X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki wróciłam z badania:-) Oliwka tak urosła,ze termin się przesunął z 17 października na 09 :-) czyli na równy 30 tydzień :-)Wazy 1,5kg i jest cudna:-) Znowu dostaliśmy płytkę :-)
    Jezu jestem tak szczesliwa:-)

Mordeczka, lojkalojka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no kobitko zaraz okaże sie że będziemy razem rodzić :)

Cieszę sie że Oliwka zdrowo rośnie.

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Laseczki wróciłam z badania:-) Oliwka tak urosła,ze termin się przesunął z 17 października na 09 :-) czyli na równy 30 tydzień :-)Wazy 1,5kg i jest cudna:-) Znowu dostaliśmy płytkę :-)
    Jezu jestem tak szczesliwa:-)
    Super!:)

a gdzie chodzisz na badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka-chodzę do dr.Wandelta na Strzeszynską.Naprawdę świetny lekarz.
    Za pierwsze i połówkowe po 200zł,a tym razem wziął tylko 100zł:)
    A dostaliśmy i płytkę i zdjęcia...
    Naprawdę facet jest mega...tak szczegółowo badanie opisuje,że nie do wiary...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka!Ja to od razu czułam,ze urodzę wcześniej:)
    Czyli co...jestem w 30 tygodniu:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhm :) ja chodze do medartu bo to z polecania mojej lekarki prowadzacej :)

przyszla sukienka- no moze nie jest jak na zdjeciu w necie ale jak na sukienke za 30z l to nawet calkiem dobra jakosc :) taka bardzo oversize ale przynajmniej nic nie dusi :D

http://zapodaj.net/e0fb7f13e25f9.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie jak wroce do domu. Na szybko tylko dam znac, ze bylam u diabetologa i pani mowila, ze ta szarlotka popita mlekiem to powinna byc zjedzona o 15 a nie 20-21 :p i ze powinna mnie wyslac na druga krzywa. Ale zeby mnie nie meczyc, to mam skierowanie na jakas glikemie krwi :p I mowila ze mam sie nie martwic, dala glukometr i mam mierzyc, ale mowila, ze na pewno cukry wyjda bardzo dobre.

I uwaga - potwierdzila mi, ze jakbym robila w 24 tc to bym miala wyniki idealne nawet po takiej kolacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to się cieszę że wyjaśniło się. Więc jednak jest to związane z większą pracą jaką musi zrobić nasz organizm, im starsza ciąża tym gorzej może poradzić sobie

Natalia - fajna ta sukienka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem w domu, juz po kolacji, o 21:05 bede mierzyc cukier - trzymajcie kciuki:)

Dorotka jejejejje jakie to malenstwo Twoje jest duze :) super, ze tak dobrze u Ciebie :)

Kurcze z telefonu nie moge zobaczyc linka Natalko, jutro zobacze, bo dzisiaj tyle empcji, ze tylko prysznic i lozeczko juz ;)

Sabinka wlasnie pani mi to tak powiedziala. Dodala tez, ze przed badaniem nie trzeba zmieniac diety i trzeba jesc normalnie. Nie to, ze zero slodyczy. Ale kolacja o 18 max i palulu :p no i kolacja w zadnym wypadku na slodko. Jak uslyszala, co ja zjadlam, to myslala, ze zartuje, ale powiedzialam, ze no w sobote Krzysztofa - wiec z mama sprawdzalysmy czy ta szarlotka wyszla zeby kwasu nie bylo :D no i kupe smiechu ze mnie pani miala.

Zwazyla mnie i UWAGA laski waze 53,9 kg!!!! :) czyli mam juz na plusie 4,3 kg !! Co prawda mialam sweter i jeansy na sobie, bo chlodno dosc, ale oj tam, wazne co waga pokazala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Nadrobie jak wroce do domu. Na szybko tylko dam znac, ze bylam u diabetologa i pani mowila, ze ta szarlotka popita mlekiem to powinna byc zjedzona o 15 a nie 20-21 :p i ze powinna mnie wyslac na druga krzywa. Ale zeby mnie nie meczyc, to mam skierowanie na jakas glikemie krwi :p I mowila ze mam sie nie martwic, dala glukometr i mam mierzyc, ale mowila, ze na pewno cukry wyjda bardzo dobre.

I uwaga - potwierdzila mi, ze jakbym robila w 24 tc to bym miala wyniki idealne nawet po takiej kolacji.
    No to halo! To teraz straszysz Green,bo to jest zdanie Twojej lekarki.
    Gdyby tak bylo,to po co mnie moj wysylal w 25tc? A żadnej cukrzycy nie mam.Mojej koleżance tez wyszła w 35tc,wiec ta Twoja lekarka vos ma nie tak pod kopułą.Niech nie pierdzieli bzdur. I skoro taka madralinska,to dlaczego Ci nie powiedziała,ze masz słodkiego nie jeść na noc? Z resztą ten pierwszy wynik wyszedł Ci dobry,wiec to na pewno nie od szarlotki. Jak w ogole maja wyjść wyniki idealne,hak ktos ma cukrzyce? Cos chyba namieszala ta Twoja lekarka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 4,3kg to juz ładnie:-)tylko teraz będziesz miec dietę,wiec dupka blada...Ale i tak ładnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tylko napisalam, co mowila mi pani diabetolog. 25 tc, to nie 24, takze to mowila tylko o 24 tc. Ze ten za wczesnie :) noe denerwuj sie :)

A to ja u diabetologa dzis bylam, a nie u gina, takze to slowa diabetologa. A moja pani dr ginekolog mowila, zeby do diabetologa isc i to skonsultowac. Takze nie denerwuj sie.

No i dziewczyny, z kolacja poszalalam: dwie kanapki z bulki pszennej, maslo, ser, wedlina, ogorek, rzodkiewka, szczypior, salata :p i cukier 113 po 1h ;) norma do 120. Takze pani miala racje z ta pozna kolacja i na slodko - zaburzyla wynik porzadnie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajcie się zwariować dziewczyny co lekarz to inna opinia. Ja robiłam w 24 tygodniu i lekarz mi nie kazał powtarzać ja pytałam się czy nie za wcześnie jak ktoś ma cukrzycę to ja ma tak czy inaczej. A zaznaczę że jak mi zakładał kartę ciąży to zaznaczył już 23 tydzień że można zrobić. Więc nie wchodzę w jego kompetencje ani w innych.

Dddodiii super ze mała tak podskoczyla ;-)
    Tak się zastanawiam ile to mój waży ale jeszcze dwa tygodnie i się dowiem :-)
    Mój mały miesiąc temu wyprzedzal rówieśników o tydzień i lekarz mówił że duży chłopak ale rozmawiałam z koleżanką ma dwóch synów i ja też straszyli że duże dzieci będą a później zwolnili a z kolei jej siostra miała mieć chłopca 3500 a urodził się chłopak 4600 więc to różnie bywa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mysle, ze to wlasnie zalezy od lekarza. Podejrzewam, ze u mnie tak pozno bo mialam zero obciazen genetycznych cukrzyca, przyrost wagi maly i dlatego moze tak pozno gin mnie wyslala. No i jakby diabetolog to potwierdzila.

Poza tym wystarczy wlasnie, ze ktos w rodzinie ma cukrzyce, lub mial w ciazy, ze bylo poronienie i juz wtedy nalezy wykonac wczesniej obciazenie glukoza. Tak diabetolog mowila. A ginekologa nie dopytywalam w sumie, jutro zapytam jak nie zapomne.

Dobra ide spac. Bo jutro znow do Lublina. Ale tym razem zobacze Kornelie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę podejrzenia małej ;-)
    U mnie w pracy koleżanka jest w ciąży różnica może tygodnia czy dwóch między nami i leży w szpitalu bo szyjka się jej skrocila z prawie 4 do 3 i leży w szpitalu małemu sterydy dają a inne z szyjka 3 cm mają oszczędny tryb życia prowadzić więc same widzicie jak jest.

A z tym cukrem to we czwartek mam jeszcze wizytę u swojego gina i zapytam ostatni raz o tą glukozę dla pewności swojej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie- grunt to zaufanie do lekarza. On robi wywiad, ocenia i kieruje na badania wtedy, gdy uwaza za slusze. Koniec kropka. Jesli byly jakies czynniki wskazujace, ze mialyscie miec w 24,25 tc- to znaczy, ze na wtedy kazal. I Dorotka nie mow, ze moj lekarz niekompetentny. Bo to nie jest mile tak czytac o tym. A ja tez na szybko pisalam i moze wlasnie zle sie wyrazilam, chodzilo o moj konkretny przypadek - ze w 24 tc nie bylo sensu robic, co potwierdzilo, ze moj gin jest ogarniety jednak. Kazdy przypadek jest inny:)

Cukier na czczo: 68 ;)
    Czyli wspaniale ;)
    O 8:15 bede robic pomiar, a sniadanie zjadlam normalne: 2 kanapki z filetem z indyka, serem, warzywami i herbata bez cukru :)

Karolina mysle, ze nie musisz pytac znow o ta glukoze. Twoj lekarz zna Cie od poczatku ciazy i on wie najlepiej. Nie czytaj i nie stresuj sie - ja popelnilam blad, ze czytalam. A szkoda nerwow jak widac :)

Dobra zbieram sie juz do Lublina, mam usg 3 trym, wiec kciuki za brzuszek Kornelki :P oby byla tlusciutkim bobaskiem i zeby juz duzo wazyla :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Kornelie niech pokaże mamie jak się rośnie :-) i masz rację grunt to zaufanie a nie szukanie informacji za każdym razem dlaczego tak a inne mają inaczej.

Ja wizyta za tydzień i za dwa ach już się nie mogę doczekać aż normalnie zazdroszczę Tobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skończmy juz z ta cukrzyca,co? Bo się stresuje tym tematem.
    Kto ma cukrzyce,ten ma,kto jej nie ma to nie i dajmy juz spokój,bo można za przeproszeniem zajebac wszystkie strony o tym:P
    Green-Ty dzis masz badanie,nie? Czekamy na wieści.
    Patrze na zdjęcie mojej malej Oliwci...taka śliczna...zakochałam sie:-)
    Ostatnio nie wyglądała jak teraz..strasznie to wszystko się zmienia...
    A tak sobie liczylam,ze skoro teraz dzidzia tyje 200g tygodniowo,to hak moja sie urodzi będzie miała jakieś 3,300-3,500 kg:-) idealnie by bylo:-)
    Byle nie 4-4,5kg,bo m ie rozerwie na wszystkie strzępy :-(
    Ostatnio ma czkawkę raz/dwa razy dziennie...teraz tez właśnie ma:/ biedna sie męczy :/
    Wasze gez tak często maja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Zazdroszczę podejrzenia małej ;-)
    U mnie w pracy koleżanka jest w ciąży różnica może tygodnia czy dwóch między nami i leży w szpitalu bo szyjka się jej skrocila z prawie 4 do 3 i leży w szpitalu małemu sterydy dają a inne z szyjka 3 cm mają oszczędny tryb życia prowadzić więc same widzicie jak jest.

A z tym cukrem to we czwartek mam jeszcze wizytę u swojego gina i zapytam ostatni raz o tą glukozę dla pewności swojej :-)
    Możesz zapytać,ale to lekarz wie najlepiej kiedy zrobić to badanie:-) Nie przejmuj się,bo gdybyś miała miec cukrzyce,to by Ci wyszła tak czy tak.
    Po prostu cieszmy sie,ze jej nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade wlasnie Dorotka na badanie :) ale chyba sie spoznie, bo zatrzymywalismy sie po drodze by ten pomiar po 1h po sniadaniu zrobic i kurde w warunkach samochodowych ciezko :D ale wyszlo mi ze cukier 101 :D wiec cukrzycy nie mam ;) jejeje ;p

Moje tez ma czkawke 2 razy dziennie ;D

dddodiii lubi tę wiadomość

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ