Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie ogarniam jak te maleństwa sie mieszcza:) jak sie dowiedziałam ze taka ma szacowana wagę to przyspieszam przygotowania. Robię ostatnie prania i będę na dniach pakować torbe. Ja wlasnie zamiast się cieszyć to bylam troche zla jak wyszłam od lekarza bo jestem perfekcjonistką z natury i naczytalam sie ze mala powinna ważyć max 3 kilo a ma pól kg wiecej...moze głupi jestem ale jakos podeszłam do tego ze lekarz się pomylił albo usg zle oszacowalo wagę...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
A i odstawilam słodycze i przekąski na caly 9 msc bo nie oszczedzalam sie w jedzeniu zawsze byłam szczupla teraz tez i mysle ze może przez te słodycze ja tak utuczyłam ehhhKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia, mojej koleżance powiedzieli przed samym porodem że synek waży ok 3700 a za chwilę po CC okazało się że ponad 4 kg .. także nie denerwuj się z tą wagą to różnie bywa
Ja też szczupła jestem, ale jak wchodzę na wage to zastanawiam się gdzie to poszło bo mam ok 7-8 kg na plusie , na początku ciąży schudłam a od 4-5 miesiąca to już tylko w górę. i od tego czasu nie mogę odmówić sobie słodyczy ;p a lodów zwłaszcza .
Staram się nie przesadzać ogólnie z jedzeniem i słodyczami .
Często słyszę że mam mały brzuch, tak jakby od tego zależało zdrowie dziecka ;/.
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
A to niewiele przytyłaś połowa z tego to pewnie waga dzidzi, wody płodowe, łożysko itp. , nawet nie zauważysz kiedy przy maluchu zgubisz to wszystko
Wg mnie jak dziecko się dobrze rozwija to po co się martwić że brzuch mały.
Spokojnie kobity rodzą SN dzieci powyżej 4 kg także dasz radę obowiązkowo pochwal się potem kruszynkąNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Nasze kruszynki, beda gonic Twoja:) rzeczywiscie trafnosc wagowa usg jest watpliwa i mowi to kazda na forum. A i same ogolne szacunki ile powinno wazyc dziecko w danym tyg roznia sie bardzo, w kazdej mojej ksiazce cos innego...
Niuniusia lubi tę wiadomość
-
To lekarz powiedzial ze dzieci nie rosną wg wzorcu w książkach ale wg własnego tempa i to jest ok. Ja właśnie ogólnie cala ciążę za dużo czytam Internetu. Ale chyba sie uzależniłam bo tylko cos mnie zmartwi to juz telefon i szukam co to i dlaczego. To nie jest dobre każdy to mowi ale nie umiem wyluzować i niczym sie nie przejmować.
Wiecie ze moj mąż dzis przystawil ucho do brzuszka i słyszy serduszko bijace malutkiej sprawdźcie na swoich brzuszkach moze tez juz słychać. I to akurat tez wyczytałam z netaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 00:47
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
O rety ale musiałam nadrabiać widzę że się rozkręciłyście aż miło się czyta!
Jedna lada dzień będzie wypakowana
My w poniedziałek mamy usg więc i ja poznam wagę małej najśmieszniejsze jest to że też jestem dość szczupla i mam raczej niewielki brzuch, a jem codziennie coś słodkiego - mąż mówi że mała urodzi się z próchnicą także zmartwila mnie informacja że córka może być utuczona ale ostatnio polozna mówiła na szkole rodzenia że dzieje się tak od słodkich wód plodowych które łyka, więc chyba wyluzuję z tymi słodyczami
I muszę się pochwalić spędziliśmy dziś ponad 3 h w sklepie ale mamy wszystko! Nawet wózek, chociaż tu się nie zastanawialiśmy długo bo już był wybrany tadamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 20:46
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Oooo zazdroszcze! Ja bede sama robic zakupy i to dosc przerazajaca perspektywa. Od slodyczy mowisz dziecko mi tyje...hm...musze skonczyc z przyjemnosciami, ktorych sobie nie odmowilam. Nie chce grubasa, ktorego nie bede w stanie rodzic. A wlasnie, ktoras ma zaplanowana CC?
-
Ja tez przyznam ze objadalam sie slodyczami i teraz wiemy juz ze mala będzie sporym dzieciątkiem nie wiem czy to przez to czy geny po prostu. Mąż miał 4 kilo a ja 3800 przy urodzeniu.
Kasza ty tez juz masz najlepszy moment na wyprawke. Milo sie wtedy chodzi po sklepach. My to w ostatnich tygodniach robiliśmy ale juz jest wszystko.dzis mąż zlozyl łóżeczko żeby sie wietrzylo i materac juz sie tego nie mogl doczekac wiec mu pozwoliłamKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Ailla, może coś w tym jest ja odstawiam słodycze! przynajmniej spróbuję. ..
Niuniusia, czas najwyższy z łóżeczkiem! Niech czeka na malenstwo
W sklepach jest tyle pięknych małych ubranek! nie mogłam się zdecydować a nie chciałam brać za wieleKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Aila bierz magnez nawet wiecej niż zalecane a na pewno przejdzie od razu. Mialam to samo ale przeszlo po magnezie choc potem pojawily sie twardnienia brzuszka wiec magnezu nigdy za wiele.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 09:49
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
uf nadrobiłam, wczoraj nie włączałam kompa więc dzisiaj miałam co czytać
Mój T stwierdził że w przyszłym tygodniu z dziadkiem ( czyt. moim tatą) będzie skręcał łóżeczko ;p
Ostatnio jak składali komodę to zeszło im prawie 4 godz ;p i potem jeszcze popijali ;p .. jakby tak mieli sprzątać dom to by nigdy nie skończyli, etat w domu !
o tym serduszku też czytałam ostatnio mówiłam mojemu żeby posłuchał to albo był głuchy albo jeszcze za wczas
Ostatnio coraz gorzej mi się oddycha , najlepiej to wtedy kiedy leżę na lewym boku ... ;/
dziewczyny czy u was też już tak ciepło ?
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Tak pogoda cudna. Fajnie ze urodzimy na lato mimo ze tego się nie planuje sle kazda babcia, ciocia mowi mi ze idealnie trafiłam bo w lato w ciazy to ciężko mega. Ja to na telefonie wchodzę tutaj dlatego jestem tak na bieżąco z Wami:) to mile ze nasi chłopcy sie tak angażują. Moj wczoraj sprzątam cale mieszkanie mi nie kazał nic robic nawet okna pomyl heheKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Ja już słyszałam że z jednej strony fajnie urodzić teraz to jeszcze załapiemy się na spacerki itd, a z drugiej strony znowu końcówka wypada (akurat w moim przypadku) na sam środek lata no i też kicha bo upały a tu taki brzuch ..
Niech się chłopy angażują , potem nie wiadomo jak będzie z ich chęciami więc trzeba wykorzystać drugi raz taka sytuacja może się nie trafić ;p
Niuniusia lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.