Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, racja, w nieleczonej. Choc ja tam swjojej nie lecze ;p bo jem wszystko i cukry super sa;p
    Nam polozna mowila, ze 2,5 kg i mozna spokojnie rodzic. Ale wolalabym urodzic 3,5 kg :P

Ale wiecie co zobaczylam na zdj z usg? Ze waga "z brzuszka" to byla 1300 g, a z kosci udowej 1174 g. Komputer przypisuje chyba na wszelki wypadek ta nizsza wartosc. Nie wiem, w kazdym razie podbudowalo mnie to :D i powoli zblizam sie do liczby 55 na wadze :D

Dorotka my sie bedziemy gniewac na Ciebie - gdzies byla? Czemus sie nie odzywala? my tu sie martwilysmy!!

Ok cukier zmierzony, poranna toaleta zaliczona, biegne robic sniadanie i zamarynuje miecho na grila.

Sabina i jak Twoja kuchnia?

Karolina udanej zabawy i pysznego jedzonka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Paulina, Kuchnia w 85% stoi w każdym razie szafki już są, nawet zagospodarowane, w poniedziałek przychodzą i montują listewki wykończeniowe, itp no i dwie ółeczki na ścianę. No i zostaną firanki do powieszenia. Z dodatkami typu reling czy podajnik na papier jeszcze nie spieszę sie, bo takie gówienka najwięcej kasy biorą, a jest ich troszkę.

Dorotka to powinna po dupie dostać :)

O własnie i cala wracaj jeszcze w dwupaku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko wiecie co???

Zjadlabym kakaowy biszkopt z bita smietana.
    Boze chyba moja jedna z nielicznych zachcianek - kolejna w trakcie robienia - grill ;P ale ten kakaowy biszkopt i ta bita smietana to ah szkoda, ze nie ma nic w domu, by to zrobic ;p no nic.

Sabinka to swietnie:) juz koncoweczka :) zaaazdroszcze :p u nas ku koncowi zmierzaja podlogi - korytarz prawie skonczony i mozemy wchodzic z drzwiami i pozniej z malowaniem :)
    Jutro do castoramy jedziemy wlasnie by zamowic drzwi i wybrac lodowke. Moze jeszcze na pralke starczy pieniazkow :) a jak nie, to za miesiac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis spędziliśmy cały dzień na dzialce - rodzice pojechali w świat, a my pojechaliśmy zebrać owoce/warzywa i podlać dzialke.

Grill też był, uwielbiam szaszłyki z papryką i cebulką :P
    Jak wrociliśmy byłam zmęczona nic nierobieniem i zasnęłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny?
    Jak to jest z wodami płodowymi?
    Ich ilość się zwiększa,czy zmniejsza w ostatnim trymestrze?
    PS.Dodałam 4 zdjęcia w galerii brzuszków:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co mi mowił lekarz to 1000 -1500ml to norma
    Dorotka co u ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no,tylko czy one sie teraz zwiększają,czy maleją hak dziecko rośnie?
    A u mnie fajnie:-)
    Same górki mam jeżdżące po brzusiu :-) wczoraj brzuch mnie bolał,bo jechałam autobusem i babsko prowadziło,hamować nie umiała i tak jak na światłach i przystanku hamowała,to musiałam brzuch napinać za każdym razem,żebym do przodu nie poleciała i od tego mnie bardzo rozbolał,ale nospe wzięłam położyłam się jak wróciłam i przeszło :-) takze spoko:-)
    Juz nic nie tyje...nic a nic...od 20lipca zero i sie boje czy Oliwka mi rośnie,czy przestała rosnąć,czy co...:/
    Zastanawiam sie nad tymi wodami wlasnie,bo często czytam,ze dziewczyny w trzecim trymestrze chudną bo ilość wód płodowych sie zmniejsza...to prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm Dorota powiem Ci szczerze ze pierwszy raz słyszę żeby ktoś chudl w 3 trymestrze . Za to koleżanki i lekarka mówią ze właśnie najbardziej przytyje w 3 trymestrze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, ja Tobie powiem że już 3 tydz zauważyłam że przybieram maks 200g, a byłam na badaniu kontrolnym i Dagmara przybrała na wadze ile trzeba, więc... Myślę że te upały też mają swój wpływ. Wiecej pijemy, mniej jemy, mniej tłusto, więcej owoców itp.

Jak na razie w III trymestrze przybieram tyle co nic, ale zwalam to na upał

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha:-) no to gitara:-) ja tez na upal zwalam,bo jem polowe tego co jadłam :/ w ogole juz więcej nie mieszczę..czuję bardzo żołądek...
    Ailatan :-) Tak właśnie często czytałam,ze pod koniec chudna...
    Mi tesciowa w drugim trym.mowila,ze w trzecim tyje się najwiecej-u mnie to sie nie sprawdza,a nawet jakby upału nie bylo,to tyla bym tak jak tylam regularnie:P Kazda ma inaczej :-)

aneczka1983, binka76 lubią tę wiadomość

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydaje, że to kwestia indywidualna...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)
    Znów zapowiada się ciepły dzień. Więc butelkę wody w garść i trzeba załatwiać co nie co.
    Przypominam o Lidlowskiej promocji : pampersy za 30zl duza paczka, plyny do prania i płukania , ciuszki itp :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Wczoraj mialam mega ciezki dzien - wybralismy lodowke, lazilismy po sklepach, wybieralismy jakies pierdoly do mieszkania, ogladalismy drzwi itp itd. Czulam sie jak po maratonie... kregoslup bolal mnie jak diabli.

A teraz juz po sniadaniu i mierzeniu cukru - juz nawet palce nie bola i tylko w jednego sie kluje w sumie. Ide dalej spac.

I moj maly mis, a wlasciwie misia sie przekrecila wczoraj chyba ;< i chyba lezy w ogole w poprzek. Choc czkawke miala, to czulam tak nisko. Nie wiem w sumie. Maz serdunio slyszal tez pod pepkiem. Nie wiem. W kazdym razie moje zebra cierpia niemilosiernie :)

Wczoraj babcia mi powiedziala, ze na pewno wczesniej urodze - w naszej rodzinie jeszcze nikt nie dotrwal do 40 tc. I ze strony mamy i ze strony taty. Ja w 36 sie urodzilam, moj brat w 37. Myslicie, ze ma to znaczenie? :P moja mama ze mna lezala z rozwarciem 3 miesiace w szpitalu, bratu nawet nie mowili, ze bedzie siostre mial, bo nie wiedzieli, czy bedzie ok... :/ a i tak o miesiac za szybko sie wypchalam z piorunujaca waga 3470 g - kawal baby jak na 36 tc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 36 możesz, wcześniej nie :), lepiej sobie dotrwaj do tego 38 tc
    Pamiętam jak chodziłam w ciąży z Natalą, już tak mi dłużyło się że byłam gotowa w 7mc ciąży urodzić byle już. Urodziłam wg OM 42tc a wg mnie w 40, mam długie cykle a lekarz mnie nie słuchał, no i po drugie wiedziałam kiedy zaszłam, no bo tak by wyszło że sama robiłam :P, a wg USG zgadzało mi się.

• madu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mowcie że to cos z wodami może być, bo mnie ubyło ostatnio 2 kilo. Mam nadzieję, że jak piszesz Binka, to przez te upały, więcej wody i mniej cięzkie jedzenie, mnie jeszcze doszło dosyć sporo ruchu bo remontowalismy mieszkanie, więc cały dzien na nogach. Mam nadzieję, że to przez to i z moim małym wszstko w porządku. 2 tyg temu na usg wszytsko było ok.

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co czytalam w necie, to do 36 tc wod systematycznie przybywa. Po 36 powoli zmniejsza sie ich ilosc.

Madu jak na usg wszystko bylo ok, to nie masz co sie martwic :)

No i w 3 trym podobno sie zwieksza wage najbardziej. Ale.. widzisz, ja np mam 4,7 kg na plusie od poczatku ciazy... ale jak wymiotowalam, to pozniej dlugo nadrabialam wage. Jak ostatnio mialam wizyte u gina, a tydz pozniej u diabetologa, to w ciagu tego czasu nabralam 100 g. A teraz czekam 3 tyg do kolejnej wizyty z wazeniem i zobaczymy. Moze dobiegne do 55 kg w koncu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:31

madu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)

Wesele udane, zostaliśmy na poprawinach :) śłub piękny, w Bazylice nad samą Wisłą a jak chór w kościele śpiewał to mój mały tak kopał hehe. Wesele skończyło się dla mnie o 23.30 :)nawet parę kawałków zatańczyliśmy z mężem.
    A wczoraj mieliśmy naszą pierwszą rocznicę ślubu :) ale ten czas leci.
    Dzisiaj sobie odpoczywam, pogoda sprzyja :)

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis szaleje na Olx :) kupuje uzywane ciuszki i takie tam, sa cale wyprawki za naprawde groszowe sprawy- w ogole postanowilam, ze wiekoszosc rzeczy chce uzywanych- bezsensu kupowac nowe i wydawac na to gorke pieniedzy :) wozek mam od siosrty, lozeczko i fotelik tez szukam uzywany :) o pokoiku nawet nie mysle, bo i tak przez pierwsze miesiace maly bedzie z nami w sypialni a potem cos sie zoorganizuje :)

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super, ze zabawa udana byla :) pieknie wygladalas, wspaniala fryzura :)

Natalka, ja mam wiekszosc rzeczy "z odzysku" ;p kupilismy tylko kilka tak naprawde w stylu lozeczko, czy kosmetyki, smoczki, buteleczki, wanienke. A reszta "od ludzi" :p

Aa w Pepco sa dosc tanie rozne rzeczy dla maluszkow - ja rozek kupilam za 25 zl. Moze nie jest jakis full wypas - ale ile z tego bedziemy korzystac? Ano niedlugo.

Jeeeeeeeej..... lodowka stoi juz w kuchni <3 jest taka piekna :) ah :) taka nowa i tak pachnie takim nowym sprzetem ;P

Jeszcze dzis przyjada meble do korytarza, tez z odzysku :D ale mega zadbane i piekne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łóżeczko odkupione, tylko materacyk nowy kupowałam, pościel uzywaną, odkupioną, ciuszki dostałam, parę sztuk kupiłam, no przyznaje się , nie mogłam oprzeć się :)
    Wozek akurat nowy - teście kupują :).

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ