X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnych tych chlopcow ze Wam tak pomagaja;) w koncu sa wspolodpowiedzialni za te rewolucje w brzuszku!

Ja mam niby rodzic 4.09 wiec cale lato przechodze w bebenkiem i szkoda mi ze dzidzia te pierwsze spacery to jesienia zaliczy, ale moze bedzie ladnie:) dzis bylo 17 stopni ale dla mnie to w sam raz, lepiej zeby troche litosci to slonce nam pokazalo:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:41

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailla, dla dziecka to chyba najlepsza pora urodzić się albo na jesień albo początek roku. Niektóre źle znoszą te upały i się biedne męczą i płaczą cały dzień bo im gorąco.
    Gorzej z nami bo w lecie z brzuchami to my cierpimy ;p

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, ja planuje zamieszkac w lodowceXD

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jakieś rozwiązanie to jest ;p ew. przeprowadzić się w chłodne rejony ;p

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, powiedzcie mi czy u Was w szpitalu robia obowiazkowa lewatywe przy porodzie? bo slyszalam, ze to tylko ich wygoda, nie ma medycznych wskazan do tego zabiegu...to dodatkowy stres i tak juz w stresujacej sytuacji

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy robią, podobno przed porodem sam organizm się oczyszcza więc nie trzeba, chyba i tak musisz wyrazić zgodę. Mnie to chyba byłoby obojętne, jakbym zaczęła rodzić to skupiłabym się głównie na dziecku ;p .. pewnie im bliżej porodu tym bardziej będę zestresowana i nie będzie mi się chicało nawet jeść ;p ... już trzęsę dupą a co dopiero potem ;p

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu obowiązkowej nie ma, ale ogólnie słyszałam ze położne zalecają.. Nie myślałam jeszcze o tym czy się zdecyduję.. Podejrzewam, że w zasadzie nie będzie mi potrzebna, bo ze stresu dostanę "nie powiem co" :P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale lewatywa nie jest taka straszna jakby co :P

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza, miałas ? :) ja tam się dziwnie czuje jak ktoś mi między nogi zagląda ;p więc wolałabym uniknąć ;p

Molly lubi tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak jest u mnie w szpitalu. Ale jak będzie trzeba to dam sobie zrobic:) no cóż to tez chyba ludzkie

kasza lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, co innego jak trzeba a co innego jak taki ktoś ma kaprys ;) , dla własnego komfortu lepiej zrobić przed niż w czasie parcia ;p co nie zmienia faktu że to średnio przyjemne

• kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kiedyś robioną lewatywę, bo miałam operację która tego wymagała :P co prawda miałam 16 lat ale pamiętam :) kładziesz się na boku (chyba lewym), dostajesz kawałek rurki w tyłek, ale nie jest to bolesne. I leci chłodny płyn do jelit :D i po sprawie, za 5 min w podskokach lecisz do wc i po drodze modlisz się żeby zdążyć :D :D :D

Molly lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, właśnie :) ja chyba wolałabym lewatywę (jeśli się naturalnie nie wypróżnię), niż nakakać w trakcie porodu :D :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tam nie lubie jak mi ktoś w tyłek zagląda ;p a jak coś mi ma wsadzić to już w ogóle ;p no ale trudno , mam nadzieje że obejdzie się bez ;p a w czasie porodu nic poza córcią nie wyskoczy , bo stres pewnie oczyści mi sam jelitka hihi ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:50

• kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ja też liczę na to że przed całą akcją mój organizm postanowi się naturalnie oczyścić :D myślę że jak przyjdzie ten czas to będzie nam wszystko jedno :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszej szkole rodzenia polozne mowily ze zdarza sie ze podczas parcia panie robią kupę;) i mowily ze nawet jak cos takiego sie zdarzy to ze to dla nich normalne i żeby sie nie denerwowac. Dlatego lepiej chyba wcześnie zrobic lewatywę bo potem nikt nie kontroluje zwieraczy :):)

kasza lubi tę wiadomość

• kasza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    W naszej szkole rodzenia polozne mowily ze zdarza sie ze podczas parcia panie robią kupę;) i mowily ze nawet jak cos takiego sie zdarzy to ze to dla nich normalne i żeby sie nie denerwowac. Dlatego lepiej chyba wcześnie zrobic lewatywę bo potem nikt nie kontroluje zwieraczy :):)

Dokładnie też tak myślę :D

Niuniusia lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nich to pewnie normalne, ale dla tych biednych rodzących to pewnie dodatkowa męką i niezręczna sytuacja ;p ... jak organizm sam nei zadziała to pozostaje ta nieszczęsna lewatywa ;p trudno ...

W ogóle mnie przerażają takie tematy jak szpital, lewatywa itp .. teraz w ciązy raz byłam w szpitalu dzień na obserwacji ze względu na stawiającą się macicę, i to był koszmar.. cała się trzęsłam bo nigdy w szpitalu nie leżałam i jeszcze nie wiedziałam co dalej ;/ .. owszem od drugiej strony, czyli odwiedzającej znałam bardzo dobrze szpitale, ale żeby tam samej być to nie ... więc mam nadzieję że po porodzie po kilku dniach do domu i potem dopiero trafię tam z drugim porodem ;p

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na szczescie nigdy nie lezalam w szpitalu i nie lubię tego otoczenia samego. Tylko tam wejde to będę mię ciśnienie podwyższone ze stresu. I bardzo bym chciała po drugiej dobie isc z malutka juz do domu. W domu to w domu i nikt na ręce nie patrzy wiec pewnie i karmienie ubieranie na spokojnie będzie szlo lepiej.:)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia, w szpitalu to one mają właśnie pomóc nam ogarnąć te tematy dla nas nowe i trudne. Niech się patrzą na ręce żebyśmy wiedziały jak mamy te nasze dzieciaki ogarnąć , chyba że poćwiczyłaś i masz już jakieś doświadczenie to wtedy nie masz się czym przejmować tylko robić po swojemu ;)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ