Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia pewnie że tak :) a czasami jest tak że pod koniec zwalnia waga. Chociaż moja koleżanka, która urodziła w kwietniu tydzień przed porodem na usg wyszło 3500 a tydzień po tym usg urodziła chłopca 4300 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Paulina bo mamusia drobniutka, u mnie idzie w męża w sumie on ponad 4 kilo ważył jak się urodził :)

Ja właśnie wyprasowałam koszule, sobie sukienkę i zaczynam powoli się pakować.

Miłego dnia dziewczyny :)
    My w sumie oboje z mezem, to wygladamy jak glodni studenci generalnie:P
    Tyle, ze maz wysoki bardzo, nogi dlugie, zawsze w siatke gral. A ja z kolei 165 cm, malenstwo. Moze i faktycznie dluga po mezu, i drobna po mnie. Jescze w sumie moze sie to wyrowna jakos, mamy kilka tygodni. Ale zawsze to bezpieczniej, gdy dzidzia grubiutka. No nic. Zobaczymy za tydzien ile wazy Kornelia :) moze nadrobi troszke :)

Karolina to Wy dzis na wieczor juz wyjezdzacie tak? To pamietaj by pic duzo w podrozy, robcie przystanki no i przede wszystkim daj znac, gdy dojedziecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja wole zeby moj byl mniejszy :) bo wiem ze z porodem bedzie latwiej i szybciej :) takze tuczyc go napewno nie bede :) byle bylo w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy dzisiaj po pracy mojego męża. Dam znać.

Natalia ja swojego nie tucze :-P nawet przez te upały mniej jem hehe może ta kasza bobovity robi swoje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Jedziemy dzisiaj po pracy mojego męża. Dam znać.

Natalia ja swojego nie tucze :-P nawet przez te upały mniej jem hehe może ta kasza bobovity robi swoje :-)
    heeh ja nie mowie ze Ty tuczysz :) ale ze ja nie bede jadla wiecej jak nawet nie wyjdzie za duzy :) no kazdy rosnie w swoim tempie :) zobaczymy co wyjdzie hehe sama jestem ciekawa.. moj maz wielki chlop znaczy nie ze grubu ale miesien rozbudowany i prawie 190 wzrostu a ja 165 i powiedzialabym normalna, chociaz tez duzo cwiczylam sowjego czasu, ale z natury do najchudszych nie nalezalam :) takze hehe badanie pokaze jak duzy bobas rosnie :D

Caramel lubi tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest możliwość wpływania na wzrost i masę dziecka? Bo słyszałam, że ilość jedzenia ma raczej wpływ na tuszę i ewentualnie cukier mamy, a dziecko rośnie samo... Ja bym chciała aby kruszyna rosła. Mój mąż jest w normie ma 183, ja ledwie 155. Jesteście więc jak te smukłe, wysokie trzciny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 13:06

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    hehe ja wole zeby moj byl mniejszy :) bo wiem ze z porodem bedzie latwiej i szybciej :) takze tuczyc go napewno nie bede :) byle bylo w normie :)

Oho... To nie jest powiedziane. Ja ważyłam 2600g i byłam 3 córka, a mama z tych 3 porodów rodziła mnie najdłużej i w najgorszych meczarniach

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja siostra, bardzo szczuplutka urodziła dwóchchłopców
    dwóch chłopców. Jeden 3950 drugi 4200 i rodziła.ich jakoś.przez godzinę (oczywiście każdego oddzielnie w odstępie 1,5 roku)

aneczka1983, dddodiii lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Oho... To nie jest powiedziane. Ja ważyłam 2600g i byłam 3 córka, a mama z tych 3 porodów rodziła mnie najdłużej i w najgorszych meczarniach
    Pewnie ze nie, ale jednak wiekszosci kobiet rodzi sie lepiej mniejsze dzieci.. ponad 4000 kg to juz naprawde duzo.. ale oczywiscie wchodza na to rozne predyzpozycje, ulozenie dziecka, budowa ciala kobiety, sila kobiety i takie tam :D

• naali13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo ;)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3kg rodziłam dłużej niż 3,400 :), ale spoko, napewno pierwszy porod trwa troszke dluzej niż następny - nie strasze.

Czy mamy wpływ na wagę, nie wiem, myslę że to jest zakodowane w genach, mówią że dużo odpoczynku, prawidłowa dieta mamy i witaminy mają wpływ, ale czy tak wielki...Nie mam zdania.
    Moja Natala 3kg noworodek lepiej rozwijała sie niż 3,400 Wery. Natalia do tej pory jest patykiem, Wera po pól roku też zrobiła się patykiem, najważniejsze że zdrowe. Natala jest na >25centylu Wera na 3 i niżej. I git, takie są, nie przejmuje się tym.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce by Kornelcia po prostu byla zdrowa i nic wiecej :) ale jak sie czyta, ze im dzidzius wiecej wazy, tym ma wieksze szanse, to jakos automatycznie tak sie mysli, ze oby wiecej wazylo.

Ale ze mnie sierota. Zmienialam naklowacz w glukometrze i tak go wyciagalam, ze wbilam go calego w mojego palca. Krew sie polala i to cala masa krwi, no masakra ;P a teraz mam takiego fioletowego siniaka na opuszku palca :P kaleka po calosci ;p

Przyszly filtry do basenu - woda sie czysci i za jakies 2 h wskakuje sie pluskac :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ja chce by Kornelcia po prostu byla zdrowa i nic wiecej :) ale jak sie czyta, ze im dzidzius wiecej wazy, tym ma wieksze szanse, to jakos automatycznie tak sie mysli, ze oby wiecej wazylo.

Ale ze mnie sierota. Zmienialam naklowacz w glukometrze i tak go wyciagalam, ze wbilam go calego w mojego palca. Krew sie polala i to cala masa krwi, no masakra ;P a teraz mam takiego fioletowego siniaka na opuszku palca :P kaleka po calosci ;p

Przyszly filtry do basenu - woda sie czysci i za jakies 2 h wskakuje sie pluskac :)
    Nigdzie nie czytała żeby większe dziecko miało jakieś większe szanse.. no chyba ze masz ma myśli poród przedwczesny.?

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie, że im cięższe tym zdrowsze bo ciągle żyję obawami przed przedwczesnym porodem...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczk, zacznij myśleć pozytywnie, to polowa sukcesu.
    Podobno nieszczęścia sami przyciągamy , wystarczy zmienić myślenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tak, wlasnie przy porodzie przedwczesnym mi chodzi. Z moja szyjka rewelacji nie ma, dlatego tak chcialabym miec duzego dzidziusia juz na tym etapie. Ale nic - odliczam do 37t0d :P jeszcze troszke :)

Ok lece sie kapac, pozniej mam o 21:20 cukier zmierzyc i o 21:40 mam zjesc kanapke jeszcze :P i spac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje że jesteśmy na miejscu :-)
    Dobrej nocy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    A ja melduje że jesteśmy na miejscu :-)
    Dobrej nocy :-)
    Super. Przyjemności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Karolina jaki duzy chlopak :)
    Moja mala w 29 tc miala tylko 1174 g. Oby za tydzien na usg sie okazalo, ze sporo przytyla. Bo niby mi ta "cukrzyca" wyszla i powinnam hodowac olbrzyma w brzuchu, a z tego co widze, to kazda z Was ma duze dzieci, a tylko ja takie male i dlugie ;p kurcze 1700 w 29 tc to mega duzo :)

U nas w sypialni tez juz sa panele :) ah :)

Z ksiazek czytam tylko fantasy :P
    Tylko przy nieleczonej cukrzycy rodzą sie duże dzieci.
    Swoja droga,to faktycznie duży chłopak,ale lepiej duży,niż za maly:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Ja też mam wrażenie, że im cięższe tym zdrowsze bo ciągle żyję obawami przed przedwczesnym porodem...
    :-) jest udowodnione,ze dzieci przy porodach przedwczesnych z waga "wieksza" maja większe szanse na przeżycie,niż te z mniejsza masa urodzeniowa,a tez waga świadczy o stanie zdrowia dziecka (i matki).
    Jak Malo waży,a urodzi sie nawet w tym 38-40tc,to ma mniejsze szanse,a taki który wazy więcej -to okaz zdrowia:-)

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ