Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej podobała sie taka rozpinana po środku, tylko M z tych co kupiłam to jak L z tych co chciałam i nie bylo mojego rozmiaru :( ale mają jeszcze być to po porodzie gdy brzusio nie będzie takiiii wielki będą OK. U mnie były tylko w szarych z różnymi lamówkami. Zastanawiałam się jeszcze nad bawełnianym szlafroczkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tego linka co pisałam z koszulami to nie patrzyłyście :-(
    Sabinka 200g-ważne,ze cos przytyłaś,gorzej jakby nic nie ruszyło...A pijesz duzo? Pij,bo teraz łatwo o odwodnienie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Dzisiaj u mnie na suwaczku zaczyna sie 30 tydzien :) a za tydzien zaczne 8 miesiac :)
    Zostalo 69 dni bez dzisiejszego :) ah :)

Dorotka ja nawet szczerze mowiac, to nie pamietam, czy patrzylam, czy nie. Moglabys podac jeszcze raz link? Choc ja nie jestem zwolenniczka kupowania ubran przez neta :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,juz mi się nie chce szukac. Chyba po prostu nikt nie czyta tego co pisze:P
    U mnie w piatek zaczyna się 30:-) Chociaż raczej 31,bo jestesmy tydzień do przodu:-) No brzuszek Ci sie ładnie zaokrągla :-)teraz juz w dopasowanej bluzce widac,ze jestes w ciazy:-)juz inaczej wygladasz:-)nabrałaś w końcu ciałka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytamy, czytamy, tylko troche linkow sie juz przewinelo i nie pamietam :P

Tez mam niby to termin porodu przesuniety na 7 pazdziernika, czyli tydzien do przodu jakby jestesmy (w sensie 31). Jednak jak w szpitalu bylam, to zawsze pytali i ostatnia miesiaczke i tak juz zostalam przy tym liczeniu od om:)

No wyskoczyl brzusio w koncu :) mama sie smiala, ze teraz robimy mase hehe :P choc i tak wiekszosc mysli, ze jestem w 5-6 mc, ale przynajmniej ciaze widac:)

Dziewczyny basen stoi prosto :D

Eeej mam takie pytanie. Jak radzicie sobie z depilacja? Nogi to pikus, daje rade, gorzej z tym co miedzy nimi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:50

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ♡
    Nie wiek czy was kiedyś nadrobię, po ślubie usiądę i będę nadrabiać :D
    Zostało juz kilka dni do naszego ślubu, stresie daje o sobie znać, ale mój P., zawsze próbuje rozładować atmosfera i odciągnąć mnie od stresujących sytuacji, pomaga nam jak tylko może :)
    Tymczasem się żegnam, jem śniadanko i idę na hennę brwi :*
    Trzymajcie się cieplutko ♡

Właśnie ciepło, pogoda w moim mieście w dniu naszego ślubu pokazuje 36 stopni w cieniu, mam nadzieje ze to przedmucha i będzie inaczej :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem zwolenniczką kupowania rzeczy przez internet a często korzystam z telefonu i nie mogę otworzyć linków.

Green ja mam większy brzuszek i jak sobie radzę na razie na czuja :-D i jakoś to wychodzi hehe jak będzie później nie wiem :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co, to korzystam wylacznie z telefonu. A linki wlasnie ciezko kopiowac.

No ja tez juz zaczelam na czuja, ale robie "mijaki" hahah :p bo jak luteine aplikuje, to czuje gdzie nie gdzie, ze niedokladnie :p

Zajsonek mam nadzieje, ze dasz rade w taki upal :) powodzenia i czekamy na wiesci i zdjecia :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas zacząć zabierać ze sobą lusterko do łazienki :D

binka76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakiej temperaturze robicie pranie dla maluszka, chodzi mi o nowe i używane rzeczy. I takie trochę głupie pytanie jak teraz wypiore, wyprasuje czy to już wystarczy czy przed porodem powtórzyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Eeej mam takie pytanie. Jak radzicie sobie z depilacja? Nogi to pikus, daje rade, gorzej z tym co miedzy nimi :p

He he, lusterko tylko lusterko :)

Prać będę w drugiej połowie sierpnia, pod koniec, wyprasuje i w docelową szafkę bez przesady, nie będe jeszcze raz prać :), nie dajmy zwariować się.
    Używane w normalnym na 60 i więcej i później z nowymi na maks 40stopniach i w dziecięcym.

U mnie dziś 62 dni do porodu.

Dziś wnerwiłam sie bo wózek w sklepie to na zamówienie i czas oczekiwania 3tyg maks 4. Kurcze, a ja myślałam że mniej... w Akpolu mają jeden zajebiście różowy, ale bez przesady nie chce wściekle różowego wózka, raczej spokojny kolor.
    Znalazlam na allegro,sklep we Wroclawiu, dostawa kurierem do 4 dni, kurcze może zdecyduje się...
    Chyba że znajde w Szczecinie, Bielku Bialej, albo Kolobrzegu, Jeszcze zostaje Zakopane i Przemyśl, hehe na trasach mojego P, to mi przywiezie osobiście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dla mnie taki zajebiście różowy to trochę przesada wiem wiem dziewczynki uwielbiają róż ale ja takiego bym nie kupiła.
    Ja chyba dozbieram rzeczy i po powrocie z wesela (jej za tydzień mamy wesele 350 km od domu) ogarnę ubranka i dokupie resztę rzeczy dla małego żeby sobie we wrześniu tyłka nie zawracać.

Jeżeli chodzi o sklepy na allegro które sprzedają wózki ja bym uważała czytałam dzisiaj ze jest problem z reklamacjami w razie czego i ze potrafią wszystkiego nie dosłać np parasolki albo jest w innym kolorze a jak udasz się do firmowego sklepu to potrafią powiedzieć że było kupić u nas a nie przez internet.
    Ja wychodzę z założenia że lepiej jest zobaczyć na żywo dotknąć, sprawdzić tym bardziej ze nie jest to zakup za 100 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Free no tak właśnie na 5-6msc wygląda :-)ale ważne,ze rośnie :-)
    Ja tez na czuja sie gole,chociaż jak kucam,to coraz bardziej brzuszek mi przeszkadza-uciska mnie mocno,ale póki co daje radę :-)
    Z przodu często przed lustrem,bo jakos ostatnio tak sie pozadziargałam,że koniec swiata...a tam dalej,to juz na "oko":-) Da sie zrobić ;-)
    A ja sie trzymam tej ostatniej wersji-9 październik,jak nie wczesniej-czuje ze to będzie wczesniej...oj będzie...:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy -jedna taki kupi,inna woli beże :-)
    Ja tam lubię jak dziewczynki maja róż :-)nawet ten zajebisty:-)
    Jak czasem widzę,jak rodzice ubierają dziewczynki-w jakie kolory...ano w takie,które sami lubią. A tu nie o to chodzi-chodzi o to,co dzieci lubią,a dziewczynki głównie rzucają sie na różowy -wlasnie ten zajebiscie różowy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green! A Twoja tez jest o tydzień do przodu? Cos zapamiętałam,ze jest o dwa tygodnie do tyłu..nie pisałaś nic,ze jest do przodu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja pralam w 40-60 stopni. I prasowanie i tyle. Drugi raz juz nie piore.
    A jak ten wozek co widzialas na olx? Ogladalas go? Jak pisalas to przepraszam, ale musialam pominac :)

Sabina ja tez bym przez neta wozka chyba nie kupowala. Ja musze sobie zobaczyc, przejechac, pomacac ;p

Dorotka ja tez bym sie nie obrazila jakby Kornelia zechciala przyjsc na swiac gdzies na poczatku pazdziernika:) ale oby tez nie za wczesnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Green! A Twoja tez jest o tydzień do przodu? Cos zapamiętałam,ze jest o dwa tygodnie do tyłu..nie pisałaś nic,ze jest do przodu...
    Brzuchol ma dwa tyg za maly, a reszta o tydzien, poltora wieksza. I maszyna wyliczyla, ze ogolnie jest o tydz do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina kupiłam nie ma na nim żadnej ryski nawet na stelażu, tapicerka czysciutka, fajnie bo wszystko jest odpinane i do prania w pralce na wszelki wypadek wypralam jeszcze ja, sprowadzany z Anglii stan idealny, dostałam jeszcze prześcieradło do wózka no i tak jak w standardzie moskitiery czarne i białe do wózka, spacerówki i nosidełka, szelki do gondoli, folie przeciwdeszczową. Ogólnie jestem mega zadowola. Także wózek mam. Jak wrócimy z tego wesela kupujemy resztę rzeczy i z głowy będzie.

Mój mały na początku lipca był o tydzień do przodu ciekawe jak będzie teraz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, ze sie udalo z tym wozkiem :) wspaniale :)

A reszte zdazysz kupic.Tylko uwazaj w podrozy. Bo upaly moga dac Ci w kosc. No i na weselu tam tez nie tancuj za duzo :ppp

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jeszcze dwa tygodnie zapowiadają takie temperatury :-( my na to wesele w piątek na noc jedziemy, zawsze trochę chłodniej.
    Tak myślę że max do 22 wytrzymam.
    A do wózka co chwile zaglądam hehe jak wariatka jakas :-P

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ