Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te Wasze dzieciaczki duze, moje takie chucherko :/ niecale 1200 g w 29t3d :/ dobrze, ze nogi dlugie, glowka tez w normie, jedynie ten brzuchol odstaje lekko.

Ja badania zrobilam juz, wlasnie zjadlam sniadanko i bede mierzyc cukier :)

a pozniej jade jeszcze raz po rzeczy do szpitala i jakas kiece zamierzam kupic. Bo cycki mam tak wielkie, ze wszystko za male w tym miejscu wlasnie. Masakra. Niedlugo rozmiar L zaczne kupowac, bo cyckow nie mieszcze, a na brzuchu bedzie wisiec, ale co zrobie no :/
    Kazdy jak mnie widzi, to mowi, ze wygladaja jak silikony :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ale te Wasze dzieciaczki duze, moje takie chucherko :/ niecale 1200 g w 29t3d :/ dobrze, ze nogi dlugie, glowka tez w normie, jedynie ten brzuchol odstaje lekko.

Ja badania zrobilam juz, wlasnie zjadlam sniadanko i bede mierzyc cukier :)

a pozniej jade jeszcze raz po rzeczy do szpitala i jakas kiece zamierzam kupic. Bo cycki mam tak wielkie, ze wszystko za male w tym miejscu wlasnie. Masakra. Niedlugo rozmiar L zaczne kupowac, bo cyckow nie mieszcze, a na brzuchu bedzie wisiec, ale co zrobie no :/
    Kazdy jak mnie widzi, to mowi, ze wygladaja jak silikony :/
    To się ciesz mi wcale cycki nie rosną tak jak większości.. nie wiem od czego to uzależnione.. Są większe ale nadal małe.. z drugiej strony to może lepiej bo mi tak nie oklapna heh chociaż kto wie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyckami to ja walczę od X lat :P, trudno mi coś dopasować.

Wydrylowałam ręcznie 3kg wiśni, teraz zasypie cukrem, niech sobie postoją 2dni i będę wkładać do słoiczków, będzie co wsadzać do herbaty na zimę.

Tak jak przez 3 dni nie miałam łaknienia to dziś bym konia z kopytami zjadła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jestem zla!!!! Jak cos w cyckach dobre, to kurde wisi w ramionach, brzuchu i o metr za szeroki, tylko te glupie cycuchy sie mieszcza. Nic nie kupilam :(((( poza gaciami dla meza :((( jeszcze wieczorem pojedziemy do tesco-moze tam cos... jezusie no zeby czlowiek nie mogl ubrania kupic.

Mi z B do D/E urosly, teraz sa jeszczw wieksze i musze nowy stanik kupic.

Ja uwielbiam kompoty i dzemy wisniowe. Wisni jakos na surowo nie bardzo :p

Tez bym cos zjadla. Bo jadlam ponad 2h temu, to juz mi brzuszek przypomina o sobie.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko kolejny upalny dzien, w nocy nie moglam spac musialam siedziec na balkonie ja pierd...ole mam dosc... nie mam na nic sily co za porazka. az dola dostalam z tej niemocy :P

binka, mnie w zeszlym roku maz "uraczył" wisniami - wydrylowalam 10 kg recznie :D w tym roku zakupilam drylownice bo mnie pod paznokciami az szczypalo pamietam hehe ale cale to 10 kg poszlo do zamrazary bo juz mi sil nie starczylo na babranie sie z tym dalej ^^

mi nawet piersi jakos ekstremalnie nie urosly, ale cieszy mnie to bo i tak mam spore a jak wiadomo co za duzo to nie zdrowo :)

mam takie pytanko... jak to z ta lewatywa przed porodem, przegladalam plan porodu na stronie szpitala i tam jest pkt czy sie chce czy nie no i zaczelam sie zastanawiac co z tym fantem. moze lepiej zrobic toto niz sie pozniej stresowac dodatkowo...

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley a upały mają być do 22 sierpnia!!!

Paulina ja dzisiaj byłam w tym textil market po tą koszule była jedna m w kolorze taka jaka zakupiła Sabina ale ta m to jak xl i z każdego guzika nitki wychodziły w ogóle pełno nitek mam nadzieję że jeszcze będą.
    Za to kupiłam małemu śliczny zielony kocyk z żabka w pepco, dwie czapeczki, rękawiczki, spodenki.
    A nie wiem czy wiesz Paulina że w szpitalu dają swoje ubranka dopiero na wyjście musisz mieć swoje. Moja koleżanka rodziła w kwietniu i mówiła że dają ubranka, pieluchy, wkłady dla mam, podpaski. Przynajmniej tam gdzie rodze to tak jest.
    Moje piersi urosły ale nie wywalilo ich tak żeby odstawaly od reszty ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy w jakim szpitalu, u mnie na stronie szpitala wyraźnie jest napisane:
    Niezbędne przedmioty dla mamy:Koszula ( plus druga na zmianę, Szlafrok, Ręczniki -2szt. Obuwie (plus obuwie do kąpieli).Przybory toaletowe.Woda mineralna ( najwyżej 2 butelki).
    Niezbędne przedmioty dla noworodka:
    Pampersy – 1 opakowanie.Chusteczki nawilżające.Kaftany, śpioszki – po 3szt.
    Czapeczki – 2szt.Rożek, kocyk. Skarpetki, rękawiczki – po 1 parze Krem do pielęgnacji pośladków.Jedna tetrowa pieluszka.

Warto sprawdzić na stronie szpitala, lub zadzwonić na oddział żeby dowiedzieć się.

Co do lewatywy, nie jestem do niej przekonana. W poprzednich porodach miałam wykonaną rutynowo, teraz nie chce.

Drylownice mam, ale mi szybciej idzie ręcznie, tym bardziej że mam pazurki :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest tak :

"Dla malucha musisz mieć pieluchy i chusteczki, wszystkie ubranka i kosmetyki zapewnia szpital. Jeżeli wolisz mieć swoje ciuszki dla bobaska - nie ma problemu. W szpitalu możesz dostać koszulę do rodzenia, zapewnione masz też podkłady poporodowe".

Jeszcze przed porodem się upewnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina z tego co widzialam u mnie w Textilu, to sa dwie firmy od tych koszul. Jedna kupilam S - jest jak rozmiar M - kupilam ja do porodu, wieksza, luzniejsza. A druga, ta co mi mama kupila, to ma rozmiar M, ale jest to na pewno S ;)

Z lewatywa to nie wiem, nie myslalam o tym w ogole...

Karolina, w ktorym szpitalu chcesz rodzic?

O wlasnie dostalam sms od luxmedu, ze wyniki sa. To lece sprawdzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina na Jaczewskiego w SPSK 4.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cycków,to te,które sa mniejsze ,to ponoć więcej mleka dają,a w wiekszysz jest zdecydowana większość tkanki tłuszczowej niestety.
    Ja miałam Male i dalej mam Male,choc moze pełniejsze,moja mama miała Male i mogłaby z piątkę dzieci wykarmić,bratowa to samo,a te,które miały wielkie,to teraz maja zwisające i miały niestety problem z karmieniem:/
    Tez sie cieszę,ze mam Male,bo przynajmniej nie będą takie oklapłe jak u innych:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green na zdjęciu masz cycki równo z brzuchem z tego co sie przyjrzałam :-) to gdzie Ci za luźne?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Green na zdjęciu masz cycki równo z brzuchem z tego co sie przyjrzałam :-) to gdzie Ci za luźne?:D
    To w biustonoszu bez usztywnienia. A jak wchodzi brzuch w rozmiar S, to cycki wejda tylko na wydechu niestety. A przeciez musze oddychac swobodnie, a usztywniany biustonosz to dodatkowe cm. No i generalnie ubrania nieciazowe szyte sa tak, ze sa taliowane, raczej malo rozszerzane i w biuscie i brzuszku. A stanik sportowy to fakt - "przyklapuje" mi je, ale rzadko nosze, bo jak ja bede wygladac po?

Karolina zona mojego brata tam rodzila, cesarke miala, ale nie slyszalam by narzekala na tamtejszy personel, takze na pewno to dobry szpital :)

No a moja mam nie miala ani cyckow, ani pokarmu. Ja sie balam, ze i u mnie tak bedzie. Ale leci ze mnie bez przerwy, nosze wkladki laktacyjne, bo taka produkcja idzie :P choc sa dni, ze zero ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, coś w tej torii jest. Ja miałam kilkakrotnie robione kontrolne USG (zamiast mammografii) i zawsze słyszałam, ze mam dużo tkanki tłuszczowej, hehe tylko jak ją spalić.

Jestem niepocieszona :( , byłam dzis na Echo serca, wychodzi lekka niewydolność, ciekawe jak wyjdzie holter za tydzień i co na to kardiolog, ja nie chce CC

W momencie gdy jechałam na badania u nas lunęło, ściana deszczu, troszkę pogrzmiewa, ale nadal jest duchota. Może z 2stopnie mniej na termometrze ale nadal 35

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ze mnie leci tylko kilka kropel jak na duszę setki.. ale lekarka mi mówiła ze produkcja pokarmu zaczyna się po porodzie jak zmieniają się hormony. Liczyłam ze będą większe w ciąży heh chociaż w ciąży ale z drugiej strony mojej koleżance bardzo urosły i po 9 miesiącach karmienia ma dwa naleśniki niestety i depresję z tego powodu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazde piersi po karmieniu traca swoj ksztalt niestety. Poza tym no decydujac sie na dziecko raczej bierze sie pod uwage takie rzeczy jak zmiana wygladu ciala. Dla mnie dziecko jest najwazniejsze, a biust i tak by kiedys opadl :p w kazdym razie poki co nie mam miseczki K, jak znajoma mojej mamy :D mowila, ze cyc jest 3 razy taki jak glowka dziecka :D to dopiero rozmiar :D
    Ja jutro mam wizyte u gina, moj mocz srednio wyszedl i pani prosila sie pojawic jutro. Takze zapewne skonczy sie na antybiotyku. Ale za to krew rewelacja: wszystko w normie, lacznie z hemoglobina i hematokrytem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam J ,ale 75, to przychodzi 103cm w obwodzie biustu :) i wcale nie jestem z tego powodu zadowolona, trudno o ładny stanik, te do karmienia to koszmar jakiś ,a jak coś znajdzie się to ceny kosmos.

ech, zmęczona jestem, chyba trzeba iść spać

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Chyba kazde piersi po karmieniu traca swoj ksztalt niestety. Poza tym no decydujac sie na dziecko raczej bierze sie pod uwage takie rzeczy jak zmiana wygladu ciala. Dla mnie dziecko jest najwazniejsze, a biust i tak by kiedys opadl :p w kazdym razie poki co nie mam miseczki K, jak znajoma mojej mamy :D mowila, ze cyc jest 3 razy taki jak glowka dziecka :D to dopiero rozmiar :D
    Ja jutro mam wizyte u gina, moj mocz srednio wyszedl i pani prosila sie pojawic jutro. Takze zapewne skonczy sie na antybiotyku. Ale za to krew rewelacja: wszystko w normie, lacznie z hemoglobina i hematokrytem :)
    Fakt dziecko jest najważniejsze ale o sobie też trzeba pamiętać. Jednak zależy mi aby po ciąży nie być juz tylko idealna matka ale także idealna kochanka.. kobiety tak się zakochują w dzieciach ze zapominają o sobie i mężu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia święte słowa ja bym po ciąży nie tylko chciała być szczęśliwa, spełniona mama ale i sexi żona zadowolona z tego jak wygląda i nie dla męża ale dla samej siebie. Nasze życie zmieni się o 180 stopni ale nie możemy zapomnieć o sobie przy tej zmianie. Chociaż łatwo teraz się pisze o tym zobaczymy co czas pokaże, ważne żebyśmy same siebie zaakceptowaly :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się. Jestem pedagogiem i terapeutą.. na słuchałam się mężów w poradni.. ich samotności, niezadowolenie i zazdrości o własne dziecko.. te kobiety dosłownie wyniosły mężów z sypialni o zastąpiły dzieckiem.. cycki były już tylko do karmienia a nie do pieszczenia.. jestem zwolennikiem jednak hierarchii w domu.. w rodzinie.. dlatego po ciąży chce szybko wrócić do formy. Czuć się seksownie i nosić szpilki hehe i

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ