Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan ślicznie wyglądaliście

Przetrwałam tą glukozę , pani dodała mi troszkę cytryny, sama zaproponowała. Na wyniki troszkę poczekam, bo mam wizytę dopiero 4.08, a one idą wprost do lekarza. Wiem że z palca miałam 91 po nie wiem.Musiałam dziś albo jutro, bo później znów zostaje sama, a remont trwa :)
    Dziś jeszcze na USG na 18 :), później chcemy na spacerek.
    U nas na szczęście nie ma duchoty, bo jest wiaterek od morza a temp 25stopni nie jest taka męcząca. Ja dziś mam fasolkę na ciepło, jajka sadzone i ziemniaczki z koperkiem.

U mnie w rosmanie przeważnie jest czynna jedna kasa, nie ma większych potrzeb ,ale jak podchodzę do kasy, to nawet jak jest nie wiele ludzi to woła drugą kasjerkę, ktora przeważnie coś robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm sukienka pieknie maskowala brzuszek- i bylo to jednak 20 dni temu- zdjecie w awatarze jest z wczoraj :) hihi

wiecie martwi mnie teraz ta bakteria..

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic to musze czekac do jutra, odebrac wyniki, dzwonic do lekarki i dowiedzeic sie co dalej.. kurde zawsze cos ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie przejmuj się porozmawiasz z lekarzem i wszystko Tobie wyjaśni nie ma się co martwić na zapas ;)

Sabina z cytryną nie jest źle ;)
    Daj znać jak po usg ;) i zazdroszczę pogody ja siedzę i się cała kleje dosłownie...

Ja zapisałam się dzisiaj na USG 3D/4D ale dopiero na 13.08 bo lekarz na urlopie mam nadzieję że nie za późno, wizytę u swojego mam 6.08

A to my już po :)
    http://zapodaj.net/1a6f90a64deed.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Natalia nie przejmuj się porozmawiasz z lekarzem i wszystko Tobie wyjaśni nie ma się co martwić na zapas ;)

Sabina z cytryną nie jest źle ;)
    Daj znać jak po usg ;) i zazdroszczę pogody ja siedzę i się cała kleje dosłownie...

Ja zapisałam się dzisiaj na USG 3D/4D ale dopiero na 13.08 bo lekarz na urlopie mam nadzieję że nie za późno, wizytę u swojego mam 6.08

A to my już po :)
    http://zapodaj.net/1a6f90a64deed.jpg.html
    Rowniez slicznie :)

ech no mam nadzieje ze ta bakteria w zaden sposob nie zaszkodzi maluszkowi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ustepowania miejsca w kolejkach itd...Myślę,ze to zalezy kto jaki jest i czy widac juz bardzo mocno brzuszek...Mi jeszcze do niedawna ledwo jeden facet ustapil miejsca w kolejce,a teraz to wszyscy-dosłownie wszyscy:-) Widac u mnie bardzo duza piłeczkę :-) musze nowe zdjęcie walnąć...A to jutro :-)
    Po prosty wszyscy wszędzie mnie przepuszczają...
    A naprawde jeszcze z miesiąc temu,to praktycznie nikt..Moze ludzie myślą w ten sposob-ze im mniejszy brzuszek,tym młodszą ciąża,a im większy,tym starsza:-)no tak powinno byc,ale nie wszystkie mamy tak samo duże brzuszki:-)
    NP na Green moze patrzą tak jak pisala-ze jest juz po ciąży,albo ze w niej nie jest...Moze tak ludzie myślą...
    Ps. Ja za tydzień w piatek ide na badanie USG trzeciego trymestru :-) To będzie akurat w dniu,kiedy zaczyna sie 29 tydzień...Tak mnie ten lekarz zapisał,chociaż moj gin mowil,ze w 30/31tc. Mi tam wszystko jedno:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika urodziła synka wczoraj o 9.00 :-) Jest po cc i czuje się bardzo dobrze-wstała normalnie i sama sie kąpała :-) Jej synek waży 3kilo:-) Tak jej zazdroszczę,ze ma to wszystko za sobą...i ze synka ma juz zdrowego na świecie..:-) cudownie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne zdjecia Karolina i Natalia :) slicznie wygladalyscie :)

Sabinka mi w Luxmedzie kazaly przyniesc cytryne ze soba :) takze chyba przezyje :P w sobote o 8 rano mnie to czeka:P

Dorotka no wlasnie kurcze u mnie tak naprawde dopiero ludzie zaczynaja zwracac uwage. Np wczoraj nad jeziorem to bylam ogladana od gory do dolu, a jakis koles swojej kobiecie mnie pokazywal i cos tam jej nawijal do ucha ;p moze o moim celulicie ;p a moze o brzuchu :p ale widac bylo poruszenie na plazy :p
    A w ubraniach to tak srednio widac, zalezy w co sie ubiore.

Ja mam w 29t3d usg 3 trym czyli w sobote 1 sierpnia o 8:50. Oby Kornelcia byla juz duza i grubiutka. Bo ostatnio wszystko bylo o tydzien, poltora wieksze, a brzuszek zgodny z om.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green dzieki :)

moj mlody jest za to chyba grubiutki bo na wszystkich pomiarach brzuszek pare dni do przodu :P ale kazde dziecko ma tez inna anatomie, w innym tempie sie rozwija..
    ja juz myslalam ze do konca sierpnia bede miala spokoj a tu niespodzianka z bakteria.. chyba do jutra oszleje bo nie wiem co dalej :/

dzis umowilam sie na starym rynku z kolezankami na lody :P musze sie odstresowac:D

green lubi tę wiadomość

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, to chyba jeszcze gorzej mialas bo ja bym nie zniosla przymusu uspienia masakra, jak na razie podly nastroj trwa, poplakuje czasem i wkurzam się na caly swiat. No ale co zrobic.

Powodzenia w przygotowaniach ;)

green, ja na plazy tez bylam pod gradobiciem spojrzen ;P komentowania nie zanotowalam, ale pewnie bylo pspsps

aliatan, bardzo ladna sukienka, ja tez wesel wielkich nie lubie, ostatnio bylam jako gosc na jednym i siedzialam tam tylko dlatego ze byla klima a byl koszmarny skwar na dworze :P wytrzymalam do 2 :O

binka, zazdroszcze Ci tego chłodku... tam u Was to zawsze chlodniej ja akurat jak bylam teraz niedawno to ogolnie upalow nie bylo ale nawet jak ten upal jest to latwiej go zniesc.

chlodnika w zyciu nie jadlam :D musze zrobic dzieki za pomysl, a fasolke jutro zrobie moze i ziemniory z kefirem i koperkiem :D o, widzicie dobrze, ze jestesice od razu apetyt wrocil. a dzis na obiad tortilla, taka pol domowa bo z wkładem własnym :) mąż ma wolne a to oznacza fast food hehe

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że Martika ma już to za sobą, chociaż ja się na razie za specjalnie nie boje :)

Jej jaka duchota niby chmury niby grzmi a tak duszno przed chwilą wzięłam sobie kąpiel i zaraz albo obejrzę sobie jakiś film albo książka.

I ja jestem ciekawa jak tam mój chłopak rośnie 6 sierpnia podejrzę u swojego gin a później z niecierpliwością będę czekała na 3d/4d.

Miley najlepiej będzie jak postoi trochę w lodówce ;) ja dzisiaj jednak zrezygnowałam z chłodnika jak mam jeść mięso niech będzie mięso zrobiłam bitki w sosie do tego ziemniaczki i jakaś mizeria ;)

co do fast food-ów to mnie wczoraj ok 23 taka ochota na tortille z MC naszła ale dzięki Bogu najbliższy MC zamykają o 23 więc jakoś sobie przetłumaczyłam że nie ma sesnu hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green to Ty tez masz mniej więcej na tym samym etapie ciąży to badanie:-) będziesz trzy dni do przodu,to fajnie:-)
    Ja tez mam nadzieje,ze duzo urosła,bo pamiętam,jak na połówkowych wyszlo,ze ma brzuszek troche mały...w normie,ale jednak był o chyba 4dni do tyłu...
    Moze będzie dobrze...nie moge sie doczekać jak ją zobaczymy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszkiem nie przyjmuj się, jak akurat opije sie wód to będzie duży, jak się wysika to maly. U mnie to bylo tak że na USG tym prywatnie była opita i miała pełen pęcherz ,a na wizycie NFZ sam p.doktor powiedział że wysikana i brzusio pusty.

wiecie co mnie zaczyna wpieniać... Ostatnio mam coś takiego jakbym popuszczała, zaczelam podpaskę nosić bo to mnie denerwuje. Żółte gatki też mnie wnerwiają, nie pamiętam żebym tak miała, na sto procent to nie upławy, bo te mam,ale białe. Normalnie nosze podpaskę, czego nie cierpię bo przy @ stosuje tampony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pecherz miała wtedy wysiusiany:-)
    Ja tez mam takie cos co ze mnie leci-gin mowil,ze wydzielina jak najbardziej prawidlowa,wiec wiem,ze to normalne:-) mam tak,ze np.ide siku,wychodzę,usiądę sobie u nagle na majtkach mokro...Wlasnie tez jakbym popuscila,ale to się siusiu:-) Czasem poleci mi tez mokre z białym -tak trochę..Musze wkladek używać,bo inaczej majtki bym musiała zmieniać kilka razy dziennie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no praktycznie na tym samym etapie bedziemy mialy to usg :) ciekawe jak nasze maluszki urosly... nie moge sie doczekac :)

Ja mam po luteinie taka wydzieline biala i wodnista. Caly czas na wkladkach jade :P

Kurde dzisiaj taka okropna pogoda byla - duszno, goraco, niby grzmialo, ale ani burzy ani deszczu... wentylator nie wyrabia, ja nie wyrabiam, a Kornelia jak caly dzien spokojna byla i raczej poruszala sie tak delikatnie, lekko, to teraz naparza od godziny, az mam zgage, boli zoladek i jest mi niedobrze ;/

Jeszcze dzisiaj tak mnie biodra i miednica bolaly, ale cale szczescie juz przeszlo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam napisać o mięcie :-) ja np.bardzo lubię miętę i ostatnio wypijam tak po dwa,trzy kubki:-) Dobrze robi na trawienie i ogólnie mnie relaksuje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to USG prawidłowe, choć jest male ale
    Dagmara zostaje Dagmarą, waga 1415g wszystko na miejscu i prawidłowo, male ale do przepływu pępowinowego w jednym naczyniu, zaburzenia, do kontroli za 3 tyg bo to może wpływać na wzrost małej. Jak na razie p.doktoro powiedział że brnie w 3500
    Pięknie połykała wody i najważniejsze główka w dół.

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecałam są zdjęcia u mnie w pamiętniku :*
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/poczecie-pozytywny-test-narodziny,1898,1.html?sd=1

a suknia jeszcze jest kawałkiem pozszywanego materiału także nie było czemu robić zdjęcia :D
    6 sierpnia będzie do odebrania <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka? Ale co Male? Ze Dagmarka jest mala?? No ale przeciez ładnie wazy...:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek jaka Ty jestes sliczna!!!!!
    Cudny makeup i przepiekna fryzura *-* :)

Sabinka na pewno bedzie dobrze.

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ