Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko, wybieracie się na "przyuczenie" do szkoły rodzenia? :)

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie, mam za sobą dwa porody i chyba nic się nie zmieniło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remont niestety jest konieczny, a chcemy to zrobić przed urodzeniem Dagi, a zależało nam na tym aby starszym nie komplikować i po roku szkolnym.
    Tylko mialo być tak że mieliśmy zamieszkać na działce u teściowej (wszelkie wygody), a teraz gdy mój P zmienia prace... kicha. Jego nie będzie przez 2-4dni przyjedzie na 2-4 dni a ktoś musi dopilnować ,a sama też nie chce iść na działki, a do mojej mamy nie pójdę i tyle (dluga historia) a do teściowej, nie bo ona naskakuje tak iż w 2tyg bym przybrała 10kg i jest taka że dla św spokoju trzeba jej ustąpić, więc unikam :)

No jeszcze jest psiapsióła, prawdopodobnie na tydzień wyjeżdża i stwierdziła że wtedy mogłabym zaopiekować sie jej mieszkaniem i pieskiem., ale tak u kogoś , wiecie jak to jest. Z nią u niej w domu czuje się bardzo dobrze ,ale sama...Będe wpadać wypuszczać pieska, karmić , wykąpać się :P

W każdym razie dam rade :)Bo nie mam wyjścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisalysmy z Green na temat szkoły rodzenia rozmawiałam z koleżankami które chodziły i nie i żadnej różnicy nie widziałam tzn ta co chodziła to mówiła że nic to ma się do tego jak już będziesz na porodowce nawet nie wiedziała że na salę porodowa trzeba brać torbę i swoje rzeczy dostała parę godzin po porodzie bo jakaś położna się zlitowala i przyniosła to samo jej partner mówił że w momencie jak się wszystko zaczęło to w głowie pustka nie mówie że szkoły rodzenia są złe sama się zastanawiam poważnie chociaż mam ok 40 km do miasta w którym chodzę do gina i chce rodzic to jednak nie uśmiecha mi się dojeżdżać w wysokie temperatury, może faktycznie pokażą jak się zająć maluchem ale my też mamy instynkt macierzyński bardziej jestem za jezdzeniem już z maluchem na jakieś zajęcia dla mam w sumie sama nie wiem jak to będzie :-) ale nie wiem czy nie lepiej iść na żywioł ta koleżanka co chodziła mówiła że na zajęciach powiedziały im babki że w szpitalu niby nie dostaje się żadnego znieczulenia a to co niby tobie podają to tak tylko żeby na głowę tobie działało nie wiem ile w tym prawdy ale chyba wolę nie wiedzieć :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie jeszcze nie zdecydowalismy jesli chodzi o szkole rodzenia. I chce i nie chce. Musimy to dokladnie przemyslec i przedyskutowac. U nas w gre wchodziloby tylko jezdzic prywatnie, bo nikt mezowi nie da wolnego, poza tym no koszty. Mamy teraz inne wydatki, wiec pewnie pojdziemy bezplatnie u nas w miescie pare razy, by zobaczyc, o ile beda jakies po poludniu zajecia.

Binka no to masz teraz na glowie sporo, tylko nie przemeczaj sie zbytnio.

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 ja po dłuższym pobycie u teściowej to też bym się przestała w drzwiach mieścić :P u mamy pewnie podobnie, ale ona gotuje bardziej "fit" hehe

Caramel, no właśnie ja też rozważam bo mąż pracuje długo i dużo więc byłby problem. ja właśnie myślałam bardziej pod jego kątem to ;) ale ...tak zachwalają te szkoły, że człowiek się zaczyna zastanawiać, tylko czy bez tego się nie obędzie? może taka moda kolejna. czasem za dużo wiedzieć też niedobrze :P

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley24 To jest moja 3ciążą, nigdy nie byłam w szkole rodzenia, nie wiem czy cos daje czy nie.
    Wiem że podczas poprzednich porodów skupiłam się na ciele i współpracowałam z położną. Fakt przy pierwszym byłam ciut oszołomiona, bo nie wiedziałam co będzie i co nastąpi, za 2gim razem moment i mała była na świecie ,ale i ja bardziej skupiona na swoim ciele.
    Co do opieki. Nie miałam z tym problemów, chyba każda z nas wdrażała sie w tą role od dziecka, gdy woziłyśmy i myłyśmy itd lalki :) - mamy to w genach, tylko trzeba uwierzyć w siebie.
    Mój ostatnio zobaczył dyzą paczkę pampersow około 96szt i stwierdził to na cały miesiąc starcza. Popatrzyłam na niego pobłażliwie i zaczęłam się śmiać , hehe
    Co do opieki nad dzieckiem - ma wprawę, choć to będzie jego pierwsze to miał kontakt z maluszkami, a jego zaangażowanie jest tak wielkie że da sobie radę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki moje wróciłam:) Jestem cała i mega uśmiechnięta:) Dobrze mi zrobił rowerek...ahhhh...i ta pogoda zajebcza do tego...
    Ide trochę odsapnąć,wyjdę z psiakiem...ale już wszystko przeczytałam-na bieżąco jestem :)
    Miałam idealną trasę-zero pagórków-droga prosta...cisza,spokój...Życie jest piękne:)
    Ciekawe jak tam Ailatan na badaniu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, Ty tez masz dzis wizyte, prawda? Bo polowkowe mialas miec - czekamy, daj znac :) i wrzuc nam jakies fotki maluszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to ja właśnie docieramy do Lublina wizytę najpierw mam 16.20 a później u swojego gina 17.30 dam znać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać,czekamy...Potem moja kolej...

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76, właśnie tego sie obawiam, oszołomienia i paniki :D ale w zasadzie teorię można znaleźć i w necie. a zobaczymy trzeba zaufać trochę naturze :)

dddodiii dzisiaj aktywnie ;) ja musiałam kawe wypić bo tak nie miałam siły na nic, drzemka nie pomogła, strasznie słabo się czułam. A teraz kawa działa, a ja buły z truskawkami piekę. oby wyszły bo to eksperyment ^^

która wpada na bułeczkę :D

Caramel, relacjonuj no :P

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja intuicja mnie nie zawiodła będzie Filip <3 mąż pęka z dumy bo to pierwszy chłopak u niego w rodzinie :-)
    Co do badań to za 3-4 tygodnie mam zrobić echo serca Filipka niby wszystko ok komory wszystkie są ale ze względu na to że mój mąż ma wadę serca lepiej to sprawdzić ogólnie wszystko wporzadku napisze później dokładnie bo jestem taka głodna jedziemy coś zjeść :-)

binka76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel super ;) wiedzialam, ze u Ciebie bedzie synus :) jedz, jedz, smacznego :)

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, gratuluje małego mężczyzny :)

ja jeszcze jutro i wreszcie ta sobota będzie, nie mogę się już doczekać :) dłuży mi się ten tydzień jak żaden :P

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zazdroszczę Filipka, hehe, zamawiam go na narzeczonego :)

Jestem wściekła, wrrrrrrrrr ide odstresować się - dziś dzięki Natalii..........

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzwoniłam do szkoły rodzenia i czekam na smsa od położnej z konkretną data i godzina pierwszego spotkania :)
    U nas są bezpłatne, 2x w tygodniu z czego jeden dzień teoria itd a drugi ćwiczenia :)
    Idę z polecenia dwóch ginow oraz mojej przyjaciółki :)
    Wole iść i się paru rzeczy dowiedzieć. W SR pracują panie, które odbierają porody w szpitalu, w którym planuje rodzic.
    Skoro jest bezpłatnie to dlaczego nie skorzystać?
    Na spotkania będzie chodził ze mną mój P., ale jak będzie w pracy to na takie spotkanie można iść z przyjaciółka czy kim się chce :) nie wiem jak jest u was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 19:36

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Binka zawsze chciałam mieć rodzinę nad morzem :-D martwi mnie trochę to serduszko małego ale lepiej jest zrobić to echo i wiedzieć z racji tego że mój mąż ma wadę serca ogólnie serduszko ładnie bije wszystkie komory widoczne ale jak to lekarz mówi lepiej sprawdzić co i jak.
    Mały waży 374g ogóle jestem mega szczęśliwa i tak jak miałam przeczucie ze będzie chłopak tak i teraz wiem ze wszystko będzie dobrze :-) to teść na swoje urodziny niezły prezent dostał :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel fantastycznie:) Gratuluję synka:)
    A co było na tych połówkowych dokładnie?
    Widziałaś go w 3D ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddodiii sprawdzana była główka, twarz, rączki, nóżki brzuszek,ilość płynu owodniowego, położenie, pepowina, szyjka, to co wszystko było wporzadku nawet nie rozmawiałam, jak mi lekarz mówił po kolei co i jak i ze wszystko wporzadku to szliśmy dalej ja swoją uwagę skupiam na serduszku i tylko o tym myślałam i właśnie serduszko bardzo dokładnie oglądaliśmy i po całej tej wizycie zapamiętałam tylko to, później wstanę z łóżka to zobaczę co tam jeszcze sprawdzane bylo.

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ