plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:Paulina bo mamusia drobniutka, u mnie idzie w męża w sumie on ponad 4 kilo ważył jak się urodził
Ja właśnie wyprasowałam koszule, sobie sukienkę i zaczynam powoli się pakować.
Miłego dnia dziewczyny
Tyle, ze maz wysoki bardzo, nogi dlugie, zawsze w siatke gral. A ja z kolei 165 cm, malenstwo. Moze i faktycznie dluga po mezu, i drobna po mnie. Jescze w sumie moze sie to wyrowna jakos, mamy kilka tygodni. Ale zawsze to bezpieczniej, gdy dzidzia grubiutka. No nic. Zobaczymy za tydzien ile wazy Kornelia moze nadrobi troszke
Karolina to Wy dzis na wieczor juz wyjezdzacie tak? To pamietaj by pic duzo w podrozy, robcie przystanki no i przede wszystkim daj znac, gdy dojedziecie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaramel wrote:Jedziemy dzisiaj po pracy mojego męża. Dam znać.
Natalia ja swojego nie tucze nawet przez te upały mniej jem hehe może ta kasza bobovity robi swojeCaramel lubi tę wiadomość
-
A jest możliwość wpływania na wzrost i masę dziecka? Bo słyszałam, że ilość jedzenia ma raczej wpływ na tuszę i ewentualnie cukier mamy, a dziecko rośnie samo... Ja bym chciała aby kruszyna rosła. Mój mąż jest w normie ma 183, ja ledwie 155. Jesteście więc jak te smukłe, wysokie trzciny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 13:06
-
ailatan wrote:hehe ja wole zeby moj byl mniejszy bo wiem ze z porodem bedzie latwiej i szybciej takze tuczyc go napewno nie bede byle bylo w normie
Oho... To nie jest powiedziane. Ja ważyłam 2600g i byłam 3 córka, a mama z tych 3 porodów rodziła mnie najdłużej i w najgorszych meczarniach01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
A moja siostra, bardzo szczuplutka urodziła dwóchchłopców
dwóch chłopców. Jeden 3950 drugi 4200 i rodziła.ich jakoś.przez godzinę (oczywiście każdego oddzielnie w odstępie 1,5 roku)aneczka1983, dddodiii lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnynaali13 wrote:Oho... To nie jest powiedziane. Ja ważyłam 2600g i byłam 3 córka, a mama z tych 3 porodów rodziła mnie najdłużej i w najgorszych meczarniach
-
nick nieaktualnyJa 3kg rodziłam dłużej niż 3,400 , ale spoko, napewno pierwszy porod trwa troszke dluzej niż następny - nie strasze.
Czy mamy wpływ na wagę, nie wiem, myslę że to jest zakodowane w genach, mówią że dużo odpoczynku, prawidłowa dieta mamy i witaminy mają wpływ, ale czy tak wielki...Nie mam zdania.
Moja Natala 3kg noworodek lepiej rozwijała sie niż 3,400 Wery. Natalia do tej pory jest patykiem, Wera po pól roku też zrobiła się patykiem, najważniejsze że zdrowe. Natala jest na >25centylu Wera na 3 i niżej. I git, takie są, nie przejmuje się tym.
aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chce by Kornelcia po prostu byla zdrowa i nic wiecej ale jak sie czyta, ze im dzidzius wiecej wazy, tym ma wieksze szanse, to jakos automatycznie tak sie mysli, ze oby wiecej wazylo.
Ale ze mnie sierota. Zmienialam naklowacz w glukometrze i tak go wyciagalam, ze wbilam go calego w mojego palca. Krew sie polala i to cala masa krwi, no masakra ;P a teraz mam takiego fioletowego siniaka na opuszku palca kaleka po calosci ;p
Przyszly filtry do basenu - woda sie czysci i za jakies 2 h wskakuje sie pluskacaneczka1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygreen wrote:Ja chce by Kornelcia po prostu byla zdrowa i nic wiecej ale jak sie czyta, ze im dzidzius wiecej wazy, tym ma wieksze szanse, to jakos automatycznie tak sie mysli, ze oby wiecej wazylo.
Ale ze mnie sierota. Zmienialam naklowacz w glukometrze i tak go wyciagalam, ze wbilam go calego w mojego palca. Krew sie polala i to cala masa krwi, no masakra ;P a teraz mam takiego fioletowego siniaka na opuszku palca kaleka po calosci ;p
Przyszly filtry do basenu - woda sie czysci i za jakies 2 h wskakuje sie pluskac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia tak, wlasnie przy porodzie przedwczesnym mi chodzi. Z moja szyjka rewelacji nie ma, dlatego tak chcialabym miec duzego dzidziusia juz na tym etapie. Ale nic - odliczam do 37t0d jeszcze troszke
Ok lece sie kapac, pozniej mam o 21:20 cukier zmierzyc i o 21:40 mam zjesc kanapke jeszcze i spac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygreen wrote:Karolina jaki duzy chlopak
Moja mala w 29 tc miala tylko 1174 g. Oby za tydzien na usg sie okazalo, ze sporo przytyla. Bo niby mi ta "cukrzyca" wyszla i powinnam hodowac olbrzyma w brzuchu, a z tego co widze, to kazda z Was ma duze dzieci, a tylko ja takie male i dlugie ;p kurcze 1700 w 29 tc to mega duzo
U nas w sypialni tez juz sa panele ah
Z ksiazek czytam tylko fantasy
Swoja droga,to faktycznie duży chłopak,ale lepiej duży,niż za maly:-)
-
nick nieaktualnyaneczka1983 wrote:Ja też mam wrażenie, że im cięższe tym zdrowsze bo ciągle żyję obawami przed przedwczesnym porodem...
Jak Malo waży,a urodzi sie nawet w tym 38-40tc,to ma mniejsze szanse,a taki który wazy więcej -to okaz zdrowia:-)