plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka1983 wrote:Dziewczyny a co czytanie? Macie coś co wciąga i pozwala upłynnić czas?
aneczka1983 lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnynaali13 wrote:A wiesz może czy będzie brany pod uwagę status ojca? W sensie męża. Bo ja jestem studentką dzienną. Mąż pracuje na umowę zastępstwo i jestem ciekawa czy będzie mi się ten 1000 należał.
Z ksiazek polecam Terrego Pratchteta wszyztkie ;]aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo gosciu dzisiaj w polsacie z rana mowil, ze niezaleznie od dochodu. Przy becikowym tak - liczy sie. Ale 1000 na kazde dziecko juz nie. Tak mowil. A jak bedzie? Sie okaze
Ogolnie mamy chory kraj, chory system. Ostatnio pani premier stwierdzila, ze kolejki do lekarzy sa takie dlugie, bo to dobrzy specjalisci a w gorszych szpitalach nie ma kolejek takze tegoailatan, aneczka1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygreen wrote:To gosciu dzisiaj w polsacie z rana mowil, ze niezaleznie od dochodu. Przy becikowym tak - liczy sie. Ale 1000 na kazde dziecko juz nie. Tak mowil. A jak bedzie? Sie okaze
Ogolnie mamy chory kraj, chory system. Ostatnio pani premier stwierdzila, ze kolejki do lekarzy sa takie dlugie, bo to dobrzy specjalisci a w gorszych szpitalach nie ma kolejek takze tego -
nick nieaktualnyMoj ma umowe o prace i nie ma prawa do macierzynskiego,bo to tylko gdy kobieta pracuje i ma prawo, to moze "podzielic sie" z mezem tym macierzynskim. Maz nie moze pojsc na macierzynski. Moze na tacierzynski jesli matka wykorzysta tam chyba pierwsze 14 tyg dopiero. A jak masz to wykorzystac skoro nie masz pracy i jednoczesnie prawa do tego? Ja to tak rozumiem. Wiem, ze na ojcowski pojsc moze - bo jestesmy w zwiazku malzenskim i ma prawo do 2 tyg wolnego. Jesli bysmy nie byli malzenstwem nie mialby prawa do niczego ;P
-
nick nieaktualnygreen wrote:Moj ma umowe o prace i nie ma prawa do macierzynskiego,bo to tylko gdy kobieta pracuje i ma prawo, to moze "podzielic sie" z mezem tym macierzynskim. Maz nie moze pojsc na macierzynski. Moze na tacierzynski jesli matka wykorzysta tam chyba pierwsze 14 tyg dopiero. A jak masz to wykorzystac skoro nie masz pracy i jednoczesnie prawa do tego? Ja to tak rozumiem. Wiem, ze na ojcowski pojsc moze - bo jestesmy w zwiazku malzenskim i ma prawo do 2 tyg wolnego. Jesli bysmy nie byli malzenstwem nie mialby prawa do niczego ;P
-
nick nieaktualnyTo jest strasznie poplatane no w kazdym razie:
http://m.ofeminin.pl/urlopy-i-zasilki/urlop-macierzynski-2015-d58096.html
14 tyg dla matki tylko i wylacznie. A jesli matce nie przysluguje, to tym bardziej ojcu - bo jak? Po 14 tyg mialby wziac? No nie, bo matka swojego nie moze udokumentowac.
Zreszta ja tez chetnie dowiem sie jak to w koncu z tym jest, bo tak kreca, ze nie wiem
https://parenting.pl/portal/urlop-macierzynski-dla-ojca - tu masz wyjasniona sprawe macierzynskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 18:48
-
Faktycznie pokrecona sprawa... Pewnie dowiemy się w styczniu ale mam nadzieję załapać się na ten 1000 przynajmniej do czasu skończenia studiów...01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnygreen wrote:To jest strasznie poplatane no w kazdym razie:
http://m.ofeminin.pl/urlopy-i-zasilki/urlop-macierzynski-2015-d58096.html
14 tyg dla matki tylko i wylacznie. A jesli matce nie przysluguje, to tym bardziej ojcu - bo jak? Po 14 tyg mialby wziac? No nie, bo matka swojego nie moze udokumentowac.
Zreszta ja tez chetnie dowiem sie jak to w koncu z tym jest, bo tak kreca, ze nie wiem
https://parenting.pl/portal/urlop-macierzynski-dla-ojca - tu masz wyjasniona sprawe macierzynskiego. -
nick nieaktualnydziewczyny ,ale tacierzyński jest tylko częściowy, więć jak?
Nie wiem, wyjdzie jak zwykle w praniu. Mi kończy sie w styczniu umowa, pani z ZUS kazała wypisać normalnie roczny urlop i że dostane go, a jeśli nie będzie to 1000zł to jakoś to będzie wyrównywane do tej kwoty, sama wtedy nie wiedziała jeszcze jak. Ja wogole nie wiem jak to będzie bo my bez ślubu.
Dziewczyny jak ja się cieszę!, prawdopodobnie jutro (jak dobrze pójdzie) będzie koniec z remontem - montaż kuchni.
W sobotę mam podjechać do rodziców na działkę zebrać owoce dla siebie i pewnie zrobimy sobie gila.
-
nick nieaktualnyDziewczyny mój "mały" na dzień dzisiejszy rozpoczynając 29 tydzień waży uwaga 1723g jest dwa tygodnie do przodu także z końca października robi się połowa znowu lekarz powtórzył że kawał chłopaka mój mąż jak to usłyszał to bardzo dumny był ale na tym 3d/4d nie chciał buźki pokazać rączki, nózki mam a główką był w dół i ciężko było złapać dobry obraz, zresztą im większe dziecko tym gorzej jest podpatrzeć.
Druga sprawa od września idziemy na stancję, cisza spokój, dzisiaj oglądaliśmy a pod koniec roku jak dobrze pójdzie już na swoje, dzisiaj wstawiali nam okna
co do tego 1000 to najlepiej pytać u źródła czyli tam gdzie będzie składało się te papiery, chociaż wydaje mi się że tak łatwo nie będzie tzn nie dadzą każdej jakieś progi na pewno będą tak jak z becikowym niby dla wszystkich albo z odliczeniem od podatku dziecka ładnie wszystko w gadce a co do czego jak zwykle wychodzi gó....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 22:24
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:Dziewczyny mój "mały" na dzień dzisiejszy rozpoczynając 29 tydzień waży uwaga 1723g jest dwa tygodnie do przodu także z końca października robi się połowa znowu lekarz powtórzył że kawał chłopaka mój mąż jak to usłyszał to bardzo dumny był ale na tym 3d/4d nie chciał buźki pokazać rączki, nózki mam a główką był w dół i ciężko było złapać dobry obraz, zresztą im większe dziecko tym gorzej jest podpatrzeć.
Druga sprawa od września idziemy na stancję, cisza spokój, dzisiaj oglądaliśmy a pod koniec roku jak dobrze pójdzie już na swoje, dzisiaj wstawiali nam okna
co do tego 1000 to najlepiej pytać u źródła czyli tam gdzie będzie składało się te papiery, chociaż wydaje mi się że tak łatwo nie będzie tzn nie dadzą każdej jakieś progi na pewno będą tak jak z becikowym niby dla wszystkich albo z odliczeniem od podatku dziecka ładnie wszystko w gadce a co do czego jak zwykle wychodzi gó.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina widzę remont w końcu idzie ku końcowi
Co do czytania książek to przeczytałam wszystkie Dana Browna od "Aniołów i demonów", "Kod Leonarda da Vinci", "Zaginiony Symbol", "Inferno" ... Teraz czytam "Dochodzenie" Davida Hewsona, książka 800 stron a wciąga niesamowicie tym bardziej że interesuje się tematyką morderstw a tutaj na początku w dziwnych okolicznościach zostaje zabita młoda dziewczyna, lubiana przez wszystkich jak piszą kto by mógł zabić cudowną, niewinna, lubianą dziewczynę? Nikt, czyli wszyscy
-
nick nieaktualnyDana Browna mam nawet w domu, przeczytałam Anioly i Demony oraz Kod Leonarda da Vinci, ale juz dawno temu, jakoś tak średnio mi podchodzą, wole jednak obyczajowe, jak widać każda ma swoj gust.
Moja 17 latka przeczytała w wakacje 3 częsci Greya teraz czeka na 08.09 ma sie pojawić 4 książka "Oczami Greya" -
nick nieaktualnyKarolina jaki duzy chlopak
Moja mala w 29 tc miala tylko 1174 g. Oby za tydzien na usg sie okazalo, ze sporo przytyla. Bo niby mi ta "cukrzyca" wyszla i powinnam hodowac olbrzyma w brzuchu, a z tego co widze, to kazda z Was ma duze dzieci, a tylko ja takie male i dlugie ;p kurcze 1700 w 29 tc to mega duzo
U nas w sypialni tez juz sa panele ah
Z ksiazek czytam tylko fantasyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale powiem Wam dziewczyny ze z ta waga dziecka to tez roznie bywa, nalezy pamietac ze to waga szacowana.. teraz przyklad z zycia wziety, 3 dni temu mojej kolezanki siostra urodzila syna.. ona 3/4 ciazy lezala bo miala krotka szyjke i na koncu podawali dziecku leki rozwijajace pluca zeby jak sie wczesniej urodzi nie bylo problemow.. urodzila ostatecznie w 37 tyg i lekarz jak ja badal to mowil ze no no bedzie 3400 a wiecie ile wazyl jak sie urodzil 2880 takze.. no najwazniejsze ze dzieciaki rosna i ze wszytsko jest ok a waga to roznie bywa.. kazda z nas tez inaczje wazy to czemu dzieci maja byc rowne