Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi ja się zajmuje w tej chwili robieniem wyprawki, a konkretniej i precyzyjniej praniem :)

Na poważnie jestem w tej chwili po prostu sprzedawcą. W jednej z sieci sklepów byłam zastępcą kierownika i tak jak większość ludzi wyszłam ze starganymi nerwami i z drugiej strony cieszyłam się jak głupia że mnie zwolnili. Zatrudniłam się jako zwykły szary pracownik aby odpocząć.

Wylicytowałam na allegro wanienike ze stelażem za 55zl z przesyłką :P, cieszy mnie to tym bardziej bo jest mala tak jak chciałam (80cm).
    W przyszłym tygodniu w lidlu będą ciuszki niemowlęce od 62cm zakochałam sie w bluzie pluszowej białej :), oraz pieluszki pampers i inne kosmetyki.
    Tu gazetka :http://gazetka.lidl.pl/e904edb3-52fa-480a-9dfd-253978d2759d/
    Dziś kupilam młodszej spodnie i bluzy młodzieżowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów robi się ciepło....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koncze studia - wszystko mam pozaliczane, ale jestem w trakcie pisania pracy mgr. Chcialam bronic sie w pazdzierniku, ale na ta chwile, to nie wiem, czy w ogole w tym roku. Bo mam dosc ciezki projekt, obliczenia wychodza mi srednio i nawet nie mam glowy do tego.. moglam pojsc na jakis uniwersytet, a nie na politechnike, eh :p

Sabinka dzieki za info o ciuszkach w Lidlu :)

A ja jestem ciekawa, jak tam nasza swiezo upieczona mezatka - Zajsonek daj znac :) zdjecia obowiazkowe !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    A ja jestem ciekawa, jak tam nasza swiezo upieczona mezatka - Zajsonek daj znac :) zdjecia obowiazkowe !! :)

No własnie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO na nowej drodze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek 100lat na nowej drodze życia!!! Dużo dużo szczęścia:-)

Czym ja się zajmowałam podobnie jak Sabina jestem kierownikiem hali w sklepie ogrodniczym a raczej nim byłam bo do pracy nie zamierzam wrócić po macierzyńskim nie wyobrażam sobie kończyć pracy czasami po 19,pracując prawie wszystkie soboty i niedziele w sezonie tym bardziej ze przeprowadzamy się do innego miasta więc rok po urodzeniu będę miała dla siebie i małego :-) później planuje wrócic jak najszybciej do pracy ale zobaczymy jak będzie.

Wczoraj byłam nad jeziorem, o dziwo było chłodniej niż w pokoju, mąż wziął mi lezak a tak się dziwnie czułam znajomi na kocu ja na leżaku, postalam trochę w wodzie pomoczylam nogi i nawet fajnie było mimo 39 stopni po 14. Widziałam dziewczynę która już niedługo pewnie rodzi bo brzuch nisko i leżała na tym słońcu a brzuch czerwony jak nie wiem...
    A i kupiłam sukienkę na wesele nawet nie ciążowa ale wygląda jak ciążowa taka zbierana i marszczona pod biustem, lekki materiał do kolan, taka przylegająca do ciała że brzuszek wygląda w niej świetnie :-) kupiłam też buty bo w żadnych swoich szpilkach nie dam rady pójść nawet nogę mi ciężko włożyć tym bardziej ze jest gorąco i kupiłam sobie sandałki hehe także mowie do męża dość seksownie będę wyglądała ale przynajmniej będzie wygodnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez goraco.. znowu ;/ w weekend zrobilsimy u nas w chacie parapetowke i wpadlo troche znajomych, zostali tez na noc- ale wszyscy ostro zaimprezowali hehe ze na nogach ledwo sie trzymali :)

ja jestem pedagogiem, pracuje jako pedagog w swietlicy opiekunczo-wychowawczej dodatkowo zajmuje sie tez rodzinami , jeszcze rok temu mialam dwie prace i pracowalam jako opiekunka prywatna z 9 miesieczna i 3 letnia dziewczyna, ale dziewczyny wyrosly i ja przestalam byc potrzebna :) pomimo ze pracowalam po 12-13 h dziennie (oprocz weekednow) fajny to byl czas i moglam duzo kaski odlozyc.. teraz juz gorzej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Dalej narzekam na pogodę straszą że do 25 tak ma być, wczoraj była straszna duchota, do 24 leżała na leżaku i czytałam książkę na werandzie bo w domu nie szło wysiedziec nawet przy wiatraku.
    Teraz fajnie chlodek więc leżę przy otwartym oknie i korzystam;-)

Dzisiaj robie sobie dzień dla siebie idę do fryzjera może jakieś zakupy jak starczy sił :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Z tym fryzjerem dobry pomsl, też muszę iść i odświerzyć włosy.

Powiem Wam tak, dziś pan Remont zamontuje mi ostatnie półeczki, ostatnie poprawki i czekam tylko na tapicerkę i meble do kuchni.
    Ja wczoraj wieczorem z chęcia wyszłam z psem na długi spacer, pies- staruszka tylko średnio była zadowolona bo długo jej było.

W nocy prasowałam pościel niemowlęcą i w ogóle prasowałam, bo już TYLEEEE tego było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez bym poszla do fryzjera. Ale w taki upal nie wysiedze raczej :/ wiec poczekam z tym jeszcze :p na jakis chlodniejszy dzien :p

Karolina, ja slyszalam, ze nie do 25 sierpnia te upaly, a do konca sierpnia, do ostatniego dnia... :( :(

A ja to albo spie, albo siedze w basenie. Ostatnie sily wyciaga ze mnie ta pogoda :p

Sabinka, super, ze juz koncowka remontu. U mnie plytki juz polozone, kibelek i umywalka kupione. Maz zaczal klasc panele. Meble do korytarza mamy zamowione, kuchnia bedzie gotowa w pazdzierniku. W przyszlym tyg drzwi i malowanie. A jeszcze wanne musimy wybrac. Ale tez juz aby patrzec.

Powoli kompletuje torbe do szpitala. Brakuje mi szlafroka, klapek, musze kupic jakas paste do zebow w mini wersji i nieduza szczoteczke.

U mnie jutro skonczone bedzie 31 tygodni... jejuuuuu jak to leci szybko. Oby moja szyjka wytrwala do 37 tyg ;p bo poki co, to i troszke skrocila sie no i zmiekla. Ale zamknieta, to najwazniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz, nic nie mów, torba... kurcze też muszę klapki takie kąpielowe, nie nawadze japonek, ale chyba ostatecznie kupie je. Pastę do zębów kupiłam w rosmanie taką malutką, bo na 2-3 dni starczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie wesele to też poczekałabym do chłodniejszego dnia ale nie mam wyjścia trochę podetnę, zrobię odrost w końcu hehe bo ostatnio robiłam sobie sama gdzieś w czerwcu a włosy to tak mi szybko rosną że wygląda to okropnie no i z tyłu niedokładnie :D

Ja też przez pogodę nie mam na nic siły, wczoraj robiłam mielone to jak świnia się zapociłam od razu do wanny musiałam wskoczyć.

Paulina czyli jednak wanna, u nas będzie prysznic a tak w ogóle jedziemy we czwartek oglądać mieszkanie do wynajęcia na razie żeby bliżej szpitala być.

Ja już wszystko skompletuje pod koniec tego miesiąca no może na początek września... Takie jedno wesele rozwala troche budżet... Prezent, sukienka, buty, koszula dla męża, fryzjer, dojazd i już nie mamy 1000 zł masakra...Powiem Wam że nie wiem na co pieniądze idą ... Ostatnio byłam w aptece kupiłam pregne plus, kwas foliowy, Sorbifer i te tabletki z buraka i prawie 100 zł poszło...

Nasza młoda mężatka pewnie zaszalała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miesiąc miodowy :)
    Dorota też jakoś zamilkła

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a no padlo, ze wanna. Ale dokupimy "szybe" i bedzie mozliwosc i prysznica i kapieli. Widzielismy fajne, skladane takie te szybki, przyzwoicie to wyglada.

Super, ze jedziecie mieszkanie ogladac, w koncu troche spokoju bedziesz miala :) a mieszkanie, to co kupujecie, to na jakim etapie?
    A wesela niestety kosztuja.. znam ten bol :/

No tak, Zajsonek juz mezatka, to teraz tylko maz w glowie, a nie forum hehe :)

Ja jeszcze do listy brakujacych rzeczy musze dopisac:
    podpaski maxi, stanik do karmienia i moze kupie majtki jednorazowe.

Dziewczyny, a laktatory kupujecie?

Gdy skompletuje swoja torbe, to zajme sie kompletowaniem torby dla Kornelii. Musze rozek kupic dla niej. Mam tylko jeden, a wolalabym miec tak na wszelki wypadek dwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas już kładą tynki ale tak ustaliliśmy że nie będziemy się spieszyli z wykończeniem żeby zrobić tak jak chcemy a nie żeby zrobić szybko żeby się wprowadzić.
    Co do laktatora to postawiłam znak zapytania na liście sama się zastanawiam.
    Właśnie miałam pytać o rożek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktatora nie kupuje, ale ja nauczyłam się odciągać ręcznie :), poprzedni leżał i kurzył się.

Byłam u fryzjera, troszkę tych moich włosów oddalam, ale już trzeba było, bo mi końcówki rozdwajały się , no i mam takie suche elektryzujące się, fryzjerka poleciła mi olejek argonowy albo kokosowy, aby nawilżyć i zregenerować.

Jak moge coś polecić to rożek raczej miękki który później można użyć jako kołderka do wózka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie wiem, czy bede umiala odciagac recznie pokarm. Okaze sie :)

Zostalo mi 62 dni do porodu :)

A u Kornelii w pokoju juz sa panele :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Tak mi od wczoraj chodzi pytanie gdzie podziała się Dorota? Chyba nic nie stalo się...

Prawie wszystko mam poprane, to co miałam w domu( pościele itp) Jeszcze od kuzynki trzeba zwieść ciuszki.
    Mój P znaczą chodzić po Smykach itp hehe, gdzie dojedzie do miasta i ma czas to wychodzi, z każdej drogi jakiś ciuszek przywozi, teraz też coś tam kupił. Stwierdził że jak będzie miał tą trasę we wrześniu co teraz to w Bielsku Białej kupuje wózek, bo dużo taniej, a przewiezie na swoim wagonie.

W piątek będę miała montowane meble w kuchni - bosz jak ja się cieszę.
    Jutro zakładają mi holtera na dobę i chyba będę cały czas leżeć żeby nic nie wyszło , choć z drugiej strony, no cóż na tą cc w razie co zgodzę się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie też wczoraj myślałam o Dorocie...
    Ja wczoraj miałam dzień jak wyszłam z domu o 12 tak ok 18 dopiero dotarłam z fryzjera jestem zadowolona odrosty wyszły super a tyle się naczytalam że w ciąży farba ciężko łapie:-P
    Co do wyprawki to tak jak pisałam porządnie się za nią wezmę po tym weselu. Jutro idę na usg 3d ;-)
    A tak poza tym przed chwilą wstalam i nic mi się nie chce :-P w sumie coś bym zjadła hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie, co z Dorota?
    Moze wyskoczyla na jakis spontaniczny urlop? Bo mam nadzieje, ze nic sie nie stalo, ze sie nie odzywa.

Zajsonek tez milczy..

Dziewczyny, dajcie znac!

Tak sobie mysle, ze moze bysmy sie wymienily nr tel, w razie czego, zeby wlasnie uniknac takich sytuacji, ze nie wiadomo co sie dzieje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł tym bardziej jak któraś z nas urodzi to szybciej i łatwiej napisać smsa :-)

A później w razie jakiś pytań np do doświadczonej Sabiny:-)

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ