Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Dziewczyny a co czytanie? Macie coś co wciąga i pozwala upłynnić czas?
    Ja polecam serię alibi na szczęście -4wciagajace książki ;)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    A wiesz może czy będzie brany pod uwagę status ojca? W sensie męża. Bo ja jestem studentką dzienną. Mąż pracuje na umowę zastępstwo i jestem ciekawa czy będzie mi się ten 1000 należał.
    Mysle, ze tak. Bo prawa do macierzynskiego nie masz, bo nie masz umowy o prace :) a jak Ty nie masz, to Twoj maz rowniez nie ma. A to ma byc dawane bez wzgledu na dochod :)

Z ksiazek polecam Terrego Pratchteta wszyztkie ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam V.C.Andrew Seria o rodzinie Dollangangerów, Seria o rodzinie Casteel, Seria o rodzinie Cutler / przeczytałam znaczy się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a ja czytałam ze dochód się liczy. Tak samo przy becikowym, którego nie dostaniemy bo mój mąż ma za duże dochody. Ten kraj jest dla ludzi albo biednych albo bogatych a sredniaki mają najgorzej i to mnie wkurza..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gosciu dzisiaj w polsacie z rana mowil, ze niezaleznie od dochodu. Przy becikowym tak - liczy sie. Ale 1000 na kazde dziecko juz nie. Tak mowil. A jak bedzie? Sie okaze :)

Ogolnie mamy chory kraj, chory system. Ostatnio pani premier stwierdzila, ze kolejki do lekarzy sa takie dlugie, bo to dobrzy specjalisci :D a w gorszych szpitalach nie ma kolejek :D takze tego :D

ailatan, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    To gosciu dzisiaj w polsacie z rana mowil, ze niezaleznie od dochodu. Przy becikowym tak - liczy sie. Ale 1000 na kazde dziecko juz nie. Tak mowil. A jak bedzie? Sie okaze :)

Ogolnie mamy chory kraj, chory system. Ostatnio pani premier stwierdzila, ze kolejki do lekarzy sa takie dlugie, bo to dobrzy specjalisci :D a w gorszych szpitalach nie ma kolejek :D takze tego :D
    Hm no to może coś się zmieniło.. ale jak partner ma umowę o pracę to już nie przysługuje bo może wziąć macierzyński urlop i dupa.. wiec w ogóle ten cały pomysł kupy się nie trzyma.. a kolejki są bo nie ma pieniędzy na specjalistów a nie ze są dobrzy buhaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma umowe o prace i nie ma prawa do macierzynskiego,bo to tylko gdy kobieta pracuje i ma prawo, to moze "podzielic sie" z mezem tym macierzynskim. Maz nie moze pojsc na macierzynski. Moze na tacierzynski jesli matka wykorzysta tam chyba pierwsze 14 tyg dopiero. A jak masz to wykorzystac skoro nie masz pracy i jednoczesnie prawa do tego? Ja to tak rozumiem. Wiem, ze na ojcowski pojsc moze - bo jestesmy w zwiazku malzenskim i ma prawo do 2 tyg wolnego. Jesli bysmy nie byli malzenstwem nie mialby prawa do niczego ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Moj ma umowe o prace i nie ma prawa do macierzynskiego,bo to tylko gdy kobieta pracuje i ma prawo, to moze "podzielic sie" z mezem tym macierzynskim. Maz nie moze pojsc na macierzynski. Moze na tacierzynski jesli matka wykorzysta tam chyba pierwsze 14 tyg dopiero. A jak masz to wykorzystac skoro nie masz pracy i jednoczesnie prawa do tego? Ja to tak rozumiem. Wiem, ze na ojcowski pojsc moze - bo jestesmy w zwiazku malzenskim i ma prawo do 2 tyg wolnego. Jesli bysmy nie byli malzenstwem nie mialby prawa do niczego ;P
    Musisz się dowiedzieć ale czytałam teraz artykuły i wynika z nich ze jak facet ma umowę o pracę to ten 1000 nie przysługuje. Bo czemu nie może wziąć macierzyńskiego całego? Wydaje mi się ze może.. trzeba by doczytać ale wydaje mi się ze tak prosto nie będzie otrzymać ten 1000..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest strasznie poplatane :/ no w kazdym razie:
    http://m.ofeminin.pl/urlopy-i-zasilki/urlop-macierzynski-2015-d58096.html

14 tyg dla matki tylko i wylacznie. A jesli matce nie przysluguje, to tym bardziej ojcu - bo jak? Po 14 tyg mialby wziac? No nie, bo matka swojego nie moze udokumentowac.

Zreszta ja tez chetnie dowiem sie jak to w koncu z tym jest, bo tak kreca, ze nie wiem :P
    https://parenting.pl/portal/urlop-macierzynski-dla-ojca - tu masz wyjasniona sprawe macierzynskiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:48

• naali13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pokrecona sprawa... Pewnie dowiemy się w styczniu ;) ale mam nadzieję załapać się na ten 1000 przynajmniej do czasu skończenia studiów...

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    To jest strasznie poplatane :/ no w kazdym razie:
    http://m.ofeminin.pl/urlopy-i-zasilki/urlop-macierzynski-2015-d58096.html

14 tyg dla matki tylko i wylacznie. A jesli matce nie przysluguje, to tym bardziej ojcu - bo jak? Po 14 tyg mialby wziac? No nie, bo matka swojego nie moze udokumentowac.

Zreszta ja tez chetnie dowiem sie jak to w koncu z tym jest, bo tak kreca, ze nie wiem :P
    https://parenting.pl/portal/urlop-macierzynski-dla-ojca - tu masz wyjasniona sprawe macierzynskiego.
    Potem poczytam ale wydaje mi się bezsensu ze nie mógłby wykorzystać swojej części macierzynskiego tylko dlatego ze matka dziecka nie pracuje.. poza tym gdyby tak łatwo to rozdawali to by szybko zbankrutowali wiec pewnie jakieś ograniczenia są.. tzw kruczki heh po prostu ją już nie wierze w to państwo a teraz będzie juz tylko gorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ,ale tacierzyński jest tylko częściowy, więć jak?
    Nie wiem, wyjdzie jak zwykle w praniu. Mi kończy sie w styczniu umowa, pani z ZUS kazała wypisać normalnie roczny urlop i że dostane go, a jeśli nie będzie to 1000zł to jakoś to będzie wyrównywane do tej kwoty, sama wtedy nie wiedziała jeszcze jak. Ja wogole nie wiem jak to będzie bo my bez ślubu.

Dziewczyny jak ja się cieszę!, prawdopodobnie jutro (jak dobrze pójdzie) będzie koniec z remontem - montaż kuchni.
    W sobotę mam podjechać do rodziców na działkę zebrać owoce dla siebie i pewnie zrobimy sobie gila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój "mały" na dzień dzisiejszy rozpoczynając 29 tydzień waży uwaga 1723g jest dwa tygodnie do przodu :) także z końca października robi się połowa ;) znowu lekarz powtórzył że kawał chłopaka :) mój mąż jak to usłyszał to bardzo dumny był :) ale na tym 3d/4d nie chciał buźki pokazać rączki, nózki mam a główką był w dół i ciężko było złapać dobry obraz, zresztą im większe dziecko tym gorzej jest podpatrzeć.

Druga sprawa od września idziemy na stancję, cisza spokój, dzisiaj oglądaliśmy a pod koniec roku jak dobrze pójdzie już na swoje, dzisiaj wstawiali nam okna ;)

co do tego 1000 to najlepiej pytać u źródła czyli tam gdzie będzie składało się te papiery, chociaż wydaje mi się że tak łatwo nie będzie tzn nie dadzą każdej jakieś progi na pewno będą tak jak z becikowym niby dla wszystkich albo z odliczeniem od podatku dziecka ładnie wszystko w gadce a co do czego jak zwykle wychodzi gó....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Dziewczyny mój "mały" na dzień dzisiejszy rozpoczynając 29 tydzień waży uwaga 1723g jest dwa tygodnie do przodu :) także z końca października robi się połowa ;) znowu lekarz powtórzył że kawał chłopaka :) mój mąż jak to usłyszał to bardzo dumny był :) ale na tym 3d/4d nie chciał buźki pokazać rączki, nózki mam a główką był w dół i ciężko było złapać dobry obraz, zresztą im większe dziecko tym gorzej jest podpatrzeć.

Druga sprawa od września idziemy na stancję, cisza spokój, dzisiaj oglądaliśmy a pod koniec roku jak dobrze pójdzie już na swoje, dzisiaj wstawiali nam okna ;)

co do tego 1000 to najlepiej pytać u źródła czyli tam gdzie będzie składało się te papiery, chociaż wydaje mi się że tak łatwo nie będzie tzn nie dadzą każdej jakieś progi na pewno będą tak jak z becikowym niby dla wszystkich albo z odliczeniem od podatku dziecka ładnie wszystko w gadce a co do czego jak zwykle wychodzi gó....
    LO rany.. naprawdę duży.. ale dobrze ze wszystko ok.. ja kolejna wizytę mam dopiero za 2 tyg.. ogólnie po 6 tyg bo lekarka pojechała na wakacje w międzyczasie.. juz nie mogę się doczekać i się stresuje bo Odstawilam luteine bo szyjka miała 5 cm i . lekarka nie widziała potrzeby by ją dalej brać a po drugie nie wiem czy wyłączyłam się z tej bakterii.. i jestem ciekawa czy dobrze rośnie.. no musze wytrzymać.. jutro w końcu i mi zostaje 100 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, śliczne stópki.Ja wszystkie niemowlęce stopki bym całowała, jakiś fetysz :) Faktycznie jak na ten tydzień to duży, będzie dorodny chłopak.

Mi dziś zaczynają montować kuchnie :)

Caramel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina widzę remont w końcu idzie ku końcowi :)
    Co do czytania książek to przeczytałam wszystkie Dana Browna od "Aniołów i demonów", "Kod Leonarda da Vinci", "Zaginiony Symbol", "Inferno" ... Teraz czytam "Dochodzenie" Davida Hewsona, książka 800 stron a wciąga niesamowicie tym bardziej że interesuje się tematyką morderstw :P a tutaj na początku w dziwnych okolicznościach zostaje zabita młoda dziewczyna, lubiana przez wszystkich jak piszą kto by mógł zabić cudowną, niewinna, lubianą dziewczynę? Nikt, czyli wszyscy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana Browna mam nawet w domu, przeczytałam Anioly i Demony oraz Kod Leonarda da Vinci, ale juz dawno temu, jakoś tak średnio mi podchodzą, wole jednak obyczajowe, jak widać każda ma swoj gust.
    Moja 17 latka przeczytała w wakacje 3 częsci Greya teraz czeka na 08.09 ma sie pojawić 4 książka "Oczami Greya"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jaki duzy chlopak :)
    Moja mala w 29 tc miala tylko 1174 g. Oby za tydzien na usg sie okazalo, ze sporo przytyla. Bo niby mi ta "cukrzyca" wyszla i powinnam hodowac olbrzyma w brzuchu, a z tego co widze, to kazda z Was ma duze dzieci, a tylko ja takie male i dlugie ;p kurcze 1700 w 29 tc to mega duzo :)

U nas w sypialni tez juz sa panele :) ah :)

Z ksiazek czytam tylko fantasy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina bo mamusia drobniutka, u mnie idzie w męża w sumie on ponad 4 kilo ważył jak się urodził :)

Ja właśnie wyprasowałam koszule, sobie sukienkę i zaczynam powoli się pakować.

Miłego dnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powiem Wam dziewczyny ze z ta waga dziecka to tez roznie bywa, nalezy pamietac ze to waga szacowana.. teraz przyklad z zycia wziety, 3 dni temu mojej kolezanki siostra urodzila syna.. ona 3/4 ciazy lezala bo miala krotka szyjke i na koncu podawali dziecku leki rozwijajace pluca zeby jak sie wczesniej urodzi nie bylo problemow.. urodzila ostatecznie w 37 tyg i lekarz jak ja badal to mowil ze no no bedzie 3400 a wiecie ile wazyl jak sie urodzil 2880 :D takze.. :D no :D najwazniejsze ze dzieciaki rosna i ze wszytsko jest ok a waga to roznie bywa.. kazda z nas tez inaczje wazy to czemu dzieci maja byc rowne :)

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ