze. Twoj lekarz zna Cie od poczatku ciazy i on wie najlepiej. Nie czytaj i nie stresuj sie - ja popelnilam blad, ze czytalam. A szkoda nerwow jak widac :)

Dobra zbieram sie juz do Lublina, mam usg 3 trym, wiec kciuki za brzuszek Kornelki :P oby byla tlusciutkim bobaskiem i zeby juz duzo wazyla :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Kornelie niech pokaże mamie jak się rośnie :-) i masz rację grunt to zaufanie a nie szukanie informacji za każdym razem dlaczego tak a inne mają inaczej.

Ja wizyta za tydzień i za dwa ach już się nie mogę doczekać aż normalnie zazdroszczę Tobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skończmy juz z ta cukrzyca,co? Bo się stresuje tym tematem.
    Kto ma cukrzyce,ten ma,kto jej nie ma to nie i dajmy juz spokój,bo można za przeproszeniem zajebac wszystkie strony o tym:P
    Green-Ty dzis masz badanie,nie? Czekamy na wieści.
    Patrze na zdjęcie mojej malej Oliwci...taka śliczna...zakochałam sie:-)
    Ostatnio nie wyglądała jak teraz..strasznie to wszystko się zmienia...
    A tak sobie liczylam,ze skoro teraz dzidzia tyje 200g tygodniowo,to hak moja sie urodzi będzie miała jakieś 3,300-3,500 kg:-) idealnie by bylo:-)
    Byle nie 4-4,5kg,bo m ie rozerwie na wszystkie strzępy :-(
    Ostatnio ma czkawkę raz/dwa razy dziennie...teraz tez właśnie ma:/ biedna sie męczy :/
    Wasze gez tak często maja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Zazdroszczę podejrzenia małej ;-)
    U mnie w pracy koleżanka jest w ciąży różnica może tygodnia czy dwóch między nami i leży w szpitalu bo szyjka się jej skrocila z prawie 4 do 3 i leży w szpitalu małemu sterydy dają a inne z szyjka 3 cm mają oszczędny tryb życia prowadzić więc same widzicie jak jest.

A z tym cukrem to we czwartek mam jeszcze wizytę u swojego gina i zapytam ostatni raz o tą glukozę dla pewności swojej :-)
    Możesz zapytać,ale to lekarz wie najlepiej kiedy zrobić to badanie:-) Nie przejmuj się,bo gdybyś miała miec cukrzyce,to by Ci wyszła tak czy tak.
    Po prostu cieszmy sie,ze jej nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade wlasnie Dorotka na badanie :) ale chyba sie spoznie, bo zatrzymywalismy sie po drodze by ten pomiar po 1h po sniadaniu zrobic i kurde w warunkach samochodowych ciezko :D ale wyszlo mi ze cukier 101 :D wiec cukrzycy nie mam ;) jejeje ;p

Moje tez ma czkawke 2 razy dziennie ;D

dddodiii lubi tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ