Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Jade wlasnie Dorotka na badanie :) ale chyba sie spoznie, bo zatrzymywalismy sie po drodze by ten pomiar po 1h po sniadaniu zrobic i kurde w warunkach samochodowych ciezko :D ale wyszlo mi ze cukier 101 :D wiec cukrzycy nie mam ;) jejeje ;p

Moje tez ma czkawke 2 razy dziennie ;D
    No to fantastycznie!!!!!:D
    Czyli moze ta szarlotka jednak jest winna wszystkiemu:-) tyle namieszania ta cholera narobila:P
    Daj znać jak po badaniu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec mam juz wyniki hemoglobiny glikowanej.
    4,68 :) :) :) wynik rewelacja :P
    Srednie stezenie glukozy 87 - a to nie wiem czy dobrze, czy nie, bo nie ma norm podanych :P

Kornelia dalej maly brzuszek o 2 tyg za maly, z dlugimi nogami, ulozona glowkowo. Wazy 1174 g. Troszke drobna jest, ale Pani mowila, ze byc moze to po mnie i mezu taka dluga a szczupla. Poki co, mowila, ze roznica 2 tyg, to norma- takie wahania moga byc. Jakby bylo 4-5 tyg, to sie martwimy, a tak, to po prostu obserwujemy wzrost :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie:-) tak-różnica dopuszczalna to dwa tygodnie:-)wiec spoko:-)
    Mi tez lekarz powiedzial,ze ja taka zgrabna,a mala juz 1,5kg :-) no nie powiem-miłe to:-)
    U mnie kości ramienne sa tydzień do tylu,reszta tydzień do przodu,ale tak jak mówisz -miescimy sie w normie,wiec to jest najwazniejsze:-)
    A Kornelka jeszcze nadrobi tluszczykiem:-)
    Teraz będą nabieraly po 200g tygodniowo:-) także spoko loco:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha! Średnie stężenie glukozy masz takie samo jak ja-czyli prawidlowe:-)

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to super z ta glukoza-mam diabetologa dopiero za 3 tyg kontrolnie ma mi pani pomiary zobaczyc jakie w ciagu tych tygodni mialam i dopiero bym wtedy mogla zapytac o to :)

Grunt, ze wszystko w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec szarlotka winna :), hehe, za kratki :)

Ja Wam powiem tak, dziś ogarnęliśmy zakup sofy :P wybraliśmy 3os hehe a co Dagmara musi się zmieścić a my mieć komfort, zamówiliśmy dziewczynom fotele rozkładane, zamiast piętrówki którą teraz mają. Kafelki na ścianie już są (dopiero :/ ), zostaje terakota, czekamy na meble do kuchni, myślę że najpóźniej w piątek będzie biały montaż i w końcu wykąpie się porządnie i wypiorę, a jak zacznę wszystko prać... to nie będzie końca.

We wtorek idę do lekarza, mam nadzieje że mała dobrze przybiera a przepływ był tym czasowo zły.

PS Dziś z rana pokopała tate :P, który chciał przytulić się hehe chciała powiedzieć "moja mama"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 14:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah:D dobre:D Pewnie tam krzyczała :tata!! Zostaw mi mamcię!! Moja jest!!idź sue do poduchy przytul,a nie mi tu!!!:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, no i dobrze dziewcze zrobilo, to w koncu jej brzusio, a nie tatusia hehe ;P

Objadlam sie na pierwsza kolacje, looosie, strasznie :P a pani diabetolog polecila mi chlebek sitkowy - nie wplywa negatywnie na zoladek, wiec zgagi nie powoduje, a dodatkowo nie podnosi cukru. No i calkiem smaczny jest - nie jest kwasny, jak taki normalny przede wszystkim :)

Sabinka na pewno przeplywy sa dobre, nic sie nie martw. Widzisz ja sie stresowalam i niepotrzebnie z ta cukrzyca. Bo nawet jak cos tam mi zle w wyniku krzywej wyszlo, to na pomiarach z calego dnia wychodzi, ze to nie cukrzyca, bo normalnie diabetycy na pszenne nie moga sobie pozwolic :/ takze glowa do gory - na pewno jest git :)

Nas tez czeka zakup sofy eh. Ale to juz kupimy jak nasza mala misia bedzie z nami :)

Aaa zapomnialam:D kupilismy dzis wanienke, przewijak, podklady na materacyk, smoczek i buteleczke, szczotke i grzebyczek (zestaw taki byl) no i jeszcze kosmetyki: oliwke, szampon i plyn do kapieli ;)
    a moje madre kocice, jak zobaczyly wanienke, to do niej wskoczyly i sobie spaly ;D jak milo ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah:D myślały,ze nowe legowicho im pańcia przytargała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, no co wypróbować trzeba było :)

Ja teraz po 10 (czytaj remoncie) jeszcze wanienkę ze stojakiem, podkłady i jakieś kosmetyki. Jak wstawią mi sofe (ma być koło 13-14 lub 17-18) złożymy łóżeczko. Do tej pory też chce poprać poprasować i dokupić co nieco. No i na razie łóżeczko będzie służyć jako składowisko. dopiero we wrześniu, pod koniec przygotuje dla lokatorki.

Sofę i fotele zamawialiśmy na wymiar, tutejszy producent i powiem Wam sto razy ładniejsze i przede wszystkim za grosze można dopasować do siebie. My zwęziliśmy boki, bo po co takie szerokie :P a każde 10cm to więcej przestrzeni :P No i powierzchni spania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam, zgrzeszylam - poslodzilam herbate - plaska lyzeczka cukru trzcinowego. Do kolacji wypilam ta herbate. Cukier po 1h mialam 92. Wiec tak mysle, jakim cudem wyszla mi ta krzywa taka ?? Moze faktycznie w tym zamieszaniu te pielegniarki pomylily probki? I stad taki wynik. Nie wiem juz sama. Bo nawet zeby jakis jeden pomiar byl za wysoki. A ja dzisiaj max 102 mialam, czy jakos tak. To az niemozliwe jest :/

My tylko kuchnie na wymiar robimy Sabinko, bo w sumie nie mamy potrzeby by sofe tak zamawiac. Ale zamierzamy w przyszlosci szafy do korytarza i do naszej sypialni na wymiar zamowic :) ale to zalezy od budzetu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj tak dzień szybko zlecial...
    Już wiem Paulina o czym pisałaś jak mała Ciebie skopala. Mój dzisiaj tak dał czadu że łzy mi poleciały...
    Ogólnie jakoś dzisiaj nic mi się nie chce. A od poniedziałku wracają upały po 35 stopni masakra jakaś... Mówili coś ze może paść nowy rekord jeżeli chodzi o temperaturę...
    Paulina a byłas w tamtym sklepie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karolina dobrze, niech kopie :D my jestesmy na tym etapie, ze jak czasem kopnie, to oddechu zlapac nie moge :P
    Bylismy po 9 pod tym sklepem, ale sie okazalo, ze on od 10 ;/ a czasu nie mielismy, to do smyka pojechalismy.
    Ale nastepnym razem wizyte umowie na pozniej, zeby moc zobaczyc ten sklep :)

Padniemy w tych upalach ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No upały maja byc...u mnie juz od dzis 30stopni,a potem 35 :/ Nie wiem czy Wy tez tak macie,ale co jakiś czas normalnie nie mogę oddychac:-(tak mi ciężko jakoś się robi,jakbym tchu nie mogla złapać..Meczy mnie to kurde mać!
    Green nie masz żadnej cukrzycy! Cos popierdolone bylo,albo to ciasto winne wieczorem.
    Ja pamiętam,ze mój nie kazał mi w żadnym wypadku ciasta wieczorem jeść,to sie smialam,bo mowie gdzie ja i ciasto wieczorami:D No wiec skoro tak powiedział,to na bank miało wpływ na wynik! Za cholerę nie masz żadnej cukrzycy:-)tym bardziej,ze po herbatce z cukrem miałaś ładny wynik:-)
    Pewno palce Cie juz bolą i niepotrzebnie to wszystko tak wyszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranne ptaszki już nie śpią i to w niedziele... ech ja to dziś do prawie 9tej, a tylko dla tego że wiedziałam że o 9z groszem pociag dojedzie do Jeleniej Góry i mój może zadzwonić.
    Ja walczę nadal z pęcherzem. Kiedyś miałam spore problemy, co chwila zapalenie pęcherze, szczerze mówiąc musiałam po każdym współżyciu dobrze zadbać o higienę żeby nic nie było, później uspokoiło mi się, a teraz znowu... :(, ale to też dolegliwość zdarzająca sie w 3 trymestrze. We wtorek muszę powiedzieć ginowi o tym, na razie łykam profilaktycznie żuravit i wit c.

U mnie ma być słońce i 25 stopni, prawie bez wiatru, więc znośnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gorac niesamowity. Chyba wysle meza po ten basen...

Dorotka no ja wiem, ze moje cukry sa jakies dziwne i po calym dniu pomiarow i jedzeniu troche pieczywa pszennego, troche sitkowego mam dobre wyniki, to wiesz... ta niepewnosc pozostaje :P mimo wszystko :P

Sabinka ja jak bralam tabletki, to bez przerwy mialam zapalenie pecherza, po kazdym wspolzyciu :P ale pomogla mi zmiana plynu do higieny intymnej - facelle z rossmanna. Od tej pory juz sporadycznie mnie lapalo- raczej gdy zle sie ubralam czy cos.

Wiecie co pieke? :p
    Szarlotke "sypana" xD

Ale dietetyczna: maka pelnoziarnista, cukier brazowy i cynamon, ktory reguluje cukry ;P i zobaczymy co bedzie po zjedzeniu kawalka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha Idę do Ciebie na szarlotke :P
    Może być dietetyczna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :D za 30 min bedzie gotowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    201508021_wqxrhqq.jpg

Kupilam SOBIE rogala. A Franka, jak tylko zobaczy, ze sie zwolni, to hop i juz spi.
    A ja leze obok... oblozona jaskami... eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja juz nie wiem...masz ta cukrzyce,czy nie ? Czy dopiero dowiesz sie na wizycie,czy jak?

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ