Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnych tych chlopcow ze Wam tak pomagaja;) w koncu sa wspolodpowiedzialni za te rewolucje w brzuszku!

Ja mam niby rodzic 4.09 wiec cale lato przechodze w bebenkiem i szkoda mi ze dzidzia te pierwsze spacery to jesienia zaliczy, ale moze bedzie ladnie:) dzis bylo 17 stopni ale dla mnie to w sam raz, lepiej zeby troche litosci to slonce nam pokazalo:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:41

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, dla dziecka to chyba najlepsza pora urodzić się albo na jesień albo początek roku. Niektóre źle znoszą te upały i się biedne męczą i płaczą cały dzień bo im gorąco.
    Gorzej z nami bo w lecie z brzuchami to my cierpimy ;p

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, ja planuje zamieszkac w lodowceXD

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jakieś rozwiązanie to jest ;p ew. przeprowadzić się w chłodne rejony ;p

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, powiedzcie mi czy u Was w szpitalu robia obowiazkowa lewatywe przy porodzie? bo slyszalam, ze to tylko ich wygoda, nie ma medycznych wskazan do tego zabiegu...to dodatkowy stres i tak juz w stresujacej sytuacji

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy robią, podobno przed porodem sam organizm się oczyszcza więc nie trzeba, chyba i tak musisz wyrazić zgodę. Mnie to chyba byłoby obojętne, jakbym zaczęła rodzić to skupiłabym się głównie na dziecku ;p .. pewnie im bliżej porodu tym bardziej będę zestresowana i nie będzie mi się chicało nawet jeść ;p ... już trzęsę dupą a co dopiero potem ;p

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu obowiązkowej nie ma, ale ogólnie słyszałam ze położne zalecają.. Nie myślałam jeszcze o tym czy się zdecyduję.. Podejrzewam, że w zasadzie nie będzie mi potrzebna, bo ze stresu dostanę "nie powiem co" :P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale lewatywa nie jest taka straszna jakby co :P

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, miałas ? :) ja tam się dziwnie czuje jak ktoś mi między nogi zagląda ;p więc wolałabym uniknąć ;p

Molly lubi tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak jest u mnie w szpitalu. Ale jak będzie trzeba to dam sobie zrobic:) no cóż to tez chyba ludzkie

kasza lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, co innego jak trzeba a co innego jak taki ktoś ma kaprys ;) , dla własnego komfortu lepiej zrobić przed niż w czasie parcia ;p co nie zmienia faktu że to średnio przyjemne

• kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kiedyś robioną lewatywę, bo miałam operację która tego wymagała :P co prawda miałam 16 lat ale pamiętam :) kładziesz się na boku (chyba lewym), dostajesz kawałek rurki w tyłek, ale nie jest to bolesne. I leci chłodny płyn do jelit :D i po sprawie, za 5 min w podskokach lecisz do wc i po drodze modlisz się żeby zdążyć :D :D :D

Molly lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, właśnie :) ja chyba wolałabym lewatywę (jeśli się naturalnie nie wypróżnię), niż nakakać w trakcie porodu :D :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tam nie lubie jak mi ktoś w tyłek zagląda ;p a jak coś mi ma wsadzić to już w ogóle ;p no ale trudno , mam nadzieje że obejdzie się bez ;p a w czasie porodu nic poza córcią nie wyskoczy , bo stres pewnie oczyści mi sam jelitka hihi ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:50

• kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ja też liczę na to że przed całą akcją mój organizm postanowi się naturalnie oczyścić :D myślę że jak przyjdzie ten czas to będzie nam wszystko jedno :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszej szkole rodzenia polozne mowily ze zdarza sie ze podczas parcia panie robią kupę;) i mowily ze nawet jak cos takiego sie zdarzy to ze to dla nich normalne i żeby sie nie denerwowac. Dlatego lepiej chyba wcześnie zrobic lewatywę bo potem nikt nie kontroluje zwieraczy :):)

kasza lubi tę wiadomość

• kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    W naszej szkole rodzenia polozne mowily ze zdarza sie ze podczas parcia panie robią kupę;) i mowily ze nawet jak cos takiego sie zdarzy to ze to dla nich normalne i żeby sie nie denerwowac. Dlatego lepiej chyba wcześnie zrobic lewatywę bo potem nikt nie kontroluje zwieraczy :):)

Dokładnie też tak myślę :D

Niuniusia lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nich to pewnie normalne, ale dla tych biednych rodzących to pewnie dodatkowa męką i niezręczna sytuacja ;p ... jak organizm sam nei zadziała to pozostaje ta nieszczęsna lewatywa ;p trudno ...

W ogóle mnie przerażają takie tematy jak szpital, lewatywa itp .. teraz w ciązy raz byłam w szpitalu dzień na obserwacji ze względu na stawiającą się macicę, i to był koszmar.. cała się trzęsłam bo nigdy w szpitalu nie leżałam i jeszcze nie wiedziałam co dalej ;/ .. owszem od drugiej strony, czyli odwiedzającej znałam bardzo dobrze szpitale, ale żeby tam samej być to nie ... więc mam nadzieję że po porodzie po kilku dniach do domu i potem dopiero trafię tam z drugim porodem ;p

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na szczescie nigdy nie lezalam w szpitalu i nie lubię tego otoczenia samego. Tylko tam wejde to będę mię ciśnienie podwyższone ze stresu. I bardzo bym chciała po drugiej dobie isc z malutka juz do domu. W domu to w domu i nikt na ręce nie patrzy wiec pewnie i karmienie ubieranie na spokojnie będzie szlo lepiej.:)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, w szpitalu to one mają właśnie pomóc nam ogarnąć te tematy dla nas nowe i trudne. Niech się patrzą na ręce żebyśmy wiedziały jak mamy te nasze dzieciaki ogarnąć , chyba że poćwiczyłaś i masz już jakieś doświadczenie to wtedy nie masz się czym przejmować tylko robić po swojemu ;)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ