X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej podobała sie taka rozpinana po środku, tylko M z tych co kupiłam to jak L z tych co chciałam i nie bylo mojego rozmiaru :( ale mają jeszcze być to po porodzie gdy brzusio nie będzie takiiii wielki będą OK. U mnie były tylko w szarych z różnymi lamówkami. Zastanawiałam się jeszcze nad bawełnianym szlafroczkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tego linka co pisałam z koszulami to nie patrzyłyście :-(
    Sabinka 200g-ważne,ze cos przytyłaś,gorzej jakby nic nie ruszyło...A pijesz duzo? Pij,bo teraz łatwo o odwodnienie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Dzisiaj u mnie na suwaczku zaczyna sie 30 tydzien :) a za tydzien zaczne 8 miesiac :)
    Zostalo 69 dni bez dzisiejszego :) ah :)

Dorotka ja nawet szczerze mowiac, to nie pamietam, czy patrzylam, czy nie. Moglabys podac jeszcze raz link? Choc ja nie jestem zwolenniczka kupowania ubran przez neta :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,juz mi się nie chce szukac. Chyba po prostu nikt nie czyta tego co pisze:P
    U mnie w piatek zaczyna się 30:-) Chociaż raczej 31,bo jestesmy tydzień do przodu:-) No brzuszek Ci sie ładnie zaokrągla :-)teraz juz w dopasowanej bluzce widac,ze jestes w ciazy:-)juz inaczej wygladasz:-)nabrałaś w końcu ciałka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytamy, czytamy, tylko troche linkow sie juz przewinelo i nie pamietam :P

Tez mam niby to termin porodu przesuniety na 7 pazdziernika, czyli tydzien do przodu jakby jestesmy (w sensie 31). Jednak jak w szpitalu bylam, to zawsze pytali i ostatnia miesiaczke i tak juz zostalam przy tym liczeniu od om:)

No wyskoczyl brzusio w koncu :) mama sie smiala, ze teraz robimy mase hehe :P choc i tak wiekszosc mysli, ze jestem w 5-6 mc, ale przynajmniej ciaze widac:)

Dziewczyny basen stoi prosto :D

Eeej mam takie pytanie. Jak radzicie sobie z depilacja? Nogi to pikus, daje rade, gorzej z tym co miedzy nimi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 08:50

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ♡
    Nie wiek czy was kiedyś nadrobię, po ślubie usiądę i będę nadrabiać :D
    Zostało juz kilka dni do naszego ślubu, stresie daje o sobie znać, ale mój P., zawsze próbuje rozładować atmosfera i odciągnąć mnie od stresujących sytuacji, pomaga nam jak tylko może :)
    Tymczasem się żegnam, jem śniadanko i idę na hennę brwi :*
    Trzymajcie się cieplutko ♡

Właśnie ciepło, pogoda w moim mieście w dniu naszego ślubu pokazuje 36 stopni w cieniu, mam nadzieje ze to przedmucha i będzie inaczej :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem zwolenniczką kupowania rzeczy przez internet a często korzystam z telefonu i nie mogę otworzyć linków.

Green ja mam większy brzuszek i jak sobie radzę na razie na czuja :-D i jakoś to wychodzi hehe jak będzie później nie wiem :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co, to korzystam wylacznie z telefonu. A linki wlasnie ciezko kopiowac.

No ja tez juz zaczelam na czuja, ale robie "mijaki" hahah :p bo jak luteine aplikuje, to czuje gdzie nie gdzie, ze niedokladnie :p

Zajsonek mam nadzieje, ze dasz rade w taki upal :) powodzenia i czekamy na wiesci i zdjecia :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas zacząć zabierać ze sobą lusterko do łazienki :D

binka76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakiej temperaturze robicie pranie dla maluszka, chodzi mi o nowe i używane rzeczy. I takie trochę głupie pytanie jak teraz wypiore, wyprasuje czy to już wystarczy czy przed porodem powtórzyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Eeej mam takie pytanie. Jak radzicie sobie z depilacja? Nogi to pikus, daje rade, gorzej z tym co miedzy nimi :p

He he, lusterko tylko lusterko :)

Prać będę w drugiej połowie sierpnia, pod koniec, wyprasuje i w docelową szafkę bez przesady, nie będe jeszcze raz prać :), nie dajmy zwariować się.
    Używane w normalnym na 60 i więcej i później z nowymi na maks 40stopniach i w dziecięcym.

U mnie dziś 62 dni do porodu.

Dziś wnerwiłam sie bo wózek w sklepie to na zamówienie i czas oczekiwania 3tyg maks 4. Kurcze, a ja myślałam że mniej... w Akpolu mają jeden zajebiście różowy, ale bez przesady nie chce wściekle różowego wózka, raczej spokojny kolor.
    Znalazlam na allegro,sklep we Wroclawiu, dostawa kurierem do 4 dni, kurcze może zdecyduje się...
    Chyba że znajde w Szczecinie, Bielku Bialej, albo Kolobrzegu, Jeszcze zostaje Zakopane i Przemyśl, hehe na trasach mojego P, to mi przywiezie osobiście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dla mnie taki zajebiście różowy to trochę przesada wiem wiem dziewczynki uwielbiają róż ale ja takiego bym nie kupiła.
    Ja chyba dozbieram rzeczy i po powrocie z wesela (jej za tydzień mamy wesele 350 km od domu) ogarnę ubranka i dokupie resztę rzeczy dla małego żeby sobie we wrześniu tyłka nie zawracać.

Jeżeli chodzi o sklepy na allegro które sprzedają wózki ja bym uważała czytałam dzisiaj ze jest problem z reklamacjami w razie czego i ze potrafią wszystkiego nie dosłać np parasolki albo jest w innym kolorze a jak udasz się do firmowego sklepu to potrafią powiedzieć że było kupić u nas a nie przez internet.
    Ja wychodzę z założenia że lepiej jest zobaczyć na żywo dotknąć, sprawdzić tym bardziej ze nie jest to zakup za 100 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Free no tak właśnie na 5-6msc wygląda :-)ale ważne,ze rośnie :-)
    Ja tez na czuja sie gole,chociaż jak kucam,to coraz bardziej brzuszek mi przeszkadza-uciska mnie mocno,ale póki co daje radę :-)
    Z przodu często przed lustrem,bo jakos ostatnio tak sie pozadziargałam,że koniec swiata...a tam dalej,to juz na "oko":-) Da sie zrobić ;-)
    A ja sie trzymam tej ostatniej wersji-9 październik,jak nie wczesniej-czuje ze to będzie wczesniej...oj będzie...:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy -jedna taki kupi,inna woli beże :-)
    Ja tam lubię jak dziewczynki maja róż :-)nawet ten zajebisty:-)
    Jak czasem widzę,jak rodzice ubierają dziewczynki-w jakie kolory...ano w takie,które sami lubią. A tu nie o to chodzi-chodzi o to,co dzieci lubią,a dziewczynki głównie rzucają sie na różowy -wlasnie ten zajebiscie różowy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green! A Twoja tez jest o tydzień do przodu? Cos zapamiętałam,ze jest o dwa tygodnie do tyłu..nie pisałaś nic,ze jest do przodu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja pralam w 40-60 stopni. I prasowanie i tyle. Drugi raz juz nie piore.
    A jak ten wozek co widzialas na olx? Ogladalas go? Jak pisalas to przepraszam, ale musialam pominac :)

Sabina ja tez bym przez neta wozka chyba nie kupowala. Ja musze sobie zobaczyc, przejechac, pomacac ;p

Dorotka ja tez bym sie nie obrazila jakby Kornelia zechciala przyjsc na swiac gdzies na poczatku pazdziernika:) ale oby tez nie za wczesnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Green! A Twoja tez jest o tydzień do przodu? Cos zapamiętałam,ze jest o dwa tygodnie do tyłu..nie pisałaś nic,ze jest do przodu...
    Brzuchol ma dwa tyg za maly, a reszta o tydzien, poltora wieksza. I maszyna wyliczyla, ze ogolnie jest o tydz do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina kupiłam nie ma na nim żadnej ryski nawet na stelażu, tapicerka czysciutka, fajnie bo wszystko jest odpinane i do prania w pralce na wszelki wypadek wypralam jeszcze ja, sprowadzany z Anglii stan idealny, dostałam jeszcze prześcieradło do wózka no i tak jak w standardzie moskitiery czarne i białe do wózka, spacerówki i nosidełka, szelki do gondoli, folie przeciwdeszczową. Ogólnie jestem mega zadowola. Także wózek mam. Jak wrócimy z tego wesela kupujemy resztę rzeczy i z głowy będzie.

Mój mały na początku lipca był o tydzień do przodu ciekawe jak będzie teraz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, ze sie udalo z tym wozkiem :) wspaniale :)

A reszte zdazysz kupic.Tylko uwazaj w podrozy. Bo upaly moga dac Ci w kosc. No i na weselu tam tez nie tancuj za duzo :ppp

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jeszcze dwa tygodnie zapowiadają takie temperatury :-( my na to wesele w piątek na noc jedziemy, zawsze trochę chłodniej.
    Tak myślę że max do 22 wytrzymam.
    A do wózka co chwile zaglądam hehe jak wariatka jakas :-P

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ