plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWg norm:
Po 1 h do 180,
Po 2 h do 153,
Mam. Wg lekarza diabetologa - mocno naciagana ta cukrzyca, zero obciazen genetycznych, zero poronien - po prostu szarlotka zalatwila wynik. Ale mam mierzyc cukier glukometrem, bo takie sa przepisy w Polsce, ze z takim wynikiem mnie kwalifikuje. Ale mowila tez, ze raczej po niczym mi cukier nie skoczy :p a jak hemo glikowana wyjdzie ok, to zdrowa jestem. A wyszla ok
Ale i tak musze mierzyc cukier ;P bo takie sa normy w Polsce ;P
Edit: mierzenie glukometrem sprawia mi frajde ogromna :p to jest takie ciekawe ile po czym ;p a jeszcze wieksza frajde sprawiaja mi wyniki, bo sa generalnie zajebiste po wszystkim zeby tak palce nie puchly to byloby jeszcze lepiej ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 14:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDo mojego rogala już i córki i P przyznaje się, fakt ,gdy ja idę położyć/ spać , to mi z mety oddają - grzeczne towarzystwo, ale normalnie rano jak wstanę to córki biją się, która pierwsza. Chyba będzie trzeba dokupić hehehe
No, ja własnie zrobiłam porządek w bieliźniarce Weroniki, ech, sodoma i gomora, ale teraz jest cacy, ciekawe na jak długo. Najlepsze jest że P zwraca jej uwagę żeby nie bałaganiła a sam miał nie lepiej- dzieci . Starszej nie wchodzę w szafę, nawet nie otwieram, nie chce, po co.
Znalazłam dwie poszewki haftowane przez moją mame, troszkę pożółkły, będę musiała wybielić i wykrochmalić ,ale będą ładną ozdobą łóżeczka, czy też później wózka.
Jest 15, upał na dworze, a ja od śniadania nic nie jadłam, za to mam sporo wypite kompotu z wiśni i wody niegazowanej. Mam ochotę na loda ,ale nie chce mi sie iść do sklepu.
green lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas jest chyba z milion stopni...
Sabina zjedz cos!! Nie mozesz tyle czasu nie jesc!! Jeszcze zaslabniesz i co wtedy
Karolina rob, rob, szarlotka jest najlepszym ciachem na swiecie ja zjadlam dwa potezne kawalki, a cukier po godzinie bardzo dobry
Bylismy na obiedzie u tesciow, troche sie wkurzylam, bo wczoraj mowilam tesciowej, ze ja teraz juz wcale nie jem smazonego (kiedys sporadycznie przez ten moj zoladek) no i wyobrazcie sobie, wchodzimy, a tu ona paczki smazy w glebokim oleju ... maz wpadl zaczal sie zajadac, jeszcze do mnie zebym sie czestowala... no myslalam ze wyjde z siebie...
-
nick nieaktualnyA ja dzisiaj pojadlam u rodziców mięsko, ziemniaczki i inne warzywa z takiego garnucha żeliwnego i to wszystko nad ogniem mniam, właśnie podsmazylam jabłka ciasto w lodówce się chłodzi i na wieczór będzie do mięty
Paulina a u nas upały dopiero się zaczynają... Masakra -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo ale jak masz cukrzyce,jak jej nie masz??
Skoro mocno naciagana i lekarka sama powiedziała,ze to szarlotka dala taki wynik,to ja nie rozumiem dlaczego masz zakwalifikowane jako cukrzyca...
Chyba,ze Ci sie spodobało :-)bo widac,ze masz frajdę
Tylko dla mnie to z deczka bez sensu...No bo nie masz cukrzycy:-) -
nick nieaktualnyA dziewczyny? Ile Wam wyszlo z listy na dzieciaczka na wszystko oprócz ciuszków i wózka? Bo u mnie,to nie licząc wózka i ciuszków,to 3,5tysiaca...
Chociaż kupowaliśmy zasłonki,wykladzinke do pokoiku...
Kurde to normalne,ze tyle kasy nam poszlo??? Jak jest u Was z listą? -
nick nieaktualnyJa nie liczyłam ile wydałam, ale na pewno mniej No i jeszcze nie mam wózka i wanienki z tych ważniejszych no i pielęgnacyjnych.
Jakaś ciężka ta pogoda, niby fajnie, ciepło, ale tak mnie głowa boli, dziś po tej akcji porządek leżałam i tylko kanały przełączałam, troszkę podrzemałam i niedawno byłam z psem na spacerku.
Dalej boli mnie głowa, nie chce brać tabletek, ale chyba będę musiała.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydddodiii wrote:No ale jak masz cukrzyce,jak jej nie masz??
Skoro mocno naciagana i lekarka sama powiedziała,ze to szarlotka dala taki wynik,to ja nie rozumiem dlaczego masz zakwalifikowane jako cukrzyca...
Chyba,ze Ci sie spodobało :-)bo widac,ze masz frajdę
Tylko dla mnie to z deczka bez sensu...No bo nie masz cukrzycy:-)
aa to o to Ci chodzi ;p bo pani mowila, ze nie chce mnie meczyc jeszcze raz testem obciazenia glukoza, a w papiery musiala wpisac wynik, a wynik swiadczy o cukrzycy no i dlatego :p ale to w sumie fajne jest to mierzenie ;p nie sadzilam ze mi sie tak spodoba haha ;p az cala rodzina chce mierzyc ;p
A na wyprawke wydalismy moze z 1000 zl w sumie? Wszystko wlasciwie dostalismy od znajomych, to kupilismy tylko lozeczko, przewijak, wanienke, ze dwa body, kosmetyki, butelke i smoczek ;P
Mnie dzis kregoslup boli. Ale stalam dzisiaj w kuchni pol dnia.
Na bole glowy sprobujcie zimne oklady moze. Czasem pomagaja.
W polsacie mowili, ze idzie powietrze z nad afryki i beda padac rekordy temperatur. Fajowo......... nie? ;/
-
nick nieaktualnyKarolina mam dla Ciebie wspaniala wiadomosc.
Przed chwila w prognozie pogody w polsacie podali takie informacje:
Poniedzialek, wtorek: 34 stopnie,
Sroda czwartek: 36 stopni,
Piatek, sobota: 38 stopni.
11 sierpnia w Lublinie i Wroclawiu padnie rekord, a temp przekroczy 40 stopni.
Poza tym, to dzien dobry -
nick nieaktualnyA no jak Ci sie to podoba,to najważniejsze
Kurde,czyli może cos za duzo mam na tej liście...skoro Wy tak Malo ,a mi wyszlo ponad 3tys:/
W sumie nie licząc szafek,wykladziny,zasłon,to cos koło 3tys.
No ale mój stwierdził,ze wszystko co wypisałam na liście,to wszystko potrzebne...
NP.przescieradla 2szt,reczniczki 2szt.,pościele 2szt,kocyk,aaaaaa śpiworek fajny znalazłam na Allegro-taki do wózka z polarkiem za 85z przesylka...,co tam jeszcze....no w ogole masa tych pierdul jest...Smoczki,butelki,nie wiem co z tej listy jest najmniej potrzebne... Kupujemy pod koniec tygodnia juz wszystko to co nam brakuje,a ja boje sie,ze przesolilam...
Tylko co tu wyeliminować jak wszystko jest potrzebne:/
Dobrze,ze tyle kasy z ubezpieczenia dostaniemy...Chociaz wolałabym,żeby zostalo więcej -
nick nieaktualnyDoberek.
Jak ja Wam współczuje. Dziś mój P jest w Lublinie (będzie )
Ja zaczynam nowy tydzień w domu, bosz miesiąc więzienia, już wariuje, zaraz psychika mi siądzie, a jak czytam na FB że kolejna dziewczyna z podejrzeniem odpływania wód ląduje w szpitalu, to zaczyna mnie to przerażać , bo ja nie mam nic przygotowane.
I tak sobie myślę, same młode zdrowe dziewczyny mają problemy a ja "staruszka", byle do października. Tylko ostatnio mam taki spory nacisk na krocze, dobrze że jutro wizyta u ginekologa, bo za każdym razem boje się że skraca mi się szyjka.
To tyle pesymizmu.
Czas na optymizm, czyli wyjście z psem i świeże pieczywko , słonko za oknem, dziś 24stopnie bez wietrznie, będzie fajnie.
KAWY!!! hihih
-
nick nieaktualnyDorotka, ale my np jeszcze nie kupilismy poscieli - na poczatku dziecko bedzie spalo w spiworku, bo ponoc, kolderka moze sie zakryc, a na podusi nie moze spac. Wiec to kupimy troszke pozniej. A w tesco spiworek za 23 zl kupilam na wyprzedazy
Poza tym wozek, fotelik - dostalismy. Takze to koszt 2 tys okolo nam odszedl.
Takze niekoniecznie duzo wydalas. Kiedys w tv kasia bosacka robila takie rozeznanie ile kosztuje wyprawka i wyszlo, ze minimum 1500 zl. Ale to kupujac najtansze rzeczy.
Sabinka widzialam. Mam nadzieje, ze to jednak nie te wody. Mi dzis w nocy tak luteina wyplynela, az polecialam sprawdzic ze stresu... ale cale szczescie to byla wlasnie luteina
U nas juz jest chyba z 25 stopni. A ja siedze za domem na hustawce i patrze jak napelnia sie basen ;P chyba przesadzilismy z rozmiarem xD Srednica 4,5 metra xD ale nie oplacalo sie brac takiego 3,7, bo byl aby 10 zl tanszy :o -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam,
Paulina też widziałam te temperatury masakra jakaś... Moi rodzice też mają basen, z tym ze strasznie chlorem daje a gdzieś czytałam ze lepiej w ciąży w ozonowanym ale przy takiej temperaturze to chyba nie będę wybrzydzac, chociaż i do nich mam kawałek więc nie wiem czy jest sens jechać w takie temperatury czy lepiej się nie ruszać z domu.
Już na samą myśl o tym upale nic mi się nie chce... Nawet gotować ale zrobię chyba potrawke z kurczaka.
-
nick nieaktualnyMy mamy jakis z filtrem, ale poki co, to nieco krzywo stoi, w sensie, ze pochyly teren jest i na razie nie dopelniam wody, bo maz musi to zobaczyc ;/ a mowilam, ze tu moze byc lekki spadek :p ale oj tam, przyjedzie o 16, to ogarnie
A ja zjadlam na drugie sniadanko nesquiki z mleczkiem mniaaaam:) raz na jakis czas mozna, a co ;p
Na obiad chyba zrobie kasze z gulaszem i z malosolnymi. Albo moze schab duszony. No jeszcze sie nie zdecydowalam
Sabinka no za rok to we dwie z Kornelcia bedziemy szalec w basenie ;P ah nie moge sie doczrkac -
nick nieaktualnyDziewczyny obstawiałam wózek adamex pajero sport bądź galactic ... cenowo ok 1900 z fotelikiem bez fotelika 1599.
Znalazłam przed chwilą na olx taki wózek
http://olx.pl/oferta/wow-wozek-3w1-tako-moonlight-omega-w-stanie-idealnym-gratis-CID88-IDb61SP.html#bd471e524e;promoted
w rankingu wózków do 2500, który podała dziewczyna w innym temacie zajął 8 miejsce na 260 ocenianych, spacerówka jest głęboka, mieści się w nią 3 letnia dziewczynka, która też nie jest mała z opowiadań właścicielki, ja chce wózek mieć przynajmniej 1,5 roku. Dodam że ten adamex w rankingu nie był brany pod uwagę.
Cena 1099 zł, nowy w sklepie 1956 - najtaniej znalazłam. Model z 2014 roku.
Jadę dzisiaj wieczorem go obejrzę ... Jeżeli będzie ok to chyba wezmę.
-
nick nieaktualnyPewnie, ze bierz ten wozek bardzo ladny jest
A ja mam ochote zatluc meza. Wrrrrrrrrrr!!!!!! Boze no... ja jestem baba, jesten inzynierem, jakas wyobraznie mam, a on - facet - zdawaloby sie, ze powinien byc ogarniety we wszystkim co dotyczy majsterkowania, budowania, itp itd, a on jakby kurwa mial klapki na oczach - zero wyobrazni, albo po prostu robi 'na odwal', no bo glupi nie jest, wiec to nie to. A budowlaniec cholera jasna. Czemu faceci nie czytaja instrukcji obslugi tylko wszystko na czuja?!?!? Jezu.