Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie ogarniam jak te maleństwa sie mieszcza:) jak sie dowiedziałam ze taka ma szacowana wagę to przyspieszam przygotowania. Robię ostatnie prania i będę na dniach pakować torbe. Ja wlasnie zamiast się cieszyć to bylam troche zla jak wyszłam od lekarza bo jestem perfekcjonistką z natury i naczytalam sie ze mala powinna ważyć max 3 kilo a ma pól kg wiecej...moze głupi jestem ale jakos podeszłam do tego ze lekarz się pomylił albo usg zle oszacowalo wagę...

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i odstawilam słodycze i przekąski na caly 9 msc bo nie oszczedzalam sie w jedzeniu zawsze byłam szczupla teraz tez i mysle ze może przez te słodycze ja tak utuczyłam ehhh

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, mojej koleżance powiedzieli przed samym porodem że synek waży ok 3700 a za chwilę po CC okazało się że ponad 4 kg .. także nie denerwuj się :) z tą wagą to różnie bywa

Ja też szczupła jestem, ale jak wchodzę na wage to zastanawiam się gdzie to poszło bo mam ok 7-8 kg na plusie , na początku ciąży schudłam a od 4-5 miesiąca to już tylko w górę. i od tego czasu nie mogę odmówić sobie słodyczy ;p a lodów zwłaszcza .
    Staram się nie przesadzać ogólnie z jedzeniem i słodyczami .
    Często słyszę że mam mały brzuch, tak jakby od tego zależało zdrowie dziecka ;/.

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jak szczupla, maly brzuch teraz mam na plusie 11 kg a dziecko będzie spore jednak. No najważniejsze ze wszystko jest ok.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to niewiele przytyłaś :) połowa z tego to pewnie waga dzidzi, wody płodowe, łożysko itp. , nawet nie zauważysz kiedy przy maluchu zgubisz to wszystko :)
    Wg mnie jak dziecko się dobrze rozwija to po co się martwić że brzuch mały.
    Spokojnie kobity rodzą SN dzieci powyżej 4 kg także dasz radę :D obowiązkowo pochwal się potem kruszynką :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze sie pochwale:) i będę pozniej zagląda jak tam wasze:)

paola89 lubi tę wiadomość

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze kruszynki, beda gonic Twoja:) rzeczywiscie trafnosc wagowa usg jest watpliwa i mowi to kazda na forum. A i same ogolne szacunki ile powinno wazyc dziecko w danym tyg roznia sie bardzo, w kazdej mojej ksiazce cos innego...

Niuniusia lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lekarz powiedzial ze dzieci nie rosną wg wzorcu w książkach ale wg własnego tempa i to jest ok. Ja właśnie ogólnie cala ciążę za dużo czytam Internetu. Ale chyba sie uzależniłam bo tylko cos mnie zmartwi to juz telefon i szukam co to i dlaczego. To nie jest dobre każdy to mowi ale nie umiem wyluzować i niczym sie nie przejmować.
    Wiecie ze moj mąż dzis przystawil ucho do brzuszka i słyszy serduszko bijace malutkiej :) sprawdźcie na swoich brzuszkach moze tez juz słychać. I to akurat tez wyczytałam z neta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 00:47

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super!<3 Moj za daleko:(.

Wyobrazacie sobie to uczucie jak juz urodzicie, ze brzuch pusty? Mnie to przeraza, ze teraz jest blisko, a potem urodze i co to bedzie za uczucie?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kol ktora urodziła niedawno mowila ze mimo ze jiz nie byla w ciazy to czula ruchy przez jakiś czas oczywiście urojone

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och to takie dziwne!

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety ale musiałam nadrabiać :) widzę że się rozkręciłyście :) aż miło się czyta!
    Jedna lada dzień będzie wypakowana :D

My w poniedziałek mamy usg więc i ja poznam wagę małej :) najśmieszniejsze jest to że też jestem dość szczupla i mam raczej niewielki brzuch, a jem codziennie coś słodkiego - mąż mówi że mała urodzi się z próchnicą :D także zmartwila mnie informacja że córka może być utuczona :P ale ostatnio polozna mówiła na szkole rodzenia że dzieje się tak od słodkich wód plodowych które łyka, więc chyba wyluzuję z tymi słodyczami :)

I muszę się pochwalić :) spędziliśmy dziś ponad 3 h w sklepie ale mamy wszystko! Nawet wózek, chociaż tu się nie zastanawialiśmy długo bo już był wybrany :) tadam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 20:46

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo zazdroszcze! Ja bede sama robic zakupy i to dosc przerazajaca perspektywa. Od slodyczy mowisz dziecko mi tyje...hm...musze skonczyc z przyjemnosciami, ktorych sobie nie odmowilam. Nie chce grubasa, ktorego nie bede w stanie rodzic. A wlasnie, ktoras ma zaplanowana CC?

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przyznam ze objadalam sie slodyczami i teraz wiemy juz ze mala będzie sporym dzieciątkiem nie wiem czy to przez to czy geny po prostu. Mąż miał 4 kilo a ja 3800 przy urodzeniu.:D
    Kasza ty tez juz masz najlepszy moment na wyprawke. Milo sie wtedy chodzi po sklepach. My to w ostatnich tygodniach robiliśmy ale juz jest wszystko.dzis mąż zlozyl łóżeczko żeby sie wietrzylo i materac ;) juz sie tego nie mogl doczekac wiec mu pozwoliłam ;)

• kasza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, może coś w tym jest :) ja odstawiam słodycze! :D przynajmniej spróbuję. ..

Niuniusia, czas najwyższy z łóżeczkiem! Niech czeka na malenstwo :)

W sklepach jest tyle pięknych małych ubranek! :) nie mogłam się zdecydować a nie chciałam brać za wiele :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadly mnie dzisiaj skurcze stóp, palce zrolowaly mi sie jak serpetyny, coś strasznego!

1usavcqgvf430wyj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aila bierz magnez nawet wiecej niż zalecane a na pewno przejdzie od razu. Mialam to samo ale przeszlo po magnezie choc potem pojawily sie twardnienia brzuszka wiec magnezu nigdy za wiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 09:49

• paola89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf nadrobiłam, wczoraj nie włączałam kompa więc dzisiaj miałam co czytać :)

Mój T stwierdził że w przyszłym tygodniu z dziadkiem ( czyt. moim tatą) będzie skręcał łóżeczko ;p
    Ostatnio jak składali komodę to zeszło im prawie 4 godz ;p i potem jeszcze popijali ;p .. jakby tak mieli sprzątać dom to by nigdy nie skończyli, etat w domu !

o tym serduszku też czytałam :) ostatnio mówiłam mojemu żeby posłuchał to albo był głuchy albo jeszcze za wczas ;)

Ostatnio coraz gorzej mi się oddycha , najlepiej to wtedy kiedy leżę na lewym boku ... ;/

dziewczyny czy u was też już tak ciepło ?

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pogoda cudna. Fajnie ze urodzimy na lato mimo ze tego się nie planuje sle kazda babcia, ciocia mowi mi ze idealnie trafiłam bo w lato w ciazy to ciężko mega. Ja to na telefonie wchodzę tutaj dlatego jestem tak na bieżąco z Wami:) to mile ze nasi chłopcy sie tak angażują. Moj wczoraj sprzątam cale mieszkanie mi nie kazał nic robic nawet okna pomyl hehe

• paola89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już słyszałam że z jednej strony fajnie urodzić teraz to jeszcze załapiemy się na spacerki itd, a z drugiej strony znowu końcówka wypada (akurat w moim przypadku) na sam środek lata no i też kicha bo upały a tu taki brzuch ..

Niech się chłopy angażują , potem nie wiadomo jak będzie z ich chęciami więc trzeba wykorzystać :) drugi raz taka sytuacja może się nie trafić ;p

Niuniusia lubi tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ