Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak zrobię jest cięższy od tych co patrzyłam ale w bloku będzie winda więc dźwigać nie zamierzam :P

Paulina czyżby chodzi o krzywy basen :P
    Jeżeli tak to ciężko jest znaleźć dobre miejsce i obojętnie czy jest ze stelażem czy rozporowy:P najlepiej wcześniej wyrównać podłożę nawet jeżeli nam wydaję się równe przerabiałam to u rodziców tato nawiózł piachu a i tak krzywo stał ale drugiego roku było już lepiej :P

Mój mąż też budowlaniec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niech nawet bedzie krzywy. Ale ten len nawet nie wyrownal dna!!! Ja nie wiem, myslenie chyba boli. Zebym ja widziala to wczesniej, ze nie zrobil tego, to bym wody nie pompowala, ale przeciez ja tez tlumok nie sprawdzilam. Kurwa sie dobralismy-jedno lepsze od drugiego. Ale mam takiego nerwa, ze jak on wroci to wybuchne.

justa1234 lubi tę wiadomość

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, spokojnie ;P się nie denerwuj na chłopa, mój tez nie czyta instrukcji co mnie dziwi okropnie. ciesz sie ze masz basen, ja na 6 pietrze w bloku mam do dyspozycji jedynie wanne ^^ wroci, poprawi bedzie cacy.

kupujecie ciuszki dla maluchow w lumpeksie? ale chodzi mi o takie typu spioszki, body itp. ja kupilam ostatnio pajacyka fajnego r. 56 i teraz tak mysle...jak toto uprac bo przeciez to w jakichs chemikaliach dezynfekuja i w ogole... moze dla takiego pimpka co dopiero wyskoczyl to lepiej nowe...dylemat teraz mam :P

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej jak jest woda ciężko będzie poprawić, Paulina ochłoń w wodzie :)

Miley ja kupuję w ciuchlandzie ciuszki takie 3-6 miesięcy, od 0-3 nowe. Te z ciuchy zamierzam wyprać w wyższej temperaturze w zwykłym proszku a później poprawie w proszku dla maluszków i wyprasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 15:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem, ze sie nie da poprawic, ale juz szkoda mi konentowac to w ogole... zaraz z mama same sie tym zajmiemy i zrobimy jak trzeba... mam nadzieje, ze nic mi nie bedzie bo troche biegania bede miala.

Ja piore wszystkie ubranka i te nowe i te z drugiej reki. No i prasuje tez :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nowe też idą do wyprania ale nowe wypiore tylko raz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje w ciucholandach:-)uwielbiam:-)a sa takie perełki czasem,ze aż nie wierze,ze za takie grosze to wszystko mam-takie śliczne i same firmowki;-) wszystko juz wyprałam -dwa razy -pierwszy raz na programie baby comfort-2h pranie i drugi raz na pranie 15min i pięknie pachną :-)mysle,ze tak wystarczy-i nowe i z ciucholanda:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś przeczytałam że te z lumpeksa bawełniane to są nawet lepsze, bo wiesz jak wyglądają po praniu a bawełna jest najlepsza po 20 praniach :)
    Ja te rzezy piorę w większej temperaturze w zwykłym proszku, później będę prać w niemowlęcym i płukać też niemowlęcym.
    Ja dziś w pepko kupiłam skarpetki 3pak (róż)5,99 ręcznik kąpielowy ślicznie różowy 19,99 Pieluszki flanelowe po 4,99 (białe z serduszkami różowymi) i tetrowe, no i komplecik body, czapeczka i śliniaczek w ślicznie różowych kolorach :) hehe P będzie "szczęśliwy", nie lubi różowego nawet u dziewczynek, chyba dla tego że moja młodsza przesadza z tym kolorem.
    Jutro idę do lekarza zobaczymy co powie...I w drodze powrotnej jak dam radę podejdę do sklepu MAMA i JA, a co.

15qrw1v.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 20:35

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzę że to chyba taka choroba przyszłych mam te zakupy :)
    My mamy troszkę rzeczy po dzieciach znajomych, takie najpierw przeprałam w proszku a następnie w płynie :) Nowe tylko potraktowałam płynem.Ale jaka sytuacja zabawna mi się zdarzyła przy okazji zakupów.Stałam pierwsza w kolejce, za mną również kobieta w ciąży a kasjerka kazała jej podejść bez kolejki...Oczywiście nic nie powiedziałam ale brzuszek w tym tygodniu bardzo podrósł chyba nie da się nie zauważyć no nie wiem :D

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz różnie bywa, mnie też dopiero teraz zauważają, dziś w Rosmanie poproszono mnie mimo że panie spieszyły się do zamknięcia sklepu, zostałam poproszona do drugiej kasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka! Śliczny komplecik:-) Ja tez wszystko na różowo -dziewczynki lubią róż :-) moj tez na początku mówił -WSZYSTKO ROZOWE!WSZYSTKO ROZOWE!a teraz jak mu cos pokazuję różowego,to-ŁADNE :-)ŁADNE:-)
    Poza tym dziewczynki najladniej wyglądają wlasnie w różowym,fioletowym...turkusowym:-) Ja tez bardzo lubiłam różowy w jakimś tam etapie swojego zycia,kazda dziewczynka lubi :-)

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, było zapytać a co to tamta pani to bardziej w ciazy czy jak? :D hehe

no ze dwa razy to trzeba uprac mysle te z "ciuchow". tanio wychodza a to i tak na pare razy dlatego zal nie skorzystac. ceny tych maciupkich ciuszkow bywaja przerazajace.
    mój synek ma jedne bodziaki fioletowe ze slonikiem, ale co tam protestowal nie bedzie mysle ;D grunt ze nie rozowe :]

różowy etap musi być a jak. moja chrzesnica jak go przechodzila to byla masakra, TYLKO róż akceptowała w nic innego nie chciala sie ubrac bo spazmów dostawała. a teraz po paru latach? na czarny sie przerzuciła ^^

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina słodkie ciuszki ja dla malucha wszystko kupię w tym miesiącu, we wrześniu dla mnie.
    Dzisiaj kupiliśmy wózek, jestem zadowolona i jednak tako moonlight omega 3w1 i mam tak jak ty Dorota już bym wozila małego, tylko chodzę i przeglądam to gondole to spacerówke to fotelik najdroższy zakup mam z głowy ;-) po 15 jak wrócimy z tego wesela kupimy resztę.

A co do ciuchlandow kupuje ciuszki śliczne, nie zniszczone i jakościowo super a tym bardziej ze szybko dzieci rosną, i za takie ceny można mieć ich tyle że nie będzie szkoda jeżeli jakiegoś się nie założy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam zdjęcie "P" z dopiskiem "zemsta różu". Odpisał mi "Wiedziałem ze mogę co do różu zawsze na Ciebie liczyć".
    heheh Dopisałam że jak jeszcze raz zapomni coś zrobić, to kupie czarno różowy wózek, hehehe. To będzie moja słodka zemsta. "P" ma tendencje do "ok,ale później", gdzie później nie nadchodzi. Ja z kolei jestem zbyt poukładana, muszę mieć na czas i po swojemu, czasem staram sie odpuszczać , bo bym zamęczyła, no ale jestem taka, lubię mieć zaplanowane oczywiście to co mogę.

Tiaaa, dziewczynki coś mają co do tego rożu przechodzącego w czerń...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka slicznosci kupilas :) i ja musze skoczyc do pepco :)
    Aa jeszcze takie info. Moze u siebie macie taki sklep jak Textil Market? Sa tam genialne koszule nocne odpinane, takie do karmienia po 29,99 zl :) mama mi kupila taka rozowa z koteczkiem :) no sliczna, delikatna i mila w dotyku :)

Aga wiesz czesto jeszcze w 23 tyg ten brzuszek nie rzuca sie w oczy :) u mnie teraz tak naprawde widac, ale pod warunkiem, ze nie zaloze np sukienki worka :p ale i tak nikt mnie nie przepuszcza w kolejce, wiec bez roznicy, czy widza to ludzie czy nie, niestety.

Wiecie co, pepek mnie "boli". Znaczy ja mialam zawsze taki gleboki, a teraz..? Losie taki splaszczony, biedny, podrazniony, buu. Skora mi sie tak rozciaga przy nim i sprawia dyskomfort. Ale to jak chodze. Jak leze bokiem, to jest ok :p

Co do ubranek, to ja mam praktycznie wszystko uzywane. Jest kilka nowych, moze z 10 szt, z czego sami moze ze 3 szt kupilismy. Reszta po dzieciach znajomych :)

A w ciuchach, to mozna znalezc takie perelki, ze az czasem ciezko uwierzyc :) i ceny sa zachwycajace :)

Dostalam mejla od Rossmanna, ze przy nastepnych zakupach okazujac karte klubu rossne otrzymam olejek babydream na rozstepy za 1 grosz :) ale fajnie :)

No i maz sie ogarnal. Powiedzial, ze chcial na szybko, zebym nie cierpiala w upaly i mogla sobie w basenie odpoczac. Wczoraj nawiozl piasku i poziomica wyrownuje teren. Wiec to nie lenistwo, a chec dogodzenia mi jak najszybciej. dobrze ze sie nie darlam na niego, tylko pogadalismy. Ale i tak mam wyrzuty sumienia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Textil Market - też myślałam o nim, tam nawet niedrogie rzezy niemowlęce można dostać.

Ten pępek smaruj dobrze, żeby skóra nie popękała, mój od 3tyg wygląda tak samo.
    Musze sprawdzić e maila, może też mam. Wczoraj chyba pierwszy raz skorzystałam z tej karty, kupiłam sobie wkładki laktacyjne i gruszkę dla niemowląt i pani zapytała czy mam karte, wtedy dostałam olśnienia, że przecież tak.

Edit: w ciągu 6dni (powinnam jutro warzyć się , ale dziś mam lekarza) przytyłam tylko 200gr, tyle co powinna dzidzia, nie wiem czy to dobrze i czy faktycznie to tylko Daga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 08:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka smaruje, smaruje. Najgorzej jak Kornelia kopie mi w to miejsce, bo to jeszcze bardziej mi naciaga ta skore. Ale nic, po porodzie czekaja mnie gorsze bole :P

A waga sie nie martw :) Mysle, ze to dobrze, ze cos przytylas i ze w sumie tyle ile powinna dzidzia przybrac na wadze. Lekarz na pewno Cie uspokoi, ze wszystko jest ok. Daj znac po wizycie koniecznie.

W textilu sa wlasnie tanie te rzeczy. Zawsze tam bielizne kupowalam. Jakosciowo dobre i tanie wlasnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupka... Lekarz odwołał wizytę. Tyle wiem że cukier po 2h 120, pielęgniarka powiedziała w granicach ,ale powinien być niższy. Teraz wizyta w czwartek.

Byłam za to w Textil Market, kupiłam sobie tą koszulkę nocną
    suuiiq.jpg
    Dwa pajace : bawełniany(23) i welurowy(25zł)
    3092fx4.jpg
    A to mój kocyk, jeszcze muszę go dobrze ponaciągać , bo to jednak wełenka :)
    m7yjqs.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetna ta koszula i ja się po taka wybiorę szkoda bo już bym kupiła dzisiaj bo robiłam morfologie, ale będę w piątek więc zajrzę i kupię :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka sama tylko rozowa :) genialna i tania :) kupie jeszcze ze dwie takie:)

Boze moje koty upolowaly czarnego zuczka i sie pastwia nad nim :/

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ